Ny trailer till Prometheus!


Whooopayeaaaah!

Rekommenderad av 10-årige Hugo...:-D


Såå mycket bättre

Olle Ljungström! Olle Ljungström får mig att göra piruetter och när han nu är klar för "Så mycket bättre" blir det helt klart så mycket bättre!
Om de nu också ser till att Anne-Lie Rydé blir klar kommer jag fan att göra saltomortaler.......!


Veckans ord

Jovialisk

Lättsam, glad och trevlig vid umgänge med andra


Getting ready...

En halv dag i garaget och plötsligt fann nya elastic sin plats i topparna. Härligt! Lyckade även gå igenom en hel del material som fick sin beskärda del av omvårdnad.
Nu återstår att fixa tacklen och sedan är man väl klar för att kallpostning i Örebro i dagarna två....

Hoppas förstås på löja:-) Visserligen är man lika snabb som en stelopererad myrslok nuförtiden.....men det räcker väl ändå mot de andra likstela figurerna;-)

MEN imorgon är det dags för pimpeltävling! Gissar på att det kanske är den sista för säsongen;-) Kan ju också vara så att det är dags för årets första bad imorgon...men som tur är blir det isf med kläderna på, har ju missat Beach 2012 totalt:-P

"Min" Hemsjön i Untorp får äntligen stå som värd för en tävling. Ska bli jäkligt kul att se vad det kan bli för vikter och framförallt var de får fisken på för ställen. Vill ju mena att Hemsjön är en skaplig pimpelsjö nuförtiden och tror på en skaplig vinnarvikt om än inte någon jättevikt. 4-5 kg vill jag tro åtminstone....för att ligga lite lågt:-)

Ledig vecka från Norge nästa vecka och det känns skönt. Behöver verkligen lite hemmaplan nu då jag är överhopad med en massa göromål. När travhästarna inte riktigt sköter korten som jag vill och norska försäkringskassan ligger efter ända sedan 20 januari(!) börjar det bli smått ekonomiskt pressat läge.....:-(

Var synnerligen nära häromkvällen på Jägersro när EN lyllos lyckades sätta raden och rapa hem 1,7 mille. Själv hade jag två femmor men satt och hoppades att det skulle bli så att ingen lyckades sätta sexan för då hade utdelningen blivit bra mycket bättre på femmorna. Men en jävel skulle naturligtvis hålla sig kvar :-P

Värre var det dock för min käre vän Grev-Nils i onsdags, endast två rader med 8 rätt och dryga 3 mille till dem. I loppet han missade hade han den som fick stryk.....på närgånget målfoto! Den var också streckad mindre än den som vann....Alla som kan trav det minsta inser vad det skulle kunna inneburit. Även för mig då jag absolut krävt någon form av sidovinst, för lång och trogen tjänst hängande i Grev-Nils marionettdocketrådar:-)
Synd!

Annars funderar jag på att skapa och börja sälja boxershorts......Typ " Liljas boxer - för män som vill ha utrymme" Alltså för män med stor mage och small dicks......:-)

Apropå magen så är det faktiskt så att den krymper! K R Y M P E R !! Fatta det! Har gått ner svindlande 6 pannor och närmar mig strecket 120 i salig hastighet. Snart är jag inte tyngst i Orsa längre.

By the way, hörde att ett par ekonomer gav rådet, så här i tider av nedgång i ekonomin, att SPARA genom att amortera mer på bolånet....Okey, om man känner av dålig ekonomi så har åtminstone jag svårt att se att man ska amortera mer för spara.....Är jag totalt fucked up i mina tänkande delar eller är det som jag misstänkt en längre tid. Att världen befolkats av idioter?

Sen, än en gång. Jag är FÖR abort. Abort borde man kunna välja minst intill att objektet fyllt 30 år.

Ha en skön resterande helg

Italianboy!

Intervju i Orsakompassen med en Italienälskare, sidan 6

http://www.orsakompassen.se/Media/Uppladdade%20filer/OrsakompassenK1208.pdf

Måste ju tillstå att det blev jävligt snyggt om man bortser från Heffaklumpen till höger.....:-P

Inte dags för döden ännu.....


Serinarium

På frågan vad vi skulle ha för typ utav forum för att sprida information till alla fiskrättsägare kom förslaget från en av herr Härdsmälta Ström´s anhängare
- Vi kan ha ett sånt där serinarium som Orsa Besparingsskog har
- Vad sa du, sa du?
- Ja, ett sånt där S E R I N A R I U M

Man ska inte hacka på människors språkliga brister

Så jag gör inte det

Case closed

***

Såg i morgontvsoffan, häromdagen, att det satt några gubbar och diskuterade det här med bankens bolåneräntor.
Det har ju blivit lite rabalder kring det här och folk uppmanas utmana bankerna mot varandra för att sänka räntan. Det fungerar ju uppenbarligen bra.
Bankerna har ju en viss marginal att spela på

I soffan sitter den högste figuren inom någon banksektor och får frågan vad det hänger på att det kan vara så olika ränta till olika personer.

Det hänger på relationen kunden har till banken.

De som sköter intervjun nöjer sig så, inga följdfrågor på det.

Stolpskott

Hade det inte varit intressant att fortsätta där?
 Vad menar han med relation med kunden?
Relation?

Är det att den som har välfyllda konton ligger bra till för att få en låg ränta?
Är det att den som har en personlig kontakt med en banktjänsteman/kvinna där man upplevs som trevlig får en mycket bättre ränta.
Är det för den som har många olika uppdrag/konton/affärer i banken får en lägre ränta?

Eller är det den som är snacksalig och kan snacka sig till en bättre ränta som kan betecknas ha en godkänd relation med banken?

Är det vad som är en relation?

Är det då tvärtom för den som har lite knapert, han får ingen låg ränta
Är det den som är lite butter och tvär som inte får lägre ränta
Är det den som inte har tillräckligt mycket affärer som inte får lägre ränta
eller
är det den blyge, mesige, kunden som aldrig kan få låg ränta för att han inte är tillräckligt framåt för att få en god relation med

banken

HUR graderar bankerna en relation?  DET hade varit intressant att få veta 

***

I veckan som var hittade jag som tur är ett par stövlar i arbetsbilen

Tillhörde min kollega, storlek 43

Passade perfekt till mig

Aldrig tidigare fått på mig så små storlekar utan legat mer på 44-45.

Har nu kommit på vad det beror på

Tror alla människor tilldelats en viss mängd skinn/hud i begynnelsen

där det också ingår en viss töjningsgrad, säg 8 %

När töjningsgraden passerats

som den gjort för mig, min mage har aldrig slutat så långt från kroppen tidigare

Vilket då naturligtvis får sina följder

bland annat så dras skinnet åt kring fötterna och tårna liksom trycks in i fotskelettet och vips, så har man mindre skostorlek

Även skinkorna blir tajtare och liksom öppnar upp rövskåran och man känner sig lite spänd när det krympande skinnet särar platåerna

Händer ju saker även på framsidan

Ser nu mer ut som jag är

omskuren

***


Grattis

Tja, travet fortgår som vanligt. Man skjuter från höften, man försöker vara klok och man försöker ta hem hela potten.....men det ramlar alltid ur på nåt jävla hörn. Igår blev det fem lax men hade åtminstone blivit betydligt fler om Alvena hållit sig på benen, vill jag inbilla mig.

Får gratulera min käre vän, Grev-Nils, som fick 180 nyvikta lakan på sin sjua. Det smakar säkert fågel:-) Grattis!

Hotellrum bokat till Örebro. Jag och Peter åker ner som vanligt och bor ståndsmässigt som det sig bör för lyxlirare med elegant framtoning.
Nu återstår bara att få ordning på någon form av material. Annars är det väl bara att köra på fjolårets:-P
They always come back

När man behöver rensa hjärnan så är sådana här filmer guld värt :-) Kommer på bio nu. Finsk regi i kombination med gamle Udo Kier i en av rollerna bådar gott :-)


Top Notch

Man vet att tidningen Kompassen står inför sitt allra mest fenomenalt sammansatta nummer i historien när temat ligger mitt hjärta nära:-)

Ja, så är jag med också

Och Paolo

;-)


Underhållningsvärde

1....2....3....4....5...6...7....8...Ja, det funkade ju att räkna för att undvika vredesutbrotten. Inte bara till sju förstås. Räknar än faktiskt och hoppas jag lugnar mig snart för nu börjar det bli svårt.

Fiskestämmor är prövande.

Sällan man får tillfälle att lyssna på så mycket, faktiskt, dravel. Mycket energikrävande dock. Dravel baserat på egna "kammarteorier" och rent hittepå.

Nu gick allt som det skulle och hade en del riktiga svammelkusar tänkt tanken redan hemma och förberett sig vad de skulle anföra hade allting kunnat kortas ner betydligt.

Någon reserverade sig....Mot vad, frågade mötesordföranden.....Ja, jag reserverar mig, det måste jag få göra....

Ibland blir man faktiskt smått rädd. Tror allvarligt att mänskligheten gräver sin egen grav.

Tänker sova på saken innan jag vräker ur mig en massa saker i affekt.

En fundering är ändå.....Om man får in ett förslag till sig och sedan tycker att någon borde pratat med dem INNAN förslaget skickades, sedan avslår förslaget på grundval av att , just det, ingen hade pratat med dem INNAN.
Då tycker jag nog att bakåtsträvansidén slagit ett nytt rekord. Att det sen förklaras så av människor som möjligen kan anses vara rutinerade styrelserävar och någorlunda öppna gör mig rädd. Mycket rädd.

Det var ju ett FÖRSLAG! Sitta och snacka om kommunikation och sedan lyckas framställa avslaget på förslaget till att det handlade om att ingen pratat med dem innan är ju fan världsrekord.

Nu går jag och lägger mig.

Dumheten segrar till slut och då, först då, står vi där med brallorna nere. Men de ska fan få kämpa innan de knäppt upp första knappen......


Strukturera

Känner meningslösheten tagit över. Har onyttigt mycket i skallen som måste struktureras och så småningom utföras. Väggen är nära och kroppen är på upphällningen.

Åker till Norge imorgon få se om det kan klara ut dimman i skallen något.

Var avslutning på Hamrasjön idag, tyvärr gav jag fan i den. Har inte sett något resultat än mer än högsta vikten var 17 kg, Mago Göransson. Skapligt fiske alltså.

Någon som är intresserad av att köpa något vapen? Ska inventera efter pappa men vet att det finns en del bössor där som jag inte kommer kunna ta över. Kommer mer information senare men hör av er om ni skulle vara ute efter något(älgbössa, hagel, hagel/kula)
Polisen ska ju ha in någon sorts anmälan på vilka vapen som finns. Varför kan de inte göra allting enklare för människor i sorg genom att skicka med vad som finns registrerat på den avlidne?
Allt ska vara så jävla krångligt mest hela tiden.

Sen ska man på fiskestämman på torsdag när man kommer från Norge.......PUH!

När tänkande delar havererat

Ja, verkligheten är ju tydligen så att markägare mobiliserar och en av deras stora mål är att bygga kraftverk vid Stackmoradammen. Kraftverk. Ja, ni hörde rätt.

Vet inte helt säkert men någon allvarlig åkomma tycks drabbat de här figurerna. Att det är samma figurer inblandade som också vill bilda en egen enklav här uppe där vi inte tar hänsyn till nationella mål gällande vargen, är föga överraskande.

Inte för att jag är insatt i regelverk, lagar och förordningar MEN var det inte så att Fortum fick nej på sin begäran att få bygga kraftverk i Oreälven. Eller det behöver jag inte fråga, det var så. Fortum fick nej i flera instanser. Fortum som väl en liten smula kan betecknas som ett bolag som sysslar...typ...med kraftverk.

Nu tror alltså de här pajasfigurerna att DE ska få ett JA på att bygga ett kraftverk. Ett gäng markägare utan hum om rätt eller fel. Hur fan tänker man då? Antagligen väldigt begränsat, väldigt inskränkt och väldigt fel.

Kan ju förvisso vara så att jag har fel men det har ju fan inte inträffat de senaste 48 åren så varför nu? ;-)

Att den drivande i frågan är en som ingår i fiskevårdsområdets styrelse är ju ett synnerligen flagrant övertramp av denna pajas. Så totalt utan kunskap, så totalt missanpassad i ett fiskeVÅRDSområdes styrelse!

Hoppas fler inser vilken samling jönsar de här figurerna är och avfärdar dem med bestämd hand.
Påsk

Provade kvasten idag. Märkte att den var kärringkörd och repad i lacken.

Annars gjorde jag mig bra i huckle och färggrann klänning

***

Inatt somnar jag med förvissningen om att det KAN vara natten där tungan ramlar ner i svalget på mig och morgon dagen gömmer sig för mig

***

Som jag sa till min käre vän Bruks idag

Man har utseende likt en dumper

Inte ens en grävmaskin kan älska det

***

Äh, så sa jag inte alls

Hittar bara på

***


Like a starfish....

Spoink...Spoink....SPOINK!

Se där en ljudillustration som borde få återse sin plats i rampljuset

***

Idag var intervjudag

Kommer i nästa nummer av Kompassen

Redigerade mig själv rätt hårtden ocensurerade versionen får ta sin plats här så småningom

***

Har fått för mig att jag är lite förmer än andra

Sällan jag har mer rätt faktiskt

***

Börjar bli dags för årets fiskestämma att beträda scenen

Hade räknat med att det blir en lugn och rofylld sådan i år

Efter att blivit uppdaterad så har jag fimpat den visionen

Uppenbarligen kan idioti utvecklas, den liksom stannar aldrig av

utan sprider sig såväl inom sin egen cellkultur som utanför

Finns tyvärr inga förmildrande omständigheter mer att ta till för att om möjligt förstå något av vissa personers agerande

Extremt lågt agerande och självinsikt

Skämmes, tamigfan

som A.Björk en gång sa

***

Nu går det bra att boka mig på fisketävlingarna

Ni som vill prata med mig efter tävlingarna, erhålla ett signerat invägningskort och få en puss på kinden

betalar endast det nobla priset av

1495,-

Tack Eric Saade för tipset

***

Som jag längtat

Trånat

Äntligen

Fick jag vassklippningsräfsan i skallen

***

Beställt hem ett gäng röntgenbilder på frakturer

Älskar dem

Litegrann som att kolla i Aktuell Rapport när man var yngre

***

Two cannibals eating a clown

One says to the other

"Does this taste funny to you?"

Tommy Cooper

***

Här kan ni lyssna på en vacker röst och en bra artist


RSS 2.0