Loserbongglaset! Börjar bli många:-P

dsc00086 (MMS)

Loserbongglaset! Börjar bli många:-P


VIP-tältet var ett hus,nu har vi varit på ...

dsc00085 (MMS)

VIP-tältet var ett hus,nu har vi varit på plats ett tag.Kamrer Erkapers studerar programmet


Solvalla nästa

Frukost precis inmatad i kusin Anders lägenhet. Blev en lugn hemmakväll igår med tipspromenad och introgissningstävlingar i lägenheten. Tror minsann Grev-Nils stod som slutsegrare:-) Återstår att se om det är det enda han lyckas vinna i helgen:-P

Hade lite svårt att somna då tre fågelholkar började kraxa direkt huvudet slog i kudden...Vaknade tidigt, runt halvsex och strosade runt i lägenheten, försökte logga in på Grevens dator men lösenordet kunde inte knäckas...

Nu är ett utkast till V75 gjort i Jokerprogrammet. En spik som vi hänger upp dagen på, i avd 6, häst nr 7 Chimall T.T....Han har inte vunnit en krona på sina favoritstarter på Valla, måste väl vara dags nu?

Nu har Greven äntligen duschat och tjatar om att han vill ha datorn, lär väl ge mig då


C-vitamin on the table

dsc00083 (MMS)

C-vitamin on the table


Japp,guds försyn är med oss,biskopens fing...

dsc00082 (MMS)

Japp,guds försyn är med oss,biskopens finger:-)Helgens första lir satt som kofångarn i en grävling också..2 sexor å 28 femmor på Åby:-)Alltid nåt


Ja,så kan man också tillbringa en färjeres...

dsc00081 (MMS)

Ja,så kan man också tillbringa en färjeresa:-D


Full koll;-)

dsc00079 (MMS)

Full koll;-)


Kaptenen har beställt:-D

dsc00078 (MMS)

Kaptenen har beställt:-D


Fk Match

Den 10 september, under Hälsoveckan, kommer Fk Match att köra en förevisning av internationellt mete där det också erbjuds att prova på att fiska förstås.

Det här sker mellan klockan 15.00-18.00 och är alltså fredagen den 10 september. Aktiviteten kommer i Hälsoveckans tidning så småningom och går ut till 25 000 hushåll. Har lagt in att det är föranmälan till mig före den 7 september.

Ni i klubben som känner för att hjälpa till skriver upp det här i almanackan eller kommer ihåg det, helt enkelt:-)

Jag har donat iordning grejor i form av ca 100 tackel, spön finns liksom tafsar. We are ready.


Imperial State Electric

Begåvade Nicke Andersson´s(Hellacopters, The Solution, Entombed) nya projekt, Imperial State Electric. Bra

Sankte Per

Trallande fram som en jävla sommarvind, glad och yster som en lärka. En melodi från nån dammig visfigur rullar över hennes läppar. Trottoaren dansas fram. Min irritation är het som en spiskamin.
Reser mig upp från den lilla stol som fram till nu härbärgerat min feta, celluitfria röv och fiskar snabbt och behändigt fram min medhavda hammare. Hammarhuvudet sjunker, med en dov smäll, 7 tillintetgörande centimeter in i kvinnans blekfeta ansikte, strax mellan plirande ögon som alldeles nyligen plirade något alldeles förfärligt. I r r i t e r a n d e.
Och vad fan dansar man fram på en trottoar för? Har hon inget jobb? En sak är då säker, hon kommer fan inte få något heller. De rännilar av blod som sipprar fram över trottoaren vittnar om en livsflykt som tilltar. Kvinnan rosslar. Blod kommer även hur hennes mun. Jag stirrar med onda ögat. Till och med bägge. 

Delar av mänsklighetens förespråkare börjar samlas och min hörsel uppfattar ord likt "Vad fan har du gjort?" Patetiska jävla lågintellekt. Hur svårt kan det vara att se vad fan jag gjort?

Slagit en hammare i huvudet på en trallande idiot.

Är det svårt att se eller? 

Känner en viss trötthet, stoppar undan hammaren på sin plats och börjar knalla iväg. Två stöllar, de måste ju definitivt kategoriseras så, kastar sig över mig för att tydligen försöka få mig att stanna kvar. 
Inte fan blir jag mindre irriterad för det. Som en välpolerad lök på laxen har den ena av stöllarna tydligen inte tvättat händerna och kladdar naturligtvis ner mitt nytvättade trelagers skalplagg....av märket Haglöfs. Försöker trycka ner mig mot asfalten, min hand kniper om den ena stöllens paket bestående av erbarmelig penis och små kulor. Klämmer åt och fanns det en platsannons där de sökte kastratsångare skulle han få jobbet utan fördröjning.....om det inte vore för att mitt finger samtidigt finner sin plats långt innanför hans ena öga. Han sparvar till en aning innan han blir död vikt....Tar hand om den andre, krossar hans imbecilla skalle mellan asfalt och härdad knäskål. Ljudet är en aning eggande. Kakafonin av skrik, tumult och annat skit ökar folkmassan och jag finner för gott att gå därifrån.

Ingen gör något. Ingen försöker något mer. Känner bara förakt.

Väl hemma hinner jag få en känsla av en bra dag innan min fot finner sin plats under hallmattan, vilket medför en balansakt som förloras och dunsen när min kropp slår i golvet är....köttig. Inser att det köttiga ljud som uppstått kommer från kollisionen mellan hallmöbelns vassa hörn och min skalle. Kan mest liknas vid ett hammarslag. 

What goes around comes around, någon sorts sensmoral. Slår man nån i skallen med en hammare och så vidare......

Nu sitter jag på en molntapp och funderar. Varför man inte blir insläppt. Jaja, det löser sig väl, att sitta på ett luddigt moln hela dagarna, känna sig lätt och tillfreds är inte helt fel.

Riktigt bra faktiskt

Oj, nu kommer vakten...Han pekar neråt
 

På torsdag

...bär det iväg till huvudstaden minsann. Det vankas kuslöpningar av modell deluxe, Elitloppet står på programmet och idag bokade jag 5 platser i VIP-tältet. Grev-Nils ringde och var orolig för vädret, ska visst bli regn och kallt under lördagen. Då kan det vara nice att ha rövplatser bokade så slipper man släpa med sig nån jävla thermo-overall......

Kan ju också bara vissla fram att det blev 7 rätt på lappen i lördags:-) Blev inte så mycket utdelning men några wienerbröd blev det ju.

Min snabbranking av Elitloppsförsöken

Försök 1

A: 8-1-7 B: 6-3-4-2-5

Triton Sund - hård som en golfboll, gynnas av överpace som det blir här och trudeluttar förbi på rakan, Hultman hoppar av glädje och ölen skvätter ur för Erkapersarn i VIP-tältet. Triton vinner på 1.10.1

Nu Pagadi - startsnabb som en flådd iller, kan dock få många ben att hålla reda på när Luddepojken klämmer spettet i botten bakom Lavec Kronos och öppnar i 06-tempo. Trolig galopp men om inte.

Lucky Jim - bird or a fish? Här blir det inget mjäk utan fullt påställ. Fram i dödens och presskrysta som en Greve på skithuset. Kan vara bara bäst?

Nimrod Borealis - fransk sköning som måste ha rygglopp, om dörrarna öppnas inne på rakan biter spurten som en flaska Jäger i en blekfet kropp.

Quarcio de Chene - en komplett galning med lika många personligheter som vårt gäng, dvs 28 (på 5 gubbar) Hur bra som helst ibland och lika dålig lika ofta. Vill han springa lika mycket som Greven vill ha öl vinner han finalen med 7 längder

Lavec Kronos - laddas hårdare än Fred Flintstone från start och blir tunga skosulor till slut.

Copper Beech - tysk maskin som inte vinner. Vi lägger pengarna på Erdinger istället

Ilaria Jet - fransyska utan bett. Blir över till gamarna och här slösas det inga slantar.

Försök 2

A: 1 B: 4-5-7-3-6-8-2

Torvald Palema - Lägger sig i rygg och när Åke sparkar upp en lucka på upploppet visslar det till inne i VIP-tältet och kusin Anders vaknar...

Beanie M.M - Sir Toby stänker till spets och försöker hålla Torvald kvar i rygg. Ger sig aldrig men underläppen är inte tillräckligt fet för att målfotot är till hans fördel.

Define the World - Canadick utan fungerande...dick. Spurtade vrålåk senast och kan göra det igen.

Brioni - ständigt underskattad men kan få sin största framgång här. Tuff som en Greve med sprit innanför den hårlösa bebisbringan.

Oyonnax - franskt stål som körs av en lallarkusk. Alla franska kuskar är lallare för övrigt.

Lisa America - Tunggungspurtade till vinst i Norge senast. Världsrekordhållare men är hon tillräckligt tuff? Finn-Jorma är supernöjd i jobben och det kan gå.

Iceland - Ett läge som hälften av grabbarna från Åsen kommer att hamna i innan helgen är till ända..Totalt offside. Mycket bra häst men blir tungt att snurra med till final. Kylslagne Örjan kan kanske fixa det?

Enough Talk - Just det. Det räcker nu. Ur form och chanslös.

Vem vinner finalen då?

Det blir en strid mellan Torvald och kallduschen Triton Sund där Torvald sprutar grus på upploppet ner och vinner med ett tuppfjät. Greven får grus i ögonen som förvärrar promilleutseendet och Erka har lirat en tia och får skala ner 3 guldtior i vinst i lädret. Glad i hågen bjuder han på två korkar Jäger från innerfickan. Vi delar på fyra.
Själv har jag spelat bort allt i loppet innan på en häst som ramlade och fick utgå. Kusin Anders har redan utgått och sover bredvid en tom ölkagge inne i VIP-tältet.

Torvald Palema.

Eller så blir det någon annan.

Måste ju ranka gänget också;-)

1: Grev-Nils, ligger inte på latsidan utan stänker i sig eldvatten obönhörligen. Tar hem promilleligan utan ansträngning från spets. Ögonvitorna visar sig en kort stund redan under torsdagskvällen men när han sedan går in i andra andningen är han ensam på banan och går ifrån med ett par längder
2: Erkapersarn, försöker hänga på men hamnar i dödens. Harvar dock på rätt bra med stånk och stön och räddar andraplatsen på linjen när han sveper två rom/cola liggande mellan två barpallar
3: Kusin Anders, lägger sig i tid i vinnarhålet men kämpar för att få lucka. Sliter som en torrbjörk och i ett sista desperat försök rycker han dojjorna men barfotadansen misslyckas och med en tung suck däckar han vid 3,1 promille
4: HasseBasse, avvaktar i starten. Ser blank och fin ut i nyklippta pälsen som varslar toppform. Lossnar dock aldrig och med en 12:a Jäger i sista benet stapplar han över mållinjen som klart slagen. Veterinärbesök anbefalls
5: Mr Pink, snubblar redan i starten då han går tungskodd. Försöker med några bredsidor rom som skapar turbulens i fältet. Försöker på open stretch men förmår inte växla tempo. Går i mål sist i fel gångart.

The weekend i Örebro

Som sagt blev tävlingarna i Örebro inte någon höjdare resultatmässigt för mig. Fisket var också sämre än vad det brukar vara, mest beroende på det väldigt bruna vattnet som blivit så av ett ihärdigt regnande natten mellan torsdag och fredag.
Även strömmen var relativt kraftig vilket gjorde att det krävdes ganska feta flöten.

Peggningen av sträckorna var bra och det ska Constellation ha en eloge för då indelningen blev så bra den kan bli.
Att analysera mina egna resultat är ganska enkelt. Man är för dålig. För dåligt tränad. Sedan finns det ju andra saker att fundera kring förstås.
Var det bra med jokers? Flera hade det, många hade det inte och det hade varit intressant att veta om resultattoppen hade det eller ej. Jokers har tidigare mest varit en attraktor för snorluvor men man kanske ska börja köra med jokers igen.
Jag hade alldeles för lite andel leem i mäsket. De jag pratade med hade minst 50% i mäsket, vilket jag inte hade men så hade jag inte räknat med tokströmmen som var heller. Taktiskt ogeni:-P

Skulle kanske varit mer noggrann och koppat mer och bättre.

Vad hade de flesta för mat i mäsket? Döda maggott verkar vara svaret. Det hade inte jag och har aldrig testat heller, börjar bli dags och de första kommer tas av daga imorgon:-)

Deltävling 1 hamnade jag på C1, till vänster Håkan Svedlund som sedermera vann B-sektionen efter att fiskat kort tp hela tävlingen och fått en hel del skimmers, till höger fick jag den charmante Mårten Johansson som redan under uppackningen började låta;-) för att sedan smågnälla hela tävlingen ända fram tills han fick första nappet(är inte säker på att det var första men det låter bättre så;-)) kanske runt en halvtimme kvar då han provade en 2-grammare och lyckades kroka en bruning i stjärtfenan!:-) Den vägde troligen närmare kilot och förpassades ner i nätet med ett snett leende av Mårten. Från nästintill sista plats till en femte, en superräddning!


Mårten gör sig iordning

Själv fick jag två skimmers till en vikt av 620 gram och det blev en åttondeplats. Tappade tre bättre fiskar och det kändes ju sådär, men så brukar det vara i Örebro att man tappar några fiskar. Kanske är de lite lösmunnade.
Gyllbrandt fiskade riktigt bra till höger om Mårten och vann sektionen på 2880 gram. Han fiskade 13 meters mest hela tiden om jag kommer ihåg rätt och med 15 grams flöte.
Gyllbrandt peggar upp

Pass 2 och det var dags för rakan som visade upp sig från sin sämsta sida. Möjligen inte på A-sektionen som innehöll en del fisk. Mårten hade otur igen och drog kanten på A, där bärgade han en lätt seger.
Själv satt jag på B4 mitt i smeten. Efter att coach Bodda sms:at och ringt, tror jag fick ca 35 heta tips på en minut i telefon;-) , så lyckades jag skärpa mig en aning. Hade ca 20 fiskar, mört och skimmers som vägde 670 gram och lyckades bli fyra vilket går att räkna som placering.Fiskade kort tp i princip hela tiden.

Tom "Burken" Östlund svepte en folkis och dominerade sträckan fullständigt från sin peg till höger om mig. Att jag ännu en gång fick se en felkrokad OCH fet brax gå i håvnätet för den gode Tom gjorde ingenting......:-) Tom fick ihop 2820 gram.
Tom på väg att håva

Tappade även den här tävlingen ett par skapliga fiskar som möjligen fört mig ett par hack upp. Men återigen, det är fisken i keepnätet som vägs in....inte några tappade firrar.

Efter två tävlingar under en dag varav den sista slutar 19.30 är man sugen på mer och vi var några som körde en kula med start 20.30.......;-) NEJ, det gjorde vi inte.
Det blev en snabb resa till hotellet och in med spöfodralet på rummet och iväg för beställning av en hämtpizza som inmundigades på rummet i sällskap av Champions League-finalen:-) Där det blev italienskt. Konstigt då italienska ligan ansetts slut i flera år....Men tydligen duger man till att bli världens bästa klubblag:-) Trevligt.

Söndagen kom och tävling igen på sträckan vi satt på under deltävling ett. Fick B10 och visserligen hade han som suttit där dagen innan haft bara 80 gram men det kändes som en bra lott. Det var det säkert men tyvärr kunde jag inte få till något fiske där:-(  Fick ett par fiskar de första utläggen och då hade varken Anssi till vänster eller Adell till höger fått något.
Anssi började efter ett tag få en och annan fisk men inga mängder. Åt mig och Adell var det fullständigt öken. Ca 50 minuter kvar kom Anssi tillbaks till sin peg efter en promenad som togs för att han inte haft ett napp på närapå en timme...Plötsligt började det nappa och han fick fisk i princip i varje utlägg. Fiskade bra och lyckades bli trea på 4430 gram.
Även jag fick igång lite fisk mot slutet och lyckades få ihop ett gäng som vägde prick 1000 gram. På det blev man nästsist, dvs tia och det var bara peggrannen Adell som var efter mig med sina 430 gram. Tungt var det och något major mistake gör man.

Tack till Bodda för hans idoga insats att komma med tips på lösningar i fisket:-) Svårlärd orsing men snart har det fastnat
Fick några tips av Tom också....Wettextrasa på masken så håller den sig fräsch. Ett speciellt klädset med hängselbyxor med fickor grymt anpassade för en ölburk och så de officiella betesboxarnas användningsområde nr 1, getingskydd över just en öppnad ölburk. (de duger knappt till att ha beten i) :-) Tack Tom.

För mina förhandstips gick det skapligt. Gyllbrandt´s två bästa 1 och 5. Tono´s 3,3,3. Rocco´s 2,4,4. Mårten´s två bästa 1 och 5. Engvall hade det tyvärr tungt och får komma igen i Göta kanal, liksom jag.
Där är grejorna redan klara och ska bara finjusteras. En framgångsrik Göta kanalmetare kommer coacha mig på hemmaplan, Peter Lindh:-) Där brukar han ha det klart för sig så jag hoppas på bästa understödet. Ska definitivt göra en bättre helg än denna, det får vara den blygsamma målsättningen:-)

Hepp


Glädje

Inte fan vet jag men jag blir då glad av det här. Lägger dem i facket för nya favoriter:-)

Edward Sharpe and the magnetic zeros

Vm-kvalet

Då är man återbördad till hemtrakterna efter en föga framgångsrik fiskehelg i pepparkaksbruna Svartån.

Ska skriva en kortare rapport närmare kvällen. Är lite fullt upp med möten idag, har tre stycken varav ett är klart nu. Hur hamnade jag i den här möteshärvan igen? Lite för långt mellan hjärnmuskeln och glapphålet kanske? Eller så är det helt enkelt så att det är bra:-) Har ju något för mig och förhoppningsvis mynnar det i något gott för min verksamhet. Japp, kör det tänket så blir det lättare.

Tillbaks framåt kvällen.

Tjipp

Syns dåligt förstås,upp å ner å fan å hans...

dsc00071 (MMS)

Syns dåligt förstås,upp å ner å fan å hans moster..C-sektionen,dt 1..Hade 2 firrar:-(


Håkan Svedlund köttar hem en etta på B-sek...

dsc00068 (MMS)

Håkan Svedlund köttar hem en etta på B-sektion..


Resultat B-sektion..Tokström och grumligt ...

dsc00067 (MMS)

Resultat B-sektion..Tokström och grumligt väder


Dagens ord

Dagens ord är ORTOGRAF

Finns ju en del sådana:-)

*****

Ipackning av meteprylarna är i det närmaste klar. Börjar snart bli dags för avfärd men först ska det kvastas i någon form av lunch.
Kollade av väderleken som de gissar ska bli hyfsad i Örebro över helgen. Ganska varmt, omväxlande mulet/sol. Skippar nog de långa, varma tightsen den här helgen. Viktigast att ha värmehållning på blir ryggjäveln, den är inte i toppform.

*****

Trav i helgen och några småluringar att se upp med kan vara

9 Lewis O.M , 10 Avalon Spider (avd 1)
7 S.J´S Photocopy (avd 3)
7 Beastar (avd 6)
8 Incredible Accent (avd 7)

Spikar kan jag tänka mig

7 Mils You Love (avd 2)
10 Right Over (avd 4)

Har för mig att det fanns en gästdator på hotellet så det får bli några minuter där ikväll:-)

*****

Ett snabbtips på de som ligger bäst till efter den här helgen i Örebro vad gäller Vm-kvalet ser ut så här....

Mikael Tono
Per Erik Gyllbrandt
Roger Järling
Christer Engvall
Mårten Johansson

De brukar ha tur i lottningen så där finns några kantplatser;-)

Tjipp/

Lättrörd

Tog en hjärnrensare idag och sjönk ner i soffan med fotbolls-vm 2006 i dvd:n.....Den kan man ju kolla igenom ett antal gånger utan att det blir tråkigt:-) Vilka mål och vilka segrare! Del Piero´s 2-0 mål mot tyskarna i semifinalen t ex...Cannavaro bryter - Totti - Gilardino vänder bort två backar och spelar till Del Piero som tagit en ÅTTIOmetersrusning från eget straffområde och han lägger upp den i bortre krysset. Pure poetry och tårade ögon......Snart är det dags igen och ser mycket framemot det. Hade planerat in semester de veckorna men det kan ju mycket väl bli så att jag inte ens börjat jobba då:-P Får se hur det löser sig.

*****

Har väldigt många bollar i luften nu, kanske ett par för många? En jäkla massa möten om än det ena och än det andra, saker som ska skrivas, kontakter som ska tas och samtidigt BARA VÄXER JAG:-P Börjar bli dags att ännu en gång göra ett försök till livsstilsförändring.....Hur fan det nu ska gå till? Bara att knäppa igen käften kanske? Ingen mat som slinker in och inga JA som slinker ut:-) Som det är just nu iaf så har min kropp slunkit iväg åt nåt håll som den aldrig varit förut....

*****

Imorgon bär det iväg till Örebro. Installerar mig på Hotell Plaza framåt eftermiddag/kvällen. Dags för Vm-kval i Svartån. Blir 31 startande som fördelas på tre sektioner om jag fattade det rätt. Tyvärr inga kantmetare vilket är synd då kanterna oftast är väldigt utslagsgivande i Svartån. Blir två tävlingar under lördagen, 10-13 och 16.30-19.30....Kan man väl säga är en hyfsat full dag:-) Champions Leaguefinalen börjar sändningarna 20.30 så man hinner precis på hotellrummet till avspark:-)
Ingen löja räknas i kvalet, spelar ingen roll för mig då jag har slutat få sådana också:-P

*****

Nästa vecka blir det en resa till Stockholm och Elitloppet. GrevNils och kusin Anders är taggade. Den helgen SKA gå med vinst! Ska studera kamelerna hårt och rättvist och bara lägga kloka lir.....Jojo:-P

*****

Åkte ner på Lillåbryggan idag efter samtal från Jörgen. Han var därnere och kollade in lite braxar:-) Full sprutt i vassen och lekbestyren har kommit igång. Kan rekommendera er som inte varit ner att åka ner och kolla in lite fisk, är ett litet skådespel och väl värt att lägga några minuter på.

*****

Får passa på att gratulera Hasse också som fyller år imorgon. Han blir lika ung som mig och det är en stark årgång. Stort grattis, Hasse! :-D


Morgongåva

dsc00054 (MMS)

Morgongåva


Nya insatser, nya tävlingar

Stel som ett fläskben idag. Välte mig ur sängen i sjutiden, stapplade omkring och kände mig som 46.....Well, tog en vända till Stackmora och hälsade på. Faderskapet var på väg ner och skulle spela boule med PRO.
Kan ju vara kul tänkte jag och hängde på för att kolla lite. Regnväder och kylslaget var kanske inte optimala förhållanden för en klen rygg men rörelse är bra, det vet jag sedan tidigare.

Inte fick jag stå och kolla bara heller. Blev med och spelade. Första gången med riktiga bouleklot och rätt kul.
Blir väl medlemsskap i PRO i förtid kanske;-)

Fick iaf dyngstryk av T-Rex och en Diplocaulus:-) Men tänker försöka igen


Trina "My Bitches"


A la carte

Man är hungrig. Stövlar ner på den lokala Coopbutiken och kollar in vissna grönsaker, flugsurrande frukter och tanter i duschmössa med rabattkuponger....Går vidare till färdigmatsdisken, bara sunkiga karréskivor, färdigrandade i kollektivgrillen bakom scenen...inte ens en sketen kycklingfilé lyckas man lägga ögonen på.

Tristessen tränger sig in under hänghuden och desperationen börjar tvaga hjärnan. Pizzatänket blir alltmer konkret. Man tittar ner i golvet och ser inte ens tådelen på sina skitiga Pumadojor...Det är en buk i vägen. Inte ens en kuk.
Tankarna försöker rädda den sista lilla delen av värdighet man har kvar. Ägg, det får bli ägg och bacon åtminstone. Det kan jag tillreda. Är ju kunglig på ägg och bacon. Fler har tydligen tänkt tanken och äggen är slut. Jävla fetton.

Hungern känns. Hittar sig själv med två val....Pepparchips eller Cream Cheese. Tar bägge och toppar med en rundbottnad flaska Pommac som finner sin plats i den antagligen bakterieangripna kundkorgen....

Betalar och slinker förbi pizzerian on my way hem, en Margerita med extra ost. Jesus hade aldrig ätit en sådan lördagsmiddag.

Men så kan jag inte gå på vatten heller.

Lillåpremiär

Precis kollat på travet....Hmm, hur lite rätt kan man ha innan man blir skadeståndsskyldig mot dem som löser in sig på systemet?;-) Sopar bort minnesbanken och fokuserar på morgondagens Oslo Grand Prix istället.....

Premiär i Lillån idag, soligt och varmt.
Jörgen åkte ner mitt på dagen efter lite maggotthämtning hos mig. När jag kom ner vid halvtvå hostade han upp årets första bruning på matchspö. Jag hade bara takeaparten med mig och riggade iordning. Mäskade på 12,5 meter. Första utlägget en abborre.
Braxarna gick i ytan längre ut, var upp några kring Jörgens flöte och utanför mig.
Fiskade från 14-16.45, ingen brax ville bita i, däremot var det en hel del löja i farten. Det brukar det i princip aldrig vara. Provade lite på slutet med takeaparttoppen nära bryggan och det nappade riktigt bra. Skulle säkert gått att dra ihop en bra vikt, de stannade kvar också vilket nästan aldrig har hänt heller.
Hade en abborre, 4 mörtar och ett femtiotal löjor.
Jörgen plockade ihop tidigare och han hade skapligt drag på braxarna på matchspö, tror han fick/tappade någon på takeaparten också. 7 braxar blev det och några skapliga mörtar.

Tyvärr hade jag behövt hjälp av bryggan:-( När jag tog upp keepnätet och skulle räkna fisken lutade jag mig framåt och ljudet av en tunn,jävla salt pinne som knäcks synkroniserades med en skaplig smärta i ryggslutet...AJ:-( Har lite pissont nu och det känns inte alls bra. Kört med värme och hoppas det ska släppa så småningom.
Har fan inte psyke med någon längre ryggkonvalescens igen....Det ska gudarna veta. Bli BRA för i helvete!Remake igen

Ännu en remake på en gammal film ses snart på en skärm nära mig:-)

" I spit on your grave"

Kan bli bra


Sommar och sol

Nej, kanske inte riktigt än då. Rasade ner regndroppar som Moratidningar imorse när man slet upp ögonlocken......Men imorgon skulle det visst bli lite värme framåt eftermiddagen, kan ju vara nice.

Avslutning i Björnfighten igårkväll och för Bk Harmoni´s del var det för mycket käglor kvar i banan för att det skulle räcka till A-final. Vi blev 6:a av 12 och det felade 40 poäng upp till en finalplats som 4:e lag hade. Bara att glömma och det gjorde jag med några rom/cola-glas:-)
A-finalen vanns av 0-handikapparna Mogge och Göran L, de spelade bra och tog hem segern. I pris fick de en veckas stugvistelse i Grönklitt:-O Man kan ju bara hoppas att de blev nöjda....vilket jag betvivlar en liten gnutta.
Grönklitt gör det lätt och billigt för sig när de delar ut diversepriser under lågsäsong.....Själv tycker jag att det är galet att de drar in bra med pengar på oss som spelar och sedan delar ut "presentkort" på deras egna anläggningar....Det främjar INTE deltagarantalet fortsättningsvis i Björnfighten.

Men kan inte säga att jag är förvånad...

*****

Synd att det inte hanns med någon ranking igår till V75. Dryga 60-oddsaren Bring Me Luck U.S var omgångens skrällidé och på mitt bonussystem satt den streckad på tre. Premier League spikades.....Men spelade bara för sju rätt på den kupongen så det blev ingenting:-(
Nya tag imorgon och hinner jag så kommer det en ranking under kvällen eller imorgon. Annars går det säkert bra ändå:-)

*****

Som åldersstigen serieläsare kommer man ihåg en gammal favorit. Ramlade över en filmtrailer på serietidningshjälten Jonah Hex som nu tydligen blir film då...:-)
Jonah Hex var ju obetalbart hård.....och såg grym ut. Återstår dock att se om filmen gör honom rättvis. Knappast va? Men en del tuffa oneliners finns det ju:-)Lillån Grand Slam

Okey, ingenting klart MEN eventuellt har vi hittat ett nytt datum för en tävling i Lillån över två dagar. Fick ju bakslag på det datumet vi hade bestämt innan då Dm-tävlingarna förlades den helgen. Helt och hållet mitt fel då jag inte gjort klart för tävlingen.

Det nya datumet blir preliminärt 7-8 augusti. Vi tar inga anmälningar ännu men ni som är intresserade kan ju börja planera in den helgen. Det är begränsat med plats och vi kommer troligen första året att köra först till kvarn.

Förväntas vara klar med tävlingsinfo snaaaaart. If we got lucky:-P

Tjena

Alan Wake

Spelen börjar verkligen tilltala en igen, nya från Remedy....Alan WakeSkramlar till...

Tro på fan! Igår skramlade det till i kassakistan och vårt kära grannland i väster såg till att hundarna slutade pissa på mig. De brukar göra så....hundarna. Pissa på fattiglappar;-) Men nu är det slut på det:-) Nice.

*****
Möte idag med Mora of Sweden, tillverkaren av Novaborren. Förbättringar ska tas upp och lite annat smått och gott. Vi får se var det landar. Jag och Jörgen närvarar.

*****
På torsdag är det dags för finalspel i bowling, vi lyckades hanka oss fram till B-final. Den spelas klockan 16.00 och vi spelar om fyra platser i A-finalen som spelas direkt efter. Ett drömläge:-) Att gå in i A-finalen uppvärmd och med ett bra resultat i ryggen. Blir träning nu i dagarna två. Bk Harmoni 2 eller Fk Match....där finns den slutliga segraren:-)


 

En spik i foten

Var inte det som gällde i den filmen som mina ögon fick lägga sin blick på igårkväll

Snarare några spikAR i....tja....testiklarna...AJ.

En film som knappast ska ses av alla

"GROTESQUE" var namnet

En film av den japanske Koji Shiraishi

Inte speciellt bra, inte alls bra faktiskt men...annorlunda;-)
Ingen vila

Åtminstone inte mycket vila. Varit på möte angående Hälsoveckan som går av stapeln i början på september. Eventuellt ska vi i fiskeklubben delta där och genomföra en förevisning av Internationellt mete. Är en bra marknadsföringskanal och vi når alla hushåll i närområdet, ca 25 000.

Tyvärr brusade jag upp på mötet....liknar i  mångt och mycket en Treo...har lätt för att brusa upp.
Vår vårdcentralschef satt med och de brukar ju genomföra en del aktiviteter under Hälsoveckan.
Hur fan kan man sitta som Vc-chef och yra om vård och försvara det hon genomdrivit med den träningslokal och verksamhet som stått till förfogande för äldre, sjuka och behövande och som hon nu mer eller mindre lagt ner?!
Är väldigt många äldre som slutat träna nu och vad det innebär förstår de flesta, uppenbarligen inte denna chef.

Hon menade att det var upp till patienten själv att träna på egen hand och att det inte var vårdcentralens uppgift att tala om vad t ex en diabetiker skulle äta.....Det är ju precis vad i helvete det är, vilket jag talade om för henne. Då började hon lalla om "ska vi öppna restaurang också då?"
Man kan lugnt säga att den kvinnan har en annorlunda inställning till FÖREBYGGANDE vård än vad de flesta har. Tyvärr.

Nä, en sorglig inställning till vård som kommer lokalbefolkningen till last i långa loppet....


Örebro Öppna

Slingrade över tröskeln hemma sent igårkväll. Svansen hade jag stoppat upp i röven.

Gick ju inte speciellt bra för mig och får försöka analysera helgen för mitt vidkommande med några kompisar, tror det får bli Shiraz och Merlot;-)

På lördagen lottades jag C26, en bit hitom udden. En helt okey lott och min fisketaktik var inga konstigheter, plantera ett löjspö i näven och let it stay.....Nåja, hade lite andra idéer också. La 10 bollar på 12,5 m och bellade ut några fler(mindre) på feederplatsen. La även två hårda bollar inne på kort. Hade mask, casters och lite maggott i bollarna.
Började med löjspöt men ingen hemma, gick ut på 12,5 och fick efter en liten stund några små björknor....Tillbaks till löjorna och nu var de där....de och de....DE var inte så många och definitivt inte på speciellt bra humör till att nappa.
Fick lite mört, björkna vid botten under löjmäsket men inte det heller fungerade att gasa upp i nån bra nappfrekvens. Förstod varthän det barkade när mina grannar "köttade" på rätt bra, vad jag tyckte. Hade ett av mina förhandstips, Calle Rosslin, till höger om mig. Han drog på rätt bra stundtals. Ett par platser till vänster fanns Andreas Sandberg. Han toppade sin vikt med att landa en 3,1 kg tung gädda, hyfsad pjäs på tunn tafs:-)

Vägde in 3730 gram på 165 fiskar. Löjorna höll en riktigt bra snittvikt, ca 20 gram. Synd att de inte ville vara med och rocka lite med mig idag då.

Klubbkompisen Peter Lindh visade var skåpet skulle stå och tog sektionsvinsten överlägset med sina 8430 gram. Bestod till mesta delen av löja(ca 5 kg) resten var en hel del mört. Även björkna och nån småbrax.

Övriga sektionsvinster var Thomas Söderlund som vann min sektion på 12 250 gram och Kent Adell 7 560 gram.

Söndagen kom och startade tidigt med hotellfrukost. Pigga och alerta drog vi ut till startplatsen . Inhandlade lite mer pinkies plus några mygglarver.
Jag och Peter lottades idag på samma sektion, jag fick Peters plats från igår och en beskrivning i hur han fiskat. Bra info och det var ju bara att göra likadant. Tyvärr fiskade jag inte lika bra och fick inte heller idag någon fart på fisken. Slog dock de som höll till runtikring mig så det är väl det man får ta med sig:-) för att ingjuta mod i en sargad kropp.

Körde en lång och en kort plats idag. La 6 stora bollar inne på korta, 12 ute på långa. Började med femmeters och fick mört direkt. Nappade med jämna mellanrum, ingen fart. Provade löja och fick några där. Ut på långa platsen och tappade en skaplig fisk direkt:-( Fick sedan några mörtar.
Fick rapport av Peter efter halva tävlingstiden att det var surt och att han kanske inte hade så mycket. Jag hade ca 2 kg då och mer än peggrannarna så lite ljusning i sinnet kändes. Nu blev det inget drag på varken löjor eller nån annan fisk. Fick perioder med några löjor men det ville inte hålla i sig. Peter fick igång lite brax och plockade hem ännu en sektionsseger före Jimmy Johansson som blev slagen med 170 gram....
Peter fick bäst på den korta platsen.

Jag hade 183 firrar till en vikt av 3510 och blev femma på sektionen.

Totalen vanns av Peter med sina två poäng, han fick lite påfyllning i plånboken och lyxade till min tillvaro genom att bjussa på en mosbricka under hemfärden:-) Thanks.

På andraplats kom Micke Tono, 4 poäng och trea Patrik Dahlström med 5 poäng.

Nu blir det till att ladda om till Vm-kvalet för att göra en bra insats där istället. Nu ska det mätas takeapartspön så man har koll på längderna:-)

Morgonsamling lördag innan lottning
Pimpelgurun Jesper "Mudman" Dyberg hade förlängt pimpelspöna och ställde upp i begränsade klassen och belade en hedrande fjärdeplats:-) Får vi se en fortsättning på metekarriären månne?:-)
Peter laddar upp med fjantsnus...
Calle Rosslin gör tummarna upp INNAN tävling
Den här slanke, välmående talangen heter Roger Järling.
Mr Lindh ser frusen ut innan start på lördagen. Han blev väl varmare när han vägde in vinsten, gissar jag
Mr Lindh´s peg på lördag
Calle, den jäveln;-)...har precis förpassat en brax ner i maskorna och förpassat mig ännu längre bak i resultatlistorna....
Roger J sprattlar ner några löjor i vågnätet....Jaja, några braxar också då
Calle väger inClaes HedströmAndreas med 3,1 kg predator
Norske guldgutten Rolf Magnus väger inJimmy Johansson blir tvåa dag två
Peter på söndagen

Peter Lindh, Mikael Tono och Patrik Dahlström
Topp tre i Örebro Öppna 2010, för övrigt en väldigt rolig tävling och bra arena för vad vi håller på med. Stort tack till arrangörerna som gör det bra och håller liv i tävlingen.


Vet inte om det syns men provar..Peter van...

dsc00048 (MMS)

Vet inte om det syns men provar..Peter vann iaf:-D


Här hittar jag ingen fisk

dsc00047 (MMS)

Här hittar jag ingen fisk


Så FICK jag äntligen lite fisk idag;-)

dsc00046 (MMS)

Så FICK jag äntligen lite fisk idag;-)


Prickade in Mr Lindh i mina tips,han vann ...

dsc00045 (MMS)

Prickade in Mr Lindh i mina tips,han vann överlägset på mört och löja:-D


Dagens resultat...

dsc00044 (MMS)

Dagens resultat...


Betting

Jahaja, då var det dags för metepremiär och som gammal van oddssättare inom den illegala spelmarknaden kommer här en chansvärdering och tips. Blir mycket förvånad om segrarna hittas utanför den här (bräckliga?) ramen;-)

Efter att noga studerat startlistan känns det som att se laguppställningen till Sveriges landslag i fotboll.....Nästan bara gamla, rejält dammiga namn. Att det borstats bort en hel del spindelväv i stugorna står ställt utom all tvivel...fick ihop en rätt bra hög själv när jag dammade av herr Lindh och mig själv.
Nåja, några nya namn plus ett gäng från vårt västra grannland hittar jag dock i listan och det är kul.

Till mina förhandsfavoriter. Börjar med ett par som är byggda likt slalomkäppar, deras största problem är inte att få fisk utan hur fan de ska hålla sig kvar på peggen om det blåser.....Vet t ex att Bodda numer alltid ber peggrannen om att slå ner tältpinnarna som han använder för att sitta säkert.

Börjar med Bodda som får tipsnicken av mig. Hans grundfysik har avsevärt förbättrats har jag förstått då mina kontakter i huvudstaden säger sig sett en ofet figur studsa Djurgården runt iklädd en urtvättad Sverigeoverall från 70-talet, Bodda har aldrig riktigt varit trendsättare på det viset så det må vara honom förlåtet.
I Svartån kommer han köra hårt med några kilo leem, feta plattisar och några maskar på kroken. Det tror jag håller.
Vet också att han är rätt skärpt på löja även om han strävar efter att förstärka sin image som pankdragare genom att hävda att senast han såg en löja var när han var på metekollo med bröderna Vertetics 1973, för övrigt iklädd samma overall som idag.....
En av fem.

Klämmer i med en annan slalomkäpp, Tommy Lindblom, som nästan alltid går bra i Svartåns mörka vatten. Ibland kan det se ut som han sitter och hängdeppar över takeaparten men låt er inte luras. Han får alltid bruningar. Alltid. Verkar alltid vara förberedd och iordning vilket såklart är ett plus i jämförelse med vissa oreglerbara element(som mig). Lyckas han hålla sig fast med sina 42 kg på meteboxen när vindbyarna drar in tror jag på framgång.


En till som verkligen har attraktionskraften till de brune är den något glesskäggade Calle Rosslin. Hans skäggväxt hade passat bättre på en 93-årings pung men det är en annan historia....Han är ung än, till skillnad mot vissa av oss övriga reliker. Han är en braxdragare av rang som brukar få stjälpa en och annan bruning över keepnetringen till fasa för peggrannarna vilket kan bli fallet den här helgen också.
Att han kommer att feedra en stund är lika säkert som att jag kommer försöka få åtminstone en löja i helgen....

Ser ut som jag tror att braxlirarna kommer fira triumfer i helgen men det kan finnas läge för en och annan löjdragare också. Åtminstone en kombination där det finns en öppning i sinnet för att fiska löja.

Slänger in nyblivne korrespondenten för Metetorget i mina toppfemtips, dvs Per-Erik Gyllbrandt. Han brukar vissa tävlingar vara skimrande blank upp till armbågarna av löjfjäll och deklarera att "Nä, det gick dåligt, fick bara 934 stycken" för att väga in sektionsvinst och säga "Åh fan". Behärskar löjfisket väl och det i kombination med lunsdragartakter är ju i många fall en dödligt vinnande kombination. 

I mina femtips slänger jag in ett lyxstreck på min färdkamrat, herr Lindh. Vet att han är laddad och sugen och fiska kan han ju. Vet också att han dragit ner på rökat en aning vilket då tillför mer metetid under tävlingarna. Löja har han slagit mig en gång på och det var i Fyrisån nån gång när teaterkungen Gustav den tredje regerade, så det kan han fiska. Han behöver heller inte längre riggas för att hålla sig kvar på peggen i blåst då det enligt rapporter sägs att det numer kan skönjas en lätt rondör kring magpartiet. Fan trot men jag tar med det i beräkningarna när jag tippar.  

Så min A-grupp ser ut enligt följande

Lars Bodén
Tommy Lindblom
Calle Rosslin
Per-Erik Gyllbrandt
Peter Lindh

I outsiderskaran hittar vi en del spelfavoriter i de tidiga tipsen men som jag nöjer mig med att lägga i en B-grupp. Vinnaren hittar man i min A-grupp men vill man helgardera tar man med B-gruppen

Kent Adell
Mikael Tono
Mårten Johansson
Tom Östlund
Thomas Ödegård 

Var man spelar? Och till vilka odds? Fick precis ett samtal från min spelterapeut som sa att det inte var bra att jag håller på så här....Så ni får hålla till godo med tipsen och ge fan i att spela helt enkelt;-)

Tjipp/

Flämt

Idag på eftermiddagen pumpade jag i bra med tryck i cykeldäcken och besteg cykeln, ramen sviktade en aning men höll ihop utan att skrapa i backen. Blev en vända runt Stackmora, en stabil backe som fick mig att låta som en elefant med kraftig lungsvikt. Drygt var det men det blev 45 minuters motion, alltid något.

Jag hoppas det som känns i kroppen är beroende på cykelturen och inte nån jävla förkylning, är lite hängig och matt. Men skyller på cykelturen:-)

*****

Arbetet med torghandelsmarknaden har jag också påbörjat. Gått igenom livsmedelsproducenter och tagit kontakt med delar av dem. Bokat möte med en tidigare ägare till några saluhallar i Göteborg för att få lite input vad gäller livsmedelsförsäljning.
Nästa vecka blir det besök hos producenterna.

*****

Ska visst bli dåligt väder till helgen i Örebro. Bokat tvättid imorgon och kommer väcka liv i Goretexkläderna med specialtvättmedel. Kan behövas. Fast mest behövs fisk i keepnätet. Så jag skiter egentligen i vädret:-)

Vm-kvalet har samlat dryga 30 anmälda. Är väl där någonstans det varit de senaste åren. Blir intressant.

*****

Pengarna i skattkistan har tagit slut:-P Inte en krona ännu från norska försäkringskassan, men de har lovat innan 8 juni....:-P Eller lovat, de hoppas....Jag hoppas också kan jag säga. Hittade iaf ett CoopMedMerakort i plånboken idag där det fanns en kredit på några sjalar....Nice, då klarar man sig några dagar till:-)
Not for the faint-hearted

Ny film

"A Serbian film"

Inte för allaTill salu

På min förra bil hann jag ju skaffa både sommar som vinterdäck strax innan den gav upp. Tänkte höra om det var någon som är intresserad av att köpa av mig uppsättningen?

Vinterdäck R13 175/70 Fighter, fräscha och inte många mil rullade. 4 stycken=800 SEK

Sommardäck R13 165/80 Nordman, rullat en sommar. 4 stycken = 500 SEK

Allt eller inget

PRIS 1 300 SEK

(exklusive eventuell frakt)

Hör av er till mig så ordnar vi till det


Närmar sig premiär

Örebro Öppna närmar sig och snart förpassas den första löjan ner i nätet. Förhoppningsvis följs den av 832 stycken till med relativt hög snittvikt.....och man väger in 12321 gram för en säker sektionsvinst.

Nåja, vi får se hur det blir med den saken. Försöker hur som helst att få skräpet iordning inför avfärden tidig lördagsmorgon. Blir jag och Mr Lindh som plöjer ner med uppblåsta förhoppningar:-)

*****

Kollade på filmen "Om jag vänder mig om" av Björn Runge igårkväll. Sett den förr och det är onekligen en film att se fler gånger. Riktigt bra och rekommenderas.

"Vegetarian och nykterist. Det skar ju sig för fan från början" Ingvar Hirdwall´s rollkaraktär konstaterar.......:-)

*****

Bowlade måstematch i söndags. Failure was not an option. Och visst fan blev det seger:-) Själv avslutade jag med en 219 vilket är godkänt även inne i mitt virrvarr till huvud. Ikväll smäller det igen och sista matchen innan det eventuella finalspelet. Vinst ikväll och chans finns till final. Förlust och det hänger på en annan match huruvida vi tar oss vidare.....

*****

Var i bowlinghallen i lördags. Bowlade och käkade. GrevNils med son, Mr E, H och jag hade precis käkat och det var väl lite skratt och stoj. På storbildsteven i sportbaren som vi satt hade Körslaget precis kört igång. Då vänder sig en ung tjej om, hon sitter vid bordet bredvid, och HYSSJAR åt oss...säger åt oss att dämpa oss. I en sportbar! För att hon vill HÖRA på teve!
Okey, jag vet inte men om man nu är såå intresserad av ett teveprogram och verkligen vill höra det så kanske man inte ska välja en sportbar, en lördagkväll.....bredvid vårt bord...för att kolla in det tvprogrammet?

Jaja, Orsakören vann så det var ju bra:-)

*****

Apropå fiske så är anmälan till VM-kvalet betald och klar. Blir start i Örebro, Svartån, om ett par veckor. Rum är bokat på Hotell Plaza och grejorna ska vara iordning ordentligt då.

*****

Vår tävling i Lillån som var tänkt att gå tredje helgen i juli får vi lov att ändra planerna på tyvärr. Då är Dm-tävlingarna inlagda, vilka är kval till Sm, så de är det säkert några som vill åka på av oss. Letar på alternativ nu och vi får återkomma i ämnet.

*****

Såg den omtalade vargdokumentären igår på SvtPlay. Jösses! Här snackar vi blindskott i intelligensammunitionen....Vilka jönsar! Skrämmande att se och nu blir det synnerligen intressant om en någorlunda enad jägarkår går ut och fördömer vad det här nätverket av varghatare åstadkommer eller står för. Det borde de göra.
Tyvärr är det nog så att det finns ett flertal individer i närområdet som sympatiserar kraftigt med den här gruppen av , vägrar kalla dem jägare, idioter! Att "gifta" åtlar och därmed ta död på andra rovdjur inklusive eventuella jakthundar sågs som nödvändiga förluster för att komma åt vargarna.
Inte blir min syn på människor direkt bättre av sådana här yttringar, det kan man ju lugnt konstatera.


Pehr G. Gyllenhammar

Ser en intervju på TV4 med nämnde herre, nu på morgonen. Blir förbannad när karlfan sitter och säger att "jag vill se den industri som inte säljer till en diktatur" . Han menar att man måste sälja, utan eftertanke, oavsett diktatur eller inte. Åtminstone är det så det kommer ur hans mun. IDIOT!

Sedan får han frågan om industri kontra miljön och det klimathot vi lever i......Då svarar han att det är intressant men vi måste komma ihåg att det inte är entydigt, att alla inte är överens, om det klimathot som framställs........

Nä, det är ju bara N I T T I O S J U jävla procent av forskarvärlden som är E N I G A om att allt som sägs om klimathotet är verkligt!

Men Gyllenhammar sitter med sin potatisnäsa och självgoda hjärna och underblåser strömningar från skeptikerligan utan att skämmas.....Suck, stor jävla suck.


RSS 2.0