Noteringar från svunnen tid

Kollar lite i nåt gammalt block jag hittade....(get a life, wanker)

Tänkte bara kolla lite nördar som rör sig här(det vet jag;-))

Inget fusk är tillåtet....gissningar välkomna förstås......:-)

En gammal OS-match i hockey.........Slutspelsmatch till och med

Sverige - Sovjet (så här föll målen....står det iaf i mina anteckningar)

0-1 Vladimir Petrov (1) 0.36
0-2 Sergej Makarov (1) 5.52
0-3 Alexander Maltsev (1) 10.33
0-4 Boris Michailov (1) 11.53

0-5 Valerij Vasiljev (2) 0.33
0-6 Vladimir Krutov (2) 7.18
0-7 Alexander Skvortsov (2) 8.14
0-8 Viktor Sjluktov (2) 14.51
0-9 Vjateslav Fetisov (2) 15.02

1-9 ------------------(3) 9.17
2-9 ------------------(3) 14.21

FRÅGAN ÄR......VEM ELLER VILKA REDUCERADE FÖR SVERIGE?

OS 1980......Lycka till:-)

Tipsextraelvan

Ser på kommentarerna i det tidigare inlägget om Tipsextraelvan att Brutte lagt sin elva enligt följande

"Jag kan inte låta bli - här är den elvan (med reservelvan) i en uppställning typ 3 - 4 - 1 - 2 och rätt offensiv:

I mål: Pat Jennings (Ray Clemence)
Högerback: Phil Neal (Viv Anderson)
Mittback: Emlyn Hughes (Tommy Smith)
Vänsterback: Steve Nicol (Kenny Sansom)
Högerspringare: Peter Beardsley (John Robinson)
Centralt mittfält: Ray Kennedy och Liam Brady (Trevor Brooking och Glenn Hoddle)
Vänsterspringare: John Barnes (Chris Waddle)
I fri roll: Kenny Dalglish (Kevin Keegan)
Anfallsduo: Ian Rush och Gary Lineker (John Aldridge och Paul Mariner)

Hade gärna fått in flera coola hjältar typ Jimmy Case, Gary Birtles och Tony Woodcock, men det gick inte......."

En inte helt oäven elva där jag egentligen ställer mig frågande bara i ett fall.....visserligen inom parentes MEN John Robinson....du menar möjligen Robertson, en ansedd spelare men som ändå inte platsat i mitt gäng:-)

MIN ELVA följer och kan villigt erkänna att den kanske inte är den mest välbalanserade.....hmmmm.....

I mål: Peter Shilton (Ray Clemence)

Vänsterback: Kenny Sansom (Des Walker)
Mittback: Tony Adams (Emlyn Hughes)
Högerback: Lee Dixon (Viv Anderson)

Mittfält vänster: Laurie Cunningham (John Barnes)
Mf central def: Steve McMahon (Asa Hartford)
Mf central off: Ricky Hill (Liam Brady)
Mittfält höger: Ray Wilkins (Brian Stein)

Forward: Paul Walsh (Luther Blissett)
Forward: Bob Latchford( Kerry Dixon)
Forward: Cyrille Regis (Paul Mariner)

Hedersomnämnande till Joe Jordan, Frank Stapleton, Matthew LeTissier, John Wark, Mick Mills, Charlie George och Sammy McIllroy, Frank McAvennie.....och naturligtvis till Bruttes alla lirare!

Time for some writing

Hektiska dagar

Varit på Ekoturismkurs i två dagar, handlade om ekoturism och framförallt om att kvalificera sig för Naturens Bästamärkningen och hur man ansöker...Det var en diger lunta kan jag säga:-P Kul hursomhelst att träffa andra aktörer inom turism och skapa kontakter.

Ska jobba vidare på en eventuell ansökan och sedan får man se om man går hela vägen.......


Idag innehöll dagen ett tandläkarbesök på eftermiddagen....Resultatet var som befarat:-( Blir en kreativ och spänningshöjande rotfyllning, vilken kommer att tas på måndag. Hoppas klara mig över helgens fiske utan att det blir några värre smärtchocker, fick pencillin att käka om det blir så....smärta alltså.

Efter kursen igår så avhandlade vi även Fk Matchs årsmöte på kvällningen. Gick som vanligt smärtfritt och diktator Lilja behövde inte alls höja rösten och slänga någon över balkongräcket......Vi siktar mot en bra säsong och den ska krönas med något bra under lag-SM...har vi tänkt:-)

Siljan Bk har visst haft årsmöte också och fick lite rapporter därifrån...Inte så många närvarande, ingen ordförande vald, några avgående ur styrelsen osv osv....................Men det var säkert något som var bra också...kaffet kanske?:-P
Kanske någon klok kan reflektera över läget och förstå vad som bör till och vad som inte längre ska vara.......? Fast man kanske tar till det vanliga....Det är ju alltid någon annans fel...Alltid.

Nåja, nu vet vi ju ändå inte om Orsa Bowlinghall överhuvudtaget kommer finnas kvar....Inget ägarbyte har läckt ut ännu men tydligen finns det 2 anbudsgivare men inget är klart ännu.....Kan ju vara 2 skambud och hur det blir då återstår att se.

Kanske ska höra med min arbetsgivare i Norge om de ska lägga in ett anbud på hallen:-) Jag kan driva den, på det viset är jag inte blyg. Man måste ju bredda verksamheten när det är dåliga tider;-)
By the way så blev man BOWLINGMÄSTARE i kavaj i veckan också!:-D Får tacka mina norska lagkamrater som lyckades hålla försprånget serien ut och därmed bärga mästerskapet. KAAANON!

Såg en insändare i en tidning idag.......Ishockey-Vm har spelat ut sin roll...bla bla.......Vet inte riktigt var grottmannen som skrev insändaren vaknade till för dag men det mästerskapet spelade väl bort sig själv för typ jäääääättemånga år sedan!
Är väl bara isfetischister och kepanissar som kollar på det mästerskapet nuförtiden......

Hockey ska vara namn som de gamla hårdingarna Foligno, Paiment, Tocchet, Tkachuk, Brent Sutter......Lirarna Makarov, Novy, Martinec, Charlamov.......Fast mest av allt......Number 14 Erich Kühnhackl!! :-D Inte att förglömma Udo Kiessling(tror han spelade med 4)

Cleaning up....var tanken

Allt stannar ofta vid tanken.

En städdag i kombination med en spörengöring(som jag upptäckte igår skulle vara välbehövligt, en del handtag såg ut som min bröstkorg...väl luddiga) var tanken idag....Visserligen inte för sent ännu men när man är i den åldern jag är i så börjar det bli läggdags snart;-)
Det har iaf inte blivit mycket av den tänkta städningen men det var väl skitsamma egentligen.....

Funderar på att plocka ut århundradets Tipsextraelva:-) Då ska det vara spelare som lirade när det var Tipsextra och inget fjantigt Tipslördag.....Speakers som Leif Larsson, LG Björklund, Bengt Grive och Bosse Hansson......Glömmer aldrig sågningen av Tottenhams ytterspringare Tony Galvin, tror det var Bosse Hansson som kommenterade och sågningen var markant......Killen var usel och att han platsade en gåta, tyckte Bosse:-)  Kommer ihåg Galvin, han var aldrig bra:-)

Finns det några nerdar som kan tänka sig plocka ihop sin egen drömelva? Få se vad ni har för några figurer på plan:-)

Själv har jag iaf en stenklar som jag kommer ihåg att han även blev uttagen i MITT världslag när det begav sig:-) Kanske en aning övermaga men när killen lirade i Luton var han helt enkelt fantastisk, Paul Walsh! Luton hade flera goda lirare där Ricky Hill styrde mittfältet och Brian Stein var en målskytt av rang.....
Kommer att fundera hårt på mina anfallare men en Paul Mariner ligger bra till, Joe Jordan möjligen....Frank Stapleton.....Cyrille Regis förstås, den mest vältränade biffen jag sett på en fotbollsplan om jag bortser från min vän , Bruks, som jag fick äran att skåda en gång på en dekadent fotbollsplan norr om Orsa........Det här var innan hans kropp drabbades av nuclear meltdown och då hans hårman fortfarande var en klockren parningsinvit;-):-D

Återkommer i ämnet och presenterar en elva snart


Lost Patrol

Dennis Lyxzéns gamla band och en låt som iaf jag blir glad av......Äkta poplåt kan man ju säga....Tror de har bytt namn nuförtiden men kommer fan inte ihåg vad det var.....Helgens höjdare

En gammal goding:-)

Tandvärk

Hur jävla kul är tandvärk? Blir nog en visit hos tandfén på måndag är jag rädd:-P Mest rädd är jag över det grävskopestora hål det kommer att föra med sig för min sorgliga ursäkt till plånbok......Men som sagt, hur jävla kul är det med tandvärk? Inte alls om ni frågar mig......

Mycket tackelvindande idag MEN jag tackar ändå mig själv för det jobb som lades ner förra våren inför VM kvalet....En hel del tackel iordning och eftersom kvalet förra årets stoppades av en tennisarmbåge så finns det alltså en hel del tackel att tillgå....SKÖNT! Tafsar är det kanske lite sämre med men det ska ordnas någon av de närmsta dagarna.

Hade nog gärna siktat på VM kvalet i år också men det krockar med ytterligare en begravning och så då urnsättningen så det är inte att tänka på......Får se om kraft finnes till nästa år att göra en ansträngning.

Travet gick som vanligt:-P Inte en krona i vinst men fick med alla vinnarna på kupongen men det gäller att bygga systemen rätt om det ska bli något och det gjorde jag inte idag. Det var mycket lallarkuskar i farten idag och min varning i avdelning ett var i högsta grad befogad....Ove A körde storfavoriten och hade lovat att bränna av en tid nedåt 1.11.....Och som vanligt lyckades han taska till det när det bränner till, kastade sig ner i rygg på ledaren och så var den favoriten borta...Örjans styrning med Jocose var också det en väldigt underlig styrning som han också själv sa efter omgången, all heder åt honom.
Tar iaf med mig Quest for Life som torskade på uppförstorat målfoto och var grym i nederlaget. Boytoy gick fram i dödens och det är inte hans melodi och blir ursäktad av mig iaf.......Passar honom nästa gång:-)

Till veckan är det Örebro och de hästarna kan jag så då blir det heta tips:-)


Okey, kan ni den här då?? Ytterligare en romanöppning på en av de vackraste böcker jag läst......OCH inget fuskande med Google nu!:-) Om det nu är någon som är så gemen....Vinnaren har ett pris att hämta:-)

"Den åtalade Kabuo Miyamoto satt stramt värdig, stolt och rakryggad med handflatorna lätt vilande på bordet framför sig - det var kroppställningen hos en man som avskärmat sig, i den mån det överhuvudtaget var möjligt då det var han själv som stod inför rätta."


What´s goin´on....Did you hear that?

Mr Blonde......say no more:-)

http://www.youtube.com/watch?v=Rau6F-ypQ-I


Inför helgen

Gamla favoriter.......Alltid väl värda att lyssna på


Stendhal syndrom

Ett sjukdomstillstånd likväl som en film regisserad av Dario Argento, för övrigt med rätt trevligt foto:-) som alltid med Argento inblandad....Att genomskåda någons huvud ur detta perspektiv är intressant;-)

Stendhals syndrom.....Funderar på om det är det jag lider av?

Hjärtklappning, yrsel och magsmärtor vanligt förekommande OCH (för att vara just Stendhals syndrom) i samband med betraktande av stora konstverk........Jag lider av detta när jag ser min egen spegelbild........I sanning ett stort konstverk.....

Men det kan lika gärna vara hybris.....;-)

____________________________

By the way.....Kan ni den här?? En romaninledning på en fantastisk bok.......

"Amerigo Bonasera satt i kriminaldomstol nr 3 i New York och väntade på att rättvisa skulle skipas - han väntade på hämnd mot de män som hade gjort hans dotter så illa, och som hade försökt vanära henne."

Inte fuska nu och kom igen och gissa:-) Första rätta svaret vinner nåt....Kanske en flaska rödvin eller nån flaska fulwhisky:-) Vi får se

---------------------------------------------------------------

Nu ser jag att fingerade räkstjärtar kommer gående här i sötsur sås...rätt över tapeten och försöker med sitt kleggiga beteende forma små ord till mig.....Pucko skriver de längst upp mot bården.....Haha, undrar vilka som är pucko? Fingerade räkstjärtar som inte förstår att att de är just det....fingerade....Låter dem hålla på bäst de vill och planterar ytterligare själlösa funderingar kring mitt vattentörstande stolpskott från -88 hämtat från Mässbackens fotbollsplan.......Dags för en renande och helande dusch och sliter av mig huden i stora sjok för att blottlägga min rena, fräscha kropp utan skyddsnät............

Ha en skön helg och ta väl hand om er.......

Återkommer vilken dag som helst

Kameltips

Helgen närmar sig och ny travomgång, den här veckan på Umåker....Ingen favoritbana för mig men man får göra ett försök att hämta hem degen ändå...:-)

Avd 1: 5 Clear Sign ska egentligen bara vinna ett sånt här lopp och det kanske han gör också. Men med Ove A Lindqvist som styrman så är det läge för att kasta in ett gäng brasklappar. Utan att kolla upp det så var det nog ett tag sedan han vann på V75 och när jag tycker han kan bli lite väl stirrig och hålögd ibland så varnar jag för en kuse som iaf ser ut att ha toppform....3 Javelin Q,den här gången med Örjan. Pass upp! Kan komma farande likt en iller med senap i röven på upploppet....Hästen alltså, inte Örjan;-)

Avd 2: Ett garderingslopp alla dagar i veckan. 15 Victoria Sisu och 14 Hilda C.D blir kanske favoriter och de ska naturligtvis med på lappen. Nr 13 My Samba  och 11 Ulana Cape är två dragsters som kan fälla ett säckgäng över upploppet så de två är givna.

Avd 3: Tunt lopp och här har jag inga idéer. 1 Evidence Ås var grymt bra senaste starten och det kan vara så enkelt att han tar ledningen och får hållas och rinner undan till seger. 2 Jocose får snart börja visa något , mycket snack kring kusen och visst det är en bra häst...men börjar det inte bli dags att leva upp till snacket nu?

Avd 4: Storfavorit blir nog 10 Mette Farming, ett löfte som är obesegrad. Finns dock några saker som KAN vara minus, första övernattningen och långresan....Får nog pynta med några garderingskameler här och i första hand 7 Tabacco Master som är en bra häst. 1 Rea Montana är också ett ämne och kan få fina loppet här.

Avd 5: Nordisar och stor favorit 8 Love, spika eller gardera.....Jag har ingen som helst aning mer än möjligen GrevNils kortfattade ord om 12 Stamping inför senaste starten "han är bäst" :-). Nu var det inte helt korrekt i och med han blev trea men ändå.

Avd 6: Här nämner jag en häst som man bör ta med, 3 Quest for Life  med Westholm. 

Avd 7: Här blir ett gäng kusar hårt streckade, 7 Leonas Yeti, 8 Bull Trap och möjligen 2 Martin L Sisu....Själv skrälletar jag in miljonerna här och förordar nr 9 Boytoy! Går alltid bra efter vila och kan få loppet här. Tack för kaffet!


Sådär lite tips inför helgen:-) Nu ska man ju komponera ihop systemet också men det får ni göra hur fan ni vill:-)

Testkörning

Uppe skapligt tidigt imorse....Raka spåret till OK och en biltvätt, skrubbade och donade och minsann blev den inte skapligt ren:-)
Sedan blev det att lassa i bowlingväskan och bege sig till hallen och peppa fram farsan till nån bra serie. Idag var han nära personligt men det höll inte hela vägen, tyvärr. Men nästa gång så är det dags:-)

Tänkte köra några serier själv idag också, de första på ungefär 1 1/2 månad........Började med två spärrmissar i första serien sedan blev det några strikar innan en spärrmiss igen och sedan en kryss resten....222 i första serien var klart godkänt för mig:-) 9 kryss och 3 missar....

Sedan blev det 161, 155 vilket blev 538 efter 3 serier.

Fortsatte sedan med 218, 223 och 224. Snitt på 200,5 över 6 serier och det får fan duga....Var lite grepp i banorna idag och det är alltid skoj för en annan som inte har den där utpräglade skruven på bollen......

---------------------------------------------------------

Nu fortsätter dagen och blir nog antagligen att lossa skalet från några sköldpaddor i rent nonsenssyfte för att därefter strimla första bästa högstadieelev till små delikata snackbars av pure meat........

Bilda ny bowlingklubb?

Ja, varför inte?:-)

Många nu.....

Strumpsticka

Funderar på att trä en strumpsticka från öra till öra........Eller trä....det lär ju bara vara att sopa igenom skiten, empty room....

En något innehållsrik dag idag med diverse göromål..Känner mig lite sliten nu faktiskt. Fick ytterligare tråkiga besked igår och arbetet med fortsatt sorg fick ännu en tyngd att bearbeta. Tycker att det får vara nog med elände nu.

-----------------------------------

Hann med en liten uppvaktning idag också på eftermiddagen. Jag och Hasse begav oss till käre Bruks med ett väl inslaget paket som gratulation till de fyllda fyrtio. Innehållet bestod av ett gäng jerkbaits till den blivande gäddkungen vilka mottogs med synbar glädje:-) Tack för kaffet, Brutte.

Nu börjar metepremiären närma sig, Örebro 2-3 maj. Blir en del iordningsställande nu de närmsta dagarna hoppas jag. Brukar ju inte vara alltför komplicerat där nere och med Boddas tips från ifjol så räknar jag kallt med att iaf fånga en bottenfisk i år;-)
Gissningsvis blir det löja dag ett för att dag två takeaparta efter bottenfisk....Får väl se vad vattenrapporterna så småningom säger från Svartån, ibland kan det ju vara riktigt strömt där. Men har några plattisar iordningställda så det ska funka det med.
Vi blir tre man som åker ned från Fk Match...Jag, Peter och Roffe Racoon. Ska boka rum imorgon på nåt sjangnobelt palats som kan inhysa tre lyxlirare med bred dalmålsdialekt:-)

------------------------------------

Håller på att ordna till för årsmötet också, har ju (av kända skäl) inte varit läge att köra det ännu. Så det blir en rundringning till Matcharna för att informera. För er som läser den här bloggen så kommer det att bli årsmöte nästa onsdag, alltså den 29 april. Återkommer med tid och mer info.

---------------------------------

Nästa vecka ska jag också gå en ekoturismkurs på två dagar som  går av stapeln här i Orsa. Det är en baskurs i ekoturism där innehållet även riktar sig mot hur man går till väga för att bli certifierad hos Naturens Bästa.

------------------------------------

För övrigt så är den mest otajmade fotbollsmatchåskådaren som antagligen finns....Kollade på Liverpool-Arsenal igårkväll(första halvlek)...för övrigt en fantastisk halvlek med åtminstone ett fantastiskt lag, Liverpool. Såg hela första halvlek som slutade 0-1....I och med att jag är Jack Bauerjunkie så blev det ju en knapptryckning för att skåda honom på Tv400.....I första reklampausen slår jag om till fotbollen igen....2-2! Men vafan, svär och domderar över att det ska bli mål NÄR JAG EN KORT STUND kollar på annat....Kollar ett tag för att switcha över till Bauer igen, över till fotboll igen efter en längre stund...3-4! Nu kollar jag klart och lyckas få se Liverpools kvittering till 4-4..
Har varit med om det där många gånger. Sitta och blänga på en match och inget händer, slå över en kort stund till något annat för att sedan gå tillbaka till fotbollen och vips......så har det blivit mål, gärna flera:-P Nä, ska skaffa fler teveapparater!

Alla har väl sett det här redan?

http://www.youtube.com/watch?v=9z0h1NNk1Ik


Om ni inte kollat in det här redan så gör det nu, Susan Boyle.....Här kan man snacka om förutfattade meningar som kommer på skam:-)

Avgrundens kant

Ska villigt erkänna att jag närmar mig avgrundens kant och att ett kanske inte så barntillåtet inlägg ligger på lut....Men jag avstår då det fortfarande är lite småjönsar inne och läser bloggen;-) Känsliga figurer med noll fantasi och känsla för det kreativa i blodbestänkta stycken av köttiga ord och vanebildande små onda handlingar.......Att själen mörknar ju mer solen lyser upp alla jävlars anleten där ute är följder av ett dekadent leverne där ingenting är för smutsigt för att ympas i rusande vener....Konsten och fascinationen i/över krackelerande benstommar är inte alla förunt att förnimma........

Placerar min hjärna på de upphöjdas piedestal, byggd av trasiga drömmar och slaktade katter, och förvillar mig själv till en smula vila......

Immanuel Kant

Fipplade in mig till Mora imorse efter att hämtat farsan på verkstaden och skjutsat hem honom. Tog en fika med Göte Draget Sjölin. Snackade med Pink Ballsikonen Mr G.L också....Fick lite input om lördagens bowlingförluster...

Tog min vanliga promenad in på bokhandeln där gummisnoddar inhandlades:-O minsann...Brukar använda dem till metetackel och annat fiskerelaterat.
Blev naturligtvis några böcker också och nu börjar bokhögarna hemma bli smått överdimensionerade:-) Men vafan, man ska ha nåt att göra när man blir gammal också.....Vadå? Jag gammal redan? Kanske men jag spar ändå lite litteratur tills senare:-)Immanuel Kant är ju en intressant figur.......Med tanke på att jag oftast ondgör mig över bristande kunskap hos vissa delar av mänskligheten och ständigt är rädd för okunskap...Så läser jag detta (kortfattat)

Kant, för övrigt ett namn som känns coolt;-) Så opolerat klart på något vis......som att heta Hörn, Klas Kub eller möjligen Sven Sida....Fast Snucke Slånbär är iaf det coolaste namnet;-)

Jo, han Kant....var av den meningen att all kunskap börjar från erfarenheter och under alla förhållanden måste härröra från dem.
Han upptäckte att det fanns betingelser förankrade i den tänkande personen själv, som präglade dennes uppfattning av världen (här är ju jag sådan misantrop att jag inte ens tror att alla är tänkande personer:-P) Han kom fram till att inga sanna utsagor var möjliga om hur världen "i sig själv" (dvs oberoende av betraktaren/tänkaren) egentligen var beskaffad, eftersom personen aldrig kunde betrakta saker och ting befriad från dessa betingelser.
Människans kunskap gäller alltså inte tingen i sig, utan bestämmer i stället hur tingen anses beskaffade.

Nåja, kanske dags att dra i sig några rödvinare och slå det ena benet över det andra och lägga hakan i handen och fundera djupt några sekunder....för att därefter slå en gaffel hårt och distinkt rätt in i höftbenet...Man blir aldrig så klar i skallen som efter lite smärta serverad som junkfood....Ska läsa på mer om Kant och de andra figurerna få se om min filosofiska sida kan utvecklas några steg i rätt riktning.

Avslutar med ett kategoriskt imperativ, en så kallad allmän handlingsprincip, som Kant uttrycker i en av sina skrifter..."Handla så att din valda handlingsregel alltid även kan gälla som princip för alla andra människors handlande"
Well, tycker själv att det är ett hyfsat uttryck

Lev väl

Dominans av Ovansiljare

Stora gratulationer till Trio me Bumba som lyckades väl under Sälen Cup i veckan. Det blev storslam med Jörgen som klar segrare:-) Jävligt bra jobbat av alla tre!1 Jörgen Storm Osfk Platssiffra 7
2  Stefan Green Osfk, 14 p, 19995 gr
3 Anders Laxen Axelsson Osfk, 14 p, 19870 gr
4 Tobbe Toresson, Skinnkroken, 18
5 Anders Nilsson, Falun, 20
6 Per Nilsson, Nora Gyttorp, 22
7 Heikki Kuohkonen, Köping, 23
8 Bengt Forsling, Ycklaren, 23
9 Jesper Dyberg, Nora Gyttorp, 24
10 Robert Löfstrand, Gnesta, 25
11 Fredrik Samuelsson, Competition, 25
12 Rolf Taskinen, Kvicksund, 27
13 Jan Funestig, Grängesfirren, 29
14 Ola Danielsson, Wasa, 31
15 Thomas Larsson, Sveg, 31
16 Per Nilsson, Falun, 42
17 Olle Eriksson, Nora Gyttorp, 45
18 Sune Engblom , Häsenfirren, 45
19 Jim Bekken, Norge, 50
20 Mojje, Häsenfirren, 50

 Bowlingresultat i nedåttrend

Igår spelade Siljan Bk kvalspel till division två. Matchen gick i Falun på neutral plan och för motståndet stod Bk WeGe. Normalt en motståndare som Siljan spöar och så har även snacket gått. Segraren i matchen skulle ställas mot Rättvik i en direkt avgörande drabbning.

Nu blev det mer eller mindre fiasko. Första matchen oavgjord 10-10 och andra matchen förlorades med 9-11.

Det är synd då många kämpat en hel säsong och när vi äntligen nu tagit oss till kvalspel och också spelat bra i slutet på serien. Bland annat nytt klubbrekord med dryga 6300 poäng. Då saknas många spelare och de som är med i många fall spelar under sin kapacitet. Tråkigt.

Får hoppas klubben tar sig en funderare på hur saker och ting ska skötas för att få fler att ställa upp. Stundar ju ett årsmöte nästa helg tror jag det var.

Eller så stoppar man huvudet i sanden ännu ett år och låtsas att allt är bra, vafan vet jag?

Fiskestämman

Rafsade ihop några rader om årets fiskestämma som jag besökte i tisdags. Har publicerat dem på Orsa Fiskevårdsområdes hemsida. Kanske som vanligt inte helt nyanserade;-) Kan väl tillägga att jag inte sitter i styrelsen utan besökte stämman som en person som värnar om fiskevård.

"Res frågor du, broder. De är i alla avseenden relevanta.

Bevistade själv stämman i tisdags och som vanligt var det en pulshöjande upplevelse 8)

Tänkte bara nämna några saker som jag i min timida framtoning kanske inte fick tillfälle att reda ut i tisdags B)

Först ut var herr Bengts som helt utan gångbara argument fastslog att Lillåbryggan var skit...Han svamlade en kort stund om att det varit ett mudderverk där i somras en kort stund och dammsugit för att sedan försvunnit till andra vatten. Han VISSTE DÅ INTE hur saker och ting sköttes mer än att det var SKIT. Sedan åkte det ju cyklar och mopeder på bryggan...OCH minsann hade han inte sett en bil också...Och kort hade han knäppt på fordonet.

Vilket jävla nonsens!

Som jag förklarade på stämman så är skyltar uppsatta i ändarna på bryggan och är det så att körning av allehanda motorfordon ändå sker så är det ett samhällsproblem och inte ett problem som stämman ska handha. Föreslog även herr Bengts att lämna in en polisanmälan vad gäller bilåkningen.

Att han och den andre herrn vid namn Brus (som även han blandade och gav angående bryggan) inte VET något mer om bryggan än vad de själva suttit och fantiserat ihop är föga överraskande då de knappast är kända för att TA REDA på fakta innan deras, i många fall, idiotiska åsikter formuleras och läggs fram.


Muddring kommer att återupptas i slutet av sommaren 2009. Anledningen till att arbetena avslutades i somras var att pengarna tog slut. Då mudderföretaget hade ett annat uppdrag av privata uppdragsgivare flyttades mudderverket och arbeten utfördes där.

Den muddring som utförts har kontrollerats och ansetts fullt godkänd då sandnivån uppnåtts.


Vad gäller herr Brus intrikata formulering om var alla experter som uttalat sig om bryggan och fisket hållit hus och inte kunnat se till att det blivit bra kan jag bara säga att herr Brus kanske inte är den skarpaste kniven i lådan. Som jag uttryckte på mötet är det korkat intill gränsen för vad som är tillåtet att tro att för att man är en fiskeexpert så ska man tydligen (i Brus värld) även vara byggnadsingenjör. Jag är expert på själva fisket. Vad Brus är expert på är döljt i dunkel...Jag har iaf inte hittat något.


I tillägg tycks det som nämnda herrar har svårt att förstå varför Orsa Kommun står som huvudman. Som ordförande Rexefjord bland annat så bra förklarade så sparar vi en hel del med pengar på det viset i och med momsen.


Att sedan Lillåbryggan anses som ett mycket lyckat projekt av väldigt många kommuninnevånare och turister  tycks ha gått dessa fabulationstekniker förbi.


Herr Brus har även en förkärlek av att höra sin egen röst. Att nagelfara varenda liten punkt hör naturligtvis till hans fulla rätt men att han samtidigt i mångt och mycket idiotförklarar styrelsearbetet har han inte alls något gehör för.


När han kommer in på utplanteringsplanen som styrelsen arbetat med brister det ordentligt i logiken för nämnde man.

I Bredljån där styrelsen föreslagit att plantera ut öring 1+-4+ så tycker Brus tillsammans med anförvant att "Nä, det går inte, där finns det stora abborrar som äter upp de små öringarna"

Så då lägger de ett förslag på att plantera ut större öring.

När de sedan kommer till Källsjön så får de den briljanta idén att där ska det planteras ut yngel/rom på lekgrunden i sjön. Att Källsjön är full i abborre tas där ingen hänsyn till!

Hur fan tänker man då? Kan någon svara på det? Jag må vara dum i huvudet men logiken i det resonemanget förstår jag inte.


Sedan kommer de in på Gässi där herr Brus absolut vill plantera in röding. Något som många vetenskapliga undersökningar belägger att det inte är tillrådligt att plantera in röding i den vattenkvalitet som Gässi besitter. Det är helt enkelt för mörkt vatten.

Lyssnar Brus på det örat? Nej, naturligtvis inte...17000 kronor kommer det experimentet att kosta och utan att blinka befäster Brus sin egen dumhet.

Att fiskevård handlar om att tänka på fiskens bästa går honom helt förbi. Rödingarna kommer inte att kunna jaga när vattnet är mörkt, så enkelt är det. Alltså blir det ganska svältfödd röding i Gässi och att svälta fisk är INTE god fiskevård!


Förslaget om röding i Gässi går igenom och fråga inte mig hur i hela friden det kan gå till. Jag vet iaf att det är för många som sitter TYSTA!


Att delar av stämman sedan inte tycker att Orsa Fiskevårdsområde ska köpa en ny båt är ju smått skrattretande. Där sitter herr Brus än en gång och diskuterar för sig själv om att han minsann inte vet hur styrelsen funderat...Har de tänkt var de ska använda båten? Vilken båttyp som är bäst? Undersökt priser? Blablabla.....Tröttsamt är tamigfan bara förnamnet!

Klart styrelsen gått igenom vad båten ska användas till och det tycks majoriteten förstå men inte Brus och andra bakåtsträvare.

Något som Kjell Strandberg också mycket klarsynt redogör för. En båt som kostar 18000 kronor men där Brus tycker att det ska bordläggas för det är så mycket pengar. Den snubben är inte direkt konsekvent i mina ögon...Att slänga bort 17 lappar på ett experiment som är dömt att misslyckas går bra men att köpa en ny båt som är välbehövd det går inte.


Slå ner mig om ni vill men är det något jag blir förbannad och rädd över så är det sådan kunskap som visas upp av dessa herrar . En kunskap som helt enkelt är baserad på fatal okunskap!


Orkar här inte ta upp alla saker som dryftades.

Men att höra argument som " ja,där finns det bara smågäddor för jag och barnbarnet har varit där och fiskat" eller " det är ju ingen som får nån fisk där ju, inte ens jag får ett napp där"

Argument framställda av,vad de själva kallar sig, fiskare. I mina ögon kompletta lallare som inte har något med sportfiske att göra överhuvudtaget.


När vi kom till frågan om arrenderingen av Dragatjärn så kom det vanligt idiotiska argumenten fram igen...Då ville Brus minsann arrendera en strömsträcka av Oreälven om Dragatjärnsarrenderingen gick igenom!


Vill tacka Kjell Strandberg för den mycket klarsynta redogörelsen för varför Ofvo skulle arrendera till en ung företagare som vill satsa på sikt. Till skillnad mot de trångsynta som med sina åsikter lever för hundra år sedan.

Stor eloge till Strandberg!


Kommer på mer saker här också nu vartefter.....Vad gäller inköp av fisk så predikar Brus hela tiden och ifrågasätter styrelsens arbete. Uppenbart är att han vet, han har hört, han har pratat....med den aktuelle fiskodlaren och ingen från Ofvo har hört av sig.

Själv tycker jag det är konstigt att styrelsen inte tar bladet från munnen direkt. Nu gjordes det i viss mån till slut så tack för det. Nu kanske Brus kan sluta snacka en massa dynga angående fiskinköpen.

I min värld är det solklart. Är det någon i något led som missköter sig så avslutas samarbetet! Punkt slut! Nu har ju styrelsen också gjort det som Rexefjord förklarade. Ta till dig det nu , herr Brus.


Vidare håller jag med Bruksens tidigare inlägg om Jörgen Storm. Varför i hela friden väljer man bort utbildade styrelseledamöter? Kan någon förklara det?


Tycker själv att röstningen var en smula rörig och såg själv för sent att både Jörgen och Tobbe stod utanför. Anledningen vet ju inte jag då det kan vara så att de sagt ifrån sig. Men någon ur styrelsen borde ju kunnat varit mer frisläppt med röstresurserna och nämnt de som ni ville ha in, om det nu var så.


Det här var lite blandade rader med kanske lite för "snabbt" ihoprafsade rader men tycker att ordet är fritt och att dumhet skall bekämpas. Kan inte stillatigande (som alldeles för många) år efter år sitta och lyssna på samma jävla dumheter från samma personer utan att reagera.


Vill avsluta med att styrelsen i Orsa Fiskevårdsområde har mitt fulla förtroende och jag litar på att era förslag till verksamhet är genomarbetade/tänkta . Ni gör ett bra arbete! Håll i och låt er inte nedslås av bakåtsträvande stugsittare!"


Gruppfiske

Dyversjön besöktes under torsdagskvällen med en liten grupp på 9 personer. Var på plats själv och förberedde en del saker tidigt på dagen för att sedan invänta gruppen som anlände strax efter 17.00.

Körde en liten förevisning och handledning först innan isen beträddes och fisket började.
Det nappade skapligt och till slut lyckades alla få fisk:-) Även någon som aldrig dragit upp en fisk:-) Mycket bra jobbat!

Vi körde en liten fisketävling och segraren hade 640 gram och tvåan 600 gram.

Fisket avbröts av en välsmakande skogsmiddag tillredd i jättewoken över öppen eld. Kockarna fick med beröm godkänt:-)

När fisket var över packade vi ihop grejorna och åkte hemöver med stopp för att lyssna in ugglor. En sparvuggla lyckades ugglelockare Jonas få svar av. Vad de sa till varandra är ännu döljt i dunkel;-)

Några bilder


Abborrar flyr

Puh!

Onsdag och just nu tillbringar jag kvällen mellan datorn med ATG Live och stekpannan....Förbereder morgondagens kvällsmiddag ute i det fria med en grupp fiskare som jag ska ta hand om. Blir wok med noodles och kyckling, mycket ostronsås och en del kokosmjölk...naturligtvis mycket grönsaker också:-)
Har strimlat upp kycklingen nu och nu blir det stekning.........

Jagat abborrar i dagarna två också......Hade några ställen som var tänkta som tillhåll imorgonkväll. Igår provades Källsjön, normalt en god abborrsjö...MEN inte nu:-( Fick 5 svårflörtade abborrar och farsan 2....Vidare till Tenningsjön, normalt en riktigt bra abborrsjö....MEN inte nu:-( Lika jäkla trögt där och tror det fastnade 8 stycken i skryllan, farsan fick några till....
Uteslöt de ställena och tänkte mig att det får bli Kvarntjärn vid Untorp där det nappade skapligt i fredags....Begav mig dit imorse för att kolla av eldstad och fiske...Fick 5-6 abborrar och ett gäng mörtar....Helt värdelöst..

Innan jag åkte hem så tog jag en vända till Dyversjön som ligger 5-6 minuter därifrån....Klev ut direkt nedanför bilen och det nappade direkt, fin abborre i de flesta hålen...Fiskade en kort stund och drog ihop drygt 3 kilo. Det blir platsen för fisket imorgon!!! Hoppas det är lite fisk i farten även då.

Igårkväll besökte jag även årsstämman för Orsa Fiskevårdsområdesförening. En för mig (som vanligt) pulsökande företeelse.....Återkommer med mer i ämnet då det finns en del att dryfta. Vet i alla fall en sak att kunskap inte hemsöker alla planeter.........

Victory för fan:-)

Ovansiljansmästerskapen på Hamrasjön idag, femtimmarstävling.

En tävling som jag alltid ser framemot då Hamra är en rolig sjö (oftast). Samma resa som de senaste åren var det tänkt och så blev det också. Var lite jäkligt att gå men ändå inte så farligt. Visst hängde trumhinnorna ut genom öronen och volymen från hjärtslagen skapade svallvågor på gammelhålen men så är det ju bara att ta sig från bilen till sekretariatet;-) Så det var helt okey....

Började fiska där jag brukar uppe i Hemsjön, brukar alltid vara fisk där och oftast lite finare än innanför mörtstugan (hörde du det LillThomas;-) ) Fick ett fethål direkt i första hålet....fiskar mellan 70-200 gram, drog säkert ca 4 kilo där. Fortsatte på rätt bra och låg nog på runt 7 kg efter 1 timme....Men som vanligt så avtar det ju och man får jaga en del...

Lyckades få igång lite fisk ett tag in mot land i timme fyra och det blev några kilo där. Laxen ringde när det var en timme kvar och dämpade mina topplaceringsfunderingar lite....Nappade tydligen hyfsat hysteriskt i närheten av starten...Som tur var så var det ingen som lyckades få upp all den fisken:-)

Jag och Tomas Larsson var sist iland och det var inte så många meter tillgodo och Stormhelvetet;-) fick oss till och med att springa en kort sträcka genom att stå en bit uppe på land och skjuta....Man är ju normalt inne när man sätter foten på land en bit utanför starten, så också denna gång men Storm stod en bit upp.....Blev lite orolig där ett tag men det var alltså lugnt.

Drog ihop dagens högsta vikt med 11, 4 kg.
Tvåa var Patrik Liss, Borlänge med 10,9
Trea Jonas "Sparven" Gustavsson med 10,6

Skönt med en seger på Hamra efter andraplatsen ifjol:-) Fick en tusing och en ny borr:-) Tusingen vänder jag på nån käck häst i veckan och borren ska jobba lite på torsdag...häpp!:-)

Janne "Taxben" Fredriksson tar betalt (obs: han står på en pall;-))
Jonny Fäsa Persson
Laxen och Danne Ersbjörs diskuterar
Norska teamet är laddade! Tommy Strengelsrud, Niklas Strengelsrud och en slimmad Finn Erik "Spenst" Lerdalen:-)
Inför start, Lill-Tomas i rosa huvudbonad. Sen ser man att Novan lyser fint och mest:-)
Tror det här var efter en timme, nä det var det fan inte utan efter 1.55 min
Tror det är klart här:-)
Glada lagsegrare, Berggren, Sparven och Liss
Patrik Liss kom tvåa
Jonas Gustavsson trea
Å jag vann tamejfan!:-)


Dagen efter

Lagom mosig i skallen idag......Klev in på Orsa Hotell runt....tja nåt klockslag:-P Har inte riktigt koll....Var väl ingen höjdare så vi kanske skulle fortsatt umgänget hemma istället....

Well, hoppas ni tog rygg på mina spelidéer till V75 som jag skrev här i ett tidigare inlägg....Finders Keepers var ju rent lysande! Att Oblige Ås fick segern till skänks kan ju så vara men den stod som segrare i alla fall och trav handlar ju just om det....trav! Alltså inte galopp som Between The Sheets ägnade sig åt på upploppet....
Nu byggde vi storsystemet en aning fel och spiken Don´t Stop i sjätte fick ge sig med den minsta av hästläppar......Miss även i sista där vi gick kort....Gjorde ett litet system på sidan om som jag var med på till sista, hade spik på Casander Boy där som galopperade på upploppet när den tagit över från dödens......Men som sagt, man ska trava hela vägen. Blev en sexa och några femmor och ett par tusen i vinst i alla fall:-)

Provade oss igenom en del grejor i dryckesartilleriet igår....Blev en del rödvin men även norsk julesnaps, absinthe, brasilianskt sockerrörssprit Pitu och årgångsrom med några droppar lime....
GrevNils, Hassemannen, Laxen, Stormen och jag förgyllde själva vår kväll:-)

Imorgon bär det iväg till Hamrasjön där rapporterna föreligger som så att det ska vara helt okey att gå på sidorna av sjön, sämre utepå där det översta lagret is inte håller. Nu sänker de visserligen sjön så har vi tur kanske det gått ur lite vatten och det funkar bra att gå överallt. Det visar sig.
Har lite funderingar kring vart jag ska gå imorgon men ska sova på saken så får man se hur fan det blir:-) Hoppas på ett gott fiske hursomhelst och att det är lite finare abborre i farten.

Nu blir det garaget och översyn av grejor och lite plock...Börjar bli dags att ställa iordning inför metepremiären i Örebro också så det finns att göra.....

Tjena

Nu är det utgång snart:-)

5 tomflaskor rödvin och en ordentlig genomgång av barskrapet är genomförd....vi fortsätter och just nu leder Lax med 2-1;-)


Å Laxen kan inte ens stava till ISHOECKEY::::::Inte jag heller fan.....;-)


Kvällen fortskrider

Mycket gott nu och i trevligt sällskap.....Lite senare nu så droppar Stormen och Laxen in, förhoppningsvis glada i hågen:-)

This is what we are drinking now

Skönt att få i sig lite synder i en för övrigt syndfri kropp;-)


Soligt på Orsasjön

Staropramen svalkar skönt efter en dag på isen.

Tävling med utgång från Våmhus idag. Hade siktet inställt på "Abborrkammaren"...Avvaktade för att se hur många som eventuellt skulle stanna där. Blev inte många, dock tyvärr ett sällskap på två personer som inte orkade gå över till Bäcka utan stannade till , naturligtvis fick de fisk direkt och om jag säger att rörelserna var något yviga så överdriver jag inte ....Självklart droppade det in fiskare vartefter och då var det kört. Fiskade i 50 minuter där och hade ca 1,5-2 kg. Drog vidare på utsidan holmarna mot Bäcka och hade tanken att springa längst in mot landsvägen i den lilla hålan som är där.
Blev dock hindrad av ståpimplare ;-) Mago Göransson som satt själv inne i ett hörn i viken innan Bäcka. Där var det fisk och nappade ganska bra ett tag. Sista timmen doppade jag tafs och fick en del på det. Fick ihop 126 stycken till en vikt av 4250 gram. Räckte till en fjärdeplats.
Laxen fiskade bra inne i Bäcka och vann överlägset på dryga 7 kg. Ett superhål i begynnelsen gav snubben en bra start:-)

Kommer inte ihåg resterande klassegrare men resultatlistan finns säkert på Weines blogg under kvällen om farbror orkar pilla med fingrarna lite:-)

Herrklassen

1: Laxen 7090
2: Daniel Åslund 4,6
3: Daniel Göransson 4270
4: Kenneth Lilja 4250

Oscar Storm med herrsegraren Laxen2:a herrar Daniel Åslund
3.a Daniel Göransson

Preparations och findricka

Jahapp, blev några minuter på garaget på kvällningen.....Fick lov att påbörja lite förberedelser inför ett event med pimpelfiske till veckan.....Tog några finöl.......

Nu har GrevNils droppat in så nu sänker vi nån vinare av bättre kvalitet, diskuterar analgångar, klaustrofobiska upplevelser i kombination med droger och sorterar pälsängrar efter storlek......GESUNDHEIT! Som Fritzl sa när Elisabeth nös.....Borde det inte varit så , Dödde?;-)


Tävling i Untorp

Då var det äntligen dags för påskslaget uppe i Untorp som brukar gå av stapeln på Hemsjön. Så icke idag då startplatsen flyttades till en närbelägen tjärn, Kvarntjärn. Tydligen var förhållandena så blöta på Hemsjön att vattnet gick över stövlarna.

Kvarntjärn var det många år sedan man drog någon abborre i men visste att det slinger några skapliga abborrar där. Hade 2 fiskande kids med mig idag och när de bytte hål oftare än jag hann borra i början så kändes det i armarna ett tag:-) Till slut fick jag dem att sitta lite längre i hålen....Hugge drog en fet abborre direkt i första hålet , runt 2 hekto , och kopplade greppet om junior/barnklassen:-) Tyvärr blev det ingen mer fisk då tålamodet inte är det bästa ännu:-)

Själv hade jag en liten pust eller skrapning på fjädermygglarven efter ca 35 minuter.....Borrade 4-5 hål runt den pusten och ingenting:-(....Kändes som en skitpåsk då;-)
Tävlingstiden är ju kort , endast 2 timmar , så det är inte mycket att vifta på....Vifta som jag såg Jörgen göra mitt ute på sjön, såg att han smög upp några borrar de gånger han kunde lämna Oscar en stund.
Tog mig en kort promenad till kidsen och borrade några nya hål och lite vätskepaus innan jag äntrade Jörgens domäner...Fick där mina första fiskar . Nappade om man lät hålen stå ett tag , tafs var det som gällde.
Fick några fina fiskar 1,5-2 hg och en del smått.

Blev jämnt vid invägningen då Jörgen vägde in 1580 gram och jag lyckades driva upp vågen till 1615 gr(25 firrar).  Skööööna gram söörru!;-)
Överraskande fiske , om inte bra men ändå väl godkänt tycker jag. Och som Jörgen sa kanske en bra pöl för ett mormyshkaklubbmästerskap.
Var en del fin abborre i farten och bland annat Jörgen tappade en fin bit där tafsen gick av.....Guuuud vad jag lider;-)

Största fisk drogs av Mats Gustafsson, en abborre på 315 gr.

1: Kenneth Lilja, 1615 gr
2: Jörgen Storm , 1580 gr
3: Laban, 1005 gr


Juniorklassen vann en glad Oscar Storm på 240 gr, Carolin Maklin 2:a på 220 gram och på tredjeplats en mycket glad Hugge på 210 gram.


Hade även utlottning av några whiskypavor där det numer finns fin maltwhisky hemma hos herr Storm!:-) De två andra gick till Ingvar Björk och till Lilleman.


Dödde gör sig iordning, snus?Fassan innan tävlingGrevNils

Ståpimplaren;-) Innan invägningOscar med segerägg

Dödde jublar Laban fick sig en fondue för tredjeplatsenHasseman

Fjolårssegraren Micke A GrevNils fick pris (alla får pris;-))

Oscar är på hugget VimmelbildHugge är stolt Some bottles on their way  Utspritt

En vinnare:-) En vinnare till:-)Fortsatt Glad Påsk!

Imorgon blir det Orsasjön och förhoppningsvis lite mer fisk även om dagens tävling var jävligt vansklig enligt rapporterna...Hörde att Laxen körde en DAFT;-) Han blir farlig imorgon då:-)

En Glad Påskhälsning

Får önska alla en glad påsk!

Giacomo Paracca visste hur man skildrar ett partyFileerna utskurnaDo nice

Regnig dag

Tog en fika med Göte imorse på Kaffestugan

Shoppade upp mig på lite Janssoningredienser och en färsk Travrond.......

Tanken var att städa undan lite idag och det är det jag försöker med just nu....verkar ju gå sådär med tanke på att jag sitter här och skriver meningslösheter...
Imorgon blir det tävling vid Untorp, solsken och ett par timmars fiske....Det låter som en perfekt dag...Får sällskap av GrevNils som pallrar sig hit i kväll från betongghettot.


Silvio Berlusconi är en udda figur......."Se det som en trevlig campinghelg" var hans uppiggande uttalande till de jordbävningsdrabbade i Italien.....Så kan man ju också säga:-P

Poolförlust igår mot Chelsea.....Tre mål i baken och när fan hände det senast? Länge sedan gissar jag och där har nog kamrat Bruks full koll kanske?
Tydligen fick Essien rollen att plocka bort Gerrard och lyckades väldigt väl....Kunde ju inte se matchen då Viasat äger CL nuförtiden med alla sina jävla kanaler....Viasat Kantboll från Viasat Snedstuds.....De sänder t o m fotboll i Viasat Motor....Låter som konsekventa grabbar som styr.....

Borde bjussa på en spik till helgen på V75 kanske.....Tror en del på Oblige Ås i fjärde, lärlingslopp och stolopp visserligen men hästen har en speed som skvätter grus och den talar segerspråk på lördag hoppas jag...Varningens finger för Svanens Finders Keepers också, låter väldigt uppåt på den från Svanens sida.....

IQ

Finns för mycket banjospelare här i världen......En stor del har hamnat i närheten av Orsa och läser till och med den här bloggen. Åtminstone har han sagt det.

Hur svårt kan det vara att säga...Jag har betett mig dumt och jag ber om ursäkt.....? Klart att är man mytoman och inte ser sina egna tillkortakommanden så är det väldigt svårt. Det är någon annans fel att man själv betett sig dumt.......

Hade faktiskt högre tankar

Tråkigt

Renstek

Glömde nämna det tidigare att under vår hemfärd söndagkväll så hamnade vi mitt i en renskock.....Vill berömma vår chaufför vid den händelsen som lyckades göra en undanmanöver så vi slapp krocka, herr Storm:-) Bra gjort!

Vi ringde upp vår andra bil som var några mil bakom och talade om att de fick se upp för renarna när de närmade sig....De frågade var renarna var.......Svaret var ju givet i ett sällskap av badjokes........"Mittpå, lite till vänster om de vita mittlinjerna" :-)

Hursomhelst....Forsätt så Jörgen, du är en given chaffis på alla resor....Kul va?;-):-D

Metod Coloskopi

Från 116 till 112,5 på 24 timmar.......i vikt alltså, kroppsvikt:-) Vet att såna här snabbantningar sällan funkar men ändå....Bra viktminskning och till på köpet fick jag en rejäl tarmrensning som är så populärt i Hollywoodkretsar:-)

Nyss hemkommer från lasarettet där jag haft 1,25 meter grov slang uppkörd via röven och in i tjocktarmen......Körde laxering igårkväll och imorse...4 liter som skulle ner.
Undersökningen gick jäkligt bra och kände ingen smärta överhuvudtaget. De hittade heller inga konstigheter mer än en tungpiercing som nån tappat där;-) Sa jag att jag är ett pervo?;-) Å att nån har en jävligt lång tunga:-)

Nä, de hittade ingenting och det var ju bra. Nu är man lite luftfylld och kanske inte den mest tystlåtne att umgås med , if you know what I mean:-)

__________________________________

Fick ÄNTLIGEN också besked om permitteringslön från Norge. Kommer in på kontot idag. Nice!

____________________________________

Annars kommer påsken nu och förhoppningsvis kommer finsmakaren GrevNils hem från ghettot och gör en sällskap på några exklusiva vinsessioner:-) Ska inhandla några finkalibrerade pavor så vi har nåt att göra.......
Fiske naturligtvis över påsken också....Hemsjön och bytävlingen där på långfredagen där Stormen med pojk gästar för första gången:-) Lördagen blir det Orsasjön och förhoppningsvis visar sig sjön från en bra sida, då ska det bli kul:-)
Söndagen blir det vila så man är taggad inför Hamrasjön på måndag.

Hamrasjön gillar jag skarpt. Är normalt en mycket rolig sjö där det nappar skapligt och man är aldrig chanslös på Hamra. Du kan hitta i fisk lite varstans och riktigt fin abborre.
Ser på resultaten från ifjol att jag var 2:a på 8,5 kg, hade 319 fiskar. Högsta vikt var i pensionärsklassen där Gösta Hall segrade på 11,1 kg. Kommer inte ihåg vem som vann herrklassen men det gör säkert någon annan med bättre minne än mig:-)
Vi får hoppas på skapligt före i alla fall. Kommer kanske en rapport på Weines blogg så småningom.

___________________________________-

Har sett en del filmer sista veckorna, bland annat såg jag "Eden Lake" igår (fick pausa några gånger för att springa på toan;-))  Engelsk upphaussad rysare (som de kallar den) Men det är väl mer av en thriller med rätt oförsonlig hållning. Tyckte den var sevärd om än med lite kackigt skådespeleri.......
Återkommer med övriga filmer

See Yaaaa

Tystlåten uppladdning med Ovansiljan


Sm i Norsjö

Avresedag i fredags och våra sittvänliga rövar tog plats i två minibussar för vidare avfärd de 70 milen till Norsjö.

Tolv stycken Ovansiljanspimplare att kompletteras med de så småningom guldhängda juniorlaget som åkte med Coach Krille Allerhed upp till tävlingsplatsen i en annan bil.

Färden upp gick bra och en eller annan öl slank ner i de vanliga struparna;-) Vi avhandlade även en allmänbildande frågesport där det var spel mot ett mål....Team Lilja/Storm tog en överlägsen triumf i de två omgångarna:-)

Ett glatt gäng på första stoppet i Sveg
Laxen är glad och Stormen matar in
Den delen av Göte som vi såg mest av under tiden i bilen...The man is sleeping alltså:-)
Laxen vädrar larverna
Hemmapularen Laxens minihåv och larvbehållare

Väl framme i Norsjö så checkade vi in på Hotell Norsjö (tror jag det hette) I alla fall låg det på gångavstånd från Norsjö Arena där högkvartert låg. Ett par öl och taktiksnack blev det.

Tyvärr utan djupkartor. Ett underligt beslut av arrangören att inte lämna ut djupkartor i god tid innan tävlingshelgen. Kan inte alls förstå ett sådant beslut och vad anledningen kunde varit. En av de bisarra förklaringar som hördes var att alla inte hade dator och kunde ladda ner djupkartan från nätet om den nu legat där........Jösses! Finns väl åtminstone EN jävel i varje klubb som har en dator och kunde ombesörjt att dela ut kartor.
Många som vill ha en djupkarta i tid för att lägga upp en taktik och genomföra den. Ännu underligare blev det efter den individuella tävlingen på lördag då vi märkte att ingen djupkarta för söndagen fanns att tillgå, den skulle vi visst få på söndagmorgon.....

Weine laddar på fredagkvällStefan och Timpa
Favorit Storm inför startOlle drömmer om en tredje titel. Timpa är laddad
Jesper med Döda viken i tankarna:-)

Jag hade min taktik klar även utan djupkarta då jag bestämt mig för att ta mig så långt jag kunde utan att förorsaka medtävlare tidsförlust pga av återupplivningsförsök av jätte........Gick en bit bak i klungan när starten gick och när startskottet gick efter trettio minuter var jag mittpå den andra viken (Stussviken?Kommer inte ihåg namnet) Startade en bit in från udden tillsammans med bl a Stefan Gren och Anssi Lehtevä...Började lite längre ut och fick fisk direkt i första hålet. Kör ju normalt alltid trekrok då jag trivs bäst med det fisket men här bytte jag snart till tafs då min känsla var att de inte tog lika bra på trekroken. Flyttade längre in och fick fisk i alla hål dock var det mest småfisk i 10gramsklassen 
Stefan fiskade på bra också och det märktes tidigt att det var vi två som fick fisk där vi var.

Hörde av några dagen efter att de hört att någon i orange jacka dragit fisk som fan i ett par timmar och hade riktigt bra. Å det fanns ju bara två med orange jacka varav en sällan använder den under tävling, då återstod bara jag då. Kul att man lyckades få till lite oro i alla fall:-)
Laxen ringde efter 2 timmar och talade om bedrövligt fiske och när luren lagts på så var det helkört för mig:-( Fick fan ingenting och började desperat jaga.....Stefan nötte på inne på grunt med tafsen och fick fisk. Han flyttade ut mer mot udden och där gav det fisk. Vad jag hörde så satt herrsegraren inte långt därifrån runt udden. Så vi var hyfsat rätt måste man ju säga.
Drog iväg ut på viken och hittade så småningom i lite fisk. När det var 35 minuter kvar syntes en "vevstake";-) sittande ensam nere i hörnet på viken och min kropp förflyttades med förbluffande hastighet, dvs hur kan någon röra sig så sakta springande........Det var PK Nordic´s Påven som satt där och fått en hel del skaplig abborre, även tappat någon riktigt fin bit. Lyckades få lite fisk där och även någon på 1-2 hekto. Kände även större fisk. Martin från Pk Nordic kom också springande från ett annat håll då han sett min "rush" samtidigt som The Pope inte svarat på telefon:-)
Hade varit ett intressant område att få några minuter till på men slutsignalen gick och jag plockade ihop grejorna...När jag satte på borrskyddet såg jag att precis alla var före mig. Kollade klockan igen och med 45 minuter in tyckte jag nog att det var lugnt. Så var det också och hade en god marginal på tre minuter som sist in......Näst siste man skymtar och en bit fram invägningsfållorna. Mina lungor låter som åsna i strypkoppel när kortet tas. Tyckte jag såg en åsna också men måste varit min spegelbild som reflekterades i snön...typ


Jesper redo för invägning, räckte till en 12:e plats

Fick ihop 159 fiskar och vikten 3008 gram. Räckte fan ingenstans utan stannade på en 53:e plats. Stefan lyckades bäst av våra seniorer med en 16:e plats. Peter Järnberg 29:a och Jörgen vägde in 3,5 kg och slutade 33:a.
Juniorerna lyckades jäkligt bra och Micke Jönsson tog silver och Andreas Allerhed brons. Stort GRATTIS!

Segraren blev Stefan Stark från Fyra Fiskar, Hälsingland. Segervikten skrevs till 5226 gr. Bra jobbat av honom!:-)

Dusch , trav , öl och middag och en snabb taktikgenomgång inför söndagen bar kvällen på. För en del höll kvällen på längre än för andra;-) Vilket också märktes vid frukosten.....hrmmm.


Lagtävlingen och taktiken klar....Målet exakt 5,5 km från starten. Vik där finnarna vunnit Nordiska. Jag och Laxen tog sällskap och landade efter 50 minuter på rätt ställe. Jörgen, LillThomas och Daniel från Sveg var på plats redan och drog fisk.
Fisk direkt i första hålet även idag, en trehektos...Nice! Fick sen sitta i 20-25 minuter i första hålet och en bra start satt fint. Fiskade trekrok idag och körde Laxkroken, funkade bra och fisket flöt på bra. Svenske mästaren från igår droppade in med ett gäng andra och vi blev fler om fisken.
Men det funkade bra och Laxen och jag slet på rätt bra. Jörgen satt längre in och drog fisk.
Peter i vårt lag hade gått längre och fiskade själv längre bort.
Blev en downperiod även nu efter några timmar. Låg kvar en bit ut och borrade runt innan jag gick in mot grunt och slog några hål innanför de som redan var där....Fick igång lite bättre fisk och hade några skapliga hål och känslan var bra.

Höll i rätt bra tills det var dags att gå....Gick själv för tidigt idag(en kvart innan slut) och hade kunnat hålla ut ett tag till. Hade nästan 10 minuter till godo på ingångstiden.
När vi kommer iland kommer våra juniorer också in och vilka jäkla abborrar de hade! Flera fina abborrar , såg några på 6-8 hekto. Till råga på allt hade de kostat på sig lyxen att tappa ett stort antal fetabborrar. Nu gick det ju för jäkla bra ändå och de infriade favoritskapet och vann överlägset juniorklassen... Behöver väl inte säga att de även slog vårt seniorlag:-)
STORT GRATTIS TILL GULDET!!


Själva stannade vi på 13360 gram och snubblade in på en åttondeplats. Vi hade ganska jämnt inom laget och utan bonusfiskar så var vi chanslösa. Noterar dock med en smula glädje det hysteriskt stora avstånd vi hade ner till samelaget CFC;-)  18 gram.......Ljusår i fisketävlingsmått mätt:-) Å då nämner jag inte ens Janglers bonusfisk på ...vad vägde den? 9 kg?;-) Okey då, 1, 4 kg......

Segrande laget blev Nilivaara på nästan 17 kg. Har ingen koll på var de fiskade eller om de hade några stora fiskar. Det spelar heller ingen roll när man vinner:-) Ett bra jobb har de i alla fall gjort.

Snabbdusch på hotellet och ipackning av grejor. Snabburgare på Frasses enligt GI metoden sedan prisutdelning och sedvanligt hurrande innan bilen äntrades för en lååång hemfärd.

Tack till alla medtävlare och annat löst folk. Återkommer nästa år och siktar på lagguldet:-) Blir troligen Malung som det låter och det är nog bara att börja ladda mentalt....Lovar också att komma lättare i kroppen med en syreupptagning som gått från dagens 0,7 liter till minst 1,2....:-)


Jävla energislösare

Det är ju jag själv.......Som tillåter illvilliga satar med störningar stjäla min energi.

Skönt att fler insett hur det är ställt, känns bra att lögner inte sväljs hela.
Dags att försöka sova kanske

Nyss hemkommer från SM-helgen.....Lagom mör i kroppen efter helgens motion.

Riktigt fin framgång för klubben blev det i Äldre juniorklassen där guldet bärgades....Vilka abborrar grabbarna hade!!! Flera stora fiskar mellan 5-8 hekto...De tappade även flera stycken men nu spelade det ingen roll, segern skrevs med flera kilos marginal. Grymt bra fiskat och inte minst bra coachat lillknubbisen Allerhed;-)

Åt oss, merittyngda och i en del fall fläsktyngda, seniorer hamnade framgångarna kanske inte så långt fram......den här gången.

Återkommer imorgon med mer ord och kanske några bilder.....eventuellt en film kanske....

Vet i alla fall att jag vann en klass.........."Fetast, längst bort" ......Nu kommer väl en tjockis;-) från Norrland att hävda att han var längre bort än mig men sorry.......Allt under 110 pannor ser jag som förstadie till anorexi:-) så glöm det....Jag var längst bort av de feta......

Avbockat och klart

Nyrakad på skallen och hakan

Duschad

Doftar gott

Naglarna klippta

Pressveck på resekostymen

Tänderna borstade

Alla senor stretchade....not...Tar inga risker med skador inför SM;-)

Ganska klar för avresa mot Norsjö och nu är det bara att infinna sig i tid vid Orsa Hotell  för packning av bilar.

Har även packat i lite reseförströelse få se om sällskapet ligger inne med någon allmänbildad kunskap:-) Några helt ouppackade frågekort, allt för att dämpa alla konspirationsteorier när jag går ifrån i poängligan;-)
Även några cd med några hundra intron till tvprogram, filmer etc , att sällskapet att gissa på..........

Får väl se om de är på humör eller bara vill muttra sig igenom resan:-)

Pratade med Mr Samuelsson imorse och nu är hans Sm räddat iaf ;-) Tar med en Nova åt honom så han tar sig igenom isen:-)

Nä, dags att göra de sista göromålen.......Packa klart väskan och lämna in V75:-)

Fucked up

Truls i hjärnan......Dags att börja försöka andas lite tror jag. Stress is bad.

Tänkte försöka få en tävling i mig inför Sm till helgen. Kvällscupen börjar ikväll men nu får jag skippa det, har stressat med att få iväg borrar till diverse pimplare, varit på möten uti allehanda ting och nu tänker jag fan bara göra iordning för avresa till SM imorgon, packa grejor och gå igenom utrustningen.....Sen kör jag på rutin och vilja (alltså ingen skillnad mot tidigare år;-))
Avresa 12.00 imorgon från Orsa, ankomst enligt reseledarna före 20.00.....Inte fan vet jag hur det ska gå till att köra drygt 70 mil på 8 timmar med en grupp på 11-12 personer...men vem är jag att säga nåt? Eller så här.....Själv tippar jag ankomst tidigast 22.00....Blir nog rätt i säng med krokasken under huvudkudden det:-)

Såg att Freddan har ett röstningstema på Vimpirkens blogg....http://www.isfiske.blogspot.com/   Där kan man gå in och rösta så gör det .....gärna på mig;-) Visserligen blir det kanske fel i tipset då men vafan.....Var inte så jävla noga;-)

Annars ser det ut som vi kommer få de hett efterlängtade djupkartorna vid startplatsen...Har ju varit lite surr om de där kartorna och diverse rykten. Har inte brytt mig så jävla mycket utan kan vi få dem nån timme innan start så räcker väl det.....Kommer i alla fall att bli hejdlöst sönderborrat på den individuella delen av sjön, jag har min taktik klar redan , sedan får kroppen bestämma när det är dags att slå ner arselet och kötta abborre:-)

På lördagen individuellt och söndagen är det lagtävlingen.....

Laget hoppas och tror jag hårt på....Som matad med ödmjukhetsmjölk som liten så ligger jag ändå lågt när jag säger att en plats bland de två främsta är godkänt;-)


RSS 2.0