Guldmedaljen bärgad....

Klockan 04.00 på söndagens morgon skrapades smulorna upp och mästerskapet i frågesport avslutades. Nästan 12 timmar med avbrott för lite trav och käk. Det blev en tuff match, lite likt en grävlingfight utanför grytet, där min start i det närmaste kan betraktas som bakhal.
Vi började med 30 st frågekort i spelet "Iknow".
Där blev det hårt mellan Prippen och Knogen men till slut lyckades Prippen vinna med 31 p, före Knogen med 28 och jag en bit efter med 22 p. Ännu en omgång av samma spel blev det trots mina småljumma protester.
Där vann nu Knogen med 30 p. Prippen tvåa med 21 p och jag sist med 12 p.
Någonstans där kändes det som min kunskapsbank gått i konkurs och att mitt deltagande i den här frågesporten var som att sitta på bordet som en tom ölflaska.
In med TP Party. Där tog jag en klar ledning och gick mot seger. Meeeen frågorna som man går ut med var inte med mig . Inte alls faktiskt. Tror jag fick en där svaret skulle vara " En japansk teceremoni" . När sen Prippen lyckades fylla sin spelpjäs och vandrade in i boet och fick första frågan....." Vilken av de sju dvärgarna har glasögon" lutade det kraftigt emot. Jo, han svarade rätt på den frågan, den kloke fan :-)
 
Ställningen då Prippen 2 Knogen 1 och jag 0 . Tufft läge.
 
In med ett nyproducerat "Geni" och där slet man sig fram till ett lika resultat med Knogen. Utslagskort följde och efter 4-4 två stycken kort i följd lyckades jag vinna nästa utslagskort och äntligen en seger!
 
Så blev det dags för Knogen att köra en medtagen frågesport, medtagen på det viset att han hade den med sig:-)
Där skulle jag och Prippen försöka matcha hans resultat från när han gjorde den på någon företagskonferens.
Bra frågesport men både jag och Prippen var chanslösa. Vi hamnade på 26 rätt (av 30) mot Knogens 28. Seger till Knogen.
 
Ställningen var då Prippen 2, Knogen 2 och jag 1.
 
Nästa spel blev "Popkult" och där blev det en enkel seger för mig och därmed utjämnat i mästerskapet.
 
Så blev det då dags för avgörandet. 21 stycken Bezzerwizzerkort med fyra frågor på varje. Vi fick skriva svaren och sedan gradera dem 4,3,2 och 1 poäng där man lade 4 poängaren där man kände sig mest säker på att det var rätt. Blev en tidskrävande tävling i den sena timmen.
Gjorde ett litet ryck på det fjärde kortet "Ryska författare" där Dr Zjivago(Boris Pasternak) Anna Karenina (Lev Tolstoj) och sedan nobelpristagaren från 1970, Solzjenitzyn prickades in och med bra poäng.
149 poäng skrapades ihop och det räckte till seger före Prippen med 121 poäng och Knogens 103 poäng.
 
Slutresultatet smakade bra och med 3 segrar vann jag före mina bägge kombattanter som slutade på 2 segrar.
 
En bra kväll i trevligt sällskap. Tack till mina spelkompisar och hoppas få se er fler gånger :-)
 
 

The Championship of knowledge

Så blir det då äntligen en hårresande fight imorgon om kunskapens krona. Har den hårfagre Prippen hämtat sig från fjolårets utskåpning? Kan han utmana på allvar och få med sig segern hem till Älvdalen? Eller kommer Herr Återvinningsstation Knogen att bege sig in i labyrinter av skådespelare, flaskhalsar och Rafaels konstverk och komma ut med en vattenkammad segerlugg? Fjolårets sanne mästare då? Finns det någon chans att mina välformade handflator får gnida sig mot varandra i ännu ett segergnugg? Ja, imorgon vet vi.
Trots att min hjärna är påverkad av kolhydratstoppet finner jag små korn av segersötma som flimrar förbi. Mina kunskaper har bleknat men fortfarande finns där fragment av helt värdelös kunskap som kan tala segerspråk i morgondagens mästerskap. Slipper jag bara frågor om kemiska formler, matematiska ekvationer och så kallade självklarheter så vinner jag. Ska heller inte ändra mig på en enda fråga imorgon....som jag brukar göra och krångla till allting så det blir fel. Kör på första tanken imorgon.
Knogen är lite småkrasslig enligt förhandsrapporterna så vi får se om han frisknar till, vi håller tummarna. Även om speltiden då kommer att bli ett par dagar längre då han har tendenser till att vilja tänka en stund på varje fråga... ;-) Men vi är redo för det med.
Må bästa man vinna.
 

En till

 
Dammar på en bra låt med en bra video. Arcade Fires sångare Will Butler med "Anna"
 
 

Fredagslåten blev det dags för nu


Figurer

Var ju en figur inom "mitt" parti som började låta som en lobbyist för kraftbolagen angående vattenverksamhetsutredningen. Alltså totalt snedvridet. En Ingemar Nilsson från Jämtland/Härjedalen typ.
Nu har han fått mothugg och det är bra. Jag och Bjurman skickade i alla fall mejl till Matilda Ernkrans (S) angående detta och inväntar nu svar.
Här kommenterar Jan-Olof Larsson uttalandet från Ingemar Nilsson
 
http://ljunganinfo.com/2015/02/12/ingemar-nilsson-far-kritik-av-sina-egna-partivanner/
 
***
 
Tränar på med vikter och börjar lossna en aning. Tyvärr är mitt knä fortsatt i usel form. Fortsätter att försöka käka bra, dvs utesluta mycket av kolhydraterna och skippa sockret. Går hyfsat och vikten kryper sakta neråt.
 
***
 
På lördag är det dags för årets battle då Kunskapens Mästare ska koras. Det är ordinarie manskap som gör upp om titeln med ett wildcard som seglar in osynat. Prippen tar med sig en okänd älvdaling och det kan bli övermäktigt för två orsingar likt mig och den gode Knogen. Tänker i alla fall bjussa på mörk rom i god tid och hoppas den älvdalsgenen tar över så ska väl frågesporten ordna sig ;-)
Mina kunskaper tenderar bete sig som ett välanvänt lakan, blir blekare och tunnare för var år.....Min enda chans är att det antagligen är likadant hos mina överåriga motståndare också. Förlitar mig på det och att vi spelar filmfrågespel hela kvällen ;-)
 
***
 
 
 

Abborrar och annat

En sväng på skogen igår resulterade i drygt 30 abborrar på Hemsjön. Tyvärr dubbelisar och det kommer antagligen att bli ett jäkla före inom en snar framtid. Ca 10-15 cm snö på isen så det var ändå lättgånget. Men som sagt, brister första lagret is så blir det inte lättgånget. En fin dag hursomhelst.
 
*****
 
Förra helgen avhandlades också årets(eller förra årets egentligen) Svenska mästerskap i pimpelfiske. Vi hade kvalat in till lagtävlingen och siktet hade ställts högt...iofs så ställer man siktet högt är det risk att man skjuter över. Siktet var mer högt på pallen. Vi hade till och med ett taktikmöte en av kvällarna innan och två gubbar hade också scannat av sjön på provfiske. Det händer inte alla gånger :-)
En grymt blåsig morgon inledde dagen men som tur var mojnade det av framåt starten. Så i det stora hela blev det en vacker dag.
Jag och Laxen gjorde sällskap till en bit bortom Tomasö, ca 3 km. Där skulle vi börja för att fiska av två ställen. Jörgen och Stefan började vid Nordanösundet enligt planerna.
Tog mig 35 minuter att skvalpa fram till vår startplats och Laxen hade redan börjat. Slog ett hål en bit utanför honom i båtrännan in mot land. Fisk direkt i första hålet och tog ett tjugotal plus en bonusabborre på 3 hekto. Kanonstart och det kändes bra så långt. Känslan efter ett litet tag var dock att man kanske fick omvärdera målvikterna som vi hade. Vi trodde från början att 6-7 kg per skalle skulle räcka rätt bra. Efter en stunds fiske kändes det som 5 kg skulle vara en bra vikt då abborrarna var kinkiga. Fick lite fisk första timmen men det var ingen riktig fart och Laxen studsade vidare till nästa ställe. Där fick han ett s k kanonhål....eller Laxenhål om man så vill ;-) Tre kilo uppskattningsvis och det var inte illa. Jag stolpade så småningom efter (då hade han redan köttat upp de där kilona förstås) . Slog några hål 100 meter bortom och fick direkt några skapliga hål med bonusabborrar på 1-2  hekto emellan de mindre. Tyvärr var det där någonstans som abborrbromsen slog till och det blev ett hejdlöst flängande. Stannade dock kvar på området då vi skulle ha tålamod idag och fiske i gammelhål kunde vara bra. Det var det inte denna dag. För oss åtminstone.
Kämpade på men fick inte igång något fiske av någon kaliber.
Jörgen och Stefan hade också haft det tungt och fått leta på flera ställen.
Vid invägningen visade det sig att svenska mästarna blev Fyra Fiskar med en sammanlagd vikt på 19,7, tätt följd av Falubygden 19,4.
Vi landade på en åttondeplats med våra 17,1 kg. Vi var ganska jämna. Jag hade sämst på 3,7, Jörgen 4,1, Stefan 4,3 och Laxen på drygt 5 kg på ett ungefär.
 
Bara att ta nya tag och gratulera alla medaljörer. Även en stor eloge till arrangörerna som gjorde ett habilt event där inte minst prisutdelningen gick snabbt. Mycket bra jobbat.
 
   Laxen tömmer blåsan innan start

Snart släpps fältet
Herrpallen med en massa bös ;-)
 

Fragment

Dagarna går och jag flyter alltmer in i rollen som Travis Bickle. Världen går under och jag står inte ut. Mänskligheten och individer visar HELA tiden sin extrema dumhet, sin ignorans och sin fantastiska förmåga att inte visa medkänsla. Är så oerhört trött på detta och en kaliber tolv med blyhagel hade definitivt hjälpt till att skingra tankarna...om än i väldigt små, blodiga fragment. Men kör jag Travis så skingrar jag tankarna åt andra och beger mig ut på turné. Allvarligt, måste människor hela tiden visa sin bristande förmåga? Till insikt, till att ta till sig fakta? Till att vara mänsklig?
Ni som inte vet vem Travis Bickle är så är det i så fall dags att kolla in "Taxi Driver" av Martin Scorsese som kom 1976. Robert deNiro i huvudrollen. Jodie Foster och Cybill Shepheard i några andra roller.
Nej, jag behöver inte googla sån här skit. Jag kan min filmhistoria så skit ner er. Har jag fel så grattis. Så länge som ni inte vet vad kattjäveln hette i Alien så har ni ingen yttranderätt ;-)
 
Den här kan man lyssna på. Nytt från Maskinen. Mysig låt. Lyssna på repeat. "Stora fötter, stora skor"
 
https://play.spotify.com/track/1z2nlV5b0yiE3RFqJmPYE9
 
 
Kolla in den här trailern för en ny film "Hitman Agent 47" Grymt cool och vackert. Mest för de som gillade Homeland-Peter Quinn förstås :-) Alltså skådisen Rupert Friend. Så här ska lockgodis göras. Att sen Zachary Quinto från Heroes, alltså Sylar(en annan renodlat ond karaktär) är med är ju plus också.
 
http://tvdags.se/artikel/homeland-quinn-i-ny-roll-hitman-agent-47-ar-trailergodis-for-rupert-friend-alskare
 
Känner också att jag måste lobba för "Banshee" återigen. Så ultravåldsam och depraverad att man bara älskar skiten. Igår rann det minsann också någon tår på min kära när vi avnjöt det senaste avsnittet :-) Tårar åt någon och en ren njutning åt en svart själ som min egen ;-) Har ni inte sett den har ni en höjdarstund framför er...men som ni förstår...not for everyone. Kai Proctor och hans medhjälpare är för övrigt något av det bästa man skådat i eleganta och våldsbenägna psykfall.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0