Nyfilead

Uppskuren som en död fisk idag. Karpaltunneln har öppnat sig. Ser ljus i tunneln nu.

Har en idé som ska lanseras. Ska anmäla mig som testpilot för att åka runt och bedöma olika vårdinrättningar och betygen ska vara som i Michelinguiden, alltså en, två eller tre stjärnor, beroende på hur bra vården är.
Min kropp borde ju passa till det även om man antagligen måste fejka ibland.
Njurtransplantation t ex , blir ju till att fejka MEN ändå bedöma.......Man ska vara hängiven

Tror på den här idén, blir något för allmänheten att kunna ta del av när de väljer vilken vårdinrättning de ska nyttja. Kontaktar Michelin nu och hör vad de säger.

Kan ju utveckla idén till att även testa mer udda behandlingsmetoder utomlands. Penisförstoring i Ukraina kanske...

***

Kan ju använda fingrarna även om det helst ska vara i höjdläge nu i dagarna två-tre. Därför håller jag tangentbordet ovanför min rakade skalle nu.

***

Bananflugor, bananflugor.....Läst flera tips på temat "to kill them" Provade ett glas rödvin här mot kvällen och minsann attraherade det inte de små liven....numer livlösa förstås.
Tyvärr blev det ju lite som att sila mygg och svälja.....bananflugor....Blev lite som att dricka juice med fruktkött faktiskt

***

Hämtade ut bilen häromdagen också. Drivknuten bytt. Nu låter det bra igen.....fram. Bak är det fortsatt lite missljud, tar det sen när jag hystat in dryga 5 lax på bilreparatörens konto. Det ska kosta att ha bil. Det ska kosta att ha plåt.

***

Lång konvalescens på den här karpaltunneln. Så det blir till att ta det väldigt lugnt ett tag nu. Hoppas dock ändå ska kunna smyga ut och ta någon abborre när det är dags. Kanske måste ha någon som borrar åt mig men första isen brukar funka bra med en klackspark;-)

***
Premiär på fredag


The night is about to start

....idag blir det till att slå upp skinnpåsarna som täcker ögonen tidigt.....än en gång.

Kör bilen till den formidable bilreparatören som imorgon byter drivknut på min plåtklump. Blir dyrt förstås men när det drabbar en fattig så skiter man ju i det;-P

Anser nog att det börjar bli dags att felindikationerna börjar avta nu.....NU! TACK!

Men det var väl som nån jävla norrman, Nostradamus Lerdalen;-), sa en gång, när bilköpet mitt blev en realitet.....BIG MISTAKE....fast på norska då...eller nåt:-)

Men man får kämpa, den får rulla några mil till....om den behagar det vill säga

Re-see

Kom att tänka på en film med några år på nacken, så plockade fram den ur hyllan och kollade. Den var precis så dålig som jag kom ihåg:-)
Fast med en lovvärd början, som inte är att förakta.

"Jeepers Creepers"

Den behöver ni inte se om

Göra Orsa unikt

Stor träff idag med näringslivet i Orsa. Samarbete för att skapa en unik profil för Orsa och göra Orsa till något att räkna med när det gäller attraktiva resmål.
Mycket intressanta diskussioner och idéer under dagen. Tror det här kommer att bli bra. Vill att det här ska bli bra.

Själv har jag en hel del idéer som florerar i hjärnbarken, önskar så att man hade mer likvida medel för att kunna testa dem.
En del av idéerna är av det udda slaget men tror man så tror man:-)

Får grotta ner mig och så småningom presentera....

Bag of bones

En liten spökserie som är gjord för tv och går upp i USA. Avsändare Stephen King. Kan vara något


Boktips

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186815660

Såg en intervju med herr Dahlén och detta är intressant läsning.


Blod

Färdighamrat för en av, genom tiderna, Sveriges bästa pingislirare, Kjell "Hammarn" Johansson. Det var många gånger man var honom när det lirades pingis hemma i den gamla bystugan sena kvällar. Visserligen var min s k hammare mer av en väldigt liten hammare men likväl ville man vara Hammarn
Jaja, han avled i en trolig blodsjukdom som det sägs.

Apropå blod så är jag anmodad att ta det lugnt och fint med min högra arm/handled. Vilket jag naturligtvis gör:-P Så gott JAG kan....Idag plockade jag ur lite lätta prylar ur ett köksskåp och kände efter ett litet tag att det var en smula varmt i armen, kollade ner och minsann var där inte ett ganska skapligt blåmärke bakom där de tog hål i artären.....Så blev rekommenderad att lägga tryckförband för att stoppa blödningen och nu ska det väl vara lugnt, hoppas jag.
Blir extra lugnt nu och man får väl se vad som händer på fredag när det är meningen att de ska operera samma handled, karpaltunnelsyndrom. Kanske blir uppskjutet om det visar sig att artären inte är riktigt läkt. Hope not.

Imorgon blir det brainstorming och besöksnäringsmöte tillsammans med en massa företagare och kommunens Näringslivskontor. Då ska vi se om vi kan komma fram till någon bra gemensam målsättning för att driva besöksnäringen åt rätt håll. Ska bli intressant.

För den delen kollade jag en stund på Filip och Fredrik igår. Thomas Bodström ska jag ha i mitt lag när man ska tävla i att slänga pingisbollar i ölglas;-) Jävlar vad han prickade bra. Kommer någon av de närmsta dagarna att prova själv....Vill inte vara sämre än Bodström:-)


Nebbiolo

Börjar bli dags att virka i sig ett par glas Nebbiolo. Grev-Nils och Robbelirobban ska vara på ingång lagom till eftersändningen av travet. Stora system idag så hoppas det klirrar till i lädret ordentligt.

Fixat ett litet quiz till boysen, Robban är ju inofficiell mästare på intron och vi får se om han fixar detta. Vad Grev-Nils egentligen kan står fortsatt, efter dryga 40 år, skrivet i stjärnorna;-)

Blir iaf ingen armbrytning ikväll då artärsprickningsrisk då skulle föreligga...;-)

En gammal bild på Grev-Nils som jag letade fram på nätet....


Twitter

http://twitter.com/#!/MrLilja

Ja, varför inte? Att hålla sig till 140 tecken kan ju kanske vara bra för mig.

Ännu en dag....

Idag tog vi farväl av vår käre Nisse, mammas bror.

Det blev en fin stund i kapellet och efterföljande stund på Bäcka herrgård

Ta väl hand om mamma och sköt om er


Sm Pimpel

http://www.sportfiskarna.se/artikelsida/tabid/78/smid/385/ArticleID/717/reftab/136/Default.aspx

Då var det bestämt att det blir Revsundssjön i Jämtland som står som slagfält när nästa års Sm-medaljer ska fördelas.

Där kommer jag tyvärr inte att vara då min insats var alltför dålig på årets DM.

Man får ladda om batterierna till säsongens Dm istället och försöka kvala in via det nya upplägget som blir i år. 4 tävlingar där tre räknas eller via ett Dm som vanligt.


The Tubes

Jajamensan! Topquality! Trippel A! Best in show!

Klev upp tidigt och dribblade iväg till Falu lasarett för kranskärlsröntgen. När de väl lyckats tränga igenom min läderartade kärlvägg och skickat in verktygen upp till hjärtat för att spruta kontrast så såg man ju direkt.....Mina kranskärl är som tunnelbanetunnlar......Inga förträngningar whatsoever. Blodet flyter fram som i vårflodsdiken. Hade man varit bara lite kortväxt hade man kunnat promenera där......Tunnlar som Rocco Siffredis urinrör tamigfan!

Okey, lite mer sansad bedömning ger vid handen att det helt enkelt såg bra ut. Kändes en smula skönt faktiskt.

Så det firades med lite korvkioskkäk....kan man ju äta nu då man har lite att gå på ju;-P

***

Att vara husägare innebär att det dyker upp lite nya göromål....har jag märkt. En pelletspanna som krånglar som sjutton bland annat. Element som läcker vatten är också rätt nytt:-P Men vafan, allt ordnar sig med en fet plånbok och några duktiga hantverkare.....ja just, fet plånbok ja....visste det var nåt som saknades

Förresten lämnar jag bilen på verkstad i slutet av veckan:-P Dags att byta drivknut.....började se fånigt ut med ett par feta hörselskydd runt skallen med tanke på alla som vände sig om när man var ute och åkte då de hörde det HÖGA knackande ljudet...

***

Tog med läsning till lasarettet idag då det anbefaldes, eftersom det är några timmars sängliggande efter ingreppet. Tog med en ny Koontz...."Donatorn" Handlar om en man som får ett nytt hjärta.......

Psykologiskt rätt att ta med den....?

***

Läste en artikel kring en undersökning gällande A-kassorna och dess ersättning. Där får regeringen bakläxa på sina åtgärder som skulle leda till en massa bra saker. Det gick inte så som de tänkt. Det gick tvärtom.
Vilket inte var så jävla svårt att räkna ut. Men Hillevi Engström, hon håller naturligtvis inte med. Hon tycker de professorer som gjort undersökningen har fel.

Själv tycker jag Hillevi....(vad är det för namn egentligen, Hillevi?) kan gå hem och läsa på, ta ett vanligt jobb några år, bli långtidssjuk...och helt enkelt testa hur det är att vara en vanlig jävla arbetare. Det är ju något allvarligt fel på tankebanorna hos vår regering!


Hårt

Vilar min röv på divanen och tänker på gamle Claudio Gentile, inser att allt var hårdare förr

Eller?

***

Jojojo, Juholt

Journalister gör onekligen allt för att ha något att skriva om

Politiker gör också allt, precis som de flesta

Felar, ljuger, glömmer, minns

By the way, såg partiledardebatten häromdagen.
Vet ju att mitt intellekt ibland sviker mig och det tycks göra det i det här fallet.
Reinfeldt lyfter fram, med stor inlevelse, att de minsann minskat på antalet långtidssjukskrivna
Att det är si och så många tusen mindre sjukskrivna nu än tidigare

Det jag inte riktigt förstår är var just det är bra någonstans?

Att människor idag inte har råd att vara sjukskrivna

Min ekvation ser åtminstone ut sådan

Människor tvingas idag ut i ett arbetsliv för att ersättningarna blivit lägre och sämre

Är det alltså något positivt?

Beats me nåt så inihelvete


***

Nog är jag en kallhamrad och cynisk jävel

men

att min kappa skulle vända sig till det moderata samlingspartiet

är något som aldrig kommer att hända

Till och med jag förstår att solidaritet är en av grundstenarna i ett demokratiskt samhälle

Det är något som Reinfeldt och hans gelikar

inte kan förstå

***

På måndag startar en räcka av ingrepp i min kropp

Börjar med en kranskärlsröntgen

Fortsätter sedan med två dåliga knän i mitten på veckan

För att nästa vecka öppna handleden

Allt blir bra

***

Min barndom ramlar så smått fram ur diverse kartonger

Min barndom och ungdom

Ter sig som att mycket tid tillbringades

med en penna i handen skrivandes i olika block

Mycket läsande ser det ut att varit också då olika tidskrifter och urklipp

dyker upp.

Har väl troligen någon defekt högt upp i kroppen

men lite kul tycker jag det är

***

Ingen MacReady

Ny film på gång. Prequel på The Thing om vad som hände innan:-) Well, they all died, didn´t they? Iaf vad jag kommer ihåg.....


Klassiska namn

Klassiska namn minsann
Romeo som dirigent, vilken elegant!
Det var frågan
The Answer
Breakout och Space Invaders på Kaffetian, långa raster blev det ibland


Human resources

När man som jag börjar bli småfet, håret börjar fastna i någon sorts gråton från helvetet och spegelbilden bara vittnar om att man är lika ful som tidigare är det lätt att bli bitter.....Bitter, trött och förbannad.

Speciellt på människor. Det är oerhört tröttande med människor

Vafan, se alla dessa bifigurer i livet som håller på med sina menlösa bloggar, skriver kärleksskimrande rosa om sitt vedervärdiga familjeliv och annat skit. På Facebook lägger de ut foton som någonstans ska påvisa hur lyckliga de är, hur fantastiskt deras jävla förhållande är eller hur mycket de bajsat det senaste dygnet och vilken synnerligen skitförnäm god morgon alla ska ha.....

Naiva och utan intellekt att tänka längre, mer brett eller ens producera en tanke…ord….utanför ramarna.
Deras snäva jävla ramar.

Bloggar läser de, läser och tror på precis allt som står, som sägs. Hur infantilt dum får man bli? Svar: Uppenbarligen väldigt

Varför skulle man ens tro på bloggtrollen? De kan skriva vilka sanningar och lögner som helst. Samma människor som tror allt som skrivs är samma som gärna refererar till Wikipedia som kunskapens källa…Fan, min hjärna vrider sig i skam för mänskligheten.

På avskrädesplatsernas tron, Facebook, vräks det, som sagt, ut bilder på lyckliga familjer, foton på bebisar, ungar och allsköns jävelskap.

Bebisar förresten, kan man för all framtid bara få fastslå en sak. Bebisar är INTE söta, de är fula. Ja, fula.

Har aldrig och kommer aldrig att ljuga för någon som kommer rullande med en barnvagn och tindrar med ögonen som vilken julljusslinga som helst och säga att deras nyfödda bebis är söt.
För det är den inte.

Har full förståelse för att de som lyckats få till barnet, i en antagligen relativt osynkad orgasm, kan tycka att deras barn kan kallas söt, gullig eller något annat utseendefixerat ord.

Men de är i regel fula. Bebisarna alltså. Ja, föräldrarna också ibland.

Medans jag ändå håller på kan jag inte riktigt förstå alla de som är abortmotståndare. Inte alls faktiskt.
Abortlagen borde istället utvidgas till att gälla även utvecklade foster, ända upp till 60-70-årsåldern är mitt konkreta förslag.

Är så jävla less på folk. Hur kan man få springa omkring i någon sorts låtsasvärld och undvika se hur världen ser ut? Allt ska vara så jävla mycket kärlek, rosa och sött. Puss och kram och sån skit.

Kliv in i verkligheten och försök förstå att saker och ting inte är sockersöta överallt och sluta skydda barn från att se verkligheten. Det är lika bra att introducera dem och låta dem se hur fan det är ställt med den här världen så slipper de få en jättechock när de ska börja stå på egna ben....någonstans i treårsåldern.

I min värld bör hela skalan finnas. Det vill säga ont-gott, kärlek-död osv.....Hur skulle det se ut om alla enbart såg kärleksfilmer, pumpades fulla med kärleksbudskap där alla mår så inihelvete bra?Att föräldrar hela tiden bara visar kärleksfulla små filmer för sina barn och skyddar dem från svordomar och allt annat de tycks tycka vara skadligt......

Vilka jävla trauman skapar inte det när de sen kliver ut i verkligheten och upptäcker att inte mycket är glimrande jävla sockervadd......Att människor faktiskt beter sig som idioter, mördar och slår.....I många fall betydligt värre än i vilken jävla tortyrfilm som helst.

Det finns människor som äter andra.
Förvarar styckade människodelar i kylskåpet
Eldar upp människor bara för att känna euforisk glädje
Som när de sätter på en annan människa i röven samtidigt skär av nackmusklerna för att känna ringmuskeln dra ihop sig ordentligt.

Ju förr mänskligheten inser det desto bättre.Ju förr människor inser det desto större chans för människor att förbättra världen. 

Berätta  hur verkligheten ser ut och bete er humant, det är den bästa förebilden man kan vara.

Själv inser jag att mina dagar som förebild är över och fortsätter baka russinmuffins på torkad människolever.

Får jag se en enda jävla bild till på flinande ungjävlar på Facebook så skalar jag av mig huden med en plastsåg och rullar mig i salt......

Oj, nu ropar de....Vi brukar äta kvällsmål tillsammans här på institutionen...först några färgglada mediciner sedan Skogaholmslimpa med kaviar. Så jag lär gå till de andra nu, de andra...bloggtrollen.


Misantrop

KBT-terapeuter i bylsig halsduk inger inte förtroende utan mina tankar går mer till "Jävla pajas"

Förresten, alla jävlar i bylsig halsduk är pajaser

Terapia bort den jävla åsikten om ni kan

***

Känslig tjej som är kär i en av bönderna i " Bonde söker fru"

" Det är hans val nu"

Ja, vafan trodde du? Att DU skulle få välja? Läs programidén för bövelen!

Att JAG sedan behöver hjälp av en terapeut med bylsig halsduk är numer ställt utom all tvivel då jag uppenbarligen tittar på Bonde söker fru

***

Jägarförbundets representant i Orsa vill bjuda in till dialog

Med de politiska partierna

Han säger att SD redan är med på tåget

Det vill säga NOLLvisionen kring varg

Han bjuder in till dialog

Med de RUMSRENA partierna som han uttrycker sig

Det vill säga

Med de partierna som tycker som han

Jävla pajas!

Ger mig fan på att han springer omkring med en bylsig halsduk också

***

Plattityder

Överallt människor som inte säger någonting annat än INGENTING

Centerpartiets Annie Lööf

Ett praktexempel på en partiledare som bara säger inövade fraser och meningar

Känns inte nytt och fräscht

Som det borde

Fast å andra sidan, finns det någon relevans för Centerpartiet att överhuvudtaget finnas till?

På lokal nivå är de i alla fall ett parti

bestående av vandrande populistiska miljökatastrofer

Att kalla DEM för pajaser

är för lindrigt


***

Och ni idioter som tycker att jag använt samma uttryck för många gånger i den här texten

Det var liksom meningen

Ni förstår

Allt jag gör har en meningOld guys rule

Läser Simon Bank i dagens tidning och han skriver om när tiden är ute och slutet närmar sig, apropå Zlatans tid som fotbollsspelare. Så nämner han en klassisk vändningsmatch från -91 i US Open där en av mina absoluta tennisfavoriter, Jimmy Connors, är 39 år och i utförsbacken MEN slutet är ju inte riktigt där än:-) Connors spelar mot Aaron Krickstein(kvartsfinal) och ligger under med 2-5 i femte set och vänder och vinner i tiebreak....Man ska aldrig skriva av en gamling!

Den här poängen är från en annan match i samma turnering, ganska magisk poäng och kommer precis ihåg varför Connors var min favorit....Inlevelsen och en kämpe ut i fingerspetsarna!Hot stuff

Ja jäklar! Snacka om att hitta heta prylar när man går igenom kartong efter kartong.

Någon som vill byta? Har som synes dubbletter.....


Besiktning och renovering

Ojojoj....en sjukrapport som heter duga.

Tydligen var ju inte mitt hjärttest till full belåtenhet hos Dr Butcher så han skickade mig ett brev.
Ska till Falun och få en kateter uppkörd i nån ven för vidare färd till pumpen, en kranskärlsröngen som ska ske inom tre veckor. Fick i anslutning till det åka till Mora lasarett återigen och droppa blod för att de skulle kontrollera några saker.
Har dock inte fått svar på de proverna men vad kan man vänta sig? Har provsvarsrutinerna nån gång funkat utan efterlysning? Tveksamt.

Fick även gå till Apoteket och hyvla ut några burkar med piller OCH en flaska NITRO! Trombyl och grejor.....Ska äta det för säkerhets skull som det heter....

Förhoppningsvis ska det väl visa bra resultat på röntgen, håller tummarna för det iaf.

Fick även operationstid för en av mina handleder,  i slutet av månaden åker man in och blir sprättad och får kanske tillbaka långfingret....Lång konvalescens på den, suck....Blir till att besöka röven med vänsterhanden ett tag så det gäller att slipa till koordinationen och smidigheten på det bihanget om man ska slippa skit i näven....

Knäna svullnar upp vid lite extra ansträngning så det blir säkert något ingrepp där med vad det lider.

Men jag ger inte upp än. Det SKA gå att få fason på den här trasiga kroppen!Fiske med äldre

Blev en sväng med de äldreboende på Orsagården i fredags också. 16 stycken tillsammans med 3 anhöriga och några anställda åkte buss upp till Tallsjön ovanför Noppikoski.
En strålande dag där de fick fiska och köra lite femkamp som vi gjort iordning. Väldigt roligt och uppskattat.

Fiskemässigt var det svårt men det kom åtminstone upp en liten röding och en elritsa, elritsan för övrigt Linkans första fisk på trettiotalet år:-)
Själv tappade tre stycken, troligen samma öring som bet i flera gånger.

Nu håller vi tummarna för att projektet kan få en fortsättning nästa år. Är ju så att det här skapar livskvalité för de äldre. Att få komma ut i friska luften och aktivera sig är BRA!


Summering

Helgen till ända och innehållsmässigt var den ju helt okey. Lyckades ju med det relativa konststycket att sopa hem Matchkampen i hård konkurrens:-)
Som vanligt 3 fasta grenar(!?)
5 kast med feederspö på ett avstånd av ca 29 meter på en poängtavla(5,3,1 poäng)
8 krocketklot, avstånd 12,5 meter där man ska träffa i en fyrkant(ca 50x50 cm)
10 golfbolleskott med slangbella på samma poängtavla och avstånd som feederkasten.

I år var de övriga två grenarna ett reaktionstest som fungerade över förväntan och så gissa vikten.

Med mina placeringar 4,1,2,5,4 bärgades segern före herr Lindh, på tredjeplats kom Jonny "Fäsa" Persson.

Vädermässigt blev det en höjdarlördag då solen sken och värmde kopiöst på verandan. Efter varmkorv till lunch fortsatte tävlingarna för att avslutas med att vi satte sjuan på travet....Tyvärr inte mycket till utdelning:-P Men man kan inte ha mer än 7 rätt så......
Kvällen fortsatte sedan nere på bowlinghallen där en mästare skulle utses i bowling. Där höll storfavoriten Nicklas Sjöström nerverna hyfsat i schack och tog hem segern endast två poäng före Fäsa.

En sen middag avslutade kvällen eller ska man säga natten kanske.

Matchkampen
1 Kenneth
2 Peter
3 Fäsa
4 Nicklas
5 Micke A
6 Roffe
7 Hasse
8 Jörgen
9 Fassan

Bowling

1 Nicklas
2 Fäsa
3 Roffe
4 Bruks
5 Peter
6 Fassan
7 Kenneth
8 Micke A
9 Hasse


Fight

Dags att vrida upp tävlingsskallen ett par varv och splittra några Matchkroppar. Matchkampen, en femkamp i fiskerelaterade grenar som avgörs på gräset, startar om en halvtimme. Riggat klart allt och tävlingsplats är hemma på godset.
Avdankade metare troppar snart in och det ser ut att bli en vacker dag. Ännu vackrare om man skulle lyckas vinna förstås.
Mot kvällen blir det trav, middag och så kör vi som vanligt bowlingkm.....Blir till att försöka bowla med avdomnade fingrar men det ska nog funka:-)

Favorit idag är förmodligen den gänglige Mr Lindh som kommer laddad och blåser det bara inte för mycket ska han nog lyckas hålla sig kvar på tävlingsarenan och därmed blir han farlig.

Jörgen kan också slå till men till det krävs det mycket tur. Det har han ju förvisso ton utav så får han en bra start och inte en dålig(en dålig kan få honom att sätta sig tyst i ett hörn och grubbla) så är han troligen med och slåss om en tredjeplats som bäst

En riktigt outsider idag är Roffe, halvaraben. Åtminstone ser han ut som en. Arab alltså. Får han ordning på slangbellan och inte skjuter bort alla golfbollar för oss andra finns en chans att han slår sig in på topptre.....

Själv utnämner jag den troliga segraren till att bli.......mig själv! Det är helt enkelt dags nu och med hemmaplan, provtestat alla grenarna i 14 dagar och en ny charmant doft från min exklusive, Londonbaserade modedesigner som flögs in igår kan det inte gå fel. Att jag sedan för protokollet själv innebär också det en klar fördel.....vilket inte de här ganska begränsade motståndarna ännu inte fattat......;-)

Japp, dags att ta en dusch, en öl och ta emot gästerna, motståndarna, packet eller vad fan man ska kalla dem:-)

Tjipp

RSS 2.0