Veckans tävling

Vad är detta? Först rätta lösningen vinner ett pris:-)
 

Airbourne - fredagsrökaren


Orsa Besparingsskog bemöter......

http://www.orsabesparingsskog.se/default.asp?PageID=1&NewsID=184
 
Här bemöter då ÄNTLIGEN Orsa Besparingsskog Fiskejournalens artikel från tidigare.
 
Har inte hunnit läsa igenom den mer än en gång men redan i början på sitt bemötande visar de sitt tänk och hur illa ställt det är med att greppa en global verklighet. Jag är innerligt trött på människor som ser till sitt eget, inte kan tänka i vidare perspektiv eller ha koll på ett jävla skit.
 
"Det är roligt att så många visar intresse för Orsa Besparingsskogs affärer och att det intresset spridit sig långt utanför kretsen av delägarfastigheter. När det gäller journalistik är det brukligt att den eller de som omskrivs i en artikel också ska få uttala sig för att räta ut eventuella missförstånd och ge sin syn på saken. I detta fall har inte Orsa Besparingsskog över huvud taget blivit kontaktade eller på annat sätt tillfrågade. Många av våra delägare, som läst artikeln i fiskejournalen, har med all rätt blivit oroliga och vi har fått flera frågor rörande de påståenden som presenteras i artikeln. Med anledning av detta vill Orsa Besparingsskog här ge våra delägare information om vår kraftaffär."
 
De tycker det är roligt, förstås i ett raljerande tonläge, att det spridit sig långt utanför kretsen av delägarfastigheter. Men vafan! Vad tror ni, Besparingsskogen? Att ni kan sitta och bestämma och göra vad fan ni vill med det ni äger? Utan tanke på vad som händer, vad som kan hända, ekologisk påverkan och allt annat.
OCH hur lik strutsar tänkte ni fortsätta vara? Hade det inte varit möjligt för er att bemöta kritiken för den har NI haft full reda på att den skulle komma för så naiva kan ni bara inte vara att ni trodde att det är bara att köpa ett antal ifrågasatta kraftverk på basis av Fortumexperter och UNDGÅ kritik! Hur fasen tänker ni då?
 
Finns mycket mer att nämna kring det här men nu ska jag duscha och sedan blir det hockey och zombies på teve :-)

Klubbmästerskap Fk Match, Lillån 11.30-15.30

Första klubbmästerskapet för säsongen avgjordes idag, söndag, i Lillån under 4 timmars mete. 8 tappra metare dök upp till lottningen som avhölls i sedvanlig god ordning.
 
Vädret för dagen var en smula oroande(för fisket)med en stor sol som knappast såg ut att ge sig. Lite vind i alla fall så det krusade sig lite på ytan. En hel del lekande brax bakom våra ryggar var det också och på det hela taget var det väl kanske ingen som trodde på något jättebra fiske.
 
För mig egen del tacklade jag upp tre toppar till 12,5 meter t-p. Två stycken rullspö garnerade med 8 och 10 grams flöten plus ett 3,5 meters ifall löjan och småmörten skulle vara i farten av någon outgrundlig anledning.
Hade bara ett sorts mäsk och det var Mondial Canal Gardon plus lite Epiceine. I det casters och dead maggott.
Började på korta platsen och fick en småmört nästan direkt. Peter till höger om mig dundrade på en brax nästan på en gång. Under tiden jag svor över det så nappade det brax åt mig också alldeles intill bryggan, ca 8-9 hekto fick förpassas ner i nätet.
Jörgen till vänster började så småningom dra småfisk, förvånansvärt bra drag faktiskt. Rätt skapliga löjor emellanåt uppblandat med en del mört. Åt mig avtog det mesta och fick koncentrera mig på att försöka röra på mig lite och inte sitta hela tiden. Ryggjäveln is killing me.
Nåväl, så småningom började Roffe från peg 2 dra brax. Tror han fick ihop 6 braxar till slut. Jörgen fick 4 stycken och jag fick en napprusch när det var 20-25 minuter kvar på matchspö. Fick 2 stycken och tappade en feting plus en del napp till. Var lite spännande ett tag.
Peter valde i andra hälften av tävlingen att prova mask som bete och sällan man ser en sådan napprusch som det blev åt honom då. Fick ett gäng skimmers på kort tid och det nappade direkt det landade i princip. Tyvärr för Peter  var det skimmers och inga riktiga bruningar
 
Jag ändade upp på 39 stycken fiskar där då 3 stycken var brax.
 
I juniorklassen vann Anna före Oscar. Anna hade bara småfisk och det var ett bra antal.
 
Jörgen satt på Golden Peg men den fick vi då spara på och den går vidare till nästa tävling.
 
Resultat
 
Peg 1 Anna Mattsson 1860 Junior Plac 1
Peg 2 Rolf Andersson  8310 Plac 1
Peg 3 Jörgen Storm 5180 Plac 2
Peg 4 Kenneth Lilja 3660 Plac 4
Peg 5 Peter Lindh 4640 Plac 3
Peg 6 Claes Mattsson 1140 Plac 6
Peg 7 Göte Sjölin 2040 Plac 5
Peg 8 Oscar Sundberg-Storm 1130 Junior Plac 2
 
       
          

Lördagen

Det kom som en överraskning minsann, årets första dopp. Lastade av en båt från släpkärran, precis när den gick i plurret fick jag snubbelfot. En hyfsat osynkad frivolt senare landade jag på ryggen. I vattnet.
 
Synd att man inte har lugg, tror den varit skitsnygg vattenkammad
 
***
 
Började lördagen med att läsa in mig på schlagervinnarna genom alla år.
Fortsatte med att lyssna igenom hyllade Daft Punks återkomst med nya plattan
Tyckte den var bra men kritiken från en annan här hemma var inte nådig
"Vad är det för skit du lyssnar på?"
:-)
 
***
 
Körde ett speedtest idag. Tävlingen stod mellan det översta magvecket mot det nedersta(har bara två veck). Tidtagning förstås. Tryckte in en gul,hård ärta från sidan med fart och knäppte tiden när den slank ut på andra sidan. Klar vinnare, det nedre vecket. Anledningen torde vara värme och oerhörd svettproduktion som gjorde ärtans åk till ett väldigt glatt sådant. 2,73 sek lyder det nya rekordet.
 
***
 
Imorgon är det årets första klubbmästerskapet för Fk Match
 
Vi kör i Lillån med lottning 10.00
 
Mygglarver och casters står redo
 
Kollade väderleken och gissningsvis kommer skinnet anta en grisrosa nyans under tiden man sitter och hänger på grejorna utan napp.
Alldeles för soligt
 
***
 
 
 
 

Så där ja....The 2 best

Lördagen fick börja i lugn takt. Läste in mig på schlagervinnarna genom alla år och här har ni de två bästa vinnarna. Marie Myriams bidrag som vann 1977 kommer jag ihåg som igår, skitbra helt enkelt :-)
 
 
Den andra som alltid håller måttet är vinnaren från 1965 och framförs av France Gall.
 
 

Orsa Besparingsskog

En länk till Fiskejournalen och en aktuell artikel kring Orsa Besparingsskogs inköp av Svarte Petter.......Är de ledande personerna i Besparingsskogen verkligen inte mer kompetenta? NÄR ska de bemöta kritik och sluta strutsstoppa skallarna i backen? 
 
http://fiskejournalen.se/dalig-affar-att-kopa-vattenkraftverk/

Börjar bli dags.....

...för den här rullen nu. "V/H/S"

Örebrometet

 30-årsjubileum i Svartån i år och i reptilhjärnan hade man ju tänkt slå till ett sådant jubileumsår, men nu har jag skjutit upp segerbanketten. Tills nästa 30 år och då blir det alltså vid 60-årsjubileumet. Då hoppas jag att Fk Mittmetarna ordnat med funktionärer som hjälper till med upptackling och framförallt hjälper mig ner med grejorna och sätter mig på boxen.
 
Well, jag och den långe herr Lindh slängde oss ner till Svartån på fredageftermiddag redan. Mäskblandningen gick snabbt och året till ära drog vi till med ett nytt mäsk. Med salt i. Om det sedan var förklaringen att brax lyste med sin frånvaro tror jag inte helt på. Själv har jag ju knappt fått en brax i hela mitt liv så att skylla på lite saltmäsk känns ju jävligt onödigt.
Nåja, vi kollade av strömmen och det verkade inte vara så illa som befarat utan mer normalt.
 
Scandic i centrum fick nöjet att härbärgera våra kroppar och efter en sedvanlig middag på Coco Thai och några öl så blev det tvhockey på hotellrummet.
 
Lördagmorgon och redan där utnämner jag Hotel Scandic i Örebro centrum till det hotell som gör det bästa baconet! Perfekt knaperstekt och det tillhör inte vanligheterna vill jag påstå.
 
Årets första lottning utföll till belåtenhet då jag drog nästkant med peg 45. Den kan man inte klaga på. Fick Jesper Mudman Dyberg på kanten, han som i år tog klivet in i Elitklassen och som det senare visade sig klarade det galant.
Till vänster satt herr Tono och ytterligare till vänster hamnade Peter.
La ut 10 bappelsiner på 12,5 meter, 5 likadana på korta platsen 7 meter. Lagom med döda maggott tillsammans med klippt mask i mäskbollarna. Körde med Gros Gardon, Riviere och Super Black Riviere salted och ett par kg leem.
I löjmäsket som vanligt mest kokosmjöl. Till det majsmjöl och vanligt ströbröd och rött surface leem.
Började med t-p och korta platsen. Peter och Micke körde löja direkt. Körde några drifter men när Peter och Micke började dra löja nästan direkt så klev jag in på det också.
Nappade skapligt i ett gäng minuter, kommer inte ihåg exakt men plötsligt vred någon på strömbrytaren och löjan var borta för oss alla tre. Micke gick ut och testade och fick fisk ganska omgående. Andra fisken var en riktigt brytare, ca 1,5-2 kg brax.
Sedan började han kötta. Jag var ut några gånger och provade men det gav inget så bestämde mig ganska tidigt att vara vaksam på löjan och prova med täta intervaller. Bara att glömma Micke och se om en andraplats var inom räckhåll. Såg Peter och han var den enda som jag såg fick lite fisk. I övrigt såg det dött ut, bortsett från Micke förstås.
Peter låg sisådär 40-50 fiskar före mig när han gick ut och bumpade en brax. Det betydde att han hängde kvar med t-p. Strax därpå bumpade han en till. Under tiden hade löjorna kommit tillbaka och jag kunde gå ikapp och förbi.
 
Var själv ut och provade flera gånger men bara i korta intervaller när löjorna hade sina återkommande perioder då de var helt borta.
Åt Micke Tono var inget att göra och en säker förstaplats för honom. 14820 gram blev segerresultatet. Själv lyckades jag med min föresats och knep andraplatsen med 4190 gram och 330 fiskar. Peter blev sexa på 3270 gram. Trean på sektionen blev Jimmy Johansson med 3660 gram.
 
Var ganska nöjd med min andraplats och det kändes bra inför dag två, att man åtminstone var med. Det som däremot inte kändes bra var ryggjäveln och något plågsamt att tänka på dag två var det.
 
Tillbaks till  hotellet och koll av V75 i lopparkivet, flög på målfoto i första avdelningen så bara att knyckla lappen.
 
Blev middag på hotellet och sedan var det tänkt med lite poolning och några öl. Men poolen var upptagen så Peter fick köra lite bastu medans jag gick ner på rummet och intog vilsamt läge för ryggen. Kollade sen med halva ögon på vm-hockeyn.
 
Söndag och lottarmen kändes spänd som sjutton. Skulle man ta samma peggar som de senaste åren? Nu gick det bra och min peg blev på samma sektion som på lördagen fast i andra änden, D36. Peter hamnade på samma sektion igen och tog min plats från igår.
Körde ungefär samma som på lördagen. Blåsten hade också tilltagit vilket gjorde betespresentationen något svårbemästrad på t-p.
Började även denna dag på korta platsen men det hände ingenting där. Fick sedan lite löja men fick inget som helst drag under dagen mer än under några väldigt korta stunder. Hade Niklas Strengelsrud till vänster om mig som fiskade riktigt bra på t-p varvat med lite löjfiske. De till vänster om honom hade också mer lite mer löja att fiska på än vad jag hade. Tydligen fanns det något skit i vattnet som fastnat i kanten som gjorde att det blev lite bakvatten där som löjorna gillade att stå i. Hos mig gillade de i alla fall inte att vara. De till höger om mig som jag såg, Augustsson, Roger Järling och Hossaholsten, tyckte jag inte fick något så trögade på efter löjan och hoppades på att de ytterligare nedströms fick uruselt också. Något som stärktes när Peter kom traskande och klagade på att det inte nappade något. Han hade ett par skimmers och en abborre.
Tyvärr var det nu inte så när invägningen kom och jag fick se mig stort slagen. Fick ihop 94 firrar till vikten 1100 gram och på det blev jag åtta. Slog mycket riktigt de tre som jag såg till höger om mig men sedan var det som sagt kört.
Bo Enström dominerade med långspö från kanten och vann överlägset med 11380 gram
På andraplats kom en comebackande Jon Anders Valle med 5780 gram. Peter blev återigen sexa, 3270 gram.
Niklas till vänster om mig drog ihop 4670 gram för en tredjeplats.
 
Sammanlagt visade det sig att Mikael Tono förvaltade sin etta från lördagen mycket väl och tog ytterligare en sektionsseger på söndagen. Det betydde att han återigen segrade i Örebro Öppna med platssiffra 2.
 
1: Mikael Tono 2 poäng
2: Runar Sperstad, Norge 3 poäng
3: Jon Anders Valle, Norge 3 poäng
 
Själv snubblade jag in på plats nr 17 med platssiffra 10. Bara att ta nya tag till nästa år.
 
Löjkungen från Norge, Runar Sperstad, flippade löja så det stod härliga till på lördagen och vann sin sektion med dagens näst högsta vikt, 12040 gram. Antalet var 1087 löjor. Bra jobbat.
 
Peter har öppnat filial där man kan köpa peglotter redan dagarna innan.
Arrangörerna gör återigen ett gott jobb
Mikael "Corleone" Tono
Tono häller upp lördagens tunga nät
Samma nät
Peter ser lite deppig ut Resultat dag 1
Lite kuriosa Dag 2 och redo
Niklas poserar med fångsten
Erik Bjurström plockar hem en massa priser i begränsade och juniorklassen
Erik igen The Winner Mikael Tono
Sperstad spänner löjmusklerna Jon Anders tar bronspengen
 
Bilderna är av dålig kvalitet då jag glömt att ställa om kameran:-P Hoppas det syns nåt i alla fall
 
 

Örebro Öppna

Då är snart bilen packad och resan mot Örebro kan inledas. Fixat iordning det mesta och faktiskt känns det ganska bra.
Som vanligt hoppas jag på att löjan är inne och naturligtvis, är lika välgödd som mig själv. Som vanligt blir det väl inte så :-P
Lottdragningen blir osedvanligt spännande i år och står det 15-16-17 på någon av mina lotter i år IGEN så flår jag mina egna vader direkt på plats och kväver mig själv med att slå en påse duvspillning i svalget. Det får eller kan bara inte hända för tredje eller fjärde året i rad! Fast det är ju inte kört ändå vid närmare eftertanke. Ifjol hade det faktiskt räckt med 15 minuter tidigare start med löjan så hade en andraplats varit bärgad på sektionen. Hade ju inga löjspön ens upptacklade dag 2 ifjol men drog upp dem mot sista 1 ½ timmen för att ha nåt att göra och då var det bra fart.
 
Jag och Peter seglar väl in på centrala Scandic framåt eftermiddagen men först blir det mäskblandning vid Svartån. Sen får det allt bli nån öl, poolning och så lite hockey på det skulle jag tippa.
 
Såg att Jimmy "The Boy" Johansson ville ha lite fart på forumet på Metetorget häromdagen om tippad vinnare i Örebro. Blev väl inte sån fart förstås, metare är ett segt släkte på många vis ;-) Själv skrev jag ett långt inlägg och skulle precis posta skiten när jag klickade fel och klicket hamnade på "Rensa formulär" . Idiot och orka komma ihåg allt jävla svammel som jag skrivit.
 
Mitt tips var i alla fall MIG själv :-) Det vore fint att slå till nu när det är 30-årsjubileum och allt.
 
Men det är kanske inte så realistiskt, är nog glad om jag lyckas genomföra tävlingen överhuvudtaget. Är rätt kass i ryggen och chaufförskapet vad gäller bilresan är redan satt i sten. Peter kör och jag halvligger bredvid och kommer med glada tillrop.
 
Okey, hoppas på gott fiske och skönt väder. Ska bli skoj

Insändare kring årsstämman

Jahaja, Mora Tidning dröjer med min hårt redigerade insändare(av mig ska tilläggas). Trodde att den skulle kunna beredas plats idag men det var tydligen läge för en Sverigedemokrat från Orsa att ondgöra sig över arbetskraftinvandring. För övrigt samma farbror som hade problem med att blöta tumjäveln och vända blad i årsredovisningen INNAN han började svamla och kasta skit. Här är i alla fall några rader från mig gällande årsstämman. Nu finns det ju anledning att skriva ännu mer efter att man läst tidningen Jordbrukaren där Staffan Öhlin får till ett magplask i den högre skolan men i och för sig beskriver väl hur fel de tänker.

Årsstämman för Orsa Fiskevårdsförening

Läser en artikel i MT kring årets stämma för Orsa Fiskevårdsområdesförening och ser en text som avslutas med att det var god stämning. Vem som skrivit texten står höljt i dunkel.

Man undrar om den som skrivit varit på samma stämma? Det var längesedan en sådan fars utspelade sig framför ens ögon. Då menar jag inte den utmärkta genomgången och tillhörande bildspel som sekreteraren genomförde som uppstart till stämman som mycket riktigt renderade stora applåder, dock inte från delar av den falang som också senare röstade bort sekreteraren (för övrigt ett tilltag att likna vid att Barcelona FC skulle sätta Leo Messi på bänken och sätta in korvgubben utanför arenan) Man baxnar!

Det man såg var en kraftig mobilisering från bland annat Orsa Besparingsskog och Orsa Sockensamfällighet. Många röstberättigade hade slutit upp. Det man kan konstatera är att syftet och intentionerna med mobiliseringen definitivt inte var ett ämne för en fiskevårdsförening. Ett, i mångt och mycket, beklämmande agerande från  företag/organisationer som Orsa Besparingsskog och Sockensamfälligheten.

Att prata om vikten av en rak, öppen och ärlig dialog som företrädare för Orsa Sockensamfällighet låter vackert och bejakande. Men i min värld betyder ord ingenting om man inte klarar av att leva upp till dem själv. Vilket det klart visat sig att de inte alls klarat eller klarar av.

Att några stycken ur Sockensamfälligheten begär ett möte med valberedningen innan årsstämman finner jag och många med mig i högsta grad anmärkningsvärt. Möjligen också en bidragande orsak till att valberedningen valde att hoppa av. Inte vad som kan kallas rak och öppen dialog. De valde också att ha ett möte med ordförande strax därefter.

Hela deras agerande före och under stämman är en mycket klar maktdemonstration som luktar mycket illa. Vad vill ni vara? En överförmyndare för fiskevårdsområdet? Beklämmande i all sin prakt!

Ledande personer i Besparingsskogen lyckas få stämman att säga ja till ett beslut som, om styrelsen fullföljer beslutet, i samma stund gör en handling som strider mot stadgar och till viss del fiskevårdslagen. Tvärtemot vad stadgar och lag säger att en fiskevårdsförening ska arbeta med.

Är ni så skrämmande dåligt pålästa på stadgarna och vad lagen säger, Orsa Besparingsskogs representanter?

Att driva ickefrågor kring Stackmoradammens överlevnad eller ej, på en årsstämma för ett fiskevårdsområde är helt fel forum. Att det ska vara så svårt att förstå?

Stackmoradammen ligger hos Fortum. Hos Fortum.

Att stämman sedan lyckas med konststycket att återigen rösta in en ledamot som driver frågor som inte har något med fiskevård att göra är inget annat än en mindre skandal.

Som lök på laxen blir han då också försvarad som en mycket viktig representant i styrelsen för OSS markägare.

Det hör till saken att den här representanten inte varit på ett enda styrelsemöte under hela 2012. Precis som året innan det. Inte har han heller reserverat sig mot något beslut. Frågorna han brinner för driver han genom att orera högt och ljudligt i olika matvaruaffärer i Orsa.

Är det en viktig och god representant? Tillåt mig att inte hålla med. Han upptar helt enkelt en viktigt styrelsepost som istället kunde innehas av någon som är mer engagerad i fiskevårdsfrågor än vad han själv är.  Till råga på allt var han den som skrek NEJ när frågan om styrelsen får ansvarsfrihet. En styrelse han själv sitter i. Bara att läsa stadgarna, § 16, sista stycket och när vi gjort det kan vi sluta kalla honom en god representant. Han har säkert kvaliteter som är av godo men inom fiskevårdsarbete finns inte de kvaliteterna. Det är fakta.

Ytterligare en reflektion, finns en del indikationer på att Besparingsskogen har funderingar kring ett kraftverksbygge i Oreälven. Vad får er att tro att ni ska lyckas med något som redan är klappat och klart? Fortum har fått nej i ALLA instanser, men ni tror någonstans ändå att ni ska lyckas? Ett nyuppförande av ett kraftverk kan aldrig finna någon symbios med fiskevård. Det fungerar inte så. En fiskevårdsförening kan inte arbeta för ett kraftverk. Det faller på sin egen orimlighet. Det klarar ni uppenbarligen inte av att inse.

Vad gäller restaureringarna i Oreälven sa Besparingsskogen nej liksom ytterligare representant för Orsa Sockensamfällighet på den skrivelse som skickades ut.

 5 % sa nej, 95 % sa ja.

De siffrorna talar tydligt. Rent statistiskt är det förödande för er sida av saken när ni också säger er företräda en majoritet av markägarna. Ni har inte det stödet som ni säger er ha. Inte alls faktiskt.

Eller för att använda orden som den styrelseledamot som ni, Besparingen, hjälpte att komma in i styrelsen trots att hans drivkraft inte har något med fiskevård att göra.

Han deklarerade högt och tydligt att han företrädde 2400 markägare. Det tangerar gränsen för det löjeväckande. Det finns ett högt antal markägare som inte håller med er och som funderar vad på vad ni håller på med efter ert agerande på stämman och inte minst med kraftverksinköpen.

Hur vore det med att försöka tänka i lite vidare perspektiv? Hur vore det att möjligen skänka en tanke på alla de övriga av Orsas befolkning som inte är markägare?

Jag är själv markägare och bevare mig från liknande företrädare. Har aldrig varit en god idé att dela in människor i grupperingar, markägare och inte markägare, sportfiskare eller inte.

Men det är så ni tänker. Att markägare ska ha all makt. Markägare ska skriva regler. Ingen hänsyn till nationella mål, EU-direktiv eller vad som nu kan komma från högre ort. Ni vill bestämma regler själva. En stat i staten, då blir allt bäst. Ni har också tron på att kunskap någonstans kommer med marken man ärvt eller äger. Vill upplysa om att det inte fungerar så. Det är inte fel att läsa några studier eller luta sig mot forskare i vissa frågor istället för att luta sig mot allmänt tyckande och att TRO något, som ni tycks göra.  

Jag är ledsen, men det är ett bakåtsträvande tankesätt som är fundamentalt fel. Vi behöver inte fler gärdesgårdar. Vi behöver bli mer öppna. Vi behöver mer intryck från övriga världen.

En restaurering av Oreälven med allt det som ska göras innebär att vi kan få en fritt vandrande öring upp i Oreälven och Unnån. En fri vandrande och stor öring. Unikt för Orsa, unikt för Sverige. En resurs väl värd att vårda och utveckla.

En sportfisk som ger Orsa som bygd ett utmärkt läge för att sportfiskare ska komma hit för att fiska stor öring. Något som skulle gagna hela kommunen i ökade intäkter till många av de näringsidkare som finns i Orsa. Ju högre intäkt ju mer skatteintäkter och desto mer pengar för kommunen att fördela till allt det vi värnar om.

Vill här också passa på att betacka mig från att några personer försöker få det till att mitt syfte är lika korttänkt som deras eget. Tro inte för ett ögonblick att min inskränkthet är lika förbluffande tät som er egen.  Det är den inte.

 Ni är onekligen mer än lovligt korkade om ni inbillar er att mitt engagemang sträcker sig till att jag gör några risvasar mot betalning för Orsa Fiskevårdsområde. Gör mig inte till er. Min drivkraft sträcker sig längre än pengar i egen ficka och att se konspirationer vart jag än vänder mig.  Jag är verkligen ingen människa utan fel och brister men någon jävla ordning får det allt vara.

Som avslutning, Orsa Fiskevårdsområdesförening är en mycket väl fungerande förening. Vida känt för sitt goda fiskevårdsarbete och inte minst engagemang.

Ni har mitt fulla stöd, många andras också, och kommer fortsatt ha det. Kämpa väl!

Tack för ordet

Kenneth Lilja

Markägare, fiskrättsägare och sportfiskare


RSS 2.0