In the Mouth of Madness

En skräckfilm väl värd att lägga sina ögon på återigen eller för första gången om man nu inte sett den. "In the Mouth of Madness" av John Carpenter, skräck som det ska göras....Inte en massa effekter och massiva blodorgierMore to come

Och för att inte tala om dessa gamla favoriter, 2 Brothers on the 4th Floor......


Always nice:-)

Lite gammal 90-talsrave är alltid trevligt så här på lördagskvällen:-)

Vad ska man äta idag?


Shutter Island

Var på bio igår och skådade Martin Scorseses verk "Shutter Island" med Leonardo DiCaprio.

Baserad på Dennis Lehane´s "Patient 67"

En bok jag läst och därmed hade jag möjligen för mycket koll på intrigen för att  uppskatta den till hundra procent.
Gillade dock mycket stämningen i filmen som närmast kan beskrivas som domedagsstämning med tunga, mörka musikaliska toner.

DiCaprio är också en väldigt bra skådespelare.

Blir "bara" en trea i betyg men den är alltså klart sevärd.


Bleka fegisar

Inför travet idag läser jag på en hel del. Tar del av kusk/tränarintervjuer och försöker bilda mig en uppfattning om deras hästar som kommer till start.

I en intervju med Johan Untersteiner tillfrågas han (självklart) om chanserna för hans häst, favoriten Colombian Necktie. Hans svar blir " ...om han är ett spikförslag eller ej bedömer inte jag. Kan bara bedöma min häst, inte andras hästar..."

Öhh, är inte det en smula anmärkningsvärt? Johan är kusk och tränare (även om han inte kör Colombian i det här loppet) och han bedömer alltså inte andras hästar! Vad är det han säger?

Klart som fan att han måste bedöma andras hästar. Det är ju ett hån mot spelarna om han inte är mer insatt i loppen än att han bara klarar av att bedöma sin egen häst. Han är ju tvungen att bedöma de andra för att kunna sätta in sin egen häst i sammanhanget. Som kusk är det naturligtvis ännu mer viktigt att bedöma de andra konkurrenterna.

Vilken tomte!

Nog blir man lite trött på den impotenta uppvisningen en del frontfigurer inom travet visar upp, att de alltid ska vara så diplomatiska och mainstream som möjligt.......

Koagulerat repressiv

Varit i torpet några dagar för att reloada hjärnan, gick skapligt vill jag inbilla mig.

Lyckades lotsa mig igenom tre böcker, promenera , fiska, elda , åka skidor och kolla videoinspelningar, bland annat Italien-England från VM-90:-) Härlig match

Vaknade ju tidigt på måndagmorgon för att kolla in hockeyn, svenskarna spelade mot Finland.
 -27 grader ute och en bitande promenad genom skogen ner på Kvarntjärn och rätt över den för att ta vägen hem. Bitande kallt.
Tog kaffe och en lugn stund framför brasan med en bok. Åkte sedan skidor ner på Kvarntjärn med pimpelgrejorna med liksom lunchen, grillkorv:-) Fiskade i några hål men inte en stöt, Kvarntjärns abborrar brukar gilla gammelhål istället för nygjorda så jag bidade tiden med en fin tjärvedsbrasa där ett par korvar fick anta en vacker svart nyans. Gott.
Provade gammelhålen och visst, fick ett gäng abborrar direkt. Blev några korvar till innan jag PROMENERADE uppför backarna hemåt...Bakhala skidor är svårbemästrat även för en skidkung som mig själv;-)


Hade som sagt med mig min gamla videobandare plus ett gäng gamla inspelningar.

Kollade bland annat in inspelningen från min SM-vinst -92. Rätt kul att se men synd att farsgubben inte riktigt hade tajmingen på vad som var av och på vad gäller kameran:-P
Noterat från filmen....En uuuuuung Stangepojk sitter på isen och pickar på med sina mormyshkor:-)

Tittade även på SM från Kvien -93 där det var en del snö och taxbenen på Janne F fick jobba hårt;-) Gissar på att vi bägge två var  betydligt bättre tränade på den tiden än vad som är fallet nu:-)
Ett jäkla trögt fiske var det iaf och har för mig att Roger Eriksson från de norra delarna av vårt land tog hem herrklassen.
Två videoband från vår VM-start i Frankrike ögnades också igenom och jösses, vilken kalkonrulle....

Kilis kommentar om vår servitris på hotellet...." Kolla in! Vilka jävla ludna armar hon har.....Sååååå myyyyysigt! "

Rätt kul kommentatorsspår när Jörgen filmar invigningen också med tanke på hur olika man kan uppfatta olika saker......" ...det är 26 nationer med och här inne i sporthallen där vi nu snart ska gå upp på podiet och presenteras är det ca 5000 åskådare...."

26 nationer är korrekt.....Antalet åskådare EN SMULA överdrivet, om jag uttrycker mig snällt:-)

Avnjöt också Italien- Englands bronsmatch från Vm-90
Härlig match och tror minsann att en liten tår letade sig ur min ögonvrå när den fullständigt lysande Roberto Baggio lurade en hel backlinje och stänkte upp bollen i nättaket vid 1-0. Briljant i sanning.
När sedan Salvatore Schillachi ser till att bronset hamnar hos ett i turneringen obesegrat Italien (förutom straffar, som vanligt:-P) jublar jag minsann litegrann......

Visst går det att ställa diagnos på sånt men hävdar att det är ett sundhetstecken att bry sig:-)
Noterat: Carlo Ancelotti som mittfältsslitare i en betydligt magrare kostym än den han bär idag som Chelsea´s manager:-)
Steve McMahon! Om alla idrottsmän gick in i närkamper likt den mannen vore det grandiosa fyrverkerimatcher som befolkade våra tv-kanaler istället för alldeles för många genomtråkiga matcher.

Fina dagar i Untorp och fler sådana är nog ett måste för själen. Gärna när det är lite mindre kallt än vad som nu var fallet.

Don Scardino....var det

Inte Don Coscarelli som onyanserat vräktes ur mig. Alltså huvudrollsinnehavaren i "Squirm" från -76..Don Scardino, rätt ska vara rätt:-)

Vilken kanonrulle förresten

*****

Att höra klimatskeptiker tjata på med sina lövtunna argument är stundtals påfrestande och lite kul.

De riktar gärna in sig på den väderlek som råder nu med kyla och mycket snö.

Om de satte sig ner en liten stund, tog av sig kepsen, tog bort skygglapparna och tillät hjärnan tänka klart för några ögonblick (vilket jag starkt betvivlar i och för sig), så kanske de till att börja med kunde sluta
blanda ihop väder OCH klimat med varandra.

Det ÄR skillnad på VÄDER och KLIMAT

Tycker de kan börja där.

*****

Meningen med livet är att det ska ta slut

Franz Kafka


*****Get the hell out of here...

Efter att spelat bowling som en jävla Michelingubbe och bidragit kraftigt till förlust mot ett par välsnutna älvdalingar så drar jag till skogs några dagar....Visserligen avslutade jag med en serie över 200 men de övriga två var så dåliga att käglorna till och med kastade skit på mig....Fy fasen.

Tar med fiskegrejorna få se om man kan skotta sig ner till någon is och dra ett par randiga.

Till helgen är det DM och i och med att Jörgen drar till Österrike är vi en man kort. Någon som känner sig manad att ställa upp? Välkomna att hör av er till mig, Laxen eller Peter J, ni får gärna kunna fiska;-)


Om det skulle vara något så går det bra att ringa på 554017, kvällstid....På dagarna tänkte jag pulsa i snö, tänker ge kroppen några fysiska smällar

Tjipp

Hästbett...

Well, kollar en intervju med skidåkaren Marcus Hellner som snart går ut i spåret i Vancouver.....

Det kan jag säga, att jag har svårt att se min kuk för min välfyllda mage....och att Marcus har svårt att se sin kuk för sitt hästgap....A lot of teeth

....men nu finns det ju hästkukar också..

så jag kan ha fel i Marcus fall...


Melodifestival

Som bredsidor mot ett hangarfartyg som mål.......Men för satan, finns det ingen självinsikt överhuvudtaget inom låtskrivarkretsar?
Kollar Melodifestivalen och att det är roligare att flå igelkottar med tånaglarna än att lyssna på detta är ställt utom allt tvivel....Varför jag tittar? Klippte tånaglarna igår och igelkottar sover nu, idiot!

I tidningar har man i ett flertal år läst vilken utstrålning Darin har, vilken talang det är......What!? Hur i hela friden tänker man då? Ställde man ett mellanmjölkspaket vänt ut och in bredvid killen som låter värre än en skitnödig Enrique Iglesias så vore det en övernaturlig skepnad av utstrålning jämförelsevis..Det man också ska veta att Enrique låter outhärdligt i all sin "smärta".....

Inte ens mina "lillfavoriter" Alcazar hade en bra låt i år......

Ja, vad ska man säga? Typ det jag sa ovan kanske.....

Haha, nu var det precis röstning....Sa direkt jag hörde Timotejs låt att den blir framröstad. En låt som liknar Nordmans vanliga dynga, dvs nationalistisk jävla smörja som går hem i den SVENSKA patriotsoffan.....Fy fan vad trött jag blir, kanske borde vila lite

Collateral damage....

Lördag, snön har virvlat i luften hela dagen. Skönt? Nej....åtminstone om man befunnit sig ute.
 
Vaknade tidigt denna dag som är speciell på ett inte alltför muntert sätt.....Ett år precis sedan cancern vann en av sina otaliga segrar, vill fortfarande möta den jäveln på lika villkor, öga mot öga...Skulle inte lämna en flisa kvar.
Är extremt irriterad på allt och de flesta, även om jag lyckas bemästra de värsta momenten. 
Att komma på banan igen är inte ett av de lättaste uppgifterna.....suck.

*****

Åkte ner till hallen imorse. Siljan Bk spelade match mot ett gäng från Falun.

Att bowlinghallen är i en nedåtgående kurva är ställt utom allt tvivel. Att än en gång få se privatklädda tomtar bakom disken som minst av alla har där att göra är ju smått fantastiskt....idiotiskt!
Hur fan tänker de ansvariga?
Ska de lyckas med bedriften att ännu en gång se till att gäster INTE vill besöka deras etablissemang? 
Ja, det lyckas de klockrent med när man tänker tillbaks på dagens syn som fastnat på näthinnan.
Jösses!

Dags för ett mail till ledningen, helt klart. 
Rädda det som räddas kan

*****

Skrivit lite på en Facebookvän´s sida. En mindre "debatt" om politik, facket och människosyn

Blev lite svammel om holistisk och dualistisk människosyn, som en snubbe förde in i diskussionen.
En mer filosofisk aspekt på begreppet människosyn som jag då tyckte.
Kärnan från min sida var iaf att människosyn är en subjektiv åskådning och att min människosyn innebär att alla människor har lika värde och ska behandlas med respekt och empati
Vilket dagens regering visar en uppenbar brist på enligt mig.
Att en del människor är blinda för det "faktumet" kan möjligen vara en brist på den bästa av egenskaper, empati.

Och det här ska komma från en misantrop som mig, måste ha druckit;-)

*****


OS pågår ju och mycket trevligt med de svenska framgångarna som varit.

Dock kan man kan ju fundera på om arrangörerna överhuvudtaget arrangerat tävlingar tidigare?
Sällan man sett något sådant klåparaktigt utfört i arrangörssammanhang på den här nivån.
Att sedan arrangören och befolkningen själva tycker de gör ett BRA jobb kan ju bara liknas vid Bagdad Bob-syndromet.

Jösses igen

*****

Tänker nu kultivera vardagsrumsgolvet med en trädgårdsspade
Plantera och snabbgro små jävla dvärgar
När de vuxit till sig sliter jag deras små skitskallar av deras ynkliga hals
Sörplar allt innehåll i en kaskad av taskiga vibrationer
Fastfood ges en ny innebörd
Min själ växer sig större än den leverfläcksstorlek den tidigare varit
Hemsöks av ständigt hatade streckgubbar som innehållslöst kastar skit på min själ
Bortser från dem med hjälp av en vällagrad Rioja som smakar ekorrflarn
Hur rädda sig själv?
Hur?

Kliver ner i det välfyllda badkaret med tre blyvästar förankrade kring den muskulösa kroppen
Bedövar mig själv genom att tillåta mitt huvud att hårt möta armaturen tillverkad av nåt värdelöst skitföretag
Vattnet tränger in i de tidigare lufthärbärgerande kanalerna
Ger fullständigt fan i klorsmaken

Har aldrig varit en finsmakare 

Den sista bubblan som når ytan innehåller allt det jag en gång var

...blurp...
 


Favvisar?

Bergsåker och V75, ser tyvärr ut att bli låg utdelning då det är väldigt ojämn kvalite på hästarna. Försöker mig på en ranking och att hitta några spelvärda kusar

Avd 1: Fyra hästar höjer sig och i mina ögon är det heltäckt med dessa. Tror mest på 4 Junction som möjligen kan komma till ledningen, intressant då. Nu har ju Bellinis kusk deklamerat att han ska köra i spets så det kan ju ställa till det.

A: 4-8-11-9 B: 2-7 C: 10-6-5-12-3-1

Avd 2: Ett bra och bortglömt drag i 10 Columbus Cafe. Ska kunna bomba hem det här loppet:-) Som åttaprocentare! Vill man gardera så, förutom de givna, glöm inte El Toro och megaskrällen 12 Coktail J. Surprise, den sistnämnde gör alltid bra lopp.

A: 10 B: 7-4-9-12-8-11-3 C: 1-5-6-2

Avd 3: Ännu ett lopp med stor skillnad på kapacitet. Egentligen bör 9 Go On Pale vara bäst men 3 Tiffany Brodda är bra och kan möjligen svara ut 7 La Bella Vita här och då blir Tiffany svår att plocka ner.

A: 3-9 B: 7-10-2 C: 8-1-5-6

Avd 4: Här går jag emot alla Stampingvänner ;-) Misstänker att GrevNils kommer sitta med den streckad. Helt i onödan, det här vinner 10 Åsajerven. Enough talk

A: 10 B: 8-1-13

Avd 5: Totalt vidöppet och bara att strecka för allt vad lädret kan tillåta. En skrällide i 12 Fiona Septim som trivs på vintern. Annars är det framspårshästarna som troligen är de bästa speldragen. 6 River De Liton och 7 Edella (tar spets?) Min ide från förra veckan 10 Najad Lavec rankar jag ner något, men det kan vara fel. Tyckte hon inte gick så bra senast som jag hoppats men hon var iaf fyra i mål efter en inte så prickfri styrning.

A: - B: 12-6-7-15-10-14-11-1-9-13 C: 3-5-4-2

Avd 6: Klart bästa hästen tror jag 2 City Hall är men litar inte fullt ut på den, därav gardering. 4 Johan Ennoble är en bra springare och kanske blåser ner dem till slut nu när Bergarn inte tänker ladda från start. Skrällen 9 Mafioso gick lysande senast, passas allvarligt

A: 4-2-5-9 B: 7-1-11-10-3-8-6-12

Avd 7: Går på en häst som antagligen snart prickat den absoluta toppformen, 7 King Of Lace. Kan till och med vara så att den laddas för spets och tar den.  2 Quest For Life är värst emot och är i form.

A: 7 B: 2-4-8-6-5-3-11-10-9-12-1

Lycka till

Skruvdragare

Fiskejournalen testar Mora of Sweden´s adapter för skruvdragare med gott resultat.

http://fiskejournalen.picsearch.tv/?cat=&q=&lmediaid=&order=posted&mediaid=LghkvrrZpP3T-IbKRFj71A&page=1

Själv testade vi det här i början på förra året tillsammans med Mora och ett gäng finnar. Fungerade riktigt bra och med en hygglig
skruvdragare var det inga problem
Borrade ordentligt med hål på ett batteri, ca 60-70 stycken.
 Reading

"Enkla svar på komplicerade frågor har alltid fått människor att attraheras av konspirationsteorier"

läser jag i Magnus Sandelin´s bok "Extremister"

Så sant


Kul?

Nästan alla "rätt" på  Rutz MDS-skala och på DSM-beskrivningen.

Coolt

Eller nej just ja, det var kanske inte så positivt

Whatever
Lyle Lovett

Behaglig röst och bra artist. Skön Cosmo Kramerfrilla också:-)


Törstig

Så kan man ju se framemot en ny Chan-Wook Parkrulle , han gjorde ju "Old Boy- Hämnden" för några år sedan som var en sevärd film. Den nya heter "Thirst"
Ser ut att innehålla det man till en viss del önskar;-)

Fullkomlig

Egentligen är jag själva sinnebilden av harmoni

Min kropp och utseende definitionen av skönhet

och

mitt intellekt symbolen för det i perfektionen varandeJan Suchy

 
Ja, nostalgi när den är som bäst. Att bläddra i gamla samlarhockeyalbum ger en dagar då man tyckte hockey betydde något. Se de gamla klassiska namnen. Se tröjorna som de var innan galna marknadsföringspuckon tog över(eller vad säger du, Knogen:-))....Det skänker något bra till själen.

****

Idag var det kallt fortsatt. Tog en promenad på morgonsidan för att gå bort några chipsflagor ur kroppen.

På eftermiddagen, eller rättare sagt kl 13.00 var det dags för fotosession på Saxviken i Mora. Siljan Turism ville ha snygga vinterbilder på pimpelfiske till sina tidningar. Åkte dit lite tidigare och började fiska 12.15 för att leta reda på fisk....Åh gosse, vad man fick leta:-P 
Jaja, fick iaf lite abborre in mot bryggorna vid loket MEN fotosällskapet dök inte upp förrän närmare två...Suck, att det ska vara så svårt att hålla en tidjävel? Fotade i 45 minuter och fotografen var helnöjd, hade ju tur med vädret när solen behagade skina ganska bra.

Åkte hem och letade reda på "lakspö" . Har nu riggat det med tung pirk och en fet enkelkrok. Få se om det blir lakfiske imorgon möjligen. Min rygg blir halvdålig när den varit ute i kall väderlek så det funkade inte ikväll.

Men vafan ska man ha för bete? Strömming lär väl funka antar jag.....Eller vad vill de ha? Västerbottenost?;-)


****

Bokrea börjar närma sig också såg jag idag när Bokias tidning damp ner i postlådan. Puh, får kanske försöka hålla mig därifrån i år då utfallet av ett besök oftast resulterar i en ansenlig mängd böcker av skiftande karaktär....OCH de tar ju onekligen stor plats....eller vänta, har ju rensat ur en del garderober och förråd:-) 
Blir nog ett par besök ändå:-)

  

Om någon undrar

Så är texten i tidigare inlägg ett utdrag ur tidsskriften

”Luft – en rättighet för alla?”


Inga ljud

Studerar de enträgna försöken att skapa ljud.

Försök som hör ihop med förtvivlade muskelansträngningar.
Förgäves.

Insikten om kommande händelseförlopp är antagligen fullkomligt bakom den spända, lena huden.

Lutar huvudet från sida till sida, försöker hitta någon infallsvinkel som kan påverka mina beslut men ingenting av barmhärtighet tillåter sig frodas i min hjärna.
Endast det destruktivt förödande.

Inte så mycket som en mycket liten droppe av själfullt ljud kommer över de igensydda läpparna. Sällan har min kunskap inom kirurgi resulterat i ett sådant habilt resultat.

Huvudet är fastspänt. Luft letar sig desperat, inte på något vis elegant, in i hennes luftvägar.
Finner sin fortfarande öppna väg till ännu fungerande lungor. 

Reser mig från min knarrande stol och går sakta fram.
Ögonen är utvidgade, fruktan finns där och skänker mig tillfredsställelse. Sänker mitt huvud till jämnhöjd och med endast några få subtila centimeter stirrar jag rätt in i de skräckslagna ögonen. Försöker tillgodogöra mig allt därinne, alla reflektioner av det som nu ska upphöra...
Absorberar. 

Suturerna i läpparna är exemplariskt utförda, självfallet oresorberbara..... Inte ett ljud. Över läpparna.

Tar fram två stycken hörselproppar, helt nya och fullständigt täta.
Rörelsen som ser till att få bägge propparna på plats långt in i de enda återstående oförseglade luftvägarna är nästintill oförskämt graciös.
En liten remsa av tejp ser till att de förblir dit de förpassats

Inget i hennes ögon säger något om uppskattning.

Muskler blir ännu mer spända.
Inte ett korn, fragment av livgivande luft drabbar hennes nu tillslutna luftvägar.

Det tar inte lång stund.

En inre frid uppstår när mina ögon följer det korta händelseförloppet. Mina tankar spetsas av doften som sprider sig.

En doft som gått från det skräckfyllda till det nu råa och slutliga.
En mycket angenäm doftkulör.

Detta är inte slutet. Detta är början.

Världen skall vakna. Alla hjärtans dag

Som för att fylla på med sockersötma, kärleksglitter och meningsfulla handlingar denna mest fantastiska av fantastiska dagar förärar jag bloggen denna korta skrift av sammansatta bokstäver, lägger den i nästa inlägg

Slagserier

....var det ont om:-P

Fullbordat två timmars pingis, det är bara en timme mindre än vad jag pimplade idag....Nu var det ju några grader varmare där mina hårt vinklade forehands firade stora triumfer...not.
Hann köra en halvtimme mot maskinen innan Peter dök upp. Slog ett tag innan de här fjuttmatcherna kom igång. Vad är det för otyg att köra bara till elva? Och endast fem set? Iofs så orkar inte vi något mer men nog var det rejälare när man dammade bollar till 21 och körde femsetare.
Vi hann med tre matcher och minsann spelade jag inte minst dåligt och vann alla:-) Hohoho! 3-1,3-2,3-1 ska jag sova gott på;-)

Funderar på att låta svalget känna in lite rödvinsaromer ikväll....eller varför inte nu?

Vore ju inte jag om jag inte vore trött på något:-P Alla de här jävla Facebookgrupperna som startas, ungefär lika kul som att äntligen få dissekera en ung människa och sedan upptäcka att någon redan tagit appendixen...inte helt jävla lustigt alltså.
Nu ska man visst gå med i nån grupp som heter nåt liknande "Vi som röstar på Kalle Moraeus i kvällens Melodifestival" ....Ja, det låter sig säkert göras.....MEN först vill jag höra låten! Om det någon gång skulle falla mig in att rösta så då vore det på en låt som mina öron och själ finner bra. 
Rena Älvdalssyndromet;-) Tänk Larz-Kristerz

Nä, renodlad patriotism är inget för mig....

Kolla in Leno, Letterman å Oprah....Kul med tanke på hur illa de tyckt om varandra

Daft

Jahapp, inte så jävla mycket att orda om. -24 vid start och mulet. Solen sken upp de sista två timmarna iaf...men jag och Laxen tog ett gemensamt demokratiskt beslut och tryckte oss upp mot bilarna efter 3 timmar:-)
Tror det kan vara den andra tävlingen i historien som jag inte fullföljer.....
Började fisket ute på Ångbåtsgrundet, jag och Laxen var där och snurrade lite innan en håglös WP dök upp. Fick 8-9 i två hål där men ingenting runtomkring. Trögt som sjutton.
Laxen och WP började tjata om hemåkning och vandrade iväg redan efter 1.30 tim.....Jag stannade kvar och nötte på men fick inte en fena till:-(

Fiskade mig mot starten och Göte som satt där. Lyckades plocka upp en hel abborre till innan jag gav fan i alltihop.
19 stelfrusna abborrar som jag fick bända loss från skryllan lades i en påse tillsammans med startkortet. Får väl se om herr Storm vägt in...Borde varit minst 4 kg;-)

Nä, nog finns det bättre saker att göra än pimpelfiske i sådant kall väderlek som det var idag. De flesta ville fiska 3 timmar idag men då det var en som ville fiska 4 timmar så blev det 4 timmar. En demokratisk och rättvis process:-) Får väl hoppas de fick mycket fisk sista timmen då så det lönade sig.
Hela samlingen av korkskallar...

Weine He-man utan vantar i arktisk kyla:-)Nu blir det pingis

Tävling...

Minus 25 grader idag...bara. Sätter väl på mig understället och åker ner en stund, är ju ändå uppe:-) En sak är säker, blir jag pissnödig tänker jag fan hålla mig.
Gäller att hålla mygglarverna vid liv idag, får göra som WP...lägga dem under läppen;-)

Ska klämma in pingis idag efter tävlingen också. Mr L var intresserad innan han åker ner och tar hand om garderoben på Orsa Bowling.

Härdsmälta eller inte

Streckade klart travraden redan idag då det blir fiske imorgon. Har hela veckan funderat på två spikar...hur blev det då när det var dags för inlämning? Jo, två helt andra spikar! Well, kan vara ett vinstgivande drag förstås....:-) Hoppas på det....Tyvärr brann det till i skallen lite så det blev spik på megaskrällen och treprocentaren Najad Lavec i V75:5. Fick vatten på kvarn när jag kollade upp Travtjänsten och Spelarservice ranking. SS hade ensam A på Najad Lavec så då är jag iaf inte ensam i snedseglingen om det nu blir en sådan:-)

Sen läste jag mig till bra info på Caballion i V75:4 så det blev en till spik i kistan där.

Om nu någon finner någon glädje i att se tipsen gå åt helvete:-) så kan jag bjussa på de två tänkta spikarna, som alltså ratades, det var Sir Remington och Acclaim. Naturligtvis mer sunda spikar än de två jag valde men googla för fan på SUND....å inte fan kommer det upp en bild på mig!

Hepp!

Kylslaget till leda

En smula tråkigt med den här kylan som etsar sig in i huden varenda dag känns det som:-P
-20 imorse när man äntrade bilen och begav sig in till Mora för en fika med mattläggare och några som kallar sig fiskare;-) Blev en rätt lång fika:-)
Dribblade mig sedan in på Intersport och inhandlade ett par pingisskor, eller skor att ha inne då. 1300 hostade jag upp och fick gå hem med en kasse. Sopade i mig en lunch och sedan hem efter pingisracket och ombyte. Körde en dryg timme mot pingismaskinen.
Sedan var det bara att kasta sig vidare, ombyte hemma sedan till herr B och medelst skoter ut på Orsasjön för att påbörja arbetet med risvaselinjerna. Vi borrade, mätte djup, kollade syftpunkter/linjer och la in koordinater. 
Väldigt kallt var det och när det sen blev dimma så var det bara att packa ihop.

Passade ju också på att prova de nya issågarna. Har ännu inte sett sådana användas i någon slasherfilm, men de skulle helt klart platsa:-)

Brutte sågar is
The Iceman


Men......vad är det för svart fläck? Hmmm, konstigt......

 


Aktiv fikare

Jodå, tillbringat större delen av dagen på något fik/matställe känns det som. Körde en lonelyfika imorse efter ett besök på sopstation där en mängd trash förpassades till varmare ställen. Sedan blev det lunch med Ms H och strax därefter blev det fika med Mr Rocco:-) I 1½ timme.....Trevligt:-)

Nu har jag precis varit och kollat in pingislirarna för att om möjligt rent okulärt lära mig ett och annat. Herko, den gamle, men inte lastgamle;-), imponerade smått med härlig spelkänsla.
Blir hårdkörning mot pingismaskinen i helgen och förhoppningsvis någon match mot hugad motståndare. Sticker emellan med fiske på lördagen.

Fick heta tips på lakvatten ikväll och förtäljde Mr Storm detta så nu åker nog han och provar, kanske redan imorgon:-) Tror dock inte jag blir med men inte bestämt ännu. Ska leta fram grejorna.

Åker iväg strax för att avhandla en bowlingmatch, är otränad och rostig...men ska försöka knacka fram lite talang ur kroppen och då ska det kunna gå vägen ändå;-) Hoppas på att Richard visar bowlingmusklerna också:-)


Finaler på Valla

Tidig ranking denna vecka...blir pingis och ideellt arbete imorgon:-)

Ser ut att bli intressanta lopp på lördag och som jag tolkar det så blir det mycket slantar om man sätter sjuan. Sen vad man tycker är mycket är ju individuellt....Brukar ju ibland få stora ögon från folk ibland när man INTE haft några rätt på en rad som gett 10-15 000 och mindre......När det var såååå lätt så då är man ju kass att tippa om man inte har alla rätt....Well, den som tippar för att vinna de summorna får hålla på så, de är KLOCKRENT borta när de stora slantarna ska fördelas......Jag är åtminstone inte klockrent borta en sån omgång, möjligen bara borta:-P

Nåja

Avd 1: Strecka hela kamelparken kanske? Nej, några idéer finns. Mitt förstastreck blir helt klart 10 Nice And Star, fattar ärligt talat inte mycket av strecklistan! Endast streckad på 8 procent! När Prince L är streckad på 31 procent, en kuse som mitt drag slagit enkelt i de två senaste starterna. Well, det är bara att ta betalt.
Varnar också för 11 I´m Alone Face som är helt bortglömd. Hög kapacitet på den och med lite tur så ramlar den in ute vid staketet. Streckas naturligtvis också görs 2 Bachelors Dream.

A: 10-2-11 B: 7-5-8-12-9-1-3 C: 4-6

Avd 2: Här kan det vara så klart som lönnsirap att 3 Regine D'Inverne bara är bäst. Var dålig senast men det går att köpa att hon slirade loss på underlaget tycker jag. Tilläggshästarna står ganska bra till här och har hårdhet så de bör streckas om man väljer att stapla några streck. Kraftig varning för 5 Babakova Bob som KAN spetsa här och då blir farlig. Passa även en totalt felstreckad 11 Lady Joy McLIn, en häst med bra speed.

A: 3 B: 5-14-13-10-11-9-7-1-8-2-4-6

Avd 3: Guld och här är det jämnt mellan hästarna. Tror klart mest på 5 Acclaim här och hästen är i form och trivs stenhårt på vinterbana. Lika ofta som jag dricker rödvin tycks jag varna för 9 Airstrike och ingen skillnad den här gången, den måste snart sitta där. Bästa hästen är Colombian Necktie, ingen tvekan, men har formen riktigt infunnit sig? Passa även 1 Harmonic Silvio som sitter i godispåsen från start. 

A: 5-9 B: 10-1-6-11-8 C:7-4-2 D. 3

Avd 4: Klass 2 och här hänger en del på barfotakörning, kan 9 Gany Du Ling springa barfota så ökar hennes chanser avsevärt. Mest tror jag på 5 Caballion som kanske kan köras till spets? Kuskminus på den dock då Fredrik Larsson kör. Passa också skrällen 6 Chippen Bob.

A: 5-9 B: 6-10-1-8-4-7-3 C: 11-12-2

Avd 5: Stolopp och här har jag hittat en treprocentare som måste streckas! 12 Najad Lavec, lopp i kroppen och en bra häst i grunden. Kan sitta där och vinner den spontanspagatar jag i ren glädje och beställer dyra lyxvaror på direkten;-) Måstestreck är även 1 Conchita Exclusive som trivs i spets och tror den tar den här. 2 Elvira E kanske är bäst?  Varning även för 10 Late Speed som jag gillar

A: 12-2-1-10 B: 8-9-7-4-3-11-15-14 C: 5-6

Avd 6: Här lägger jag stordelen av mina slantar(streck) på 6 Ridgehead Cahore, tror Takter kör framåt (ja, de flest gör så, jag vet) och får överta ledningen och då blir det svårt att plocka ner den. Men det kan vara så att det blir svar från 5 Manhattan D.K och då öppnas loppet upp. Själv kommer jag gå kort här och mitt andrastreck blir, 11 Frillan Filiokus, endast streckad på 5 procent. En häst som sällan gör ett dåligt lopp och är ju helt klart värd en seger. Varning för 2 Zlatan Bob som är en BRA häst.

A: 6-11 B: 5-2-4-7-8-1-10 C: 9-12-3

Avd 7: Ett singelstrecksförslag seglar in här och det får bli 7 Sir Remington, tror den bara vinner faktiskt. Tror man inte det blir loppet väldigt streckkrävande. Roberto har jag tjatat mig hes om men släpper den nu så den är ju streckvärd bara pga av det:-P Farligast emot tror jag 9 Big Star kan vara, får loppet i rygg på ledaren (Roberto?) . Bra spurtar också 10 Einar Celeber, passas.  Glöm ej heller 3 Paper Moon som var bra som drag senast, dock bara tvåa i mål från dödens.

A: 7 B: 9-1-8-10-12-3-5 C: 4-2-6-11


Japp, där var det....Bara att saxa ihop ett fullvärdigt system och kasta in lite slantar i detsamma så blir det kanon:-)

Waldorf and Statler

Lysande!:-)Whitey FordPics

 Grymt irriterad på den svarta fläcken och har också försökt dissekera kameran med en kirurgs tålamod(nåja) utan att lyckas...Befinner sig på ett ställe dit vanliga dödliga inte har tillträde tydligen....Dags för en ny kamera kanske?

Quote.....jag såg upp och framför mig stod en blek häst och namnet på den som red honom

var Döden och helvetet följde honom....


Vilken kuse!


Day after

Japp, lite dagen efter idag men inte så att man känner av det speciellt mycket. Fest på Orsas svar på Playboy Mansion igårkväll...En minst sagt någorlunda annorlunda "upplevelse". Well, en helt okey kväll var det iaf.

Idag har jag plockat ihop lite vinterkläder till arbetarna som börjar med Brutteprojektet imorgon. Att anlägga längsgående risvasar i Orsasjön. Ett lovvärt projekt som sätter människor i arbete och samtidigt hjälper till med integrationen på ett positivt sätt.
Blir med någon dag under veckan och bistår herr B med att mäta in platser osv........

Kollade lite på reprisen av Melodifestivalen idag, behöver väl inte säga självklara saker om kvaliten på låtarna...mer än att det var som väntat.
Bäst var ju helt klart det här:-)


Känslor

Att se Wolverhampton spela fotboll i sina orangefärgade tröjor ger sköna KennyHibbittvibbar:-) Det var minsann tider det!Mer om brax

Här syns längd och viktförhållanden på braxen fångad i Orsasjön. Just den här undersökningen är på 774 individer.
        


Braxar...Har lite svårigheter att få in bilden så den blev kanske lite suddig? Men tror kanske det går att utläsa.....

Vad gäller braxbeståndens tillväxt så är det här läge att återkomma till KLIMATFÖRÄNDRINGEN som vissa hävdar INTE existerar! Enligt mina kunskapsbaserade källor så har bland annat finsk forskning funnit en tydlig signifikans kring detta att klimatförändringen bidrar till att öka braxbestånden...dvs att det blivit varmare.


Semipermeabel....

Dagens ord...Semipermeabel....Min hjärna känns litegrann så just nu, det enda den släpper igenom är små spjutspetsar av svarta, depraverande tankar.....Hur fan ska man råda bot på det? Provar med vin men alkohol har ju sällan inneburit bra lösningar:-P
Förresten så smakar det inte bra av den nya flaskan jag valde att prova, don´t buy it....Côtes du Jura, Poulsard 2007. Ett genomskinligt rödvin som smakar annorlunda, för annorlunda för mig iaf....Dock ett gott betyg på http://vinvin.se/ Har väl inte tillräckligt utvecklad gom för att känna de goda aromerna:-P

***

Högaktar Mr B för sitt idoga arbete med att få projektet Orsasjön i hamn, så att säga. Det startar på måndag och blir definitivt en bra grej för sjön. Otroligt jobb av Mr B, mange takk! Återkommer imorgon vad gäller varma kläder till arbetsstyrkan, har nog en del att bidra med.

***

Det är konstigt att människor inte kan ta åt sig kunskap från människor som besitter sådan. En kunskap som inte erhållits genom antaganden och gissningar. Sådant tycker jag är en smula bakåtsträvande.

Fått mig till livs uppgifter från Mora/Våmhus Fiskevårdsområde årsstämma. Där valde man att INTE gå på Orsa Fvo regler som utformats för Orsasjön.
Alltså bland annat all gädda över 80 cm ska returneras. Dels i turistisk och fiskemässig betydelse, att stora gäddor ska kunna fångas flera gånger OCH att stor gädda är den enda predatorn på brax....Som det börjar bli väldigt mycket av.

Tydligen sades det på mötet att stora gäddor INTE åt stor braxen, det baserat på en mängd trollingfiskares egna utsagor, att de inte hittat brax i magarna på gäddorna.......Varför lyssnar man inte på de som har öppnat sanslöst mer gäddmagar än de flesta? Varför lyssnar man inte på fakta? Som säger att...G Ä D D A  Ä T E R  B R A X !!

Ett annat argument var också att regelverket var ju bara till för att gynna Orsas turistverksamheter så det var inget som Mora/Våmhus skulle ställa sig bakom.....Sådana åsikter känns...om jag uttrycker mig diplomatiskt....känns en smula korkade.

Varför vill inte Mora/Våmhus ha ett gemensamt regelverk för åtminstone Orsasjön?

Vad säger trollingfiskarna vars tävlingar antagligen kommer drabbas?

Ja, inte vet jag....

******

Nä, nu är det dags att ställa iordning kvällens käk.....Lax marinerad i lime, en kall sås med ingefära och honungssenap och pressad potatis med Västerbottenost....Kan bli gott.

Halmstad

Time for V75 igen och den här gången söderut till Halmstad, utan openstretch.
Öppen omgång och känslan säger bra utdelning.

Avd 1: Ser Ridgehead Cahore som klar favorit och det är inget fel i det, men sanningen är ju att den är i allra högsta grad opålitlig:-P Visserligen kan det vara spets och slut här och ett klockrent singelstreck men i och med att galoppen finns nära till hands kanske man ska gardera här. Då ser jag mest 3 Karbo Cake som en utmanare liksom 9 Lord of Makkegård. Varning även(som vanligt) för 11 Casander Boy, 3 procent i nuläget,  som bara får dåliga lägen men är en högkapabel häst.

A: 5 B: 3-9-11-2-4-12-8

Avd 2: Ett öppet lopp och svårlöst. Tror mest på 7 Lobby La Marc som är snabb ut och kan drämma av till spets. Nu är det länge sedan hon startade så det är inte positivt men jag räknar med att hon är påställd. 5 Chivas Bluegrass är favorit och ska streckas. Skrällvarningar för 2 Alandias Lime(5%) och 10 Babakova Bob(9%)

A: 7-5-10 B: 2-1-3

Avd 3: Ser långluffaren 9 Oceans Eleven som favorit, den tycker jag man kan försöka fälla då 2640 meter är i kortaste laget för den här ospeediga hästen. Kommer att få tugga i spåren och borde bli nerspeedad, eller hoppas jag åtminstone. De jag förordar är 8 Ravello, 4 Isalus , 10 Junction och megaskrällen 7 Horsepower Diamant(1%)

A: 8-4-10-9 B: 7-12-3-5-6-1

Avd 4: Och hur fasen löser man det här då? Ännu ett svårt lopp och mest streckad här är 7 Evil Jagg, bra häst men haft uppehåll, kan vara en favorit i fara. 1 Mill Nitro verkar vara en häst som vet vad det går ut på och kan öppna från start= vinst?  Även 11 Dedes Brassie ser ut att vara en rejäl kuse. Svårt lopp, gardera!

A: 1-11-7 B: 10-4-2-6-5-3-9

Avd 5: Vad ska man säga? Strecka alla kanske? Hur svårlösligt som helst och det man kan säga är att 11 Seagardens Lady visade toppform senast och kanske sitter där nu. 15 Sasabee är en bra häst och med (T)Uhrberg i sulkyn ska den inte nonchaleras. 6 Wiss Ronja tar möjligen spets och Widegren kanske äntligen kan ta en seger, dock sällan han vinner.

A:- B: 11-15-6-10-7-5-13-14-12-4-8-1

Avd 6: Här finns ett tänkbart singelstreck om man vill chansa:-) 1 Practical Joke(15%) spurtade fenomenalt senast och var ett drag i det loppet, passas nästa gång var ju självklart och nu är nästa gång. Läget kan vara en fälla men jag tror han kan öppna bättre än visat och hoppas på att Falsig har nåt lurt i rockärmen. Även 8 In Vivo Face(14%) är en riktigt bra häst som kommit tillbaka efter sjukdom. 5 Rumbleinthejungle ska streckas om man tar flera

A: 1 B: 8-5-9-3-7-4-10

Avd 7: Här kör jag på i toppform varande och äntligen med ett bra läge, nr 4 Nouvelle Pelle som förstarankad. Streckad på bara 16 %. Spurtar alltid bra och med ett lopp i främre träffen så är med på mållinjen. Passa även skrälldraget från senast, 10 Viol Hornline. Här kan det bli bättre tempo än senast och då biter spurten megastarkt.
5 Hoity Toity Face blir favorit och det känns okey, bra häst som ska streckas. Ska bli kul att se vad som händer mellan Jenny och Ludde den här gången, förra gången körde de mer eller mindre ihjäl varandras hästar.

A: 4-10-5 B: 9-1-2-7-11-6

Lycka till

Argumentation

I den ständigt pågående vargdebatten hörs ibland argument, eller kanske mer frågeställningar från vargmotståndare likt

" Vad ska vi HA vargen till?"

Själv ställer jag mig samma fråga vad gäller ett stort antal specifika människor
(där ordet vargen alltså är utbytt till ett namn)


Maträtter och RR

Sitter och studerar några vintester, vad ska man annars göra en torsdageftermiddag när snön faller som lakan utanför fönstren?
Är ju oftast ett litet mattips med där man tipsar om vad vinet skulle vara gott till....Alltså varför är det aldrig någon husman eller åtminstone maträtter som inte tar ett par dagar att tilllaga med på de där tipsen?

Bräserad lammlägg med gremolata och polenta.....
Hargryta med kantareller och pressad potatis.....
Rödvinsglacerat lammrack med rostade grönsaker.....

Alltså den där fina vinflaskan man inhandlat och ska ha till den förhoppningsvis goda maten tar ju SLUT INNAN ugnen ens kommit upp i rätt temperatur.......Nä, lite mer jordnära och ickekomplicerade mattips tack....så man kan dricka vin även vardagar;-) Och känna att man gör rätt

Tubpölsa med sillspad 

Oplockad och okokt gås med sky

Gryta med mat

Bearnaisesås

Bruna bönor med pommes

Enkla, jordnära rätter att förtära tillsammans med de välsmakande viner man nu väljer.

***********************

Fick brev från NAV idag, den norska försäkringskassan....Fattades ett papper som jag nu åker och postar. De förklarade också hur lång deras handläggningstid är........20 veckor! 20 veckor! Ändå finns det inga lediga platser när man söker på jobb där, de skulle nog behöva lite hjälp....20 veckor innebär att då hamnar man inne i juni innan det dyker upp några slantar. Tur att man har täta vänner:-)

***********************

Ett musiktips från min vän Herr B, ett bra sådant:-)


Rader med stringens

"Listen to me baby, can you keep a secret for me?
Make sure no one finds out
cause then the lights will go out
and I will find you out

and I will cut you up"

Violent FemmesKlara besked och ett bra band:-)


En onsdag i februari...

Ikväll kör vi årsmöte för Fk Match, bowlinghallen är det som gäller och vi börjar 18.30. Avslutar med gott käk som klubben bjussar på förstås:-) Varför ligga på en massa stålars när man kan använda dem?

*****

http://dekaminski.se/2010/02/snabbkurs-i-att-avsloja-kedjebrev/

Här kan alla läsa om bland annat den senaste "varningen" på Facebook.
Kan ni nu SLUTA gå på sådana här uppenbara fejkvarningar!

Mest skrämmande är de kommentarer man får läsa om de människor som felaktigt blir utpekade som pedofiler(in this case)

*****

När jag ändå är inne på ämnet människor och så..

Åsiktsfrihet är en självklar sak och ibland får man tycka hur dumma saker som helst.

Såg idag att en välkänd fiskeblogg lyckats med konststycket att dels såga klimatdebatten och den klimatförändring som många anser råda

OCH

samtidigt hänvisa till en sajt, som när man läst igenom stora delar av materialet, inte är något annat än en ren konspirationssajt. En komplett skitsajt helt enkelt med intrikata frågeställningar och källhänvisningar.

Jösses, hur tänkte de där?

Att stoppa huvuden i sanden är aldrig bra, oavsett om de sitter fast på axlarna eller inte....

Att tänka på miljön och att FÖREBYGGA saker som vi vet påverkar densamma anser åtminstone jag vara självklart. Att förebygga sådant VI KAN påverka.

Inte hänvisa till sajter som säger att alla ljuger om klimatförändringar, det existerar ingen klimatförändring, vi behöver inte göra något.

Det är dumt

Tycker jag


*****

Om fett vore guld är min kropp Fort Knox

 

Japp


Kort...


RSS 2.0