Hans Fahlén från TV4 på besök

Härom veckan kom TV4 på besök för att göra ett litet inslag kring flugfiskande ungdomar vid Unnån.
 
Här finns klippet
http://www.tv4play.se/program/tv4h%C3%A4sten?video_id=2829308
 
Fick tag i tre riktigt fiskeintresserade grabbar från Mora. Erik Lund, Viktor Gummas och William Wellert. 
Tillsammans med TV4 åkte vi upp till Unnån nedanför gamla hängbron, alltså gick vi ner i början på raksträckan på bilvägen för er som känner till Unnån något.
Alla fick fisk och inte minst TV4 var jäkligt nöjda. 
Hade kontakt med producenten inför fisket för planering och avstämning. I torsdags hörde han av sig igen då han var i trakterna själv och ville flugfiska :-) Så jag visade på honom några ställen och fick senare under helgen meddelande på telefonen att han var nöjd med fisket i Orsa. 
 
Här är några bilder från kvällen med Hans Fahlén och grabbarna
Hans in action
Erik blir intervjuad och gör det med den äran
William Wellert in action
William, Viktor,Erik,Martin(fotografen) och Hans
Samma gäng fast med Heffaklumpen
Viktor med sin första fisk på flugspö
Erik på gång
 
 

Gubbform

Första cykelpasset på flera år
 
Man var tightare förr
 
Fick inte lika ont i mellangården förr om åren
 
Tar helt enkelt större plats nuförtiden
 
Gubbpungen
 
***
 
Cyklade i alla fall 45 minuter OCH eftersom jag cyklade och vände så blev det tidtagning fram och åter.
 
Ränderna går väl kanske aldrig ur.
 
Var i alla fall snabbare tillbaks trots motvind
 
Dock ca 12 minuter sämre än då jag tränade förr i tiden
 
Plus att det här var ett par kilometer kortare 
 
Det blir inte lätt att komma i form
 
Nä, om man skulle käka nåt....
 
***
 
Ny fotosession på gång
 
Den här gången med Kola Productions Marco&Corina
 
Ska prova lite metebilder från bryggan om det går att få till några snygga
 
***
 
 
 
 
 

Lättstötta

Smått hektiska dagar där inte mycket annat hinns med än arbete och förberedelser inför arbete. Idag togs det dock en ledig dag och gjorde en lov upp till Grev-Nils med fru som tillbringar semestern uppe i Skattungbyn. Drack ett par koppar kaffe och fick blåbärspaj. Det gick ner utan problem.
 
Kom att tänka på en sak som hände i somras som jag ska försöka återge här strax. Var ju fotbolls-vm tidigare i somras och de som känner mig vet att jag är något av en fotbollsnerd, speciellt vid stora mästerskap. Gick ju inte så jävla bra för mina italienska kämpar men hursomhelst, efter att den måttfullt balanserade Luis Suarez försökt få loss Chiellinis nyckelben med hjälp av världens största överbett så la jag ut en bild på Suarez med en sån tratt runt skallen. Det kom ju en uppsjö med sådana bilder på olika sociala medier. Jag tyckte den bilden var lite roligt så la ut den på Facebook. 
Strax efter delades den av en gammal polare som i sin tur taggade tre av sina kompisar på den här bilden. Troligen för att de skulle uppmärksamma den. Jag såg det som hastigast att han delat. Inget konstigt med det ju.
 
Nästa dag åkte jag på arbete och under den första pausen(regn, Brutte, regn ;-) ) så kollade jag telefonen och hade då fått ett meddelande på den. 
 
Sen följde följande konversation. Jag vill inte lämna ut namnet på den här uppenbart störda personen som jag vet i periferin vem det är men kallar honom N här. Men ärligt, det här är stor humor :-) 
 
den 25 juni 09:39
 N: Vem fan e du ??
 
N:Vad fan har jag gjort dig då ? Vad menar du med att tagga mig och lägga ut massa bilder,, jävla idiot,, den som skrattar sist
 
Jag: Ursäkta!? Det får du nog ta med X(min kompis får heta X) som var den som taggade dig å nån till.....
Sen kan jag väl tycka att du kan tagga ner några grader. Har inte en aning om varför X taggade er,lyssna med honom.Mvh Kenneth
 
N:Lägg ner, det var från ditt konto så det kan aldrig X gjort
 
Jag: Okey,pratat med X?
Av vilken jävla anledning skulle jag tagga för mig helt okända personer? Du menar bilderna på Chiellini och Suarez,eller hur? X taggade er,thats it.
Hyfsat osympatisk kille du är förresten....Brukar du kontakta främlingar och skälla på dem? För övrigt tror jag man bara kan tagga de som man har som Facebookvän, där ditt namn knappast finns eller kommer att finnas i min vänlista.
 
N: Hahaha,, lägg av,, det är du som kontaktat okända människar och taggat mig,, så inte fan har jag lagt ut ditt namn heller,, se dig själv i ögonen och inse att jag aldrig skulle kontakta dig om jag inte såg mitt namn på din facebook-sida,, Jag är väl inte dum heller,, i morse stod det att "kenneth Lija" har taggat mig ! Sen undrar jag om det inte är du som är osympatisk !
 
N: Din jävla skit !
 
N: där har du beviset,, Kenneth Liljas sida,, där såg jag mitt namn,,, nu har jag tagit bort min taggning
 
Jag: Okey,är du full? Nåt fel är det uppenbarligen.
Eller så sitter X bredvid å skrattar sig harmynt? Skitsamma. Det går INTE att tagga några andra än de man har på sin egen vänlista. Förstår du?
X delade ju fotona på sin sida,sen har han taggat er. Förstår heller inte vad som skulle vara så hemskt med att bli taggad under en bild med Suarez?
Har du bitit någon så det kändes som ett påhopp? Eller kör du med tratt runt skallen och känner dig ensam? Ta å snacka med X du sen kan du fundera på om inte en ursäkt till mig skulle kunna vara ett steg i rätt riktning
 
N: Du är ju inte klok,, mobbade du din klasskompisar i skolan med eller ? Verkar så,, när du skriver tratt runt skallen,, du var väl en sådan som såg ner på folk när du var liten,, och kanske nu med
 
N: inte fan ska jag be om ursäkt heller när du lagt ut bilder o taggning på mig
 
Jag : Bilder på dig?Vi pratar väl om Suarezbilden?
 
N: Ja och mitt namn,, FRÅN DIG ! Fattar du ???????????????? Eller ska jag ta det en gång till ??????????
 
Jag: Jag förstår men inte du. Det är X som taggat dig.Jag kan INTE tagga dig.
Du är onekligen den mest korkade och otrevliga figur jag haft kontakt med de senaste 30 åren.
Bra jobbat,att gå in på topplistan direkt. Läs på lite om Facebook nu och återkom sen när du förstår hur det går till.
 
N: Haha,, du ser vilken människa du är ! Trycker ner dem i skosulorna,, "den mest korkade etc mm ! Du måste ju må dåligt alltså,, och du måste ju fatta trögt,, det är du som lagt ut taggning på mig och du kan visst tagga människor som du INTE är vän med ! Jag har skickat bevis men du verkar bara blunda för det ! Sen undrar jag om du ligger i skilsmässa eller ?? Eller så har du aldrig haft något förållande ?? För som du trycker ner människor måste du må dåligt ! Och du är den otrevligaste jag haft kontakt med de senaste 40 åren !
 
N: IDIOT !
 
N: punkt .
 
Chattkonversationen är avslutad
 
 
Kan säga så mycket att det var rätt så bra att jag satt någonstans i skogen en sisådär 10 mil från Mora :-) Jag har för övrigt inte fått någon ursäkt. Däremot fick jag tag i min polare som hade taggat den här snubben och han skulle snacka med honom och försöka förklara. 
 
Kul kille i alla fall. Gillar speciellt de sista två meddelandena där han först skriver idiot med stora bokstäver för att i nästa meddelande göra sitt statement genom att skriva ut punkt OCH sätta en vanligt punkt bakom. Det finns onekligen språkbrukare av klass i vår värld ;-)
 

Så var helgen

Orsa Match Open är över för den här gången. Det här året blev vi 32 skapligt charmanta deltagare fördelat på 30 seniorer och 2 juniorer. 
Medans minnet är någorlunda intakt(och det är det fan inte hela tiden vill jag lova....eller hur, Rune? ) vill jag börja med att tacka alla er som är med och tävlar, det är ni som gör tävlingen. Stort tack till Helena för den excellenta servicen med kioskens alla beståndsdelar. 
Stort tack även till Anders Bruks, Vattenbruks AB, som flög runt med drönare både här och där för fotografering och filmning. 
 
Våra sponsorer, TACK!
Orsa Fiskecenter www.ofc.nu
Metebutiken www.metebutiken.se
Dynamite Baits www.dynamitebaits.com
 
I år var prisstegen att segraren fick 5 000 SEK, därefter följande 3 000, 2 000 och 1 000. Segraren fick också en fet pokal med sig hem. Juniorerna fick förutom några hundralappar, en kartong med mäsk, ett Colmicmetspö, en hink med mäskpåsar plus några flöten och kepsar per man. 
Alla sektionssegrare fick även de pris. 
På lördagskvällen lottade vi ut fyra stycken priser på alla anmälda. En mäskkartong lyckades jag vinna. En feederrulle Pezon vann Markku Kalliokoski. En Matchrulle Pezon vann Tomas Andersson och så hade vi även en båtelmotor som vi lottade ut. Den vanns av Oscar Storm. 
För att ytterligare bekräfta familjen Storms lottförmåga så lyckades Jörgen pricka in rätt nummer på vårt lotteri där en fin flaska maltwhisky var priset. Fast helt tur med lotten är det ju inte. Inför söndagen så lottade Jörgen och Steinar sist på Lillåsektionen. Kvar i påsen var nr 3 och nr 15. Hmmm, Jörgen. Du skulle nog låtit Oscar lotta även på söndagen åt dig. 
 
Kan också nämna, som en liten teaser, att nästa år tävlar vi om betydligt högre prissummor om allt faller på plats.
 
Tävlingen då? Ja, började ju i sedvanlig ordning med lottningen på lördagmorgon. Avlöpte utan större intermezzon och alla började inta sina platser. 
Själv snodde jag åt mig peg nr 11 i Lillån. D-sektionen längst in. Kanske inte helt jävla happy över den men bara att gilla läget och köra på. 
Har ju en del att stå i när det ska arrangeras med kiosker, lottningar och grejor som ska vara med så ibland får metet stryka på foten en aning. Man känns ju kanske inte helt fokuserad. I år hade jag dock lyckats med att få iordning matchspön och hyfsad pejl på utrustningen kände jag. 
Så dribblar man ut på bryggan och väl framme på peggen lyffter man av matchspöna och PING! så går linan av på den ena. Skitskönt. Bara att tackla om. Går ju ändå rätt fort. Plockar sen fram lite spön och ska rigga håven. Håvnätet är inte där det ska vara, faktiskt ingen jävla annanstans än hemma i garaget uppenbarligen. Nåja, får ju sällan nån håvfisk så det ska väl ordna sig. Tänker ändå att jag får dra hem med bilen och hämta det. 
Men sista gubben jag passerar på vägen in är Peter och han har en extra så den får bli min under lördagen.
Får jag någon fisk värd att håva då? Nej. 
 
Är noggrann med mäskningen och försiktig. Helt enligt det nu utgående Lillåbibeln(den är visst under omarbetning) Koppar i 10 små bollar på 12 meters, koppar i 3 bollar på en kortplats till vänster och skjuter sen ut småbollar(närmare 20) på matchspöplatsen. Kör Mondial Canal och lite Sensas Gros Gardon med frysta jokers och lite döda maggott. Kör Sticky under tävlingen där ute.
Under fyra timmar har jag inte ett napp på 12 metersplatsen. Får en mört ute på matchspö. Plockar 87 småmörtar inne på kortplatsen. Vikten blir 940 gram. Nä, de var inte välvuxna. Placeringen 6:a. Mediokert? Ja.
Från peg 17 fiskar Dag Even Nygårdseter bra och fångsten består i huvudsak av mört. Tror han får en brax(inte speciellt stor). Segervikten skrivs till 4390 gram. 
 
På C-sektionen i Lillån får Peter Lindh än en gång se sig slagen av några bruna braxar som Finn Willy köttar upp och vinner sektionen på. Vikten 3110 gram Peter blir tvåa med sina 2150 gram
 
I Storån på nedre sektionen, A, börjar Jörgen som en furie och innan startskriken ekat ut över nejden fightar han en tvåkilospanka. Strax därefter förpassas samma panka ner i nätet. Den följs av ett par till bruningar och till slut väger Jörgen in 10 340 gram för seger. Claes Mattsson är klar tvåa med 8840 gram. Claes och Jörgen sitter på peg 5 respektive 6 så ganska mitt på sektionen. 
På övre sektionen, B, visar fjolårets slutsegrare klassen och vinner med sina 5400 gram. Feeder och takeapart är segerreceptet för Steinar Kalfoss. 
 
På lördagkvällen äts det gemensam middag och tas några öl under några trevliga timmar. Utlottning av skänkta priser klarar vi också av under kvällen.
 
Söndagmorgon och det var väl fan om jag inte skulle få slå ner min alltför breda röv nere på A-sektionen i år då. Drar peg 15 och sitter på B. Kör bil ända fram och känner mig som en vinnare likförbannat. Bredvid mig på kanten får jag lurgubben men likafullt trevlige Folke Andersson. Dröjer inte länge förrän det börjar plaska vilt därifrån. Brax. 
Även jag får en brax i början på niometers. Har en del napp på feeder också men svårkrokat. Mäskar med Sensas Carp Fine och Super Black Feeder med klippt mask, majs och döda maggott(nej, inte döda maggott för de låg visst kvar hemma i frysen) Lyckas få en brax och en id ytterligare, även ett par stäm. Vikten blir blygsamma 3660 gram och en sjätteplats. Från Folkes kantplats hörs ständigt plaskande och segraren är klar misstänker jag. 
Mycket riktigt väger Folke in 18100 gram och en enkel seger på sektionen. Från andra kanten fiskar Niklas Strengelsrud bra och får en hel del fina mörtar, stäm och en brax. Vikten 8540 gram.
Jocke Laurila bredvid mig på peg 14 får igång braxen ett tag och slutar på 8370 gram och lägger beslag på tredjeplatsen. 
 
Nere på A-sektionen rockar Peter Lindh ifrån alla och dänger till med ett nytt Storårekord, 38 300 gram. Grymt bra! På andraplats Dag Even med 23 540 gram Där har han problem med något skit på botten (som ska rensas tills nästa år förstås) som tar flera braxar. Lars Roar Benterud blir trea från peg 8 med dryga 20 kilo.
 
I Lillån avgörs så hela Orsa Match Open där Steinar från peg 3 (C) klipper i med 5540 gram och tar såväl sektionssegern och totalsegern visar det sig. 
På D-sektionen är det mörtfiske som dominerar och Odd Henning Hansen tar hem segern med sina 6540 gram. Jörgen satsar på stor fisk och misslyckas med det taktiska upplägget. 
 
Som slutsegrare står då än en gång, Steinar Kalfoss med klubbtillhörighet Åsnes JFF, med sina två ettor över helgen. Stort grattis till honom och Steinar, det kommer en t-shirt så småningom :-)
 
I juniorklassen gjorde Andreas Nygårdseter en habil insats och tog segern före vår egen Fk Matchare, Oscar Storm.
 
I år kom det inte upp någon sutare i Lillån så de får växa till sig ytterligare ett år. Finn E tappade dock en rätt fin sutare. 
 
Fanns också en fotograferande drönare på plats över tävlingsarenan under lördagen, som sagt. Förtjänstfullt rattad av Anders Bruks (Vattenbruks AB). 
Foton och filmer från den kommer senare på bloggen. Ett exempel på drönarfoto över Lillån har ni här
 
 
 
 
Krister Bergman med Corleonestuket.
Kiosken i full gång och Peter Lindh gör som vanligt, äter.
Finn Willy bröstar upp kycklingdelarna efter sektionsegern på lördagen
Dag Even tar en vattentät seger på min sektion på Lillåbryggan
Ganska mycket Mupparna över de här kärvänliga farbröderna, Krister och Folke :-)
Oscar tar hem elmotorn på lotteri
Niklas är fotoberedd :-)
Söndag och Niklas Strengelsrud slappar lite innan lottningen
Snart dags för söndagslottning. Lillån i bakgrunden
Kungen av Orsa Match Open. Dubbelkungen, Steinar Kalfoss :-)
Han kan inte bara fiska. Dykstilen är ju en uppvisning i smäcker, smidig koordination utöver det vanliga 
 
  Pristagarna. 
Peter Lindh, Jörgen Storm, Andreas Nygårdseter, Dag Even Nygårdseter, Steinar Kalfoss, Finn Willy Eriksson, Folke Andersson, Claes Mattsson och Oscar Storm.
 

Resultat inklusive sektionsresultat Orsa Match Open

Lördag
 
A-sektion Storån nedre
A2 Jesper Dyberg 2620 gr 4
A3 Odd Henning Hansen 2500 gr 5
A4 Tonje Hauger 3900 gr 3
A5 Claes Mattsson 8840 gr 2
A6 Jörgen Storm 10340 gr 1
A7 Markku Kalliokoski 80 gr 7
A8 Tommy Strengelsrud 660 gr 6
 
B-sektionen Storån övre
B9 Rolf Andersson 3780 gr 2
B10 Tomas Andersson 2900 gr 3
B11 Björn Kajs 460 gr 7
B12 Marcus Claussen 2140 gr 5
B13 Kent Adell 180 gr 8
B14 Jonny Bekken 1060 gr 6
B15 Steinar Kalfoss 5400 gr 1
B16 Finn Erik Lerdalen 2640 gr 4
 
C-sektionen Lillån närmast sekretariatet
C1 Junior  Andreas Nygårdseter 1340 gr ( 3 )
C2 Peter Lindh 2150 gr 2
C3 Finn Willy Eriksson 3110 gr 1
C4 Gunnar Olsson 420 gr 4
C5 Folke Andersson 790 3
C6 Rune Grenberg 230 gr 6
C7 Tommy Hjärtström 120 gr 7
C8 Joakim Laurila 290 gr 5
 
D-sektionen Lillån längst bort
D11 Kenneth Lilja 940 gr 6
D12 Krister Bergman 3730 gr 2
D13 Lars Roar Benterud 300 gr 8
D14 Tove J Nygårdseter 600 gr 7
D15 Peter Eriksson 3080 gr 3
D16 Niklas Strengelsrud 3000 gr 4
D17 Dag Even Nygårdseter 4390 gr 1
D18 Kirsti Opdal Eriksson 1300 gr 5
D19 Junior Oscar Storm 590 gr ( 7 )
 
Söndag 
 
A-sektionen
A2 Dag Even Nygårdseter 23540 gr 2
A3 Peter Lindh 38300 gr 1 Nytt Storårekord
A4 Gunnar Olsson 0 gr 8
A5 Finn Willy Eriksson 9060 gr 5
A6 Tove Nygårdseter 4860 gr 6
A7 Rune Grenberg 12760 gr 4
A8 Lars Roar Benterud 20120 gr 3
 
B-sektionen
B9 Niklas Strengelsrud 8540 gr 2
B10 Tommy Hjärtström 4500 gr 5
B11 Peter Eriksson 2490 gr 7
B12 Kirsti Opdal Eriksson 240 gr 8
B13 Krister Bergman 5830 gr 4
B14 Joakim Laurila 8370 gr 3
B15 Kenneth Lilja 3660 gr 6
B16 Folke Andersson 18100 gr 1
 
C-sektionen
C1 Junior Andreas Nygårdseter 2720 gr ( 4 )
C2 Tommy Strengelsrud 2380 gr 4
C3 Steinar Kalfoss 5540 gr 1
C4 Tomas Andersson 1600 gr 5
C5 Finn Erik Lerdalen 4690 gr 3
C6 Jonny Bekken 4830 gr 2
C7 Jesper Dyberg 980 gr 6
C8 Tonje Hauger 590 gr 7
 
D-sektionen
D11 Marcus Claussen 1810 gr 5
D12 Rolf Andersson 2950 gr 3
D13 Claes Mattsson 3680 gr 2
D14 Kent Adell 2910 gr 4
D15 Jörgen Storm 750 gr 8
D16 Markku Kalliokoski 1270 gr 6
D17 Odd Henning Hansen 6540 gr 1
D18 Björn Kajs 1020 gr 7
D19 Junior Oscar Storm 510 gr ( 9 )
 
 
Totalresultat
 
Korrigerat igårkväll då jag upptäckte att jag räknat fel på fjärdeplatsen. Bägge inblandade kontaktades redan igår och det är nu löst :-)
 
 
  Namn Plac Peg Vikt Plac Peg Vikt Slutpoäng Procent
1 Steinar Kalfoss 1 B16 5400 1 C3 5540 2  
2 Peter Lindh 2 C2 2150 1 A3 38300 3 82,3
3 Dag Even Nygårdssäter 1 D17 4390 2 A2 23540 3 67,8
4 Folke Andersson 3 C5 790 1 B16 18100 4  
5 Claes Mattsson 2 A5 8840 2 D13 3680 4  
6 Rolf Andersson 2 B9 3780 3 D12 2950 5  
7 Finn Willy Eriksson 1 C3 3110 5 A5 9060 6 62,4
8 Odd Henning Hansen 5 A3 2500 1 D17 6540 6 60,4
9 Niklas Strengelsrud 4 D16 3000 2 B9 8540 6 51
10 Krister Bergman 2 D12 3730 4 B13 5830 6 49,9
11 Finn Erik Lerdalen 4 C1 2640 3 C5 4690 7  
12 Jonny Bekken 6 B14 1060 2 C6 4830 8  
13 Tomas Andersson 3 B10 2900 5 C4 1600 8 34,6
14 Joakim Laurila 5 C8 290 3 B14 8370 8 28,6
15 Jörgen Storm 1 A6 10340 8 D15 750 9  
16 Peter Eriksson 3 D15 3080 7 B11 2490 10 34,6
17 Tonje Hauger 3 A4 3900 7 C8 590 10 20,7
18 Rune Grenberg 6 C6 230 4 A7 12760 10 19,3
19 Tommy Strengelsrud 6 A8 660 4 C2 2380 10 18,6
20 Jesper Dyberg 4 A2 2620 6 C7 980 10 17,8
21 Marcus Claussen 5 B12 2140 5 D11 1810 10  
22 Lars Roar Benterud 8 D13 300 3 A8 20120 11  
23 Kent Adell 8 B13 180 4 D14 2910 12 23,4
24 Gunnar Olsson 4 C4 420 8 A4 0 12 6,9
25 Tommy Hjärtström 7 C7 120 5 B10 4500 12  
26 Kenneth Lilja 6 D11 940 6 B15 3660 12  
27 Kirsti Oppdal Eriksson 5 D18 1300 8 B12 240 13  
28 Tove J Nygårdseter 7 D14 600 6 A6 4860 13 11,2
29 Markku Kalliokoski 7 A7 80 6 D16 1270 13 9,9
30 Björn Kajs 7 B11 460 7 D18 1020 14  
                   
  Junior                
1 Andreas Nygårdseter 3 C1 1340 4 C1 2720 7  
2 Oscar Storm 7 D19 590 9 D19 510 16  

 
                     

RSS 2.0