Bush

Slantade upp bra för en fräsch nästrimmer
 
Var som att köra en båtmotor i Kricken (en igenväxt lokal vattenansamling)
 
Propellerstopp på grund av all växtlighet
 
Näsjävel
 
***
 
Att hamna på toaletter med toapapper är bra
 
Att hamna på toaletter med tunt toapapper är mindre bra
 
Det blir problem
 
Mitt rövdike är att likna vid en krokodilrygg
 
Ni förstår....
 
***
 
En helt annan sak
 
Den här snubben har jag gillat, lite smått, länge nu
 
Oftast klok. Inget knussel. Alltid 100 %
 
 
Henry Rollins, håller på med det mesta men det var ju i Black Flag han började
  
 
 
 

Orsa Match Open

Helgen som var avgjordes Orsa Match Open för sjätte gången. Denna sjätte gång fick vi ännu en nytt namn att lägga till de tidigare segrarna då Kent Adell fiskade hem segerbucklan och checken på 5 000 kronor. 
De som vunnit tidigare är
2010 Rune Grenberg
2011 Peter Lindh
2012 Jörgen Storm
2013 Steinar Kalfoss
2014 Steinar Kalfoss
2015 Kent Adell
 
Årets tävling samlade 26 seniorer och 2 juniorer. En kylslagen lördagsmorgon blev snart varm och fisket kunde avgöras i solsken. 
För min egen del hade lotten gjort så min start skulle ske i Storån. Blev där lottad på sektionen längst ner och A6 vilket är nästkant uppströms. Ibland en peg som kan ge fisk även första dagen. Ordar inte så mycket kring det utan konstaterar att den inte gjorde så i år. Fick en stäm(strävling) och 1 micromört under hela tävlingen och vägde in 70 gram. Blev sexa på det då A7:s Lars Roar Benterud hade det om möjligt ännu tyngre än mig. En abborre och 20 gram. 
Från kanten nedströms dominerade Jonas Sparven Gustavsson från Borlänge stort och vann med vikten 8820 gram. Då ska man ha i åtanke att minst 4 braxar klev av innan det var dags för håvnätet. Vilket hördes ;-) 
På sektion B fiskade Kent Adell bäst från sin kant och segrade med sina 2330 gram. Hossa Holst debuterade på Orsa Match Open och från den andra kanten knep han andraplatsen på sektionen, 1300 gram
I Lillån var fisket möjligen aningens jämnare även om kanterna även där bidrog till segrarna(utan att förringa de som förvaltade kantplatserna väl) På C-sektionen vann Tonje Hauger med 5240 gram och på D-sektionen segrade Dag Even Nygårdseter med 6570 gram. 
Juniorerna satt för sig själva bortom D-sektionen och där vann Andreas Nygårdseter på 5010 gram före Amanda Sundberg Storm med sina 2440 gram
 
På kvällen blev det sedvanlig gemensam middag på McGregors Sportbar bara ett halvt stenkast från sekretariatet och campingen. Där käkades det och en och annan öl slank säkert ner också :-) 
Vi hade också en utlottning av några sponsrade priser från våra sponsorer Orsa Fiskecenter (Per-Åke Ståbis) och Metebutiken (Roger Vestli)
2 stycken håvskaft Tubertini vanns av Steinar Kalfoss respektive Markku Kalliokoski
Spöställ x 2 vanns av Dag Even Nygårdseter
Trollingspö Ugly Stick med rulle vann Marcus Claussen
 
Söndagen startade för egen del samma tid som på lördagen, dvs skittidigt. Allt för att få iordning kiosken med färsk kaffe, varma korvar och alltdärtill i sån tid att det skulle vara klart innan första gubben dyker upp. Vilket lyckades bägge dagarna. Om man bortser från Tommy Hjärtströms tidiga morgonpromenad med sin hund :-) 
Stor hjälp naturligtvis av kärestan Helena Johansson som fixar och donar med allt. I år hade vi också upptäckt bagarkunskaper inom fiskeklientelet vilket föranledde mig att hysta in en beställning på ett gäng bullar som kunde serveras till kaffet. Lasse Wallberg, Tunabygden, snodde ihop en deg och fixade dryga 130 välgräddade pjäser och det tackar vi allra ödmjukast för. Tack Lasse :-) 
 
Blev på söndagen lottad på C6 , mitt på bryggan, vilket kändes sådär. Men det visade sig att det var absolut inget fel på den peggen. Fisk fanns och 4 braxar (2 små) fick syna nätet. Tyvärr tappade jag tre, TRE, på raken då först två tafsar rök för att sedan på den tredje tappade braxen gick linan av mellan spötopp och flöte. Suck, efter det var de borta och inga fler braxar dök upp. Mörten nappade dock skapligt och min vikt 3 370 bestod av 66 mörtar och 4 braxar. Räckte till en fjärdeplats på sektionen som vanns överlägset av Rune Grenberg från C7 med sina 8770 gram. 
D-sektionen vanns ännu mer klart från peg D11 av Tomas Andersson med 10990 gram. Kent Adell drog upp 3340 gram från A12 och säkrade därmed totalsegern. 
 
I Storån och på A-sektionen var braxen i stöten. De flesta fick brax och bäst lyckades A2 Marcus Claussen som vann på 22160 gram före Peter Lindhs 20320 som satt på A5. 
B-sektionen var även idag sur överlag förutom för Krister Bergman som dominerade hårt från uppströms kant och vann med sina 17260 gram,
 
Juniorklassen vanns även idag av Andreas Nygårdseter som drog upp 6890 gram. Amanda kämpade riktigt duktigt och drog upp 3340 gram. 
 
Totalt vann Kent Adell med 3 poäng
Tvåa Marcus Claussen också med 3 poäng
 
Totalresultaten hittar ni här
https://onedrive.live.com/redir?resid=A02710375E4277A!1804&authkey=!AHXy_3FbtWkvCVQ&ithint=file%2cxls
 
Vill tacka alla deltagare för det här året och önska er välkomna tillbaks nästa år. Vi har funderingar på att eventuellt köra bägge dagarna i Lillån nästa år. Ska dock kolla över platserna så att det fungerar. Har ni åsikter eller funderingar/förslag så kom gärna med dem här på bloggen. Alla är välkomna att tycka till. 
 
På återseende
 
Some pics från helgen
Lillån på morgonen och min peg på A-sektionen på lördagen
 
En nöjd Jonas efter sektionsseger
 
Marcus Claussen Dag Even Nygårdseter
 
Två riktiga ringrävar, Folke Andersson och Krister Bergman
 
Hossa i motljusNiklas Strengelsrud
 
Peter ErikssonTommy försöker se avslappnad ut
 
Rune vinner C-sektionen 
 
Segerdoppet som nu är tradition
 
Alla pristagare
 
 
 
 

RSS 2.0