The last hours

Kämpar och bryter ned de sista timmarna på det här året. Önskar ett gott nytt år till alla med hopp om kärlek, solidaritet och omtanke

***

Travet slut för i år. Avslutade med 6 femmor på bolagssystemet. Inget bra år för bolaget men vafan, vi får väl kämpa ett tag till:-)
Har några klara till nästa omgång:-P

***

Blir nyårssupé nere på Strandrestaurangen vid Orsasjöns strand. Hjortfilé var på menyn bland annat. Det ska väl slinka ner....Farsan hänger på oss ner också så får han lite till livs också:-)

***

Har gjort årets sista invägning. Den var ungefär som årets första invägning:-P

***

Som det letats.....I det nedre vecket av min mage hittade jag höstnumret av fotbollsmagasinet Offside. Härlig läsning på något fuktiga sidor...

***

Kom på mig själv att tänka djupt. Scary moment.

***

Nä, håll ihop det här nu och sköt om er. Nya dagar imorgon och lova inte för mycket. Det är ingen större skillnad på 1 januari och 12 april....egentligen.
Själv siktar jag på att kunna köra riktiga armhävningar i år......sådana där magen inte ligger på golvet när man kör.

Gott nytt år

Vassjön idag

Haft den gode Åsa-Nisse på besök i dagarna. De har ju inte så mycket is på hemmavattnen nere i de sydligare delarna av Europa så då blir det till att åka uppåt en bit.
Vi drog iväg till Vassjön idag och det blev en härlig, solig dag. Lite blåst men inte alls obekvämt.

Nappade som på vårfisket nästan:-) Jävligt bra, helt enkelt. Vi fiskade nästan 3 timmar och jag drog ihop dryga 13 kg och Pelle dryga 8. Nu höll han igen av hövlighet och för att ingjuta lite självförtroende i min sargade kropp så det tackar jag för;-)

Vassjön är en mycket bra pimpelsjö. Hade 266 stycken så ca 50 gram i snitt ungefär blir det på abborrarna. Största abborrarna låg på runt 2 hekto.

Vi värmer oss lite innan utgång.


Uppesittarkväll

Då har man suttit uppe med kvällens trav.

Stora systemet sket sig direkt tyvärr så där blev inga julpengar. Blev det inte heller på mitt eget även om det såg bra ut ett tag.
Spikarna i de två sista vann tyvärr inte men var ändå riktigt bra, Le Cupole och Magnificent Match. Tar de med mig till nästa gång då de antagligen vinner.

Siktar på annandagen nu då, V75 igen då och bara att slänga in resterna av plånboken......:-)

***

Imorgon är huvudsysslan innan gästerna kommer att snickra ihop två stycken Jansson. Det ska väl ordna sig på nåt vis, gissar jag.

***

God Jul

En riktigt fröjdefull jul tillönskas alla


Stökar på

Mer tillverkande av julgodis idag. I´m gonna grow fat.....(här finns det då alltså läge för ett gäng straffsparkar som jag lämnar öppet)
Rullat och stekt köttbullar också, ca 95 stycken med ansjovis, skånsk senap och timjan bland annat.
Nu återstår en rullning till och den får bli imorgon.
Man är en kämpe....

***

Vill utfärda persona non grata på tomtejäveln. Han har stulit mitt utseende, den fete fan

***

Såg nåt tvprogram där ett gäng fjuniga fjällsolsbruna skidåkarwannabes  ojar sig över att vaxa in bringan och rycka ett par solblekta fjun.
De skulle ha min bringa så då skulle de möjligen hitta en mer gångbar anledning att oja sig.

Provade vaxa bringan och det följde med hud med stråna när man ryckte vaxmattan......hud FRÅN  ryggen 

Då är det ingen lek längre

Passade på att fylla på tandpetarstället medans jag ändå var igång. 

***

Han är så ond att hans öra fruktar hans tunga – Elias Canetti

 


Rätta touchen

Donat ett gäng köttbullar idag efter fröken Pernilla Wahlgrens recept. Det med julmust. Blev riktigt goda och fick faktiskt en 10:a av Hugge i betyg:-)
Dock verkar det som Wahlgren har större nävar än vad fröken Lilja har, då det blev ca 80 bullar och enligt receptet var det 40. Kan bero på min missriktade snålhet, vad vet jag.
Nu blir det två laddningar till i samma storleksordning. En omgång med ansjovis och skånsk senap och en omgång lite mer naturella.
Så det ska nog räcka till alla hungriga på julafton. Alltså alla som tänkt sig vara här:-)

***

Det har på något vis blivit enklare att göra armhävningar nuförtiden när magen liksom ligger kvar på golvet när man kör.....

***

Tog ledigt 2x45 plus tillägg från julstöket ikväll och glodde på Zlatan. Han gjorde mål igen i Milans seger mot Cagliari med 2-0. Bra Zlatan. I övrigt ingen vidare match.

***

Fick en ny bok idag, Ekwalls "bloggbok". Ska väl vara läsvärd.

Sen blev det en impulsbeställning av några böcker ytterligare från Vertigo förlag

 Jonas Indes KKM.

HP Lovecrafts skräcknoveller

Äkta skräck av Magnus Blomdahl

Ett gäng förhoppningsvis trevliga böcker:-)

God Jul till mig

Julmaten är inhämtad

Oj, såg en gammal boxningsmatch på ESPN, Mickey Ward vs Gatti. Det var Ward´s sista match då han innan matchen redan bestämt att det skulle vara den som avslutade hans karriär.

En riktig kanonmatch som gick alla 10 ronder och Gatti vann på poäng. Ni som sett filmen "The Fighter" vet ju vem Mickey Ward är då filmen handlade om hans karriär och så då hans brors drogande. En riktigt bra film för övrigt.
Kul också att se avslutningen på matchen där boxarna, efter enorma slagväxlingar, leende kramade om varandra. Respekt.

***

Julshoppat käk idag. Ser ut som min matchvikt inte kommer att bli mindre

***

Lyfte en kartong med gamla vinylskivor igår. Tung jävel. Skulle inte gjort det. Handleden hurts. Men har nog aldrig påstått att jag är speciellt smart.

Bara att jag är smartare än de flesta. Och det säger ju inte mycket när man bor i ett inavlat, hillbillyterritory....

Jo, sen är jag ödmjuk också

***

Har sparat hår på skallen ett tag nu. Det växer sakta. Väldigt sakta.

Dåligt tålamod är mitt mellannamn

Får bli en rakning ikväll

Ingen jävel som skulle känna igen mig med lugg ändå

***

En stor del av de människor som äger mark har en helt annan syn på naturens leverne än vad jag har.
Kan inte säga att jag har mycket till övers för dem.
Att vara markägare verkar vara något som slår sig på de tänkande delarna på ett allvarligt fel sätt. För att förklara närmare och enkelt. Man blir uppenbarligen dum i huvudet.
Inte alla, men många

***

Den mycket vältalige och välskrivande "Naturbrukaren" som är så väl ansedd i vargfrågan, hos nollvisionärerna vill säga, har ju mycket åsikter. Han är ju markägare till att börja med.

Men nog är det en smula "roligt" att han blåser upp sig själv till en av kunskap hybrisspäckad ballong och inte ens låter de han häcklar komma till tals. Är ju fantastiskt lätt att driva sina frågor utan mothugg. 

Går inte att ta sådana pajaser på allvar, hur väl de än uttrycker sig. Blir lite för internt när kommentarerna oftast består av likasinnade. Ett under av rövslickande helt enkelt. 

***

Tänkte här skriva något rått och obehagligt hämtat från mitt eget huvud. 

Men vill inte uppröra de känsliga för mycket så här några dagar innan jul. 

Tar det alldeles innan jul istället så det finns i färskt minne när ni smakar av julgröten, öppnar de gulliga små paketen och välkomnar en tomte in i era boningar.......

Tjipp 

Att odla krasse

Drabbade dagen tidigt idag och klockan ringde halvsju. Planeringen var att åka till Vassjön, plocka upp 14, 3 kg abborre, väga in, hämta segerchecken, sladda hem och käka en god middag. Men valde att avstå, handleden känns inte riktigt okey.

Min kära sa när hon kom hem från jobbet imorse " Det var ett KLOKT beslut"

FATTA! Ett klokt beslut! Jag hörde det själv.

Kanske finns hopp för mig ändå;-)

***

Börjar bli dags för fotvård på de två fossingarna man sitter inne med. Har insett det nu när det hela tiden ligger små stickor av parkettgolvet längs "stigen" jag skrapat upp på vägen till vardagsrummet.
Hudsprickorna på hälen är så djupa att jag funderar på att plantera lite krasse där. Borde bli ren hälsokost.

Faktum är att häromdagen ramlade det, ur en av sprickorna, ut ett brev adresserat till min gamle chef på Televerket på 80-talet. Förstår nu att det aldrig kom fram och att han aldrig kallade till lönediskussioner som jag på ett bestämt vis ställt krav på i brevet.

Nä, fotkniv och fil fram

***

Ingår numer i biograf-gruppen. Orsas "Röda Kvarn" ska öppnas igen är det tänkt. Anmälde mitt intresse och det ska bli roligt att få vara med och dra igång bion igen.
Digitalisering kommer att ske redan i början av året och målsättningen är att den ska vara i drift någonstans under nästa år.
Har en hel del idéer kring vad man ska hitta på med biografen mer än att köra vanliga biofilmer på den.

Tar gärna emot andra idéer också! Har ni några vilda funderingar så fram med dem! Bara att mejla eller skriva dem här på bloggen.

***

Hur kryddar man de godaste köttbullarna?

Några tips?

Är förste köttbulletillverkare till julbordet...

***

Börjar bli dags för en rejäl travvinst nu. Att bankkontot kippar efter andan är ställt utom all tvivel....

Blir en härlig uppesittarkväll när V75 går av stapeln på fredagkväll. Bra initiativ där:-) Tycker iaf jag, för då är det dags för ett grymt uppsving på vinnarkontot.
Man måste tro......

***

Zlatan i skytteligatopp efter ytterligare ett straffmål igår. Han slår rejält hårda straffar den gode Zlatan :-) Lite smolk i glädjebägaren är att det var en filmstraff(Boateng) Men man kan inte klandra domaren, filmandet har blivit en konstart verkar det som:-P
Zlatan filmade, till synes, också förra matchen. Faktiskt första gången som jag har sett honom göra det. Får hoppas det inte blir någon vana.
Ny match på tisdag, svår bortamatch på Sicilen mot Cagliari. Skön tisdagkväll

***

Guiseppi Rossi ska hinna bli klar för spel till EM för Italien. Kanske också Cassano.
Låter bra. Tillsammans med ytterligare utveckling(åt RÄTT håll, tack) för Balotelli har Italien en offensiv som kommer skörda framgångar. Tillsammans med Juventus Marchisio som gått framåt enormt som mittfältsgeneral kan EM bli något som får glädjemätaren att gå i topp.

FORZAAAA AZZZZUURRRI!!


Tipptapptipptapp

Julen närmar sig snabbt. Tomtar överallt. Hittade en riktig tomte på en blogg häromdagen. En s k opinionsbildare inom ämnet VARG och NOLLVISIONÄR.  Mycket välformulerad och väl påläst.
Men som vanligt är mycket yta, skrapar man lite är allt som vanligt med fastmonterade skygglappar och gammelvärldstänk.
Bara markägare i vår natur ska bestämma vad som där ska härbärgeras, tycker den här lite roliga tomten. De som inte äger nåt ska naturligtvis dra igen munnen. Uppenbarligen tror han sig också äga fåglarnas kvitter, doften från växterna och naturens alla upplevelser för sinnet.

Att han sedan stänker upp sitt hybrisstinna formulerande med att klanka ner på kunskapsnivån på alla "aktivister" som han kallar det och samtidigt försöker vara tekniksmart genom att tracka IP-numren på de som skriver kommentarer och därefter refusera dem som inte har ett IP-nummer som är inom ett vargrevir visar på en hjärna som sysslat alldeles för ensidigt med ett ämne.
Ett IP-nummer säger knappast var du bor, mer var du är. Men det har käre bloggtomten inte snappat upp i sin iver.

Det är förhållandevis lätt att driva en fråga om man själv kan sitta och ta bort alla kommentarer som är av annan åsikt.

***

Har äntligen gaddat mig. Ja ,tatuerat mig.

På pungen.

" Kan innehålla nötter"

***

Vörtlimpor ska alltid innehålla russin. Människor ska alltid innehålla solidaritet.

Inget av de två är självklart

***

Apropå russin.

Att åldras med värdighet och med prakt känns alltmer avlägset. 

Påsarna under ögonen liknar mest kassar hämtade från billighetens Mecka, Ikea 

Att man för övrigt mest liknar en vältuggad McFeastmeny med extra allt gör det hela ännu svårare 

***

Om man lyssnar på ljudet som uppstår när man knäcker benen på en tax

Blir man oftast sugen på en kexchoklad

***

Sett några udda filmer på sista tiden också.

Bland annat John Carpenter´s senaste alster "The Ward"

Det var längesen Carpenter gjorde nåt bra. Vi får vänta ytterligare tyvärr.

En finsk julfilm letade sig också in på repertoaren " Rare Exports - A Christmas Tale"
Tomten är inte av det trevligare slaget i den här rullen :-) Lite småskojig men knappt sevärd ändå.

Har ett gäng filmer som väntar på att hamna framför mina ögon. En del av oklanderlig karaktär;-) Men först ska det ses några normala rullar och så naturligtvis julfilmen nr 1 " The Nightmare before Christmas" med den fantastiske Jack Skelleton:-)  Ska också bli kul att se Spielbergs "Super 8"

***

När de spelar väldigt hög musik i en klädaffär tappar man helt omdömet. Du ser en skjorta och tänker, Wow, om det här var en cool fest och jag var en cool kille skulle det här vara en cool skjorta! Så kommer du hem. Ingen musik, ingen fest och du är ingen cool kille längre. Bara 500 spänn fattigare.   // Seinfeld

***

Var ner på skolan idag för att hämta ett av bonuskidsen. Var där någon minut innan(inte ovanligt).Två grabbar sköt straffar på varandra. De var väl i tioårsåldern. Kunde inte hålla mig så jag frågade om jag fick prova. Det fick jag

La en stenhård bredsida från 4 meter som träffade grabben i sidan och rätt upp i krysset.

Jag blev glad för målet

Grabben fick ont

Ska sluta fira mål när jag fyllt femtio....kanske


***

Längtar verkligen efter att få skrida in på gymet och lägga min välsvarvade kropp under en tung skivstång. Lär dröja ytterligare ett tag med tanke på handledens kondition.

Men framtills dess luftlyfter jag vikter skitsnyggt.

Satte precis personligt i bicepscurl i profil. Så vackert. 

Jag är duktig. Och sjuk

***

 
Luciamorgon

Visst fasen! Lucia idag och eftersom traditioner är till för att hållas så kommer en gammal, kärleksskimrande historia återigen på bloggen. En historia om tro,hopp och kärlek. 

En luciamorgon i mörkret

Ögonen vänjer sig sakta vid det mjuka mörkret, du börjar skönja de välkända, trygga detaljerna i ditt sovrum.
 

Ditt huvud vrider sig sakta till höger och du ser din käresta ligga varmt bredvid dig, så fulländat och förföriskt vacker. Sakta vaknar du och känner dina kroppsdelar långsamt skälva för att förbereda sig för ännu en välsignat salig dag.

Du sätter de mjuka fötterna på det varma golvet som knarrar behagligt när du lägger din tyngd på golvtiljorna. Makligt smyger du ut i köket och varsamt lägger du det nymalda kaffet i bryggaren som sorlar igång i sitt lugna, rogivande tempo.


Det är luciamorgon och du är på väg till ditt älskade yrke sedan tjugotre år tillbaks i ditt lyckliga liv. Kaffet smakar himmelskt tillsammans med det nybakade vörtbrödet som din fru bakade igår kväll. Ute är det några minusgrader, det är friskt och härligt och det är med gott mod om en bättre värld du cyklar de fem minuterna till din arbetsplats.


Väl framme stegar du in i fikarummet där adventsstakarna lyser tillfredsställande och skapar den stämning du så mycket älskar.

Dina arbetskamrater troppar sakta in och tar sina välbekanta platser. Ni väntar förväntansfullt på luciatåget som strax ska vandra in och förgylla denna dag.

Du hör längre ner i korridoren hur sången börjar med sina välkända, smekfulla versrader. Luciatåget träder makligt in i rummet och radar upp sig, en lucia, några tärnor och några Staffan. De är outsägligt vackra och det är något av det mest hänförande du upplevt. 


Inom dig väller glädjen och lyckan upp igenom din kropp, du känner dig upprymd men också något annat…..något….odefinierbart.

Det är också då du hör den lilla, men ack så hörbara falsksången från en av de tre stalledrängspojkarna. Kaffet du har i plastmuggen framför dig smakar beskt och du tittar ner på dina händer….de skakar. 


Känslan inom dig säger att nu får det vara nog, hör de inte att fanskapet sjunger falskt? 


Du rör dig förvånansvärt snabbt när du nu skrider till verket….. De hinner aldrig ens sluta sjunga förrän du med två långa steg är framme vid samlingen vitklädda och rödklädda, du snappar snabbt upp förskäraren ni skurit upp de alltför sega och ”förfårussinbakade” lussebullarna med.

I din ej längre skakande hand sveper den vassa eggen över de tre unga, falsksjungande struparna på Staffanpojkarna. Som på en klafforgel viker halsarna sig bakåt och blottar de julkuleliknande adamsäpplena. Kaskaden av blod träffar golvet i ett högljutt plaskande…ett utstuderat vackert ljudfenomen tänker du och tittar ner på den vackra julfärgen.


Någon skriker och du funderar på om det kanske är för att de äntligen hört falsksången från de vämjeliga små ungdomarna….Lucia stirrar hålögt rakt in i ditt ansikte, hon sjunger inte längre, du formar orden ”natten går tunga fjät” för att hjälpa henne på traven samtidigt som förskäraren, kultiverat och belevat, förpassas rakt in i hennes ännu seende högeröga.

Det knastrande ljudet får dig att tänka på att du måste komma ihåg att posta julkorten före den 17:e. 


Ljudvolymen är hög nu och du kan inte längre urskilja melodin som alla försöker sjunga….De åtta arbetskamraterna ser onekligen ut som de sju små dvärgarna…ja, förutom att de är en för mycket, där de trängt upp sig mot den bakersta väggen i fikarummet med skrikande, gapande munnar.
I det inferno som råder kan du inte komma på namnen på mer än fyra av de sju dvärgarna…..Glader, Butter, Prosit och Toker…tänker du…Skrattar inombords när tanken slår dig…Toker kunde vart jag…..


Du lägger huvudet på sned och tittar oförstående på dem, någon kastar en stol mot dig som du ledigt avvärjer. Några tärnor har nu försvunnit högljutt ut i korridoren, du tar två steg närmare dina mäkta skräckslagna kollegor.

Med ett snett leende får du tag i den närmaste, kniven skiljer huvudet från kroppen med kirurgisk livfull precision. Du håller upp den brunhåriga kvinnans huvud framför dig och stirrar in i hennes livlösa ögon och säger sakta … ”inga julklappar i år”.

Du släpper huvudet som med ett blött, skummigt läte dimper ner på det genomkladdiga golvet.


Dina öron larmar av oljudet då församlingen inte längre kan sjunga rent, taktkänslan är helt borta. Staffan Stalledrängarna ligger som de tre vise männen gapande i all sin enkelhet, vem fan ska nu vattna fålarna? 


Med bestämda steg går du mot utgången, i korridoren ligger en av tärnorna, hennes vita skrud är rödbestänkt. Du stannar till och lyfter upp henne, du känner hennes andetag….en tanke far genom ditt huvud, fastnar aldrig, en kliande känsla….sirener hörs, upphetsade röster kommer närmare ….utifrån…..Flickan hostar till och vaknar, du känner dig väldigt trött. Smaken av nybakat vörtbröd känns när du rapar till, en tanke…till……Plötsligt människor med vapen, någon skriker…..en brännande smärta, en dov smäll, i vilken ordning vet du inte.


Du tittar ner på ditt bröst där en stor röd fläck växer sig större, dina knän träffar golvet i en nydanande hård smäll….Tärnan landar framför dig, ett knivskaft sticker upp ur hennes mun…. 


Nu förstår du, någon har skvallrat……din fru naturligtvis, minnesbilden klarnar från morgonen när du lämnade det varma hemmet, kaffet, ugnen på 220 grader………din frus glasartade blick på dig därinifrån………

 

Fanskapet måste tagit sig ut, tänker du när ditt liv försvinner och mörkret tar hand om din svarta själ………….


Per-Åke in Thailand

Per-Åke på Orsa Fiskecenter är i Thailand för, bland annat, fiske. Fick ett sms att ett av målen var att få en firre i min viktklass. Igår dök det upp några bilder i min mejl. Målet var uppnått ;-) Att vara med och mot

Lyssnade på någon figur i nåt debattprogram på tv. Det handlade om brott mot mänskliga rättigheter. Alla tyckte förstås det är vedervärdigt
Även den här figuren som talade om att hon/han arbetade med brott mot mänskliga rättigheter.

Jag vet inte jag, men att arbeta MED brott MOT mänskliga rättigheter känns ju lite......sådär....


Spänning i vardagen

Woaw! Känner spänning och funderar på om det äntligen är dags att ta klivet. Slår upp sidan med flämtande andhämtning.

Bara att jobba mer, hårdare och längre med bättre betalt.

Knycklar ihop Expressen med framsidan i brännande skrift

"De här tjänar mest i Orsa"
The Lonely Island !


Italy

Short cuts

Har som mål att ta en gran idag. Läst taxeringskalendern och tänker ta från någon av de rikaste

You can call me Robin Wood

***

"Tv-bonden Pär-Ola 37, om sitt hångelfiasko" är rubriken i Expressen, tydligen fick han inte hångla på sina dejter...Fan! Jag fick inte hångla på 20 år, vad kallar man det då?

Ful?

***

Nu går det bra att hyra fågelbord av mig till en billig slant. Har så kraftig hårväxt i öronen att det nu äntligen håller till att hänga talgbollar i.

På köpet får ni en stilig, välväxt kropp med ikonstatus

***

Dricker vin. Lite så där överklassaktigt. Med näsan vinklad en aning uppåt.

***

Anmälde mig till AB Stand-In Body Parts

Där kan man få hoppa in och göra olika kändisars kroppsdelar om
de känner sig obekväma med att visa upp äkta vara någon gång.

Fick åka dit på audition

De skulle ringa om det var så att Plura fick för sig att inte vilja visa magen något mer

***

Lundsbergs internatskola ringde mig alldeles nyss

De ville jag skulle bli deras försvarare i mediacirkusen som pågår

Som tidigare elev och pennalist med högborgerlig bakgrund

var deras uppfattning att det skulle vara den ultimata lösningen

Avböjde bestämt

Att försvara någon annan än sig själv ligger inte för oss högborgerliga

Så det så

***

Det var länge sedan som en kam fick sköta sina sysslor på min skult

Däremot brukar jag på kul försöka torrkamma lugg ibland

Skrattar i regel hysteriskt

***

Idag såg jag verkligen en fyrbent ko

En fyrbent!

***
Fredagsdisco

Som Nunstedt skriver i Expressen ikväll. En smula likt Marc Almond och något som bara är lite likt den gode Almond är för mig fullt tillräckligtThis is JAZZ;-)

Till er som inte sett Anchorman. Will Ferrell at his best...RSS 2.0