Abborrar

Drog iväg med båten på eftermiddag...ja på släp alltså. Åkte norr om Untorp och slet,drog, svettades ner båten över en myr och ner i plurret. Knackade knytnäven i bröstet och rättade till hjärtrytmen till strax under 150 i puls...Puh, det var drygt alltså.

Nappade omgående och sedan mer eller mindre hela tiden. Jiggade till en början men bytte till spinnare efter ett litet tag och den funkande perfekt ända tills det virvlade till(gädda) och snippsnapp så var den borta. Blev sedan jigg resten av tiden, en gul twintail.
Abborrarna låg mellan 100-200 gram i stort sett. Stannade inte på något specifikt ställe utan snurrade på efter kanterna och det var fisk överallt. Riktigt kul trots avsaknaden av någon stor fisk.
Fick även två gäddor varav en var micro....Tappade två men det var inga stora heller.

Skapligt väder även om det kom en smällfet regnskur mot slutet. Blev skapligt nerpissad men hyvlade runt ett varv till med en Hi-Lo på släp...resultat...1 abborre.

När jag klev iland var det som att gå rätt in i en grå vägg, knott nåt nödjävligt.  

Var jag var? I Harpsjön.


At last

Nu blir man norrman snart igen. Börjar om ett par veckor, åtminstone preliminärt. Känns bra att få återgå till någon sorts rutin i veckorna.

Bad weather imorse och ser väl fortsatt en aning mörkt ut på himlavalvet. Tänkte åka och prova en nygammal sjö idag och blir troligen så. Abborrfiske och kanske gädda.
Tar båten med även om det troligen är en bit ner till vattnet men vafan, har släpat tunga saker ner till vatten förut, inlindade i mattor med sänksten;-) Så det går nog bra.

Härlig träningsvärk i baklåren idag efter att plockat med ved igår, en liten stund. Vittnar möjligen om en kropp i förfall men varför bry sig? Det mesta förfaller i slutändan ändå....Skönt ändå att veta att det fanns något inne i de sladdriga Skogaholmslimporna.

Bilen, ja...bilen. Ska söka kontakt med bilfirman som fixade lite med lysena här i våras. Funkar sådär och ytterligare besvär är nu att jag får öppna förardörren från passagerardörren....:-P PLUS att det ibland när jag ställer ifrån mig bilen står en fläkt och går i motorutrymmet, vilket jag inte hör....utan när jag kommer ut igen och ska åka iväg är batteriet slut.
Om jag är trött? Om jag är smått pissed off? Nä, inte en kille med lugn bestyckat sinne likt mig....:-P


Psycho

Såg ni Fabio Capello´s beteende på bänken?

Hur han hunsade med Stuart Pearce, Stuart "Psycho" Pearce! Inte den förste kille man kommer på att man vill hunsa med.....Mannen som utan att ens blinka skulle satt dobbarna djupt i sin egen mor om så skulle krävts.

Som en tillrättavisad hund körde Capello med honom. Intressant vore att höra vad Capello egentligen sa.

Capello med sin pelikanhaka inger en viss respekt, kan jag tycka:-)

Vilket fiske!

Andra deltävlingen av årets klubbmästerskap förlades i Lillån och krigades av idag i stark sol, mina axlar säger iaf det, och kav lugn väderlek.
Svider som sjutton på axlar och nacke, ser ut som en piskad gris i skinnet. Solskyddsmedel....nej.

En spännande lottning började dagen på bryggan. Roffe och farsan drog kantplatserna. Jag hyvlade fram en trea och slog ner röven mitt i dagens säckgäng. Samma taktik som senast.
För att göra det här inlägget lite kortare än vad det kan bli......Surt fiske idag och väldigt tråkigt.

Roffe lyckades från kanten få två bruningar under den sista timmen. Matchmete mitt i ån. Det räckte till överlägsen seger.
Själv hade jag ca 25 firrar varav hälften var microlöjor, en liten skimmer på 50 gram lyckades jag också lura.
Peter fiskade skapligt och fick lite mört på t-a och även några på matchspö.
Jörgen hade en stoooor brax på 200 gram annars några mörtar och ett par abborrar.
Farsan fiskade långspö hela tiden och fick 10 mörtar.

Konstaterar bara att km är öppet och att det INTE ska vara solsken och vindstilla när man metar i Lillån.

Resultat
Peg 1 Rolf Andersson 2530 gr
Peg 2 Peter Lindh 1260 gr
Peg 3 Kenneth Lilja 530 gr
Peg 4 Jörgen Storm 710 gr
Peg 5 Mats Lilja 430 gr

Klubbmästerskap deltävling 2

Imorgon kör vi km igen nere på bryggan. Vi tränar hårt på bryggan då det ju kommer ett gäng meriterade metare hit i augusti, bland annat ett gäng norska bröder:-) Vi vill inte släppa någon seger ifrån oss på den tävlingen;-)

Nåväl, har mixat mäsket(torrt). Blir samma blandning som senast få se om det kan påverka något. Imorgon blir det ingen kantplats för mig och Peter. Får se om Jörgen lyckas ta en av dem? Hoppas inte;-)

Tävlingstiden imorgon är mellan 11.00-15.00. Vädergudaren varslar om sol och sol igen. Vilket antagligen betyder att det kommer bli ganska så svårt.
Kommer att hålla upptacklingen enkel. Två matchspön med 10 grams. Två toppar t-a, 1,5 gr + 1 gr. Har även ett kortspö med imorgon i tillägg till senast. Ifall det blir stensurt kan det funka att få lite småfisk på korta platsen.

Men vi håller tummarna för att braxen är i farten:-)

Kontemplativ

Begrundat och låtit saker och ting sjunka in. Ska inte ge mig på någon fullvärdig analys av det som skickade mitt sinne rätt in i ett mörkt hål i torsdags. Visst, jag är lättstörd när det gäller Italiens landslag i fotboll men jag har accepterat det.

Att jag var färdig att trycka av teven efter första halvlek är ställt utom allt tvivel. Mådde fysiskt illa av att se bristen på inspiration och energi hos spelarna.
Nu blev det ju, efter ett par byten, en sanslöst spännande avslutning för mig och alla de som verkligen ville att Slovakien skulle hålla tiden ut. Tyvärr, och det kan ju inte undgå någon med någorlunda öppna ögon(mina är alltid azurblå), fick Italien ett mål bortdömt för offside som var kvitteringen och att de släpper in ett tredje mål i det läget kan vi ju glömma.
Att linjedomaren hellre ska fria än fälla var heller inget som togs hänsyn till. Men det går inte att klandra domaren, han såg det han såg och tydligen var offsiden klar i hans ögon. Allt blir fan så mycket lättare med ett antal repriser på teven(borde till och med fungera för bisittare Kåmark)
Tar med mig att Quagliarella var en härlig injektion och det var ju onekligen ett hyfsat mål han gjorde, det andra.

Lippi spelade än en gång med spöket Iaquinta och det var ett misstag, ett av många. Men nu får en ny förbundskapten ta över och det är bara att hoppas att det nu är dags för de unga, hungriga lirarna. Guiseppi Rossi och Giovinco t ex.

En sann hjälte är ändå och i alla lägen, Fabio Cannavaro. Han må vara gammal, sliten, mätt och en skugga av sitt jag från 2006(kan ju säga att jämfört med det är nog alla mittbackar en skugga) men uppträdandet efter matchen är rakryggat.
Saxar från Niva´s artikel i Aftonbladet

*******
"När allt är slut och över är Fabio Cannavaro omedelbart på väg att lämna planen, men plötsligt viker han tvärt av från den nyss så spikraka kursen.

Lite längre bort står inhopparen Fabio Quagliarella och störtgråter.

Lagkaptenen Cannavaro ser det som sitt ansvar att gå dit och trösta honom, att vara den som samlar ihop resterna av ett förödmjukande nederlag.

Han håller om Quagliarella ett tag, innan han går vidare till nästa förkrossade lagkamrat.

Terapiarbetet tar sitt tag. Medan tårfloderna stävjas hinner alla hans lagkamrater ta skydd i omklädningsrummet.

Cannavaro blir allra sista italienare att lämna planen.

Han är ingen vidare mittback nuförtiden, men han förblir en majestätisk lagkapten.

Han är inte världsmästare längre, men håller fortfarande huvudet högt och ryggen rak. Han är bilden av sitt sammanstörtade landslag."


*********

Nu går VM vidare med ett kanonmöte imorgon, England-Tyskland. Jobbar på engelsmännen där och nu lossnar det för Rooney som avgör i god tid innan förbannelsen, straffsparkar.

Tror en hel del på Uruguay som jag tidigare nämnt. Stabilt försvar med Lugano i spetsen, framåt den i toppform varande Diego Forlan. Kan räcka en bit. Eller så blir det stryk typ nu eftersom min förmåga som tippare är tämligen usel.

Forza Azzurri! (tills nästa gång vi möts)

John Blund

...kommer snart. Nu har jag jobbat bra ikväll och ger mig en kraftig tacksamhetsdask på min egen axel. Man måste ju berömma sig själv ibland och inte bara snacka ner sig själv i brygga hela tiden:-)

Nu måste det snart bli någon tid över för fiske, har haft alldeles för mycket möten på dagarna nu och minsann är det inte ett imorgon också:-P

Börjar kanske bli dags att hitta någon bra terapeut också, fick tips av syrran om en gammal klasskamrat till henne som kör någon sorts "hjälp" för överstressade, rabiata nickedockor likt mig. Men tror väl att ett par flaskor vin, en inhyrd dvärg med piska och ett gäng kackerlackor egentligen är lösningen på ett låst sinne.....Man får se hur man går vidare. Annars blir det väl att kippa efter luft i en snara av hampa på nån skitig vind...Ähh, så allvarligt är det inte. GrevNils kommer ju hem till helgen och kanske får man hälla i han en flarra av något fint italienskt;-)

Apropå italienskt. Har försökt att hålla ner inlägg kring fotbollen. Är supernervös och midsommarhelgens humör avgörs tyvärr av vad som händer på torsdag i Italiens match. Kommer att slita mitt hår och spanka mig svettig framför teven för att lyfta fram världsmästarna till seger och avancemang. Må gudarna vara på vår sida.

Sen måste ju Lippi glänta på ögonen och VAKNA! Börjar han med Gilardino och Iaquinta IGEN pissar jag kortis på teven!
Gilardino är ju så blek att han inte ens skulle kunna gå för ett smörpapper......DiNatale, Pazzini eller Quagliarella....eller varför inte alla tre? Och så håller jag de trubbiga för att Pirlo kliver in och skickar några vältajmade passningar.

Efter att ha sett de flesta matcherna och kollat av slutspelet så gott det går tror jag vi kommer att åtminstone få se ett överraskningslag i semifinal på den ena halvan. Uruguay. Är lite småimpad av dem och deras backlinje har fungerat hyfsat. Vi får se men det är ett av mina tips.

Dags att släcka ihop och snorkla ner sig i sängen. Tar med mig senaste numret av Uncut och läser lite nya musikrecensioner, behöver lite nya influenser i musiken att lyssna på.


Fisketips;-)

http://www.orsakompassen.se/Media/Uppladdade%20filer/OrsakompassenK1012.pdf

Så kan man ju kolla den här länken och bläddra sig igenom sommarnumret av Orsakompassen. Tittar man noga så hittar man en liten artikel med fisketips:-) Till och med en annons har letat sig in i tidningen

Kanske Fk Match´s klubbmästerskapsdeltagaren läser det här och får en massa matnyttiga tips;-) Oj, det känns som den raden kommer jag att få äta upp...:-)

Lördagens tävling

Dagen innan vårt klubbmästerskap, alltså under lördagen, så körde vi en familjetävling uppe i Hemsjön vid Untorp.
Mycket att stå i med hamburgergrillning och korvkokning till försäljning. Liksom ifjol regnade det stundtals men emellanåt sken solen upp så på det hela taget en helt okey kväll.
Stort tack till kära H för sin insats med allt från inköp till försäljning:-) Tack till syrrorna och naturligtvis faderskapet som arrangerar den här tävlingen och som vanligt fått ihop ett bra prisbord, där alla fick pris.

Fiskemässigt var det en hel del fisk i farten, själv höll jag till med kidsen och försökte assistera. Fick iaf ihop 2,4 kg med mört och abborre.
Jörgen vann på 4,9 kg, vilket han drog upp i Kvarntjärn som också vi fiskar i på den här tävlingen.
Hasse Liljedahl gjorde en stark insats och vägde in 4,7 kg för en andraplats. Han hade ingen klocka och var inne redan en halvtimme före slutsignalen:-O Bristande rutin där, Hasse;-)
Farsan knep tredjeplatsen strax före mig, 2,6 hade han.

I barnklassen (upp till 12) segrade Tionne, hon drog fisk på löpande band och visade riktig fiskeglöd med sin energi och uppmaningar till mamma om att snabba på med assistansen:-) Good work, Tionne!!
Tionne hade 1060 gram. På andraplats metade Hugge in sig, också han med en bra insats. Han hade 1020 gram och vi slutade då en halvtimme innan slutsignalen då det började bli kallt.
Felicia kom fyra med sina 700 gram och fiskade bra.
Deltagarantalet var 47 stycken allt som allt.

Wetlook på HasseJag och kidsen


Klubbmästerskap Lillån

I söndags körde vi i tändsticksklubben Fk Match årets första klubbmästerskap. Lottningen var klockan 08.00 så jag var på plats 07.20, hack i häl kom Jörgen. Vi blev hela fem fullvuxna, en del mer än andra, som till slut äntrade bryggan.
Regn i luften men det visade sig sen att vädret blev helt okey, sista två timmarna soligt och blankt.
Blandade mäsk på morgonen, en blandning åt mig och en blandning åt farsan.
Jag körde med Serie 3000 Gros Gardon som bas, Pv1, Epiceine, lupin och flytande Gros G. En blandning på ungefär 2 kg som tillfördes lika mycket leem. Farsan fick en TopMixblandning, mycket ljusare i färgen än min egen.
Lottningen genomfördes utan protester även om en del svordomar hördes när jag tog nr 5,dvs en av kantplatserna:-) Gjorde ju inte mig något, svordomarna alltså, är inte speciellt kyrklig av mig;-)
Den andra kanten tog Peter.

Riggade iordning, två matchspön och 11 m t-a. Mäskade på ca 30 meter, 11 meter och en kort plats. Vi körde utan grundmäskning så det blev små bollar. La ut 13-14 stycken på 30 m, 7-8 på 11 meter och 5 stycken på den korta platsen.

Började fisket med matchspöna och det nappade direkt, missade tre napp i rad innan jag fick 3-4 mörtar. Provade t-a och napp direkt även där, fick ett par mörtar innan första braxen satt krokad. Fick sedan ett par braxar till och det var ju inte en helt oangenäm känsla:-) Varvade sedan med matchfisket där jag fick klart bäst, blev aldrig någon riktig fart men det kom någon brax då och då. Räckte gott då det var rätt så surt fiske hos de övriga.
Fiskade rätt tunt med 0.10 och 16 krok. Nappen var väldigt försiktiga och mina flöten var hårt blyade.

Finns en del att klura på vad gäller Lillån och det är inte lätt att bli klok på fisket i ån. Kommer att bli en intressant tävling i augusti.

Peg 1 Peter Lindh 1500 gr
Peg 2 Farsan 0 gr
Peg 3 Jörgen 2480 gr
Peg 4 Rolf 2180 gr
Peg 5 Kenneth 15740 gr

Det blev alltså seger och sådana är alltid roliga. Tror det var någon som hasplade ur sig ett grattis i mungipan också;-) Vi körde Golden Peg och den peggen var min, tackar för den.

Nästa tävling blir även den på bryggan, dock mera mitt på. Nästa söndag(27 juni) kör vi igen. Tiden är ännu inte bestämd. En del är inte lika intresserade av fotbolls-vm som mig så därför är det lite oklart med tiden;-) Vi får se vad det blir.

Braxen till vänster

Victoryman

Dagens segerherre, 15,7 kgGäddfiske och svårt att sova

Nä, det går inget bra att sova. Känner mig lite som Linda Blair i Exorcisten förutom att skallsnurren pågår invärtes.....står nog inte på förrän den snurrar på utsidan också:-P

Tänkte förgylla bloggen med några rader kring gäddfisket. Kan ju alltid vara trevligt att skapa debatt eller åtminstone få några gäddfiskare att läsa. Har ju varit lite debatt kring ämnet vad gäller maximimått/minimimått och catch and release.

Speciellt Mora/Våmhus fiskevårdsområde tycks ju inneha någon sorts egen fundering kring detta...:-P

Färsk forskning från Lund och Stockholm och visar nämligen att;

- i storleksordningen 1 % av returnerad gädda dör som en följd av hanteringen - detta gäller även trollingfångad gädda och är resultatet från två olika studier.
- i storleksordningen 10 % av returnerad gädda där dorsalaortan (det kärl som försörjer gälarna) skadats dör efter fångst (detta händer dock sällan, men alltså även en svårt blödande gädda kan överleva).

- C & R påverkar inte nämnvärt attackbeteendet hos gädda (vissa hävdar ju att de blir svårare att fånga om de fångas flera gånger).

- C & R har generellt sett mycket små effekter på gädda över huvud taget.
 
och färsk forskning från Umeå och Minnesota visar att;

- minimimiått för gädda är tämligen värdelöst - det ger en mängd smågäddor och ökar predation på andra arter (t ex utvandrande öring).

- fönsteruttag bibehåller storleksstrukturen på beståndet, men har ingen större förbättrande effekt på populationsbilden.

- "slot limit" (inverterat fönsteruttag) ger inga egentliga förbättringar i beståndsbilden.

- maximimått ger en förskjutning mot större och för sportfisket intressanta individer. Det ger förvisso ett betydligt mindre antal gäddor eftersom dessa skördar av de mindre gäddorna, men det i sin tur är positivt eftersom det begränsar predation på t ex öring- och laxsmolt. Detta är den förvaltning som ger bäst resultat (kanske något för  Mora/Våmhus fvof att ta till sig....).
 
Annat intressant från diverse studier:

Gäddan är en mycket räddhågsen fisk till den dag den nått en storlek där den är trygg att inte bli uppäten av en artfrände (och det kan ta en stund....). Den här risken för angrepp av artfränder gör även att den äter färre byten och blir selektiv i sitt bytesval.

Gäddans attackområde är lika med dess kroppslängd (bytet skall alltså komma ganska nära innan attacken sker).
 
och från Sportfiskarna;

Tävlingar där gäddan är målart måste ske med C & R och detta är det gängse i Mälardalen idag och sprider sig från det området och vidare ut i landet....(inte riktigt hit då verkar det tyvärr som)

Källorna till detta är

Anders Nilsson, Lunds universitet
Pär Byström, Länsstyrelsen Västerbotten
Rodney Pearce, University of Minnesota
Tobias Fränstam, Sportfiskarna 
 
och så rekommenderar jag ett lästips till de som vill förkovra sig "Pike - Biology and Exploitation" (av John Craig)

Skrällen

Ingen megaskräll att mina ögon känns som någon kastat ett par fetnävar putsdamm rätt in i dem. När ska man bli pigg igen? Får suga upp lite spjuverdamm i näsan och krydda med en välfylld flaska absinth få se vad resultatet kan bli....

Idag ges det en extra eloge till team Storm-Lilja-Liljedahl som kämpat på med vassröjning i Lillån hela dagen. Bra jobbat!

Vårt distriktsmästerskap blev inställt idag, skulle gått i Bysjön under lördagen och söndagen. Så vi passar på att slänga in ett klubbmästerskap på söndagen. Lottning 08.00 Start 10.00 Slut 14.00. Har vi tur med vädret kommer det bli ett bra fiske. Stormen har varit ner några gånger (ligger i hårdträning inför Orsa Match Open) och det har varit gruvligt mycket fisk i farten.

På lördag blir det traditionellt mete i Hemsjön, Untorp. Arrangerar en familjetävling där och blir grillning av hamburgare och korvkokning på programmet. Stormen gäller som favorit, han ställer som vanligt Oscar på någon tuva och sprintar runt som en injicerad talgoxe;-)
Själv blir jag nog grillmästare och assistent. Mitt knä är värdelöst just nu och att knöckla runt i terrängen innebär nog att jag blir liggande och eftersom ingen skulle leta efter mig är det säkrast jag är kvar runt grillen;-)

Skräll ja, Schweiz klämde dit Spanien och det är verkligen en megaskräll. Ska Spaniens VM-historia spela in ännu en gång och det hela slutar i haveri......? Tror väl ändå att de ska kunna slå både Chile och Honduras även om Chile kan bli en svår nöt att knäcka.

Vill säga att jag alltid gillat GLÖD i ögonen på fotbollsspelare. En favorit är ju Salvatore Schillachi från VM-90 om ni kommer ihåg Toto? Ögon som visade på beslutsamhet och ett jävulskt engagemang. Samma är det med Gennaro Gattuso, ingen kan väl klaga på den  mannens inställning och laganda!

Samma sak ser jag i två av turneringens hittills bästa spelare, bägge från Uruguay. Diego Forlan, en stjärna som jobbar för laget och varit riktigt bra så här långt. Deras mittback Lugano är mer eller mindre felfri så här långt och vilken kämpe. Gillas skarpt.
Hopp och förtvivlan

Att fotbollsanalfabeter lyckas med konststycket att ens försöka analysera en match är en bragd i sig. Ser ett antal tafatta försök till det efter gårdagens match mellan Italien-Paraguay. Robert Laul på Aftonbladet är onekligen en fotbollslallare av rang som styrs mer än något annat av något sorts förakt än av kärlek till sporten.

Sedan finns det ju de ännu mindre bemedlade i ens egen närhet:-) Att lyckas se EN påhittad filmning på De Rossi och därmed fastslå att det skulle vara en känd italiensk åkomma.....Mr Storm´s kvalitéer som fotbollsanalytiker är ungefär som de demokratiska kvalitéer som Kim Jong Il, Nordkoreas ledare, besitter...Dvs inga alls:-) Så de bryr jag mig inte såå mycket i.

Att inte se de två filmningar(nr 18 i Paraguay) som ledde till två farliga frisparkar för Paraguay,varav en resulterade i mål, är blindstyrevarning. Att se filmning på De Rossi är inget annat än antipatier mot Italien som nation.

Faktum är att Italien spelade den här matchen riktigt bra, sällan som Italien öppnat en turnering på det här viset. Snabba bollrullningar där de , som de blivit benämnda, gamla pensionärsspelarna visade snabba ben och beslut.

Dock var Italien väldigt uddlösa framåt. Till största delen beroende på Iaquinta som jag hoppas inte startar nästa match. Gilardino var ingen hit heller, funkade som target i första halvlek men alldeles för ofarlig.

Pepé var en guldgruva, vilken arbetskapacitet rakt igenom hela matchen. Cannavaro skulle visst vara slut enligt media, i mina ögon visade han återigen på kvalitéer som gjorde honom till världens bästa fotbollsspelare -06. Killen är ett fenomen.

Chiellini ska INTE sköta uppspelen, kan vi vara överens om det, Lippi? Han har inte de känsligaste fötterna, om man uttrycker sig någorlunda diplomatiskt.

Som vanligt när Italien spelar lider man alla helvetes kval, självklart var det så att Paraguay skulle göra 1-0 på sin enda chans under halvleken. Självklart skulle det ösregna för att försvåra för det tekniska Italien. Självklart skulle domaren missa uppenbara filmningar från Paraguay´s sida.
Och självklart är jag ALLTID enögd;-)

Nej, faktum är.....Italien spelade bra, behöver slipa till anfallet vilket de gör genom att slänga in DiNatale från start eller t ex Pazzini. Förhoppningsvis kommer Pirlo att ha möjlighet att spela nästkommande matcher vilket då öppnar upp nya möjligheter för anfallet. I sina bästa stunder hittar han magiska öppningar.

En poäng och ja, jag är nöjd. Så långt.

Forza Azzurri!


Matchstart snart

Snart går Italien, laget i mitt hjärta, in i turneringen. Är nervös men hoppas det skingras snabbt, gärna med en mörsare från 31 meter rätt upp i nätmaskorna från Daniele De Rossi:-)*****
Leo Grossman

Tom Cruise är kunglig som Leo Grossman från "Tropic Thunder":-D På MTV Awards nyligen.....
Usel tippare

Haha, ytterligare en spik i den kista där alla usla tippare(däribland jag) ligger i slogs i ikväll......."...tippar att första skrällen kommer här..." skrev jag och trodde att Australien kunde skrälla.
Det kunde de inte.

Men Özil var bra! Drar nu inte för stora växlar på det här mer än att Tyskland spelade bra mot ett blekt Australien.

Såg inte hela matchen då Jack Bauer hade avslutning för all time i TV400. Hade säsongen varit lika stark som de sista 4 avsnitten så hade det varit en outstanding serie. Gillar Bauer.
 
Drar in mitt tips angående Italiens match imorgon och jobbar in den utan att ha tippat slutresultat:-)


Reflektioner

Inte många matcher spelade ännu i VM men några indikationer har kunnat skådats.....

Argentinas försvar kommer inte att hålla om Maradona fortsätter med samma som i gårdagens match mot Nigeria. En långhårig bikertyp vid namn Jonas till höger, helt UTAN defensiva kvalitéer. Gabriel Heinze gjorde förvisso segermålet, vilket han inte gjort mot vårt korpförsvar, men jag vidhåller...Snubben är ingen bra försvarare. Till det en stabbig Walter Samuel. Nej, det håller inte. I tillägg, på mittfältet en mycket saktfärdig Verón som hyllades i studion. Där måste tempot höjas några grader. Bra igår var Carlos Téves och Messi.

Sydkorea sprang på bra och spelade rätt så bra mot ett fullständigt uselt Grekland.

Englands match såg jag inte men det tycks ligga saker och ting i historien. Som klassiska målvaktsmisstag. Gerrard var tydligen bra igår och det är positivt.

Nyss sett Serbien ta stryk av Ghana med 1-0. Inget imponerande spel av något av lagen.

Ikväll pratas det om att Tyskland ska vinna lätt mot Aussies. Är inte helt säker på det. Ett lag som har en spelare som Tim Cahill ska aldrig underskattas. Cahill är litegrann som Monthy Pythons tappre riddare som de hugger armar och ben av men som aldrig ger sig trots avsaknaden av lemmar:-) Australien har också Harry Kewell, en riktigt bra spelare som oftast går skadad eller blir skadad. Kan han hålla ihop så kan Australien överraska.
I Tyskland ser jag framemot att få se om den unge Mesut Özil visar vad han kan på den här nivån.
Tippar att första skrällen kommer här:-)

Imorgon är det dags för Italien. Puh, är redan nervös. Möter Paraguay som inte får underskattas. Det är ett bra gäng som endast var 1 poäng efter Brasilien i kvalet till VM och bland annat före Argentina. Blir en tuff match. Hoppas på det bästa, alltså 4-0 till Italien;-)

Lysande filmkonst

Suttit igenom några filmer i helgen.

"Bad Lieutenant" av Werner Herzog och med en galet knarkande Nicholas Cage i huvudrollen var klart sevärd, i mitt tycke. Absolut lysande scen är den här, observera leguanen som avslutar det hela fullständigt omotiverat:-)

- Shoot him again!
- What for?!
- He´s soul is still dancing...HAHAHAHAHA!Även sett en bra " The Hurt Locker" apropå droger, även krig kan vara en drog. En film väl värd att se. En utmärkt Jeremy Renner i huvudrollen

"Vägen" med Viggo Mortensen efter Cormac McCarthy´s roman. Även det en bra film om än långsam.

Hurts - Wonderful life


"This is the end.My only friend, the end....."

Glider in i vakenhet omgiven av glittrande själar
 
Ett rum

Tapetserat med fultatuerade fjortishudar, lukten slår sig in i medvetandet med hullingförsedda doftkrus

Måste resa mig men förstår det omöjliga när kedjor rasslar död kring min fjättrade kropp
Försöker fästa blicken, försöker hitta.

En väg ut

Hur

Tankar virvlar

Iögonfallande intetsägande

Acceptans

Ett lugn omfamnar mig. Vetskapen

Förstår att allt är fägnad, allt är inget

Yta

Andas ut och väntar

Slutet


VM - nu drar det igång!

Kan inte nog understryka hur mycket jag verkligen uppskattar ett världsmästerskap i fotboll. Det är utan tvekan det absolut största i idrottslig väg man kan uppleva, oavsett om det är framför teven eller på plats.

Att se bilden på Cannavaro upphissad i luften och själv hissandes bucklan från Vm-06 går inte att se sig mätt på! Helt jävla fantastiskt!

Inför världsmästerskapen som strax går igång är det en massa tips och undersökningar i media som jag naturligtvis läser. Tipsen går som så ofta förr i favör, Spanien, Brasilien, Argentina bla bla bla.......
I en nyligen gjord undersökning bland vanligt folk framkom att det lag som man mest önskar att INTE stå som mästare är.....ITALIEN.  Man blir ju inte förvånad. Sådana "strömningar" har känts genom hela min uppväxt i alla fall:-P

Det är ett bespottat Italien som kommer till spel och i princip ingen tror på laget. Vilket då är positivt i den bemärkelsen att det är oftast då som italienska landslag lyfter sig några grader och presterar. Hoppas hårt på att så är fallet även det här mästerskapet.
Har också mina dubier kring laget men får hoppas Lippi har koll på läget och får till ett homogent lag. Fungerar defensiven är Italien väldigt svårslagna, speciellt med en av världens absolut bästa målisar mellan stolparna, Gigi Buffon.
I EM senast var defensiven kräkframkallande. Aldrig har jag sett ett italienskt landslag uppträda så virrigt och att släppa in tre mål i en och samma match(mot Holland) är något jag hoppas slippa uppleva det här mästerskapet. Cannavaro, be my god!

I ett VM brukar en del lag börja strålande och alla blir så begeistrade och utnämner mästarna redan efter några gruppspelsmatcher där de spelat ROLIGT. Finns sällan några mästerskap där man vinner titlar för att man spelar roligt. Man ska spela bra, vilket innebär ett gott taktiskt upplägg, stenhård defensiv och vinna med 1-0:-)

Vem vinner VM då? Tja, enligt mina beräkningar och om hjärtat läggs åt sidan för ett ögonblick (ett kort ögonblick) så ser jag på några av förhandsfavoriterna så här......
Argentina - med en galen Maradona som coach kan det gå hur som helst. Tror helt enkelt att han är för dålig som coach och därav blir det pannkaka av alltihop. De har väldigt bra spelare men när jag hör att de ska spela med trebackslinje där Gabriel Heinze ingår så tror jag inte alls Argentina står som slutsegrare. Heinze är en säkerhetsrisk av major grade! Lägg därtill en åldersstigen Veron på mittfältet som ska styra och ställa....Nix, det går inte. Messi då? Har han gjort sitt landslag glada någon gång? Nej, just det.

Spanien - Ser starkt ut och kommer spela kvartsfinal mot Italien om mina beräkningar stämmer. Mittfält och anfall är toppklass. Som vanligt klankar jag på defensiven där uppenbara klåpare spelar. Sergio Ramos gör hårresande defensiva missar stundtals, det är inte en gång utan oftast två-tre gånger per match. Capdevila är en annan av de tänkta startmännen som inte ingjuter säkerhet i ett virrigt försvar, för att inte säga Puyol. En frisyr som mittback?
Nej, här har Spanien problem men det kan räcka ändå med det klassmittfält som de förfogar över. Har ju också ett par strikers som definitivt tillhör de bästa, rankar där Torres först. 

Brasilien - ett försvarsstarkt Brasilien sägs det. Ja, ge fan i och spela Dani Alves i så fall. En mycket bra offensiv ytterback med osthålsdefensiv. Lucio som mittback är oftast bra, men kan komma in fel i matcherna och då är det natt hela matchen. Kaka har spelat sparsamt i ligan och inte alls fått till det, en spelare som mitt sinne alltid gillat och tror han kan styra fram Brasilien en bit i turneringen. Framåt är det Fabiano som ska stå för nätrasslet.
Går långt och kanske hela vägen.

Holland - härlig offensiv men bleka bakåt. Tror inte de räcker ända fram.

England - Vill jag utnämna till skräll, om det nu är en skräll om de går långt(får man kanske säga att det är). Tror Vm-kungen kan heta Wayne Rooney. Tyglar han sitt humör när hårdhänta försvarare gör renskav av hans hälsenor så går England långt. Tveksamt dock om målisarna räcker till, David James är och har alltid varit en minusvariant.  Frank Lampard kommer göra många mål och är en femplusspelare i min bok.


Serbien -  Är årets storskräll...kanske:-) Gediget tekniskt gäng med många klasspelare. Räcker de till? Tror hursomhelst att de räcker en bit.

Så mitt tips blir, som slutsegrare: Spanien

Mitt tips, med hjärtat, blir naturligtvis: Italien, där DeRossi blir mästerskapens mittfältskung. Cannavaro gör en sådan där försvarsinsats som bara han (och Nesta kunde) kan och blir adlad(heter det så i Italien?) Framåt öser( ;-) ) Di Natale in snygga mål och tar hem skytteligatiteln på sina sex baljor, alla vackra som en tavla hängade i nätmaska tre uppifrån. Forzzzzza Azzzzuuuuurrrri!!!!

Må bästa lag vinna(precis som 2006)  

Ps: Ikväll kan det vara så att ett oenigt fransk landslag får problem med Uruguay med Diego Forlan i bra form.

Skolavslutning

Idag började det med skolavslutning. Syrrans dotter avslutade sitt år i svensk skola, vilket hon gjort med bravur. Talar nu svenska flytande och talar gör hon gärna:-)

Skolbarnen på ingång till Trunnakyrkan
Tra la la laaaa la laa la....Den blomstertid nu kommer....
Tionne fastnar på bild!;-) (fast hon inte alla gånger vill vara med)

Wounded Knee

Gårdagen bedrevs som biträdande handräckningstjänst åt den fryntlige herr B. Inventering av åtgärder i Rymån(Rymman?) ovanför Älvdalen var det som stod på programmet, vilket då innebar en 8 km lång promenad i stenskrammel. 
Lyckades med konststycket att välja fel skoning, blev ett par gamla vadare som tyvärr inte har mycket till sula. Hade likagärna kunnat gå barfota....aj..aj...aj.
Naturligtvis tog mitt högra knä stryk så nu blir det nog ett besök hos doktorn till veckan, möjligen att det utmynnar i en artroskopi....Fast det får väl doktorerna avgöra:-) Känns iaf som att menisken fått ett par järn för mycket.

Annars var det en trevlig dag och som vanligt lär man sig en del genom att umgås med herr B:-) Nu har jag ju inte världens bästa lim för ny kunskap men nåt fastnar säkert.

Vi får hoppas att åtgärderna som ska till i ån kommer att genomföras nu så det blir en mycket bättre å för fisken att trivas i. På vissa ställen var det som en stenlagd kanal och såg helt enkelt för jävligt ut med höga åsar av sten på sidorna. Nu ska vissa av de här åsarna vegetationstäckas och vissa kommer att jämnas ut med maskiner.
Det kommer definitivt att bli mycket bättre än vad som är fallet nu.Gamla flottningsrester var det förhållandevis gott om. Här syns en s k "mjågning" som gjordes för att förstärka strandbrinken.


Strumpstickevarning

Känner mig som Ray Liotta i "Hannibal".
 

Att trä en strumpsticka från öra till öra vore en befrielsehandling av episka mått


I´m overheated

Min hjärna behöver kylas ned, behöver mer utrymme....eller helt enkelt alkohol

Försöker vara till lags och sy ihop ett femtontal saker på samma gång
Utsikter att lyckas: 0
Utsikter att misslyckas: Grand Canyon

Nä, får bita i tuggbenet, kamma ihop en frilla och borra ner skallen

Det får lösa sig
Gillar ju egentligen att ha många bollar i luften och jonglera kan jag ju


....sade han med ett tillkämpat leende, sträckte sig knarrande mödosamt efter vapnet som laddats omsorgsfullt
med ett välpaketerat Norma kaliber 12

Han gapade stort och hann aldrig känna blysmaken

Tjipp


Rädd? Rudd?

Vaknade som tidigare mornar, med att någon slirat ner braxslem i luftvägarna...Hostade och kraxade upp några snygga, fabulösa strängar av slem och återkom till livet en aning. Sommarförkylningar är inte att leka med.

Efter lunchtid slängde jag in lite grejor i bilen och drog rätt ut i vildmarken, precis rätt ut i skogen. Den där otroligt farliga vildmarken som en del politiker och jägarfolk benämner den.
Hmm, var inte det minsta rädd där jag strosade omkring. Inte ens bössan var med. Kniven låg även den hemma. Hur ska man nu överleva? var en fråga jag inte alls ställde mig. Nu tar nog vargen mig och gör inte den det käkar säkert en björn upp mig var också en tanke som inte alls slog mig.

Visserligen var jag utrustad med ett 7 meters metspö av toppkvalité, lätt och fin kolfiber som gjort för att försvara sig mot rovdjur som inget annat vill än att ta ett fettspäckat stycke kött från min kropp......Så jag kände mig rätt säker. Kan ju hantera ett sjumeters och att trixa ur ett öga från sin plats med spötoppen är en barnlek.

Att fabulerande idioter likt delar av politikersurfen och jägarkåren tillåts skrämma upp befolkningen med rena lögner och jävla skitsnack är ingenting annat än skamligt. 

Ofta hör man uttryck som att "vanligt folk vågar inte gå ut i skogen för alla rovdjur" och liknande. Gärna från nollvisionärer på varg som bäst hade passat på institution för hjärnhaverister.....

Vafan ska jag vara rädd för?! Ge mig någonting i skogen som jag ska vara rädd för! Jaja, säg spindlar och mina nackhår reser sig men bortsett från det......

****

Det var inte riktigt det här jag skulle ägna inlägget åt men blir smått förbannad när jag tänker på hur otroligt vackert det var där jag var i dag. Och att det finns idioter som vill skrämma folk till att inte våga åka ut i skogen och se all vår vackra natur med sin MÅNGFALD

Hursomhelst, åkte iväg till en liten tjärn mitt på skogen för att det igår inkom rapporter om att det vid tjärnen skådats en död ruda, en RUDA! Vid en liten pöl där jag gått förbi många gånger under årens lopp på älgjakter och på bärplockningar utan att se något liv i vattnet.
Slängde med ett sjumeters som sagt och en burk maggott.
Kom fram till tjärnen och direkt såg jag fisk som simmade ut från landkanten. Mycket förvånande såg jag sedan 2-3 vak samtidigt. Plockade snabbt på ett tackel och flippade ut det mellan några tuvor, napp direkt och mothugg.....Fick fisken strax ovanför vattenytan men den lossnade, hann aldrig artbestämma mer än att det såg ut att vara en mörk fisk, stretade rätt bra iaf. Ut igen men nu hände inget.
Förflyttade mig runt tjärnen men utan några fler napp. Kopiöst med fisk som vakade eller sprätte i ytan,stundtals såg det ut som abborrstim som slog i ytan!
Kom tillbaka till där jag tappade fisken och slängde ut på samma ställe, nappade direkt och den här gången landades en firre....BÄCKRÖDING!:-P Fiskade ett tag till men ingenting mer hände

Gissar att tjärnen är full av ruda och enstaka bäckrödingar, har ingen aning men då rudan hittades igår så finns det ju bevisligen ruda där. Att bäckrödingen är där är inte heller så konstigt, en lättflyttad fisk som antagligen burits dit av någon skogsmulle som ville ha ett ställe för sig själv.

Ska åka dit och prova en sväng igen i dagarna, fått lite tips av en rudametare från norra delarna av vårt land:-) Men har ni några giftiga tips på rudamete får ni ju gärna komma med dem här på bloggen:-)

Det lite roliga är att tjärnen ligger på våra jaktmarker och i  det området har jag nog blött krok i de allra minsta dypölarna, den här har jag aldrig varit i mer än att jag stått och tittat på den ett antal gånger....Självklart skulle det vara fisk i den då:-)*****

Dåligt med rapporter från Sm i internationellt mete på metetorget. Jag vet iaf att Peter och Jörgen inte lyckades hålla i sina ettor från igår, Jörgen blev trea idag men missade pallen enligt tidiga rapporter. Tommy Lindblom lyckades vinna och stort grattis till honom, tror det var hans andra titel....eller är det fler?


Sm individuellt

Deltar inte själv på årets individuella SM då jag inte var med på kvaltävlingarna ifjol. Dock hålls Fk Match´s fana högt av Peter Lindh och Jörgen Storm som under första dagens tävlingar såg till att vinna sina sektioner.
Fisken för dagen var löja och det är ju knappast någon större överraskning att det då slutar med ettor:-)
Peter hade dryga 6 kg, tvåan på sektionen ca 4.
Dalarna nöjde sig inte med det utan Karl Olof Wikström, Smedjebacken, slog till med dagens högsta vikt..dryga 7 kg(om jag hörde rätt) , även det löja.

Nu får vi se om det håller i sig imorgon, känns som att det lutar åt ytterligare en titel till Fk Match faktiskt. Peter har ju visat kallekulaform på de tävlingar han deltagit på och vad Jörgen kan vet vi ju.....

Imorgon har vi facit. Thumbs hålls:-)

Cementerad

Total jävla handlingsförlamning. Känns som hjärnan är Karlssonklistrad mot insidan av Ron Jeremys förhud, överhettad och alldeles för långt från kroppen.......Förhoppningsvis hänger det ihop med det lilla onda i halsen, snuvan och den allmänna förkylning som tycks härbärgeras av min kropp.
Försökte gjuta liv i själen med en rejäl skallrakning och efterföljande dusch. Kändes lite bättre och med Mr Pink´s playlist på Spotify vaknade några extra celler till liv. Kanske blir morgondagen en produktiv dag?

Som gödsel på jordgubbslandet är mitt högra knä lätt svullet, har ont och kan bli aktuellt med ett läkarbesök till veckan...Trodde det skulle ge sig men uppenbarligen är det inte bara min hjärna som är envis, kroppsdelarna ger sig inte heller.

Imorgon kan det bli en sväng i Lillån, några braxar ska få syna håven har jag tänkt.

Nästa fredag drar fotbollen igång...känns som en evighet. Må gudarna stå italienska laget bi! Jag gör allt för att stötta....käkar pasta, klär mig i flaggan, svänger mig med italienska fraser, dricker goda italienska rödviner och går ut i hallen om det blir straffläggning.........

Okey, all for now. Låt nu fredagen bli en kreativ sådan.

Spolad

....och så spolade han Rossi...:-PKultur/er vidgar vyer

Att resa och se andra kulturer är oerhört nyttigt för de flesta människor.

Att läsa böcker, tidningar och att se viktiga program på tv är likadant nyttigt för människor.

Att ge sig hän åt kultur i andra former än de nämnda är också det nyttigt för de flesta.

Att en öppen människosyn främjas av ovanstående är ställt utom allt tvivel.

Är extremt trött på inskränkta människor som föraktar kunskap, som föraktar människor av annan nationalitet, som föraktar människor pga av deras sexuella läggning.

Det är när människor blir insnöade på ett intresse, ett resmål (läs Kanarieöarna, Grekland eller liknande), en umgängeskrets, som många blir enögda, inskränkta och förvandlas till idioter.När de fäller ner skygglapparna och aldrig fäller upp dem igen. Gör samma saker om och om igen. Om och om igen.
 
Att bära trekvartsbrallor hör också till de saker som förvandlar människor till idioter;-) och Foppatofflor.....

*****

Robin Söderling spöar Federer! Det var riktigt kul! Semifinal mot Berdych nu och spelar han som idag är det final som gäller.

*****

Fotbolls-vm närmar sig och snart tillkännager Lippi sin slutliga, italienska trupp. Ber på knotiga knän att Guiseppi Rossi får en plats i anfallet. En stor talang som kan få sitt genombrott här. Nu är ju Lippi lite gammaldags i sitt tänk så vi får se hur det blir.
Att mittlåset blir Cannavaro-Chiellini tar jag för givet. Han kommer säkert också spela med DeRossi och Pirlo på mittfältet. Osäker på vilka som kompletterar. Håller tummarna för att "di gamle" tänder till och visar vägen mot ytterligare en titel:-)

*****

Apropå kunskap så kommer jag aldrig ge mig. Kommer alltid läsa och förkovra mig, lära nya saker och komma ihåg gamla:-) Därför tänker jag också snart göra en sommarutmaning mot min gamla kombattant, Prippen! Får se om han nappar, den räkliknande molluskhjärnan:-)

Hälften kvar

Nya singeln från Alf "Hälften kvar" .

Pigg?

Nej, det är jag inte.

Förkyld och ont i halsen. Är uppenbarligen inte bra att tillbringa helgen tillsammans med 4 stycken hottentotter i samma lägenhet.
Kul med trav hursomhelst även om liret kändes som skavsår hela helgen. Räddade dock upp situationen en aning med sista slantarna som lades på Elitloppsfinalen och Iceland.
Stort tack till Grevens kusin Anders som härbärgerade oss över helgen i sin flådiga lägenhet:-) Och inte minst höll med diverse dryck och käk.

Skarorna börjar samlas, vi har uppsikt över sista kurvan
Pigge och Gnidde studerar
Blåste ballonger hela natten
Kuskbussen
Torvald efter försöksvinsten
Lucky Jim i bakvarvsvärmning
Brioni

RSS 2.0