Klubbmästerskap Lillån, Orsa

Puh...då var årets första klubbmästerskap i Fk Match invägt och klart. En grymt solig och lugn dag...antagligen därför som fisket inte visade sig från den bästa sidan även om vikterna var okey(sorry Mr S;-))
Började med lottning och med att dra Golden Peg som blev nr 2. I Lillån på våra km är det lite speciellt med kantplatserna, i och med att det brukar vara två platser som vi vet är bättre än de andra så kallas de kantplatser...idag peg 3 och 4.
Lottningen blev
Peg 1 Göte
2 Mr Pink
3 Roffe
4 Håkan
5 Peter
6 Jörgen

Alltså Golden Peg på mig och i övrigt kan man säga att Jörgen drog vad som brukar vara nitlotten längst bort.....
Själv laddade jag med två rullspön, 13 meter t-p och tacklade även ett femmeters.
Vi skippade även grundmäskningen idag då det är lätt att förstöra fisket totalt med att dunka ut fetbollar i mängder....Så när startsignalen skreks så lobbade jag med slangbellan ut 20 små, fina delikata bollar och fortsatte sedan med att cuppa ut 10 stycken på 13 meter.
Hade ganska mycket casters i mäsket tillsammans med lite mask, mäsket som bestod av Bremes, Triana VIP, leem och brunt ströbröd+ lite TTX...
När bollarna flugit klart började jag med rullspöt......Hade väl hoppats och trott att det inte skulle dröja...men det dröjde! Tror Roffe började med en bruning, sedan Håkan....sen Roffe...sen Håkan....Själv fick jag en liten mört efter en halvtimme, sen dök en löja upp och en mört till....Efter ca 1 timme nöp det till slut i en brax och det kändes skönt att förpassa den ner i nätet.
Fick sedan några braxar till, några mörtar och en abborre. Sista timmen var urkass men låg i alla fall i segerläge, vad jag trodde...Men Roffe, den gamla plåtslagaren, hyvlade ut feederspöt och köttade in två feta bruningar sista timmen vilket blev avgörande.
Själv tappade jag en brax och fick några småmörtar mot slutet.

Slutresultat blev

1: Roffe, 8160
2: Mr Pink, 6100
3: Håkan, 4840
4: Peter, 3980
5: Göte, 760
6: Jörgen, 340Bild 1: Göte "Draget" Sjölin och Jörgen fyllda med tillförsikt INNAN tävlingen
2: Peter riggar för fullt
3: Grabbarna från Åsen...Tasken, Fisen och Blåsen
4: Min plats är hyfsat klar
5: Peter påse vägs
6: Håkan visar limpnötterna
7: Raka armar
8: Min fångst

Mer från Sandtjärn, Orsa

Som sagt var vi i Sandtjärn igår eftermiddag och två 100 centimetrare landades, P-Å hade även på "The Big Kahuna" vid pumphuset....Tyvärr gick den loss då fotografen inte var  på plats och P-Å försökte hålla den ett tag. Hursomhelst, bra reklam för Orsa Fiskevårdsområde och tror jag åker dit i dagarna  och försöker mig på en plats i den lokala hundraklubben:-)

Idag blir det lite förberedelser inför tävlingen i Lillån imorgon. Finns ju en viss prestige i att vinna ett KM i Fk Match:-) Och efter förra årets "giveaway" ,där jag inte kunde vara med, kommer jag laddad och hoppas bjuda Mr S en god match:-) Framförallt tror jag att fisket imorgon kan bli bra även om det kan vara lite sämre när det är riktigt högsommarväder som det är tänkt att bli imorgon....Nappar det dåligt får man iaf försöka få lite färg på grisskinnet som håller inälvorna på plats:-)
Blir nog rullspö för hela slanten imorgon och har tänkt mig att köra lite Sticky som underhåll....kan ändras om jag hamnar bredvid Göte;-) Då får man anpassa sig och dunka i en hink:-) Grunden blir iaf Triana VIP och en hel del jord...Får se om det blir en lyckad blandning eller om man får agera sur åskådare och kasta elaka oneliners runt sig;-)
Mr P(ike)-Å....


Mr P(ike)-Å

Rattade hem Hondan i lätt flygande stil för att hinna hem till ett möte med en journalist för tidningen Fiske för Alla. Orsa Fiskevårdsområde har en liten tjärn där vi pytsat i gädda och förvandlat till ett catch and release som det skulle göras en artikel om.
Filmade lite och knäppte några kort när gäddmästaren P-Å slirade upp ett par hundringar:-) Bete Salmo Slider:-)Ni får väl ha överseende med kvaliteten som inte direkt är glimrande.....

Lillån

Var ner till Lillån och tog några bilder när Stormen provade på lite i Lillån.....Ån är helt okey:-) Nästa lördag kör vi årets första klubbmästerskap där....Lördag och ny dag

Jaha, sitter och försöker höja mitt humör en aning och därför lägger jag ut den här.....Gillar ju dans och folk som kan dansa har min respekt:-)

Check this out


Mengele...

...........är på väg till Brasilien med en gammal bananbåt.......

Ge mig en kropp för fan.....

Fyyyyy faaaaaaaaaaaaaan.....vad trött jag är!!!

Har i veckan lyckats dra på mig smärta i en armbåge, har inte gjort något speciellt....Trodde det skulle ge sig men det har bara blivit värre och besökte läkaren nu direkt när jag kom hem......Tennisarmbåge var den snabba diagnosen!:-( Hon slog i en spruta med cortison så nu hoppas jag att den fan verkar snabbt här!

Har bokat rum och beställt beten som är på väg hit, fan, får till och med låna farsgubbens bil att åka i imorgon till VM kvalet i Lidköping....och så har man så jävla ont att jag inte ens vet om det funkar att lyfta spöt:-(((((((((((
Ska låta cortisonet virvla runt lite innan jag åker bort på garaget och provar lite takeapart få se om det överhuvudtaget fungerar....
Gör det inte det så blir det ett snabbt återbud imorgon och sen halsar jag i mig 4 vinare på stående fot, åker till Brasilien och köper nya kroppsdelar som får skiftas av en gammal nazistläkare i vit/grå rock samtidigt som de spelar Rammstein på en skraltig radio i ett hörn på den källarlokal som transplantationerna äger rum......

Återkommer i ärendet....

Deppdeppdeppdeppdeppdeppdeppdeppdeppdepp......

ZLATAN!!

Nu är Serie A över och INTER står rättmätigt som segrare!

Att Zlatan Ibrahimovic är KUNG står nu ställt utom all tvivel! Gissade ju fel på minuterna då Zlatan avgjorde redan i 62:a minuten för att sen fastställa titeln med sitt 2-0 mål några minuter senare.
Vilken spelare!:-)


Snön faller

...inget mer just nu....Kom runt 3 decimeter igår vilket räcker mer än väl för att dämpa sinnet. Nu har iaf metegrejorna packats och med det även en del nya tackel knytits. Blir ju lite jäktigt till veckan då jag åker på fredagen mot Lidköping och torsdagen troligen går åt till möte angående Fiskets Dag som går av stapeln i Orsa den 5 juli.
Känner mig hyfsat förberedd och nu återstår bara betesbeställning, vilket inte kommer innebära några större konstigheter...Några kilo mask och ett par liter maggott...

Nu snart avgörs förresten Serie A och tänker försöka följa bägge avgörande matcherna, dvs Roma och Inter´s matcher. Får man önska avgör ju Zlatan det här som inhoppare i 63 minuten:-) Ingen hemlighet att jag tycker Zlatan är en grym fotbollsspelare:-) Till skillnad mot vissa inskränkta och något mindre initierade;-)

Well, tror jag ska hyvla iväg några bowlingstrikar innan så.....until we meet again....Have fun:-)

Eufori....

Ihärdiga kraniumbristningar där själen försöker ta sig ut får mig att känna maktlöshet och dämpad eufori....Viljan är ju glädje och formidabelt välbefinnande...Kan inte koppla ihop livet med resten och när mina tankar fastnar på ytterväggens kärlbeströdda yta tar jag fram en blänkande, kreativt skarp, filékniv.....Hackar upp en aning av min delikata svamp, packar in det i venerna och känner den kemiska euforin komma krypande.......Skallar mig själv hårt i hallväggen för att bli lite...ful....lyckas med uppsåtet och söker min väg ut ur jordhålan där livet levs....I trappuppgången möter jag grannens bäver...eller om det är en katt...bryr mig inte så mycket utan med vant och självsäkert handlag flås det arma djuret och med viss vedermöda förpassas djuret in genom postöppningen till min granne....som naturligtvis är hemma och öppnar dörren....Herren stirrar storögt och omväxlande på mig och kadavret som till hälften tagit sig genom det alltför trånga brevinkastet.....Konversationen hinner inte börja och min känsla är tacksamhet över detta faktum då min orala kreativitet känns...sådär.....Känner mig inte ens speciellt nyskapande när min hårda spark träffar honom på insidan av ena knät som med ett krackelerande och utsökt smakfullt läte knäcks...Hör hur hans stämma uttrycker smärta när vandringen som inletts fortsätter...Tar mig ut i luften, snön landar på min svettiga och febriga hjässa....På något fantastiskt underligt vis finns en barnkör utanför, sjungandes Jinglebells....känns otroligt malplacerat och min tanke går till dessa misslyckade föräldrar som utan ansvar släpper ut sina barn att sjunga kör....Trots mina demoner av naturligt beteende och korrekt uppförande lyckas jag behålla min kyla och med ett utsökt snitt tystas de små liven....Färgexplosionen i den vita, oskuldsfulla snön får mina konstnärliga ambitioner att tårögt känna äkta glädje.....Inte så triviala inre explosioner av extas får mitt bländvita leende att brett harmoniera med omgivningen......Förflyttar mig planlöst vidare och när vägens ände närmar sig kliver jag tveklöst över....fallet tycks aldrig ta slut men gör det ändå....Min sista tanke exploderar i en kaskad av degenererad kroppsmateria och allt finns inte mer........

Men nu ska jag ta ett glas Champis, damma av persiennerna och låtsasparodiera Robert Broberg för mig själv

Ha en god och förnöjsam kväll

Praise the Lord


Klassiskt

Klassisk musik och en klassisk boxare....Ray "Boom-Boom" Mancini....Låten av Warren Zevon, rest in peace

Glädje

Ett klipp som för alltid kommer skänka mig tårar av glädje:-) Det här är sann lycka och inget jävla trams med målgester och skit! Marco Tardelli....äkta glädje!
Det här är helt enkelt så bra!

En strålande majdag....

Ja....ibland är tristessen och förtvivlan stor...speciellt en sådan här solig och glad dag;-) Puh....borde sitta och knyta tackel men orkar fan inte....biljäveln startade inte idag heller, något med fuktigt väder som ställer till det tror jag....whatever...Här några uppiggande bilder från Stackmora den 17 maj.....Tänkte även här komma med mitt tredje låtval till den öde ön som varit på tal ett tag nu.......Har ju valt två stycken kanske inte så durfyllda melodier...Mitt tredjeval är även det av samma sort

Borta med vinden.....Py Bäckman

Har tyvärr ingen video att lägga ut på den då jag inte lyckats hitta någon.....men ni kanske hört den nån gång och kan bekräfta mina synpunkter på att det är en mycket vacker sång:-)


Annars vill jag att ni ska veta att Giro d´Italia pågår för fullt....En grym klassiker! Just nu innehar Giovanni Visconti den rosa ledartröjan "La Maglia Rosa".....Hyser den största respekt för cyklister även om all jävla doping förmörkar den respekten stundtals.....
Italienaren och spurtkanonen Cipollini är den som vunnit flest etappsegrar genom åren....Med spurtlår av bästa BelgianBlueklass var det inte många som kunde hänga på när spurten drogs upp:-)

Ingo....är du en spurtare eller bergsget?;-) Bägge kanske?:-)För er som har koll:-)

Så hittar man då en riktigt höjdare! Kanske inte många som kommer ihåg Sal Solo och hans grupp Classix Nouveaux...Från mitten på 80-talet någonstans. So nice:-)

Humörhöjare för mig iaf

En gammal åttiotalare höjer alltid mitt humör.....Feargal Sharkey..:-) Bra låt och grym röst, väl värd att lyssna på...Han spelade i The Undertones till att börja med för att sen sjunga tillsammans med kanske den störste popsnickraren av dem alla, Vince Clarke, i The Assembly...Vince Clarke från Depeche Mode, Yazoo och Erasure

Olika saker....

Ytterligare en dag knallar på.....Tankar och funderingar....Menmen, ska inte grotta ner mig i ett depraverande mörker....Har helt enkelt för mycket att göra vilket varit fallet de senaste åren...Det resulterar i en icke fungerande hjärna(ingen förvånad;-)) som inte tar tag i nåt...Glider omkring i djävulens boning , halsar chokladkakor och dricker uppvärmda mögelsporer...suck.....

Nåja, läste i Aftonbladet om Sveriges nya hockeykelgris, Douglas Murray....Snubben som visslade in en riktigt karamell på ryssarnas Morozov(var det väl?) Kan ju tycka att en del journalister (ja, jag vet att det är deras jobb) har förtvivlat svårt att vara objektiva...När Robban Niedermayer tacklade Foppa så sargvirket kved då var det det värsta som hänt någon gång...Bla bla bla.....När Doug Murray kör över en ryss så är det så jävla bra....Suck, ingenting går upp mot blåögdhet....NOT!
Ännu skojigare blir det när man läser dagens rosa bilaga AB....Intervju med Murray...Rubriksättaren har fått till "HOCKEY-HULKEN"....sen kommer det...citat "Han är inte heller blyg att visa upp sin styrka, då han sliter sin t-shirt i bitar framför kameran"...!!:-)...

Hahaha....skicka upp snubben till Stackmora Isoval nästa säsong så ska jag göra kalvfärs av Hulken, det lovar jag!;-) Sliter sin t-shirt i bitar....jojomensan....Vet inte, men i min värld kunde han lika gärna bett reportern om att klämma en finne på ryggen.....fast försiktigt så det inte gör ont:-)
Ska genast börja träna...har ett gäng söndertvättade LinkinPark tröjor som bör vara...inte för svåra;-)

Tänker i alla fall kolla in matchen ikväll....Men ser fortsatt ljusningen då fotbollsmästerskapen börjar...Halleluja!

Äntligen...

Hastade hem från Norge för att fortsätta "The Nightmare" på folktandvården...Var lagom handsvettig när jag daskade rumpan ner i tandläkarstolen och gapade som en hungrig bofink.....försökte verkligen att andas och hantera mina skräckvisioner som snurrade i skallen. Efter lite pyssel och knåp börjar det bli dags att rensa rotkanalerna längst in och när jag då hör henne säga..." Jag behöver de grova rasparna, 50-55 och så de långa 25 mm".........Då var min kropp på väg därifrån, slit ur skiten ur käften och gå...var min tanke:-O
Men som den sunt tänkande(?) individ jag är så låg min lekamen kvar.....Hon började raspa....jag andades och blundade under HELA tiden....OCH kände INGENTING!!! Helt jävla underbart!:-) Nu låg man ju ändå och spände sig hela tiden så lite matt blir man ju ändå....men så skönt, ingen smärta:-)
Frågade lite kort vad det var för fast pris på rotfyllningen.....å det var väl inte så....lite, om man säger så:-) men skit samma...bara det blir färdigställt någon gång. Nu återstår bara själva fyllningen, lär ju inte bli mandelmassa, och så lagningen sen får det vara bra med tandläkaren för en lång stund tycker jag:-)

En liten snabb notis om Henke Larsson också, tycker som många att det är skitkul att han tackat ja till EM. Men allvarligt, lite taktiskt är det av honom att säga att han slutat i landslaget och därmed slippa alla tråkiga samlingar och meningslösa träningskamper på grå träningsanläggningar i nåt öststatsland....Det är sådant beteende som kallas att ha en egen gräddfil....Undrar vad hans landslagskompisar tycker....egentligen? Ni kan ju kolla Stefan Selakovic´s blogg :-)Måndagsledig...

En dag ledigt från Norge och idag var det dags för avgörande match för de omoget tappra Matchmetarna i bowling.....Tänker inte sätta ihop så mycket bokstäver kring det utan säga att vi förlorade:-( Smakade rönnbär men trots allt bara att gratulera motståndarna som spelade riktigt bra, förlustsiffrorna skrevs till 4-6....Kommer inte ihåg mina serier, den första var kass men lyckades vinna ändå, sedan spelade jag 189 och 197.
Vi får glömma skotern som var första pris i år och ladda om de här sargade kropparna och dribbla in en seger nästa år istället:-)
Nu drar man till Norge igen imorgonbitti för kabelskarvning i dagarna tre.....Kommer hem på torsdag för att ramla ner i tandläkarstolen för ett litet upplevelseevent......tror de kallar det rotfyllning....förstår inte riktigt hur jag lyckades boka det?;-) Nåja, är ju bara lite kvar längst in i rotkanalerna nu efter den sista rensningen så förhoppningsvis stapplar jag levande ut från folktandvården.

Har faktiskt idag även hunnit med att knyta tackel till VM-kvalet om två helger i Lidköping:-) Några till ska jag lyckas knåpa ihop nästa helg är det meningen sedan återstår att taktikprogrammera hjärngröten någorlunda.....Har inhöstat en del värdefulla tips av en betongpojke från stan, Bod The Odd;-) En av det här landets bästa metare....även om han såg ut att ha det tungt i Gävle nu i helgen;-)

Take care


David Urwitz

Fick denna av Ingo..Utsökt!

Bowling/Klubbmästerskap

Då har man kvicknat till efter gårdagens tävling i bowling. Klubbmästerskapet för Siljan Bk avgjordes över 8 serier med en liten paus inlagd efter 4 serier.
Hade ju sett framemot att kunna vara med där framme men en något förskräcklig mittdel i tävlingen innebar att segerchansen var borta.
Roligt är ju i alla fall att fiskeklubbens tre spelare lyckades placera sig bland de åtta bästa!:-)

Stort grattis till segrarna Leif Olmats, Helena Johansson och Rickard Eriksson! Ni var grymma...sorry...NI ÄR GRYMMA!!:-)

Resultaten

Omgång 1 (första fyra)                                                      
1 Torbjörn Masser - 749 poäng                                    
2 Helena Johansson - 744                                           
3 Morgan Pettersson - 744                                            
4 Göran Larsson - 740                                                   
5 Mikael Larsson - 710                                                   
6 Nicklas Sjöström - 709                                               
7 Peter Lindh - 705                                                           
8 Leif Olmats - 703                                                          
9 Ronnie Lovén - 703                                                      
10 Kjell Wikström - 683                                                 
11 Berit Carlsson - 674                                                
12 Robert Gunther - 664                                                
13 Kenneth Lilja - 654                                                    
14 Britt-Marie Björkqvist - 652                                      
15 Per-Inge Pettersson - 647                                        
16 Peter Johansson - 643                                               
17 Stig Ängsås - 640                                                       
18 Jimmy Jackson - 636                                                 
19 Mikael Pettersson - 624
20 Mikael Ekstrand - 613                                                                                   
21 Birgitta Rahm - 606                                             
22 Britt-Marie Pettersson - 597                                       
23 Monica Masser - 585                                                  
24 Helge Karlsson - 575                                               


Omgång 2 (sista fyra)

1 Leif Olmats - 770
2 Kenneth Lilja - 761
3 Peter Lindh - 725
4 Morgan Pettersson - 724
5 Helena Johansson - 719
6 Göran Larsson - 707
7 Berit Carlsson - 705
8 Peter Johansson - 703
9 Nicklas Sjöström - 696
10 Per-Inge Pettersson - 696
11 Mikael Larsson - 692
12 Britt-Marie Pettersson - 683
13 Ronnie Lovén - 679
14 Kjell Wikström - 672
15 Mikael Ekstrand - 665
16 Torbjörn Masser - 658
17 Monica Masser - 645
18 Jimmy Jackson - 640
19 Mikael Pettersson - 637
20 Britt-Marie Björkqvist - 632
21 Birgitta Rahm - 628
22 Robert Gunther - 617
23 Helge Karlsson - 576
24 Stig Ängsås - 551
SLUTRESULTAT

1 Leif Olmats 1473
2 Morgan Pettersson 1468
3 Helena Johansson 1463
4 Göran Larsson 1447
5 Peter Lindh 1430
6 Kenneth Lilja 1415
7 Torbjörn Masser 1407
8 Nicklas Sjöström 1405
9 Mikael Larsson 1402
10 Ronnie Lovén 1382


Tyvärr har jag inte juniorresultaten men (om jag kommer ihåg rätt) så var det fem juniorer som gjorde upp om titeln som klubbmästare, de spelade fyra serier och segrare blev Richard Eriksson, spelade 747(tror jag) på sina fyra serier. Ett mycket gångbart resultat även i seniorklassen. Bra spelat Richard!

Blev heller inte så många bilder, kanske Tobbe har några som han kan maila över??:-)
Färgglad segrare i juniorklassen, Richard Eriksson
Halvtid och i ledning, Tobbe Masser
Juniorerna samlade tillsammans med ordförande Robert


Fredagsnöje;-)

Har precis inhalerat en flaska flytande kväve och känner verkligen att min tilltagande depression långsamt skyndar bort....Vrider nacken fram och tillbaka...förundras över det lätta knakandet i de värkande kotorna...Tankarna rör sig likt ambulerande likforslare...Tar fram en hammare och stämjärn...knackar med ett lättsamt leende bort högerfotens lilltå...Hammare och stämjärn är en utmärkt kombination för ändamålet...En ljus blodstråle finner sin väg ut på  mitt solgassiga vardagsrumsgolv....Känner inte mycket utan frigör med ett bestämt slag ytterligare en av mina lätt behårade tår....
Finner inget nöje i sysselsättningen längre och med tilltagande nyfikenhet vänder jag min blick mot väggen och de alltmer surrealistiska tapeterna....Tänker trögt att självstympning är ett udda intresse och inte alltför vanlig i västvärlden....inte i den andra världen heller för all del.....Softar i mig ytterligare av en väteisotop som får  de lätt freudianska dvärgkamelerna att rusa riktigt fort över Tricia Guildtapeten jag omsorgsfullt valde och inhandlade på min senaste depraverande resa till London.....Försöker förstå varför Marit Paulsen överhuvudtaget bytte parti och vad gör hon här?? I mitt vardagsrum? Vad vill människan? Ser samtidigt Lasse Berghagen kliva över tröskeln...sjunger naturligtvis Teddybjörnen Fredriksson...förstår han inte min allergi gentemot björnar?
Kastar min kropp rakt in i väggen och känner hur vissa delar av mitt alltför kreativa skelett brister....smärtan är utsökt och utvecklande....Lasse ställer sig över mig...går in på andra versen....Min dimmiga blick ser hur hans spretiga fingrar tar ackorden i fel följd....Hörseln fungerar plötsligt inte...Hör inget.....hör inget....för min hand till mitt vänstra öra och sliter med viss möda loss det från sin plats..Sätter det mot min mun och ropar högt...Hallå! Hör fortfarande inget.....Försöker resa mig och kommer upp, lyfter blicken och är ensam....förutom ett väldigt stort antal sexbenta kryp som snabbt täcker golvet och känslan när de intar min kropp är att beskriva som....tilltagande...åtråvärd....de tränger in i mina kroppsöppningar och inom mig känner jag deras ivriga ben sparka sig framåt i mina synnerligen välbevarade organ.....När den första når mitt högra öga och tränger och sliter sig ut som segrare i mitt kroppsrace har jag fått nog....kastar mig ut från balkongen...glömmer i hastigheten mitt läge på bottenvåningen och fallet på en halvmeter skadar mig föga...Gårdsfesten som pågår runt mig stannar upp för ett ögonblick innan de återgår till sin kontrollerade värld...Ser mig omkring och inser saker och tings beskaffenhet...Allt är inte som det verkar....not even me....

Ha en trevlig helg, lev i kärlek

Hockey...

Bara några ord om något som måste vara ett bland de mest urvattnade mästerskap som spelats...VM i hockey....Att någon överhuvudtaget kan uppbåda någon form av intresse för detta måste anses som....en sjukdomsbild;-) eller nåt.....Kollar ni på det?? Allvarligt,hur spännande är det att möta Danmark? Höra kommentatorerna hylla laget efter seger....mot DANMARK!! Hallå någon? DANMARK!!??

Nej, har verkligen svårt för denna minoritetssport (eller vad säger du, Brutte?) ;-)

Ett olympiskt mästerskap eller ett Canada Cup är något helt annat där de bästa spelarna i regel har möjlighet att vara med.

Funderar lite snabbt här och listar en lista:-)

Vad tycker ni??

Sveriges hårdaste hockeyspelare! (utan inbördes ordning)

Magnus Roupé - spelade i Färjestad och gav alltid allt med en oerhörd frenesi i sina tacklingar, spelade även i Philadelphia Flyers
Håkan Södergren - en av mina favoritspelare som alltid gav järnet, tvekade aldrig och var stenhård
Anders "Bros" Broström - Västra Frölunda, han visste hur man kunde retas han:-)

Låt höra lite nu vad ni tycker....Kom nu inte dragandes med mesproppar som Per Ledin, Jämtin eller Kåberg...DE PLATSAR INTE! Jag är gammal OCH det var bättre förr!!;-)

Snart ska jag tala om för vilka utländska spelare som faller i min smak:-) Till allas ointresse eller till någons förtret:-)Klubbmästerskap...

Nu närmar det sig klubbmästerskap i bowlingklubben...imorgon är det dags och jag ser med tillförsikt framemot det:-) eller kanske inte riktigt då....Är lite smått uppgiven på människor överhuvudtaget:-( Ska försöka fokusera och ägna mig åt bowlingen imorgon men jag har verkligen svårt att låta bli att ta strid mot dumheter och kompletta idioter( min bedömning;-))

Att kosta på en annons för ett årsmöte och där skriva ett klockslag är ju bra...Att några dagar innan årsmötet tidigarelägga mötet och meddela det endast på en sketen anslagstavla är ju.......urbota korkat! Hur tänker man då? Tänker man överhuvudtaget?

Jaja, ska försöka bortse från det här nu....men ibland känns allt bara deprimerande....Speciellt som man har en bland de kortaste och mest eldfängda stubinerna norr om Antarktis;-)

Ska försöka skriva nåt gladare inlägg så småningom:-)

Håll nån tumme för mig på klubbmästerskapet i alla fall....


Smärtsamt vackert....

Okey, fredagen har startat och här kommer min låt NR 2 att ta med sig till den där fördömda ön:-)

Figurerar även i filmer som t ex " O Brother, where art thou?" (för övrigt en helt lysande film) och "The Boondock Saints" (med Willem Dafoe från -99)

This is beautiful! Håller ni inte med??? Allison Krauss och "Down in the river to pray"

Ord.......

Nyss hemkommen från ytterligare en arbetsvecka i Norge sitter man här och har tagit reda på post och mail...eller åtminstone nästan.
Var upp till herr Storm och hämtade ytterligare påfyllning på fiskematerialsfronten:-) Som sagt...den som har mest grejor när han dör is the winner!:-) Tror jag ligger rätt bra till där faktiskt....Både med grejor och att dö typ....Måste nog försöka dra ner på stress och alla göromål på ett eller annat vis...Kanske alka i sig några vinflaskor kan skapa lite lugn och ro??;-)

Nu över till något helt annat.......

Är jävligt sugen på Ben&Jerry´s glass! Någon som vet närmsta frysdisk med ett innehåll bestående av den?? Finns så jäkla många läckra smaker ju:-) Vill ha!

Visst, kanske borde käka kokta bönstjälkar med hackade lågkaloritomater med tanke på min vågkrossande kroppsvikt...men vafan....:-)

Tänkte helt apropå rekommendera en bok också....Brukar inte rekommendera böcker som jag inte läst själv men i det här fallet gör jag det ändå......
Giles Blunt har diktat ihop en ny bok om sin John Cardinale och allt han skriver är mycket läsvärt så får anta att detsamma gäller denna bok...Heter i alla fall " När du läser detta"...KÖP OCH LÄS! Jag beställer nu!:-)Ska ju även återkomma i ämnet musikval där jag har två återstående låtar att tillkännage, de som skulle med till en öde ö:-) Skrev ju även att Madonna var en av tre riktigt stora artister....Hmmm, vilka de andra två är?....Ja, i mina ögon så är ju världens största entertainer Robbie Williams! Han fyller verkligen arenorna även om han nu kanske hänfaller lite väl mycket åt UFOforskning:-O Springer visst omkring i LA och besöker diverse obskyra möten/träffar som handlar om ufon....Den tredje är just nu Justin Timberlake, kanske ingen favorit hos mig menmen....:-)
Såg även att Kylie Minogue premiärade häromdagen:-) Hon kan också det här med att bjuda på show, grym artist....Kom igen nu , syrran...erkänn att hon är bra;-)

Nu ska jag träna bowling.....återkommer med mer läsning later on....Landslagen till Em börjar snart tas ut, spänningen är stor och jag säger bara Alessandro delPiero:-)

Skoj:-)


Äntligen metetävling igen...Örebro Öppna

Så blev det då äntligen premiär för en metesugen själ...har nog fan varit metesugen sedan förra årets kryckgång!:-) Jag och Peter åkte ner från klubben och snubblade in lagom till lottningen klockan 09.00 på lördagsmorgonen...Drog platser nästan bredvid varandra, 23 och 25...Onekligen är det så att man numer uppskattar bekvämligheten väldigt mycket för vi var mest nöjda med att urpackning och ipackning i bilen blev enklare än om vi suttit i bägge ändar på sträckan...å bilparking alldeles bakom peggarna, underbart:-)
Var onekligen ringrostig vad gäller uppackning av prylar...hann inte alls med allt som var tänkt...lika bra var det då det sen visade sig att man mest satt med 3 meters och slängde upp några löjor....Kuppade iaf ut 14 bollar på 11,5 meter i grundmäskningen och var ut några gånger och provade under tävlingen, fick i princip inget där mer än några magra björknor...Peter fick ihop 8350 gram, löja med inslag av en feeet abborre;-) och ett par småbraxar, det innebar en delad fjärdeplats efter dag 1...Själv hade jag 7460 gram fördelat på 531 fiskar, en niondeplats för mig.

I ledningen var Tom Östlund som fiskade bra från peg 8 och drog ihop 12080 gram, följd av Anssi med 10950 gram och Jan Svensson på 9050.
Således ingen katastrof för Fk Matcharna då sammanlagd vikt över två dagar är det som räknas.

Checkade in på hotell Skomakaren, duschade och svidade om, gick sen och käkade en god middag på en thairestaurang som numer är inskriven i komihågboken:-) Väldigt god mat! Slank ner någon öl också innan hotellsängen rammades och ögonlocken slog igen med en duns...i mycket god tid:-) Själv sov jag runt 21.00....kan vara åldern, inte fan vet jag:-)

Efter en nice, lugn frukost på hotellet så var det dags för lottning igen...Denna dag lyckades vi dra peg 16 och 17, ännu en bekvämlighetsseger......För att korta av allt detta svammel en aning så blev dagen rätt medioker, mäskade på 11,5 meter idag också...fick småbrax, björkna och mört till en början men ju längre dagen led desto sämre gick det....Tommy Lindblom på 15 fiskade bra och det plaskade enerverande mycket när han slet in sina fiskar:-)
Jag fick 41 fiskar, vägde in 6770 gram...Peter 7630 gram....Bäst på nedre sträckan idag var Anssi med sina 13870.....På övre sträckan köttades det friskt och med 21410 gram var Patrik Ceder bäst där, tätt följd av Tom som med sina 20670 säkrade totalsegern! Bra jobbat Tom!:-)

1: Tom Östlund 32750
2: Patrik Ceder 27620
3: Anssi Lehtevä 24820
4: P-E Gyllbrandt 24460
5: Mikael Tono 21170

12: Peter Lindh 15980
17: Mr Lilja 14230

Jaja, man fick fiska i alla fall och det var skoj...Solen sken också under söndagen så man vädrade lite vinterhud några timmar....en aning skär lyckades man bli....Nu är det dags att dunsa i säng...klockan ringer 04.00...å det är fan tidigt!

Här är några bilder från helgen....

Filmen här


En liten tillbakablick från förra året:-)

Varje år så kör vår fiskeklubb Match en avslutning där vi tävlar i olika fiskerelaterade grenar....Filmklippet är inte en sådan gren.....Sommaren närmar sig och jag funderar på nya grenar att tävla i så börja förbered er nu, era sillfjäll! 
Nästan hela gänget.....Stormen....Mr Pink....

Premiär närmar sig...

Så har man kämpat sig igenom sin meteutrustning!

Höll på igår och idag har garaget varit min hemvist till stora delar...Tackel har knytits, mäsk har blandats, spöfodral fyllts och tackelbox packats....puuuuuuuuhhhh....Det är smått drygt faktiskt men lite kul också:-) Ännu roligare imorgon när man förhoppningsvis får sina första fiskar....Ingen överraskning om det är löja...det här året också:-)
Rapporten från Örebro säger att mycket vatten rinner genom ån, vilket då kan betyda att det blir lite tyngre flöten, den platta sorten då.......


Här är några tackel och mitt impotenta lilla arbetsbord:-)

Klockan ringer 04.20 imorgon så ikväll knackar jag ner ögonlocken i tid, slänger in en bra dröm i pannbenet och sover bättre än en israelisk sunkduva...:-)

Ha en bra helg...Rapport kommer förhoppningsvis på söndag, senare på kvällen...om inte hotellet har någon gästdator förstås...

Another one...:-)

En bland världens tre största och bästa artister och en av tre låtar jag tar med mig till en öde ö...:-) 

Vilka tre låtar tar ni med er till en öde ö??


Gillas....

Den här snubben gillar jag:-) Alltid intressant höra honom prata också....


RSS 2.0