Matchgubbarnas avslutningskamp

I Fk Match kör vi varje höst en formidabel avslutning på säsongen där vi mäter våra skills i några väl valda grenar. Hystar i oss en och annan bärs och skojar hela dagen. På kvällen sopar vi i oss en god middag och lirar skjortan av varandra i bowling och korar naturligtvis en imponerande mästare även där. 
 
Tur med vädret hade vi i år också då solen belyste våra blekfeta kroppar med hyfsad intensitet. Startade 13.00 och första gren ut var, helt enligt rutinerna, prickkastning med feederspö. Treringad poängtavla som ligger på ett avstånd av ca 27-28 meter. 5 kast. 
Feedrade hem grensegern och kände redan där totalsegervibbarna sprida sig i kroppen likt en svärm bålgetingar i matstrupen. Coolt. 
Fotnot: Visade sig senare att det med bålgetingar i strupen mer stämde in på Peter som fick grava halsproblem under kvällen. Men nu är allt bra och han är på tillfrisknadsvägen :-)
 
Dagens andra gren var att kasta åtta klot i en liten fyrkant på ett avstånd av 12.5 meter. Här boulade Jörgen in segern med sitt omvända grepp. 
 
Sedan var det dags för slangbellan och tio golfbollar på samma avstånd och poängtavla som feederspöt. 
Peter som vanligt överlägsen och tänk om han lärde sig skjuta mäskbollar med samma precision ;-) Nicke klev in på en andraplats och själv sköt jag fram hakan och belade en tredjeplats. Jörgen hade kopplat på dyngspridaren och körde golfmatta...... ;-)
 
Fjärde grenen och nu skulle det slungas keepnet. Det gjorde jag bäst och segerlängden skrevs till 12.81. Nytt världsrekord. Då ska man också veta att Fäsa låg i nätet när jag skickade iväg det. 
Tvåa var Peter med 10.38. 
 
Så var det då dags för avgörande. Peter i poleposition före mig. 
Makaroner i storlek skitliten snorre plockades fram och tillsammans med en blek 0.12 lina skulle så många makaroner som möjligt träs på linan på 1 minut och 30 sekunder. Lottningen utföll så att jag började. 
Svettiga händer och en syn att skämmas över gav, efter den utsatta tiden, endast åtta makaroner uppträdda. 
Jörgen klev sen in och tangerade mitt resultat. Visade sig hålla rätt bra. Peter sist ut och här fick han fart på de tarmlika fingrarna. Skakningarna var av världsklass men uppenbarligen helt rätta då han lyckades fippla på 14 makaroner som räckte till en överlägsen seger igen. 
 
Sammanlagt vann Peter alltså återigen. Börjar bli en vana kan man tycka. Nästa år riggar jag tävlingarna veckan före och tränar stenhårt. Måste ju bli nån jävla ordning :-)
 
Grattis, Peter. Du var bäst. 
 
Slutresultat
1: Peter 11 p
2: Kenneth 13 p
3: Jörgen 16,5
4: Nicklas 18 p
5: Roffe 21 p
6: Hasse 30 p
7: Fäsa 30,5
 
Efter trav och Brynäs-Leksand så äntrade vi bowlinghallen för att köra dusten och försöka plocka hem bowlingbucklan. 
Med ett väl genomtänkt handicapsystem kör vi med hcp så det ska bli lite jämnare. 
Nicklas är den som fortfarande är aktiv i bowlingen och därmed den som man måste dänga om man vill vinna bucklan. Han har nämligen vunnit de senaste åren.
Så blev det även detta år även om det i år hängde på en tråd skörare än en urinstråle. Bruksen gjorde comeback och tack vare ett stadigt intag av öl (och givetvis en visst mått av talang) utmanade han Nicklas ända in på linjen. De hamnade på samma slutpoäng och antalet strike fick avgöra hela klubbmästerskapet. Där hade Nicke flest och knep då vandringspriset for ever. Nytt är inhandlat och passade också på att köpa första namnbrickan, 2014 Kenneth Lilja ;-)
 
Resultat bowling (scratch inom parentes)
1: Nicke 623 (572)
2: Bruks 623 (407)
3: Hasse 607 (427)
4: Kenneth 602 (509)
5: Fäsa 557 (323)
6: Roffe 553 (358)
7: Peter 551 (464)
8: Jörgen 541 (322)
9: Micke 529 (298)
 
Bra jobbat, Nicke!
 
Fäsa hivar klot
Peter inspekterar poängtavlan
Åskådarskara:-)
Peter kör golfbollar
Fäsa säkrar upp med dubbla brillor inför makaronkampen
Fäsa fick problem och nästa gång kör vi mjölkstuvat
Segraren Peter
Brutte kör ett överarbetat Brysselsteg
 
 
 

Klubbmästerskap deltävling två, Storån nedre sträckan

Vår andra deltävling i årets klubbmästerskap avhandlades under gårdagen. Storån och den nedre sträckan användes.
En rätt så unik händelse noterades då den glade värmlänningen Gunnar Olsson gjorde comeback efter ett uppehåll på en herrans massa år. Välkommen tillbaka, Gunnar :-) Gunnar var en av de man såg upp till när man började tävlingsfiska och han var även med på det moderna metet och visade vägen. 
Nästa år blir vi förhoppningsvis ytterligare någon till tävlande då Björn Kajs förmodligen träder in i handlingarna och siktar på att bli feederkung eller få något annat tungt epitet :-)Hursomhelst, välkomna till Fk Match.
 
Sedan har vi ju våra två juniorer, Anna och Oscar. De kämpar på bra och idag fick de sitta på varsen kant och Oscar, får man säga, drog vinstlotten med nedströms kant. Han förvaltade den väl och  med dagens näst högsta vikt, 9460 gram, bärgade han segern i juniorklassen.
 
Bland de tyngre gossarna så började Gunnar och Peter direkt med att böja spöna för större fisk. Även Claes satte igång och kabba braxar från sin peg bredvid Oscar. Jag, Göte och Jörgen satt mest och tittade på....vilket vi fick göra större delen av tävlingen. Tror Jörgen hade 3 abborrar efter 2 timmar och själv hade jag då lyckats få en brax, en abborre och en stäm. Sedan skramlade det till en kort stund och det började nappa. Jörgen köttade upp ett gäng brax/id på feeder. Så även jag. Medans Peter hade hyfsat jämnt drag mest hela tiden så dog det ut åt oss. 
 
Peter visade sig vara helt överlägsen och segrade på 22 180 gram. Claes knep andraplatsen , 9200 gram
 
Resultat
 
Peg 0 Oscar Storm 9 460 / 1
Peg 1 Claes Mattsson 9 200 / 2
Peg 2 Göte Sjölin 460 / 7
Peg 3 Kenneth Lilja 4 280 / 4
Peg 4 Jörgen Storm 8 580 / 3
Peg 5 Gunnar Olsson 1 240 / 5
Peg 6 Peter Lindh 22 180 / 1
Peg 7 Rolf Andersson 700 / 6
Peg 8 Anna Mattsson 240 / 2
 
Sista deltävlingen blir också den i Storån. Söndagen 6 oktober är den planerad till. 
 
 Morgonbild från nedre sträckan
Gunnar Olsson gör comeback! Gunnars låda från tiden det begav sig
 
Min peg för dagen
 
Peter lyfter tungt
 
Dagens överlägsne segrare
 
 
 
 

RSS 2.0