Kackerlackor

Att vara ryggsköld på en kackerlacka är rätt meningslöst. Blir ju ändå bara skit av allt när någon trampar på en. 
 
Min gamla idol, Marcus Birro, skriver fortsatt välformulerat. Tyvärr har han ramlat ner i något sorts floskelträsk med retorik direkt hämtat från de allra sämsta Twitterdårarna. Jag fortsätter läsa men är ledsen över att det gick dithän. Att han knappt kan skriva något utan att nämna sig själv och hur han blev utestängd från den elit/etablissemang som han nu så kraftigt dissar. Koftan är trång, helt enkelt. Tråkigt. 
 
Känner mig som vanligt depraverad över sakernas tillstånd. Godhet har jag skrivit om tidigare. Hur det nu anses vara något dåligt. Att om man t ex lägger en slant i en tiggares burk så gör man det bara för att få känna sin moraliska överlägsenhet. Så skriver Ann Heberlein i en krönika i Fokus. 
http://www.fokus.se/2016/12/tiggarens-marknad/
 
Kan vara det det sämsta skit jag läst. Någonsin. Bara så det är klart. Då ska man veta att jag äger böcker skrivna av Heberlein. Men det här är så illa att jag borde elda upp innehavet. 
 
Många halvkändisar nu som skramlar över alltmer mot det jag så mycket ogillar. Att normalisera och trampa i rask takt över till den mörka sidan. De är också( efter att läst vad de skriver under lång tid) så intellektuellt oärliga att man baxnar. 
 
Min syn på mänskligheten gör längtan efter lugn och ro alltmer påtaglig. 
 
Inte blir den bättre av att tampas med uttalanden, uttryck med mera från den lokala ledningen i vår kära kommun. 
Där är maktdemonstrationer alltmer vanliga. Mycket uppseendeväckande. Så imponerande tröttsamt. 
 
Som sagt, lugn och ro. 
 
 

Ny serie....

Ny serie som kan vara värd att lägga ögonen på. I alla fall om man gillar.....ämnet
 
"Channel Zero" 
 
 

Bobobowling

Har kört rätt hårt med bowling den här säsongen och träning måndagar och torsdagar. Plus matcher i korpliga plus seriespel. Känns bra även om det går upp och ner i liret. 
Ikväll är det korpmatch igen och jag och Felicia lirar. Vunnit alla fram till nu så hoppas det kan hålla i sig
 
För två veckor sedan blev det tangering av personbästa med 279 pinnar. Har sagt det nyligen att en trehundring ska kunna ligga möjlig inom en nära framtid. Så pass bra känns det. Förvisso får man stryk av Pupp på vareviga träning men där räknar jag med att åldern till slut tar ut sin rätt. Han börjar ju bli lite skraltig, Puppen ;-) 
 
Nåja, på söndag blir det också tävling i Mora. Hoppas bara det bytt oljeprofil så kloten svänger något mer än det obefintliga sväng som tidigare varit. Där siktar man på att spöa åtminstone Nicke Sjöström :-) Men har för mig att det är hcp-system på tävlingen så har man tur kanske man får ett bra hcp. Vi får se.
 
 

Vintertime

Känner mig som ett jävla palindrom. Spelar liksom ingen roll vilket håll man läser mig så står det apati, håglöshet och ångest. Förkyld som en räv med hösnuva till råga på allt. 
Jobben tog slut på minuten och nu får man förlita sig på hästar för att få den här vintern att gå ihop. Fick tips av Grev-Nils att kombination Bonza och travtippning är vinstgivande. Om ni inte vet vad Bonza är så är det ett rödvin. Provade i helgen med resultatet att det visserligen blev några tusenlappar i vinst men bieffekten blev ju storförlust i frågesportsmästerskapen. Inte angenämt alls. Provar nog Bonza ändå i helgen. En gång är ju ingen gång.
 
 
Grev-Nils fyller ju jämnt strax före jul. Några grabbar drog med honom till England här i höst och firade av honom. Tyvärr hade jag inte möjligheten att närvara då så nu har man fixat en fiiiin present till honom som han ska få :-) 
Nu gör han förvisso som vanligt innan jul och sin födelsedag, drar från landet och lägger sig på en solstol för att färga grisskinnet något från det rosa mot det mindre rosa. Får se om man hinner få på honom presenten annars blir det efter jul. Hör du det, Greven? DU SKA FÅ EN PRESENT ! :-) 
 
Annars är man ju i sedvanlig ordning trött på många saker. Tanken finns ju att ordna till mitt egna lilla "Lucille" och ta tag i mänsklighetens allra värsta fördärvare. Men som laglydig och ytterst sympatisk, ödmjuk, godhetsivrare så gör jag naturligtvis inte det. Min aura av helgon ska inte rubbas genom att tappa greppet och ge mig hän åt våldsamheter. Nänä.....
 
 

Kunskapens krona har bytt ägare

Lördagens mästerskap i frågesport, det så längtansfyllda, är numer avgjort. Den åtråvärda titeln som årets riksnerd är utdelat och en nygammal höghet såg till att inta tronen, Mikael "Prippen" Larsson. 
 
Med osedvanligt skarpa analyser kring frågorna och tvärsäkra svar demolerade han sina antagonister där således även min egen höga person ingick. Knogen och jag fick helt enkelt finna oss i att befinna oss i kunskapens kvicksand som sakta dränkte oss och fick våra hjärnor att agera likt utlekta steelheads i något diffust vattendrag i Alaskas inland......
 
Den gode Prippen hade släpat med sig ett nytt spel "Vem vet mest" som vi startade med och körde tre omgångar i rak följd. Det brukar sägas att man ska vara på tårna direkt i matchstart men åtminstone jag var nog så långt från den statusen att hade en läkare varit närvarande hade jag fått diagnosen cerebrum death eller nåt liknande. 
 
I rask takt stod det plötsligt 3 segrar för Prippen och noll och ingenting för oss andra. 
 
Mästerskapet fortgick och med några glas Bonza trodde man väl i alla fall att det var dags att starta klättringen mot toppen. Ett nytt Bezzerwizzer plockades fram och PANG så vann Knogen, av alla människor, omgången. Stark insats utan tvekan. Ytterligare två omgångar följde och här någonstans gavs insikten att kronan är förlorad. Prippen tog två raka segrar om än knappt där en av omgångarna avgjordes med utslagsfrågor, bäst av tre, mellan honom och mig. Tror det var här jag lyckades med det formidabla konststycket att få till filmen "Dawn of the Dead" till att heta "Dawn by the Dead" och en seger skrevs till förlust härmed. Det var inte heller kvällens enda filmfråga som jag missade vilket då förklarar min hjärnas något tveksamma avtryck under kvällen. 
 
Ställningen 5 - 1 - 0 (Prippen, Knogen, jag) och klockan var endast runt 22.00
 
Plockade fram ett annat Bezzerwizzer, underhållningsvarianten. Där lyckades jag äntligen med en seger vilket gladde endast mig och ingen annan. 
En omgång till och hade jag fått lukten på en upphämtning så avslutades doftstråket med en rejäl slamdunk rätt på  näsan när Knogen spetsade hem omgången och bärgade ännu en pinne. 
 
Ställningen 5-2-1
 
Fram med Trivial Pursuit Party och här blev det tärningsspel på hög nivå. När alla fyllt på med pluppar så ska man ju in i mitten på jämnt slag och det blev en tidskrävande omgång och när klockan närmade sig 01.00 så plockade Prippen hem segern  och slog med fasta hammarslag in den sista spiken i kistan för hans medkombattanter. 
 
Ställningen 6-2-1
 
En sista omgång innan läggning och spelet "Vem är jag" där jag sprang fram till seger och det får bli det man tar med sig för att ingjuta någon sorts självförtroende i ett sargat kunskapsförråd....
 
Slutställningen således 6-2-2 och allt i Prippens favör. 
 
En grym insats och det blev heller aldrig spännande. En värdig mästare och tronföljare. Nu läggs all press på honom till nästa år och det får vi hoppas att vi kan utnyttja :-) 
 
Stort grattis, Prippen, och tack för en trevlig kväll till er båda :-)
 
Vill naturligtvis lyfta fram ett av mina korrekta svar inom kategorin "Jazz/kompositörer" där jag snuvade Knogen på att få briljera. Esbjörn Svensson Trio var svaret och som jag också tar med mig från kvällen :-) Bra va, Knogen? 
 

The Championship

Äntligen dags igen för de årliga frågesportsmästerskapen. Kunskapen försvinner likt en förvriden urinstråle in i mörker och degenerering och det här mästerskapet kan bli det första där ingen vinner. 
 
Älvdals-Prippen, Knogen och mig själv är de som kommer utkämpa striden. Stormästaren känd från Dala-kampen och Mix Megapol, den fryntlige Stefan Frost, tackar återigen nej till ett försök att bli den verklige, erkände, stormästaren ;-) Han får stå ytterligare på tillväxt då och hoppas se honom under nästa mästerskapsår. 
 
Allt är annars som vanligt. Prippen baissar stenhårt sina chanser genom att skicka sms, meddelanden och annat flera dagar i förväg. Knogen sitter hemma och funderar på en taktik som går ut på att dra ut på svaren längre och på det viset få oss att lämna bordet i frustration. Kan fungera.
Själv kör jag på det jag redan kan och hoppas det ska räcka. Doftar som vanligt gott och vill tro att hjärnspökena släpper bara första frågan kommit och besvarats med ett välformulerat svar. 
 
I övrigt.
Alla slumpfrågor är ogiltiga.
Alla pisspauser ska noteras och föranmälas senast två timmar innan start.
I tveksamma fall är det demokratiska juryn som fäller avgörande, dvs jag, även i de fall som kan gynna mig. 
Om oavgjort föreligger vid speltidens utgång kommer omfång kring magen fälla avgörandet, dvs störst=fördel
Mat serveras enligt uppgjort schema och ska intagas med leende och berömmande ord till kocken.
Dryck intages med försiktighet såvida inte Prippen eller Knogen svarar rätt på allt, då ska dryck intagas i snabb hast och epitetet riksfull ska inträda snarast.
 
Ja, det var lite om reglerna. Nu till oddsen för de som vill lägga en slant. 
 
Prippen  6,25
Knogen 8,50
Mr Pink 1,60
 
Det är alltså utgångsoddsen
 
En timme in i matchen med några glas rödvin
 
Prippen 2,20
Knogen 28 
Mr Pink 4,50
 
Tre timmar in i matchen
 
Prippen 68
Knogen ....zzzzzzzzzzzzzz.......
Mr Pink 1,10
 
 
God tur och må bästa man vinna
 
 
 

RSS 2.0