Memories

Här mitt bästa minne från Elitloppens historia. Var på plats och det var ett helt otroligt tryck! Copiad var stenhård.

Elitloppet

Idag blir det bänkning framför teven, skiter i om solen tänker vara framme hela dagen....Blir ju bara grisröd ändå

Gårdagens V75 gav inte mycket pengar i min plånbok även om två spikar var dunderbra:-) Tyvärr galopperade den tredje spiken i ledningen när allt syntes klart:-( Well, nya insatser idag och nu ska det ramla tillbaks några kronor är det tänkt

Lopp 1: Elitloppsförsök nr 1 och jag går ut hårt med spik! I sista jobbet imponerade tydligen Enough Talk storligen och med den startsnabbheten den hästen besitter så är det ledning från start till mål. Totalt felstreckad och här startar vägen till miljonerna. Ska man gardera är det att ta alla för olösligt är bara förnamnet. Möjligen de franska hästarna 4 och 8 toppat formen som vanligt och är bäst men det är en eller alla för mig och då blev det en....Enough Talk!

Lopp 2: Försök nr 2 och här är den stora snackisen, snabbare än vinden ska 1 Buck I St Pat vara och det köper jag rakt av...Är jag lättlurad eller? Spik igen och med två stycken inhamrade i början sitter man på leken och virkar tusenlappar resten av loppen. Här startar min favorit 6 Torvald Palema som man ska ta med vid gardering. 7 Igor Font platsar också på en garderad lapp.

Lopp 3: Kolgjinis kanon 7 Moonlight Kronos plus 1 och 9 känns som låst och bara att blicka framåt

Lopp 4: Favorit här blir 3 Main Wise As med lallarkusken Hugo Langeweg Jr, litar aldrig på den styrmannen och slänger med ett gäng hästar till. Passa Kolgjini igen här med 1 Juggle Face, blir det hårt tempo är han med dem på linjen.

Lopp 5: Här kan det vara så enkelt att 1 True Q leder från start till mål men så har vi då denne Langeweg Jr med en obesegrad häst som kommer att köra som en tok och mitt tips är att det blir högt tempo vilket gör att en del kusar kommer in i matchen..Bland annat 9 Tamil Image och 12 Orgoglio. Plockar även med 5 Otto Streamline som varit bra på slutet.

Lopp 6: Här målar jag igen med nästan rubbet. Känner mest för halvskrällen 10 Mystic Lady U.S , främst för att hon får Takter i sulkyn, DET är en bra kusk!

Lopp 7: Spets och slut , hämta ut ...för 1 Marshland!? Vågar dock inte lämna 8 Nu Pagadi utanför systemet då Stig-Erik har grym stallform, såg man ju igår....Slänger med franskt också , 2 Rapide Du Bois som är en spurtkanon, sådana gillas:-)


Vem vinner Elitloppet då? Otroligt svårt att gissa men i och med min tro på amerikanskan Buck I St Pat i försöket så tippar jag den som slutsegrare också. Hjärtat säger kanske något annat ....Hade varit kul med en grussprutande Torvald Palema som speedar ner packet över upploppet till jublet av 30 000 strupar....Eller Triton Sund som tuggar ner dem och lägger underläppen först vid mållinjen....Eller en Commander Crowe som chockar alla och vinner med halva upploppet:-)

Ikväll vet vi svaret...Good luck

Dagens V75

Elitloppshelg och kanonväder. Underbart!

Mina kraxartips till dagens tävlingar följer här......

1: Spika 9 Victory Love, bombar runt packet när Svanen vrider på kranarna på sista långsidan. Vid gardering är det i första hand 1 - 4 - 10 - 2.

2: Här spikar jag en kastrerad stackare som kliver fram i dödens och gör pressylta av resterande utfyllnad i loppet, nr 5 Chimall T.T! Är favorit och berättigad som sådan. 1 Manhattan Sassy är påställd och är enda motbudet men jag spikar femman.

3: En massa ston och naturligtvis helt virröppet......Streckar sju kusar där jag stormvarnar för 5 Lovely Conch, inte mycket streckad och kan vara The Surprise! Annars är det mycket gap om 3 Swept To Victory och den spikar jag på lilla V5 bongen:-)

4: Här var jag inne på spik på 3 Sahara C Four som var kalasfin senast. Nu slänger de tyvärr på platådojjorna och då ringer mina varningsklockor likt gonggongen som slår efter en sen kväll med för mycket booze. Varnar ÄN EN GÅNG för 5 Rea Montana, som är en bra häst. Garderar ytterligare med 7 Carmenere och 2 Galax Trot.

5: Öppet lopp och vem fan vinner? Jo, 8 Hunter Brodde...Är inte ens mest streckad och jag tackar för kaffet:-)

6: Storfavorit 1 Bob Hope...Tja, har varit enormt bra men den här ska vi fälla och gärna med en lågt flygande 11 Star Running. Annars är 6 Clear Sign superintressant då det blir skoryck och med ett lopp i kroppen kanske han bara är bäst.

7:Harpers och känns som lite låg klass mot vad det brukar vara. Är nog snett ute här men 14 Laritz Supergoal gick som ett skållat troll nästsenast och med det på hornhinnan så tänker iaf inte jag spricka på den. Garderar ytterligare med speedkulan 11 Teaser Elegance, 8 Derby Clipper och nån till. Glömmer inte Lutfi Kolgjini, bara så du vet Håkan!;-)


Lycka till

Den störsteImorgon spelar Paolo Maldini sin sista match. En saga som hållit i 25 år avslutas och en mer hedervärd fotbollsspelare på toppnivå har aldrig funnits. Aldrig.

Serie A blir sig aldrig likt.


Växter

Caltha palustris/Kabbeleka
Filipendula ulmaria/Älggräs

Staropramen

...är en rätt hyfsad öl:-)

Slamrade in på den lokala videostoren här på eftermiddagen, skulle nog bara hänga in några tior för kvällstidningarna...men nog fan kom jag ut med 3 filmer:-) Händer då och då och oftast hinner jag inte kolla på alla tre för tiden tycks springa fortare än mig...Hursomhelst blev det tre stycken och nån ska nog hinnas se innan gammelfarbror Lilja somnar vid halvtiotiden;-)

"Taken" med Liam Neeson, måste helt enkelt vara en hjärnslö action där man inte behöver engagera hjärnan alltför mycket:-)

"Appaloosa" med Ed Harris (hur jävla bra är han egentligen?) och Viggo Mortensen. Som gammal westerälskare kan jag se framemot en sådan film..Hoppas den är i min smak

"Rockn Rolla" av Guy Ritchie som gjort filmer som tilltalar min smak i högsta grad...Vem glömmer Brad Pitt´s zigenare i Snatch? Fått crapkritik och kan väl vara så att det är värdelöst....

MEN som jag ofta hävdar......Man måste se skit för att uppskatta det bra:-) eller man måste käka grävling för att uppskatta hummer.....typ

Nåväl, ska försöka driva helgen i min riktning.....Klappa fläsket på magen lite så det blir lite rosenrött så det kan tas för solbränna....Är lite för varmt för min taste och gillar inte riktigt lukten från min kropp när solen steker....Luktar grillat och folk tittar när jag slickar på mig själv....

Ha en bra helg....Blir riggande av ett gäng rullspön för mig någon av dagarna...Alltför SM i Nyköping nästa helg:-) Löjspöna får nog följa med också....Eller är det helt fel??? Någon som kan komma med några taktiktips?

Fk Match dammar ner med två rövflyttare och jag och Mr Lindh trooopar in på Scandic i bra tid....Ska visst finnas en pool där (we know that)  och lite mästerskapspoolning blir det, tävlar oftast i rätt obskyra vattengrenar dock inga av sexuell karaktär.....Sen är det tänkt att vi går det årliga pingismästerskapet också:-) Siktar på att göra som vanligt och klämma in några vinklingar och make Mr Lindh cry;-)

Hur det går i fisket är en annan fråga:-)Friday night

Klassdraget genomfördes under morgontimmarna och blev en hyfsat lyckad tillställning. Tog som tur var med klubbens egna spön och ett gäng tackel och det var nog på dem som de flesta fiskarna fångades.
Var soligt och helt vindstilla, kanske inte optimalt fiskeväder för att vara på bryggan. Är ju oftast så att fisken är lite lättskrämd då det slamras på bryggan och ännu mer då det är helt vindstilla och blankt.

36 elever fiskade och gick tipspromenad. Vi höll på ett par timmar. Roligt var att det var EN som aldrig fiskat förut av allihop och den tjejen drog på slutet upp den enda braxen som landades:-) Hon skulle definitivt fortsätta fiska sa hon efter sin lyckade fångst:-) Braxen var nog runt halvkilot. Annars fångades en del mört och abborre.

Tidningen hade kontaktats också och Börje var där för fotograferande och hjälpte även till med fisket:-) Tack Börje!

Stort tack till mina medhjälpare...Helena, Hasse, Göte, farsan och Roffe! Vi avslutade med att ordförande halade fram Fk Match´s Visakort och bjussade de hjälpande på lunch:-)

En j-a åtgång på tackel...får väl sätta mig några dagar igen

Långhelg igen

Då var man hemma från Norge igen. Slitit på rätt bra den här veckan med ackordsjobb.

Grejat iordning fiskeprylar inför morgondagen, önskar det vore inför SM nästa helg men det får göras iordning någon annan dag, varför ska just jag vara förberedd för det:-P?

...Imorgon kör vi Klassdraget, 36 elever (årskurs 3-4)från Våmhus skola kommer på besök till Lillåbryggan(den långa) och ska fiska med rödvitt och en fet krok:-) Har gått igenom och knytit om tackel på det som levererats från Sportfiskarna och det var rätt mycket jobb om man säger så....Slänger med de spön vi har sedan tidigare med riktiga tackel för säkerhets skull:-)
Lite problem med att få klubbsnubbarna att ställa upp och vi får se hur det blir imorgon:-O Var en hel del kanske och så vidare men det fixar sig säkert.
Blir även en tipspromenad för kidsen.

Så är det ju långhelg också, annandag pingst på måndag är ju helgdag i Norge:-) Det tackar vi för

Gammalt skoj

Sitter med en flaska vin och kom att tänka på gamla skojigheter....Kommer ni ihåg det här(kanske inte riktigt kvalar in som gammalt)?

Il Monstro

Well, den mest hårdslående snubben i tungviktshistorien enligt min mening. Att stå i samma ring som honom och det är några sekunder kvar till matchstart måste varit den ultimata upplevelsen....Synd bara att man inte skulle komma ihåg ett skit av det ytterligare några sekunder senare:-)

Pain

Vaknar

Väggarna tränger sig över mig, gör det smärtsamt trångt.....Demoner. Demoner innanför huden.
Spetsigt framträngande naglar de sig fast i den lövtunna hinna av verklighet som ännu återstår.......Greppar och famlar efter handtag, resoluta handtag att luta sig mot, finns inga.....Virvlar i förödande hastighet mot ett kravlöst mörker.

Svart

....några konstruktivt framavlade spädbarn ligger plötsligt på golvet....snickrar av deras benpipor, spetsar till dem och slår fast dem i golvet. En aning oannonserat drabbas jag av intellektuellt begär utan sammanhang.

Öronbedövande barnskrik fyller mina hörselgångar......

Lägger huvudet käckt på sned....Ett imponerande konstverk, tänker jag och blickar ut över de lystet planterade kropparna.....

Känner för att döpa installationen och namnet får bli "Total ofullkomlighet"

Förstår att inget finns att greppa, inga utvägar.......Att skapa smärta är möjligen utvägen, genvägen till de höjder där lugnet härskar...

...sågar av skallbenet och sörplar spädbarnsdialektala ljud direkt från hjärnans talcentrum....känner hur mitt intellekt utvidgas med ytterligare kvalitéer

Kämpar för att bringa klarhet i frågeställningarna och finna lugn......Öppnar en konservburk och vardagsrealismen slår ett slag rätt i min panna.....Ögnar slött ner på innehållet och ser små sammanväxta uzbeker som slår volter tillsammans med Hyland....I en burkjävel.....I en burkjävel.

Sliter min blick från burken och tittar mig omkring.....Inget nytt.....Tvivelaktiga konturer av glömda konstverk omgärdar mig och vill säga sanningar...Vill inte lyssna och ger min hjärna en dos av turbulent dekadens.....Vilt flaxande landar den lille Calimero på min vänstra axel, han med äggskalet på skallen ni vet...Vrider krampaktigt av hans huvud med min seniga vänsterhand...Innehållet i Calimero är inte mycket att orda om, ett par deciliter liv........Don´t care tänker jag och ser feministiska babianer äntra scenen i en lustfylld Cashhyllning...Ring of fire....Passar bra till babianarsel är en tanke som slår mig.....

Produktivitet är inget att hänge sig åt och gör det inte heller utan sväljer underliga saker som aldrig borde fått serverats....Ebolavirus med havtorn, klassiskt och väldigt artärförgörande............


Knapphändigt försöker jag sortera mina leverfläckar....Den osannolika mängden gör att jag tröttnar snabbt och söker andra förströelser uppfunna här och nu.....Piercar näsryggen mellan ögonen med en skarp skruvmejsel


Konstruktionen i smärtan ter sig en aning flukturerat....

Livet går vidare


 


Braxar

Åkte ner en kort sväng på bryggan i Lillån alldeles nyss. Braxlek igång inne i gräset. Kul att stå och kolla in fiskarna, rena akvariet:-)


Kusarna rusar

Dags att hänga in veckans V75rad.....Svår omgång att vänta misstänker jag, åtminstone dimmigt för mig att reda ut vilka kusar som ska streckas...Här lite kort om loppen

Avd 1: Ska nummer 1 Verdi Sund med på alla jävligt seriösa kuponger. Kan till och med vara en spik. Streckad på bara 11 procent i nuläget.

Avd 2: Lite skrik på 4 It´s A Face så den lär streckas liksom favoriten 11 Vector Du Ling. Själv streckar jag även 8 Hardy Ribb, 5 Centenary Tooma och 1 Sahara C Four...

Avd 3: Storfavorit och massans stora spik i omgången, 4 Standpoint. Rekommenderar också spik på den mest pga av att jag själv garderar...då brukar nämligen favoriten vinna:-P Ser jag gärna 7 Giant Superman som vinnare även om Freddan Larsson kör lika bra som jag mekar med bilar....Typ värdelöst

Avd 4: Här tror min skalle mest på 3 Spacechip Broline, nu blir den favorit förstås men tror mest på den. Varning för 1 Ganyline, som är på tok för lite streckad, och 10 Mulliga Ullis.

Avd 5: Hamrar in 1 I Saw You som spik här. Känns en smula osäkert att spika en kuse som körs av Mr Guldtand (Åke Lindblom) men vafan.....Varnar för 5 Campari Akema om man vill gardera

Avd 6. Sucksucksuck......Här hade jag mitt drag i 4 Black Gold, totalt bortglömd på strecken...Tyvärr möter han ytterligare ett av mina drag 9 Einar Celeber....Antagligen vinner ingen av dem men för att inte vandra feghetens ökenvandring så valde jag här att spika 9 Einar Celeber istället för att dubbla systemet till oanade kostnadshöjder.

Avd 7: En sund och två tokdrag på min lapp....2 Iceland drar till spets och håller länge, kanske ända över mållinjen...Om inte kommer två bananer och rundar korvkioskkön på upploppet och tränger in nosen först över mållinjen.....9 Highlite Survivor eller 10 Simb Luke! Passa dem!

Lycka till

Airbourne

Friday....and some good music:-) Featuring Lemmy


Braxlek

Full fart i Lillån på braxleken nu, fick rapport av Tobbe som ägnat en stund åt skådespelet igårkväll. Nedanför gamla brandstationen var det han hade kollat.

Åker ner ikväll och checkar om det finns något att lägga ansträngningarna på i sommar, typ en 5 kilos:-)

Intressant

Ja

9 namnkunniga klara

Men hur blir det med Orsa Bowlinghall? Blir det någon ny ägare? Kommer ingen info på hemsidan eller tidningarna

Tycker nog ändå att mitt förslag på ägare är det bästa och framhärdar att Norge borde slå sig in i Sverige:-)

Lilja Bk? Är det för mycket hybris?;-) (Tack för förslaget, min nerdvän)

Bk Pinkarna? Bk Azzurri?

Eller helt enkelt och tvärtemot existerande bk......................Bk Harmony

Reflektioner

Läser tidningen

Kollar nyhetsprogram

Läser alla sidor i tidningen. Tycker om att läsa.

Vill hänga med i det som sker och händer. Gör det.

Blir frustrerad och min misantropiska sida tar över när allt sköljer över min hjärna. Så mycket skit. Överallt.

Försöker plocka ut det bra. Se det som är något.

Ser en intervju med Jarvis Cocker (Pulp). Klok man. Säger att det bästa man kan göra för alla människor(i synnerhet barn) är att föregå med gott exempel. Inte komma med pekpinnar utan föregå med gott exempel. Finns många som borde tänka på det.
Tyvärr är det så att goda exempel likväl som sunt förnuft kan vara två olika saker beroende på tolkaren........

Lyssnar kort på Yvonne Lombard och Per Ragnar i morgonsoffan, de pratar om ålderdom....Lombard är över 80. Ser betydligt yngre ut. Pratar väl liksom Per Ragnar. Själv känner jag mig som 80. Ser ut som 85;-)

Linda Rosing gravid.Kärleksbarn. Suck. Presshyenorna utnyttjar henne till max. Tragiskt.

Bingo Rimér och Katrin Zytiomerska.Ett par. Finns de på riktigt?

------------------------------------

På lördag missar jag inte direktsändning av Schyfferts 90talsshow! Går på Svt1 klockan 21.00. Blir skoj.

Annars vill jag rekommendera en gammal film som slog sig in i mina tankar häromdagen....."Ravenous" En vintrig historia som utspelar sig i västernmiljö. Klart sevärd. Kanske ska säga att den har ett visst kannibalistiskt tema:-)
Bra film hursomhelst! Tror den kom någonstans i slutet på 90-talet och med Guy Pierce i huvudrollen.

Dags att slå upp en drink kanske? Godaste sommardrinken får ni recept på right away:-)

Mojito/ 
6 cl ljus rom(visserligen emot mina principer med ljus rom menmen...)
Pressa i saften från en 1/2 lime
Ett par teskedar strösocker eller råsocker
Färsk mynta, a lot

Fram med ett glas, i med juicen(eller några klyftor lime) , ha i sockret och rör tills det löst sig. Släpp ner myntabladen och muddla hela smäcket ordentligt så myntabladen krossas. Fyll upp med rom och mycket is,MYCKET IS.....Toppa med lite sodavatten och sedan kan ni njuta av en läskande och jäkligt god drink:-)


Hepp


Kort vecka på Östcom

Grävarmarna och ryggen börjar bli fin nu:-) Tillsammans med ett par av mina kollegor, Parkinson&Alzheimer(som jag kallar dem), har veckan bestått i av rätt mycket krafsande i backen......Inte världens bästa jordmån som synes:-P

Krister med en fet rackare
Parkinson&Alzheimer
Snubben som bodde bredvid där vi grävde ville ha sten att bygga mur med, fick han väl:-)
Lunchrast med Kent

Montt Mardié


Det räcker nu

Idag har jag, pappa och syster A varit på begravning i Grangärde.

Det får räcka med begravningar nu.

Snälla, inga mer nu.

Vila i frid, kära A-M

_____________________________________________

Helgen innebär även urnsättning vid mammas gravsten.

Låt solen skina

Låt den värma allas själar

Vi håller vår ceremoni i kärlek


Days and nights keep passing

Stillestånd på bloggen, ryck upp mig för fan....Hamra in några själlösa skruvmejslar i höftleden och låt smärtan leda mig in på rätt väg.......

Har börjat jobba i vårt kära grannland igen så sitter inte och hänger vid datorn på vardagarna längre åtminstone...Skönt att arbeta igen...Skapar trots allt någon form av ordning i det egocentriska livet av mig själv. Har tröttnat nåt så inihelvete på det jag bär på, dvs min alltigenom fallfärdiga kropp....Kom hem i torsdags, lätt stressad som vanligt...Hem och hälsade på syrran och hennes dotter, nyss hemkomna från LA....Snabbkoll av mail och post....Sedan infall och ett besök på en gammal löp/promenadslinga från förr:-O....Tänkte väl som så att låt de jävla hälsenorna smälla av, låt min usla kropp ta smällen, få se hur långt jag orkar hålla min jogging och så körde jag mitt första tunglufsarpass på ca 6 år.....Orkade hela slingan och det tog dryga 30 minuter, inga skavanker och med det är jag faktiskt nöjd:-) Visserligen blev det djupa spår i sanden men det skiter jag i, ska skaffa mig lite flås nu

Sen blev det ett snabbt ryggknäckarpass innan möte klockan 18.00....Satt igenom det och med Knogskjuts hem lyckades jag vara hemma till runt 21......Fick då mess från min gamla kära kollega , herr G:-) Han var i byn och jourjobbade på en utryckning och ville samtidigt tigga en kopp kaffe...Självklart fick han det och tack , Göran! Alltid kul att ses!:-)

______________________________________________

The Owl


Pazza Inter.....

Sen kväll nu.....eller natt...Blev lite kvadratiskt formgivning här på kvällen....Eller kanske inte riktigt sådär kvadratiskt, mer ...Tja, vet inte riktigt men hursomhelst skvättades det en del rusdrycker i diverse strupar:-) Inget fel i det och med tanke på utfallet i travandet så var det ganska lugnt.....GrevNils på besök och vi började tidigt med några bärs för att sedan avnjuta årgångsrom med synnerligen välframställd is:-) Sedan ramlade gamla Erkapersarn in och förhöjde stämningen...Blev ett par vinare också innan The Fat Lady sjöng på sista versen....Är det kanske den jag sjunger på nu? Är jag den feta damen? Skit samma...

Grattis Håkan till alla rätt på V75! Bullen, vi tar nya tag nästa vecka eller för mig redan imorgon på Bjerke som kör Oslo Grand Prix:-)

Här kommer en fotbollssång som iaf jag tycker är bra....Finns en annan version också med svensk översättning som handlar om Hammarlack:-) Men jag föredrar som alltid original....Recoba med rikets överbett och Zanetti som skönsjungande snubbar, thats great for me:-)
V75 Rättvik och veckans kamelvarningar

Några stekheta tips inför lördagens begivenhet i Rättvik

Lopp 1: Som jag ser det ett olösligt lopp och en helgardering känns nästan aktuell. 2 Katjing blir nog favorit innan det är färdigt men jag förordar 8 Olympic Athen och 11 Le Vent A Change....Sedan måste jag nog fortsätta haka på 10 Rea Montana som SKA bli , eller är , en bra kuse. Kryssa så mycket ni har råd med

Lopp 2: Här kan man chansspika 10 It´s A Face, en snackhäst och ett löfte. Fredrik B Larsson som kusk är dock ett stundtals sorgligt kapitel men vi får hoppas han sköter sig den här gången. Det här är också ett svårt lopp och kan vara läge att måla lädret tomt här också......

Lopp 3: 1 Jaded blir storis och samtidigt så börjar tipstidningarna och andra att spekulera i förlust. Det kan man göra och det baserar sig då på att han blir av med spets till Taylor Made. Det kan så vara men jag tror att det går så pass fort att luckor uppenbarar sig som manna från himlen och Jaded övertar och sitter i front tidigt och bara vinner.Tycker inte det är så mycket emot även om 8 Standpoint är en bra kuse och Jonke siktar mot Elitloppet tydligen med den här. Värst emot ser jag ändå 12 Earl Tilly vara om Svanstedt ställt iordning som han brukar, nu vinner man väl lika ofta från spår 12 på kort distans som jag lyckas låta bli att flå en bonde i Lantmannaoverall......Vänta , vad hade det med saken att göra? Sorry blandar in andra ämnen här;-)

Lopp 4: Isbjörnslopp och en i toppform varande 6 Aldermarin kan vara lösningen. Men jag kommer gardera friskt och glömmer inte skrällarna 14 Slettvoll Rambo och 12 Kjölstad Spik(som gick som en skållad råtta sist)

Lopp 5: Här kommer en häst ut som jag spikade i senaste starten och då satt Mr Kihlström och såsade liiiite för länge annars hade jag plockat in lite deg. 12 Alvena Nancy är hästen och kan vara en spik. Annars varnar jag också för (tjatar) om 11 My Samba. Storfavorit blir 4 Princess Amason men det är en av flera om man garderar.

Lopp 6: Här är veckans drag i form av 7 Lost Without You. En knallspeedig häst som jag tror bombar ner allt över upploppet.
Vill ni gardera så ta med hästen "alla" tjatar om, 3 Device.  8 Einar Celeber måste också med och nu med Örjan i skutan så kanske den bara är bäst....Iaf näst bäst efter min spik:-)

Lopp 7: Sista loppet och dags att casha in och det gör man med mitt korsdrag i kuponghögen, 9 Jenspeter Hornline! Väldigt stor favorit blir 5 Bob Hope och det är inget fel i det, bra häst som kanske bara vinner MEN jag vill sitta inför sista och se mitt drag vrålspurta hem en TonyMontanahög stapel av pengar......Tar även med 1 Gidde T.H med Uhrberg som kusk.....

Lycka till som den gode Uno Hedin sa (kanske fortfarande säger) i Sportradion i programpunkten "Hedins hundring"

Vet inte riktigt vad jag ska kalla det här för men typ "Liljas Ljus i Mörkret" kanske? Inte fan vet jag

Kollar nog hockey ikväll

Japp, så får det nog bli.....Är ju ingen direkt fan av de s k världsmästerskapen i hockey men tänker nog slänga några getögon åt det hållet ikväll...Canada klingar ärofyllt i mina öron och även om Phil Mavholic och Bobby Orr slutat så kan det ju vara sevärt;-)

Annars var jag till Mr Dentist idag för en gruvsam rotfyllning....Nu blev det inget och kanske är jag lite lättad:-) Hade inte haft någon tandvärk i veckan och när han tog plåtarna så såg de bättre ut än sist....Därför tog vi ett gemensamt beslut om att vänta.....Kan säga att jag var drivande i frågan;-)

Stressad som en tok är jag också och kan inte ens förstå varför:-( Blir kanske bättre så småningom......Har idag iaf varit och träffat ansvariga på en skola där vi i fiskeklubben ska ta med barnen på en fiskestund, Klassdraget kallas det och är en nationell "insats" som Sportfiskarna gör i samarbete med lokala fiskeklubbar. Vårt Klassdrag är bestämt till den 29 maj, en fredag och kommer pågå några timmar. Vi fiskar från Lillåbryggan naturligtvis.
Hämtade spön och annat material idag och checkade spöna...Inte direkt några höjdartackel på de spöna men det får duga nu....Klassdraget är en succé och det är många skolklasser runt om i Sverige som varit ut och fiskat och förhoppningsvis är det några barn som känner att det är ett intresse som de vill hålla på med i fortsättningen också.

Min samarbetspartner Imago Tours har även i dagarna offererat en förfrågan från en eventuell gäst som vill komma hit och vandra, kanota och lite smått och gott....Naturligtvis var det då 28-29-30 maj men det löser vi, eller hur Jonas?:-) Kanske löser sig själv , gästen har inte hunnit svara än så det kan ju bli ett nej tack..... Vi får se

Tänkte hinna med lite travtips också men det får bli senare.........Satte en V4 idag iaf och det blev 7 fetsedlar rätt in på kontot, alltid något....:-) Annat med min vän GrevNils som är stekhet! Sopade förra veckan in 11 sexor på V65(kommer inte ihåg banan) Ett enkelsystem och sedan ett mindre system gånger tio, satt som en gaffel i handen...240 000 vattenkammade han hem....Igårkväll var han rätt ute igen och bara ett smärre felbygg i systemet kostade honom rätt stor summa (var bara en som hade alla rätt, 1,3 miljoner var utdelningen) Han fick sammanlagt runt 14 lax igår och idag satte han V4 också:-)
Inte nog med det så klämdes det in en nätt summa av drygt 60 från ett bekant casinobolag på hans just nu trånga konto:-)
Får se om man kan lyckas surfa på hans framgångsvåg något i helgen, han är nämligen hemma i Orsa:-) Puh!


Örebro Öppna

Begav oss till Örebro som vanligt i början på maj. Jag, Peter och Roffe från Fk Match....

Allt förberett hemma i garaget för att underlätta när man väl fått peggen och det är dags att rigga allt för första gången den här säsongen......Lottningen gav mig nr 34, Peter 14 och Roffe 12.....

Min tanke var att rigga tre toppar till takeaparten, några löjspön(nähä!) och ett par långspön......Av det blev intet...Snacka om misslyckad upptackling....Blev stressigt som fan och lyckades även ha sönder en av topparna,suck.......En topp och tre löjspön var resultatet iaf....Skit samma tänkte jag, brukar iaf vara så att löjspöt sitter cementerat i näven i fyra timmar:-)

Koppade i 12 bollar på 11,5 m, blandning av Bremes och Gros Gardon och lite annat smått och gott......Startskottet small och jag började med löjspöt, fick ingenting och provade därute....Inte ett napp....Patrik Dahlström till vänster slängde snabbt upp tre bottenfiskar till vänster om mig...Provade löjor igen och då var de på plats. Nappade svagt första 1,5 timmen, var ut och provade några gånger men det gav ingenting så det blev löja för mig. Fick skapligt drag efter ett par timmar och slutade på 535 stycken, 7580 gram. Var trea på dagens "höganummersektion peg 28-55" Kantplatserna 54 och 55 hade överlägset bäst med ca 11 kg per skalle....På de låga numren var det i snitt högre vikt och där hade Roger Bengtsson och Roger Järling bäst med dryga 12 kg....
Peter hade 7280 och Roffe 6240....

Låg 13:e efter dag 1 och ca 5 pannor efter.......Överkomligt om man lyckas sno en söndagslott där årets braxevent hålles;-)

Packade grejor i min feta bil och drog till hotellet, Plaza Hotel....Bra ställe och det är inbokat redan, för lag Sm i augusti.
Duschade och bytte om, klämde en bira till travet för att sedan gå ut och käka thaikäk på en restaurang alldeles bredvid hotellet....Fick sällskap av Anssi och Andreas, som för övrigt numer tillhör den nystartade klubben SPLASH:-) Blir hårt motstånd på lagsm:-)
Anssi lyckades sätta i sig ett högt antal tallrikar med käk (mest ris dock) från buffén......Killen har det magert hos Sportfiskarna;-) Blev hursomhelst kväller tidigt och natten var utvilande.....åtminstone för mig som slapp lyssna på mitt eget snarkande:-)

Söndagslottningen blev i två etapper:-P Hann lotta och till och med bli nöjd med lotten INNAN det blev omlottning....Skitsamma, bara att gilla läget och min peg 18 blev till 25 på den giltiga lottningen....Idag gick allt mycket lättare....Ett par toppar i kombination med sju och femmeters....Fiskade 11,5 idag också och la ut ett gäng bollar där liksom på en plats på femmeters.... Nappade ganska omgående och varierade mellan fiske på 11,5 och på 5 meters......Höll i sig i nästan 2 timmar....SEN kom gäddkungen Stange och slog ner sin magra röv bakom mig, fick inte många fiskar till(förutom en del snorgärs) och disaster var ordet....Inte mycket att göra mer än att acceptera sina tillkortakommanden.....Mårten två peggar bort började slita upp rätt bra med fisk och fiskade som vanligt bra, landade på 13,7 ....fast han trodde han skulle ha ca 10.....Mr Uppskattning;-)  Själv tippade jag inte lika illa på min  vikt (haha)
Fick ihop 5980 fördelat på 55 firrar (inga snorisar räknade)

Slutade sammanlagt på 23:e plats. Peter hade 5230 och Roffe 2740.

Dagens högsta vikt låg i totalsegrarens nät , 18880 gram...Tommy Lindblom som sammanlagt kom upp i 29890 gram och en tämligen överlägsen seger...

http://www.fk-mm.se/20034347  Här ser ni fullständiga resultat

Får tacka Jesper Dyberg för sin rundvandring med kameran:-) Och  till Stange som lyckades "förstöra" mitt fiske;-)

Fulladdad bilInvägningsteametÖrebrofångst
En "suddig" Lunsdragare på väg upp med fångstenMera fiskar
Roffe och PeterPeter lättar på nätet
Calle Rosslin bär ca 8 kg med en arm, imponerande;-) Samesame
Bästa sidan av migMin lördagsfångst
Observera att den inte enbart bestod av silverfiskar;-)Dags för utsläpp
Mr LiljaMin thaitallrik beforeResultat dag 1
Mårten ser glad ut före, han var säkert lika glad efteråt
Roffe sorterar maggott eller nåtPeter
Roger Järling...ser fan smal ut;-) Gyllbrandt känner sig redo
Andreas Lunsdragare har hittat sin posé:-)

Börjar bli dags för en ny kamera.....En sån som gör dåliga fotografer bra;-) Var mycket suddiga kort men vafan.....Var det nåt att se då?:-)Homecoming

Nyss hemkommen och urlastad efter fisket i Örebro

Ska pytsa in ett gäng bilder så småningom och skriva några rader, får bli imorgon.......Tror Tommy Lindblom segrade med vikten 29 kg, är inte alls säker eftersom deltagarna i vår bil (including me) kände sig misslyckade och ville hem;-)

Jag hade iaf 7,6 dag 1 och ca 6 kg dag 2.....Löja ena dagen och bottenfisk nästa.....

Återkommer

Travkommentarer

Dags för V75 på Örebro....Nu ska jag ju till Örebro men blir sittande vid Svartån och hänger in några braxar(eller löjor) i nätet istället för att spana på hästarna.

Lopp 1: Här streckar jag några kusar. Självklart 4 Dame Arrow som borrade ner sig jäkligt bra senast och vann lätt från spets. Kan bli samma saga här....Favorit blir 6 Maid for Tag och den har kanske inte imponerat de sista starterna men kusken siktar ju mot de största loppen och har säkert ställt iordning.
Min stormvarning utfärdar jag för 2 Ecupos Bitte! Här kan det gå undan över upploppet.
Streckar även 5 Trophy Stand och 8 Swept to Victory.

Lopp 2 : Här kommer veckans korpdrag, 4 Västerbo Lescure tror jag en del på här. Är startsnabb men tror inte han tar sig till ledningen men däremot får han en bra position. Den här kusen har startat med en hel del urusla lägen på sistone och ändå varit med på linjen många gånger. Spikförslag. Hmmm, själv garderar jag:-P med 12 Chimall T.T som är en kanon.....

Lopp 3: Olösligt tycker jag, garderar med en drös hästar. Kanske Svanen fått full fart på 7 Global Glide och bara vinner? 9 Debbie Brodda med ett lopp i kroppen kanske är tillbaks i fjolårsformen?
Mina krakar som läggs in på min lapp.....4-5-7-9 i första hand, möjligen slinker det med nån till

Lopp 4: Här talas det en del om 6 Hunter Brodde och då blir det en spik för mig:-) Jag köper snacket som vanligt och får antagligen se kusen stappla i mål nån kilometer efter de andra.......
Vid gardering så ta med spetshästen 2 Next Lavec.

Lopp 5: Här är det öppet och svårt. Försöker med 9 Latitud som förstastreck. Varnar för 5 Hobgoblin Face som ofta går bra på kort distans.

Lopp 6: Här blir favoriten 3 Tom Raider och den streckas MEN här vill jag ha tempo och då kommer mitt drag längst ut i banan så löv, tupéer och grus flyger all världens väg, 11 Elton Silvio! Ett lopp i kusen och det ska föra fram kraken en hel del och då blir det som sagt åka av.
Garderar ni mer, 4 Iceland och 6 Cash Winning Vita och även 10 Viking SS räknas....

Lopp 7: Här är förstastrecket definitivt 10 Meadow Zoot som såg kalasfin ut senast, möjlig spik . Vill dock ha med Dyhrbergs 14 Qato Quattro som har en god speed att tillgå.....


Lycka till era speltorskar:-)

RSS 2.0