Orsa Match Open 2023

Anmälningslistan till Orsa Match Open börjar fyllas på rejält. 
De som vill vara säker på en plats lär nog snarast lyfta in en sexhundring till mig och påtala sin medverkan :-) 
 
  1.  Örjan Tengerström
  2.  Tommy Hjärtström
  3.  Claes Mattsson
  4.  Kenneth Lilja
  5.  Niklas Strengelsrud
  6.  Jonas Gustafsson
  7.  Kent Hager
  8.  Tom Östlund
  9.  Mikael Danielsson
  10.  Jesper Dyberg
  11.  Dan Käck
  12.  Hege
  13.  Björn Widerberg
  14.  Carina Widerberg
  15.  Anders Dyplin
  16.  Anders Thuresson
  17.  Peter Lindh
  18.  Daniel Åslund
  19.  Tommy Strengelsrud
  20.  Russel Hopkins
  21.  Rolf Wahlberg
  22.  Lena Wahlberg
  23.  Marcus Claussen
  24.  Joakim Laurila
  25.  Fredrik Samuelsson
  26.  Finn Erik Lerdalen
  27. Anders Eriksson
  28. Dag Even Nygårdseter
  29. Kristian Wallin
  30. Tjäder
  31. Mattias Larsson
  32. Andrzej Szubarczyk

 


SM Orsasjön tips

Börjar minsann dra ihop sig.

SM stundar om några timmar och mina dagar och timmar har flugit i väg. Men icke desto mindre kommer här några rader direkt från filialen till Unibet, Liljas tipscorner, där jag tänkte avhandla några förhandsfavoriter. I alla fall i mitt huvud.

Ni som följt mig genom åren vet ju att jag alltid plockar upp några namn, t ex Jonas Gustafsson och Berndt Berggren. Tänkte jag skulle försöka hålla mig ifrån dem i år. Det stannade vid en tanke.

Jonas Gustafsson kan det vara dags för nu. En liten anekdot kring honom som många inte vet om är att han är innehavare av längdrekordet i den något udda grenen Vindpust.
Det var på en avlång sjö, namn vet i fan, som rekordet slogs. Ni vet att pojken är klent byggd, vikten är undermålig och stänger han käften finns det inget vindfång.
Han satt på skryllan och i en av vindbyarna bar det i väg, fladdrade som en gubbpung genom luften och landade 76 meter prick från skryllan. Vådlig luftfärd kan tyckas men allt gick bra. Så det rekordet blir svårslaget.
Hur som, ihärdig fiskare som kan slå till på Orsasjön. Vinstchans 8 på en 10-skala

Jesper Dyberg lirar väl alla, vad jag förstått. Överduktig tävlingsfiskare. Har ju numer blivit grym att iträda sig braxslem på somrarna också.
Kommer alltid in med bra påse. Jag är ingen favoritspelare men vinstchansen hamnar ändå på en 9

Kenneth Björklund reser hit med Axenmo och Dyppe. Återstår att se vem av dem som får agera ressällskap. Kenneth är i alla fall toppad i formen med resultaten på NM inte minst. Det är möjligen miljöomställningen från Gotland till Orsa som kan ställa till det men pass upp, detta kan funka. Bara Axenmo inte snackar hål i huvudet på honom på hitresan. Tips till Kenneth, silvertejp runt skallen och mot huvudstödet, då blir det tyst. På Axenmo alltså. Låt honom gärna sitta kvar där så har jag en konkurrent mindre. Vinstchans 6

 

Stefan Gren, min hyvens klubbkompis och lagkompis. Chans på att ta sitt tredje SM-guld. Han är taggad och nydonad i höfter och rygg. Naprapaten har jobbat hårt med pimpelfiskande farbröder senaste veckan. Problemet som kan uppstå är ju Stefans gamla byxor som han vägrar köpa nya, snål eller skrockfull? Fan vet. De riskerar i alla fall att falla sönder precis när som helst. Vi får hoppas Stefan har småbyxorna på sig under annars är risken att det blir skrapsår på pungen.
Vinstchans 9

 

Så kommer vi då till Mr Orsasjön, Jörgen Storm. Här snackar vi rutin och känner han inte till varenda fiskbar punkt så då har han blivit dement senaste dagarna. Även där har samma naprapat jobbat hårt med Jörgens kropp. Bedömer vinstchansen till 9

Förra året tippade jag Henrik Bengtsson från Knallen som segrare. Det gick ju sådär. Han får en ny chans i år. Knallens Anderssonskans Kalle (gammal referens, jag vet, men så är jag gammal också). Bra kondition, bra fiskare och åker han med Andersen upp så är han här i tid också. Men se till för fan att boka ett ordentligt boende. Ligga skavfötters i Andersens baklucka kommer inte sluta väl.
En av få som jag haft kontakt med inför SM och han får skylla på mig om det går åt fanders.
Vinstchans 8

 

En som jag träffade på Sportfiskemässan som var extremt taggad och auran han hade utstrålade vinnare.
Robin Hall, Stockholms Pimpefiskare, kan vara något att se upp med på sjön.
Var hem på kvällen och lirkade ihop ett gäng trekrokar som han sedan visade upp dagen efter. Fina Orsasjökrokar. Det kan bära långt. Det är en lång pojk också, uppåt. Inte lika lång som mig framåt.
Vinstchans 7

En annan jag tror kan slå till är Christoffer Wibell, Nora. Gjort lite research och kan han plocka med sig en del från sin sejour inom ProPilkki- tävlingarna som han hållit på med så är medaljen säkrad. Han vet hur man vinner SM och jag bedömer att han kan göra det igen. Nackdelen man hittar är som alltid de kollektiva gruppresor som Noringarn alltid gör. Där kan vem som helst gå vilse. När de äntrar tävlingsområdet känns det som på 80-talet när jag var i England och slogs mot Chelseas ökända hooligans. Driver in i horder. Småväxta, kortklippta och med halstatueringar. Man vill börja veva, men så kommer man på att det ändå är pimpeltävling. Nä, kan Christoffer avskärma sig lite från klubbkompisarna så kan det bli bra. Vinstchans 7

Ser också att Hulån dyker upp i tipsen. Det är inte helt fel. Han är en ständig outsider. Kan han hålla sig från domarteamet och ge fan i att glidtackla varenda jävel som får fisk så kan det funka. Vet att han fastnade i det typiska för värmlänningar när han var uppe och tränade. Blev mycket att åka å sladda med Volvon. Kanske tyckte han det var lite för kul och la inte tillräckligt med tid på fisket. Vi får se. Vinstchans 7

Mina tips
1 Henrik Bengtsson
2 Jörgen Storm
3 Jonas Gustafsson

 

Veteranklassen så, dvs min klass. Den vinner väl jag om det går som jag vill. Vill dock baissa lite då min kropp är fullständig katastrof med ryggen som främsta fiende. Men ut kommer jag på isen och dit jag ska kommer jag. Skallen får hjälpa mig. Vinstchans 7

 

Här startar ju hela Erikssons-klanen, alltså Nora. Tror de är 11-12 stycken. Lillebröder, mellanbröder, storbröder och fan å hans moster. Vinnaren kan finnas där. Har aldrig lärt mig namnen heller. Vinstchans bedöms som ett kollektiv till 9

 

Min vinnare kommer här, Micke Engvall. Sen han lurade bort mig och Stefan på Hamra senast det begav sig , längst upp i Hemsjön, så har jag full respekt. Han drack kaffe, slog kullerbyttor och läste böcker. Klart fan vi trodde att det inte fanns fisk där. Så vi drog. Han stannade. Han vann.
Nu är det Orsasjön och vill tro att det passar honom. Vinstchans 9

Chefen får gå som favorit. Han har checkat in på finhotell i Mora med frugan. Kan han hålla nerverna i styr och inte sitta uppe hela natten och knyta loppor så kan det gå. Nerverna utanpå och har ringt 82 samtal till Jörgen Storm senaste dygnet. Där behövs det lite lugnande och det får han imorgon när han pratar med mig. Så, vinstchans 9

En annan som kan slå till är superrutinerade Dan Ersbjörs. Han åldras aldrig och har en fysik som en vinthund. Samma vinthund som jag har men min är död.
Dan har varit på sjön många gånger och lita på att han har koll. Bara han har koll på Jonas som han brukar fiska med så han inte sätter sig i fel vind, då kan Jonas komma fladdrande och det kan bli kollision och även om han inte är tung så är ju Dan av samma kroppskonstruktion, trana. Det kan förstöra hela dagen. Men jag litar på att han har koll. Vinstchans 8

Tips
1 Micke Engvall
2 Olle Eriksson
3 Per Nilsson


Äh, det får räcka med tips nu. Har några namn till men nu ska den här gubbjäveln ta en dusch och gå och lägga sig. Prylarna gör jag iordning imorgon. Varför hetsa upp sig. Skitfiske på er alla.


Orsa Match Open 2023

Så är det då äntligen dags med en inbjudan till årets Orsa Match Open :-D 
  
Helgen 5-6 augusti går tävlingen av stapeln så det är bara att boka in en trevlig fiskehelg med hyfsat fiske, näraboende och gott käk :-) 
 
Anmälan gör man här i kommentarerna, på Messenger eller till mig på sms 070-2961788. 

För att bli anmäld så swishar man hela startavgiften, 600 kronor, till ovanstående mobilnummer med sitt namn skrivet som meddelande. Av förklarliga skäl gäller detta inte norska deltagare, de anmäler sig som vanligt :-) 
 
Det är ingen återbetalning på beloppet om man skulle lämna återbud. 
 
Anmälningsavgiften är 600/300 (senior/junior) kronor. 
 
Tävlingstiden kommer att vara 11-15 bägge dagarna som vanligt.  
 
Mer info om tävlingen och helgen dyker upp här inom kort. Känn tillförsikt :-) 
 

RSS 2.0