Holy

Åh herre jävlar! Inte alla som klarar av att hålla tider när man bestämt en tid. Själv är jag superproffs på det. Fast inte idag....Inte så att jag kom för sent eller så. Var precis 1 hel månad för tidig:-)
Visserligen väcker det en del intressanta frågeställningar kring de jag bokat mötet med. Bestämde ett möte redan i början av oktober men så fick jag förhinder(jobb och Italienresa) så jag gav förslag på nytt datum.....29....NOVEMBER..lyckades jag uppenbarligen skriva, fast jag menade förstås oktober. Omöjligt att förstå förstås, vad jag menade.
Men i mejlet har jag skrivit FREDAG den 29 NOVEMBER......Ingen reagerade. Den 29:e är nämligen en fucking måndag:-)

Jaja, my mistake och man kan ju inte klandra de andra. Jag menar...Stormen kan man inte ha höga krav på när det gäller tider;-) och företaget vi skulle träffa har väl andra viktiga saker för sig än att träffa två abborrstinkande seriefigurer från Orsa:-)

Nåja, nytt mötesdatum den 12 november klockan 10.00

*****

Imorgon blir det mässa för hela slanten. EU-projekt ska redovisas i Leksands Folkhögskola. Ska stå där för torghandelsprojektet. Känns lite drygt då det håller på hela dagen. Är inte riktigt frisk och hade helst slappat hemma.

*****

Fick mess från Mr Knowledge, han hade (efter tips från mig tydligen) slängt några getögon på "filmtipset" jag la ut här för en tid sedan. "A Serbian film". Okey, får väl varna än en gång då. Ni som INTE är vana att se utstuderade grymheter på film, ni som vill leva fortsatt sockersött i villfarelsen att världen är en kärleksfull plats, ni som prompt tycker att små barn är det underbaraste som finns.....GE FAN I ATT SE DEN HÄR FILMEN! Ni andra, som är litegrann som jag, kan ju se den med förtjusning och hoppas den är i närheten av verkligheten;-)
Kan säga att Mr Knowledge mådde illa. Nu ska man inte skratta åt det men åt honom skrattar jag alltid så sorry:-D

*****

Såg att delar av mina kära travvänner funderade hur jag kunde ha mage att vinna på hästar ensam under veckorna och inte på lördagarna när de är med och lirar. Well, man lyckas inte alltid men hoppas att slå till imorgon. Dock har det gått väldigt bra nu och igår var det spännande igen, var med till sista och med två kusar som tillhörde de mest betrodda skulle det kanske kunnat gått bra men tyvärr så vann en annan häst. Fick i alla fall 6 lax på två femmor. Sexorna gav 250 000. 
Satt kvar med 7 hästar idag på V4 också och kände mig trygg. Men det sket sig ändå. Vi får se om formen ändå kan hålla i sig tills imorgon. Ska göra mitt bästa.

*****

Besökte tandläkaren imorse också. Ingen hit när man är förkyld men det gick bra. Rotfyllning och nu återstår bara ett besök innan räkningen ska hostas upp. 

*****

Nä, dags att hinka i sig lite julmust(!) och skyffla på med några hekto ostkrokar. En får inte magra av än. 

Have a nice helg 

To be a man

Ont i kroppen, snor som rinner värre än en blaskig uppstötning och ryggläge är det som gäller. Här skulle man vara ledig och få undan några av de göromål som ramlat efter och så blir man sjuk:-( Och en förkylning som man....måste nästan jämställas med att klämma ur sig en unge;-)

Är hursomhelst jävligt tråkigt. Hyrde en film av Telia igår, Jonah Hex med Josh Brolin. Ingen höjdare även om seriehjälten Jonah tillhörde favoriterna när man var yngre.
Nu vill jag se ytterligare en kass film, Rob Zombie´s Halloween 2. En nyinspelning som är synnerligen...blöt:-)

Sverigedemokraterna har kommit med sin budget också. Är mest förvånad att de överhuvudtaget lyckades få till något som kan liknas vid en budget. Innehållsmässigt var det dock inga överraskningar, total avsaknad av medkänsla och solidaritet som det sig bör.


La casa muda

En film från Uruguay. Går upp på Stockholms Filmfestival nu i november. Looks nice


Cold

Jobbat på bra idag. Faderskapet assisterade med nedgrävning av stolpar för tre stycken vandringsleder. Tyvärr var det jag som tog slut först så vi blev inte klara. Blev förkyld idag och det är då fan typiskt:-P
Fick iaf ner större delen och nu kvarstår ca 10 plus skyltuppsättning. Skalat i mig vitlök nu så imorgon är man frisk:-)

*****

Hyfsad lirare, Lavezzi i Napoli. Såg man målet han gjorde igår så hyser man än mer respekt för en sådan lirare.Klassmål!
Zlatan stänkte dit en nick också, visserligen omarkerad, men hade man fått den nicken på nåt känsligt ställe hade man varit golvad, stenhård.

*****

Travet går bra nu, få se hur länge det håller i sig. 10 lax i söndags, 11 igår och idag på lunchen nästan 3...Tur att man har bilen kvar att betala så man vet var man ska lägga slantarna:-P

*****

Ska lägga ut bilder från Italientrippen också. Var i mångt och mycket en intressant resa. Blev utmanad på armbrytning av en spaggeLuigi också...Snubben får fortsätta sortera kastanjer eller nåt....Stackmora versus Italy 1-0 :-)

*****

Hur fan orkar man bli så fet som jag? Helt oförklarligt

*****

Tufft fiske i Söderhamn. Knacka mycket is fick deltagarna göra innan start. Coolt i många aspekter. Söderluns köttade hem segern,bra fiskat!Lär väl vara enda kontakten med is för många av betonggossarna...å så slår de sönder den;-)

*****

Skulle vilja sova, se på film, läsa tidsskrifter och käka gott i flera veckor. Helt utan måsten. Det får fanimig bli till vintern. Min själ, min kropp och min hjärna behöver det. Verkligen.

*****

Såg en bänkpresställning idag när jag var och kollade på brottningsträning. Blev sugen som fan att testa och framförallt att återupprätta bekantskapen med en skivstång. Det är ju kul.

*****

Nu dags att spana in kvällens tävlingar på Eskilstuna. Kan vinnarflytet fortgå?Lyxlirare i teve

Imorgon får man hålla lyktljusen öppna på TV 4 och trisskrapet. Då äntrar GrevNils avkomma scenen för att gnugga fram några spänn, Jesper heter han och är mycket snyggare än GrevNils.
GrevNils som för övrigt kapat testarna och kört en hårfärgning.....svart. Jösses, vem ser han ut som nu då? Man blir illamående bara på själva tanken att få se honom......Fast skrapar lillen fram ett gäng miljoner så lär GrevNils dansa in i rutan:-) Håller tummarna för det då...trots allt:-)

GrevNils???


Italien och premiär

Härligt att kastas mellan olika miljöer. Ena dagen i ett hyfsat varmt Italien och nästa sitter man på isen och hinkar abborre på hemmaplan:-)

Har nåt så inihelvete mycket att göra att jag är ledig från grannlandet den här veckan. Ska försöka få undan en del och samtidigt försöka ge lite balsam åt själen. Därför blev det en hastigt bestämd pimpeltur idag. Knogen var halvdagsledig och nappade (suck) på att dra till Märra för lite abborrpimpling. Kul, eftersom han nu tjatat om fiskfittehistorien i flera år. Den inträffade när vi hade en kund och skulle pimpla med honom, jag drog till Märra med dem och naturligtvis visade sig inte en fena.

Idag nappade det direkt. 10 cm is och perfekta förhållanden. Fiskade 1 timme och skåpade upp 98 abborrar, 5080 gram vägde påsen. Knogen ägnade sig åt skridskor inklusive klubba, fågellockning och fiske, spridda intresseområden där:-) Han hade iaf 37 borrar och dryga 2 kg.

Tänkte knäppa kort på Knogen när han drog upp en abborre men det kom aldrig upp någon just då när jag var beredd. Knogen klagade på att de bara var där och stötte.......förklaringen ser ni i handen på ett av korten. Knogen har ordning på grejorna;-)


Respekt

Oj, ett program på teve som bygger på vad människor kan. Ingen snorfylla, inget knullande eller bebiskommentarer från vuxna. Så skönt och så bra. 
Och DiLeva´s version av Berghagens låt, kanon!....OCH svaret han gav på hur han kom dit......."-Med rymdskepp"....Han är kul och har uppenbarligen självdistans

 

A Serbian film

Filmer blir allt värre med åren. Brutalare och mer utstuderade grymheter. Men en sak är säker, verkligheten är betydligt värre......det är min övertygelse. Det här är en film i alla fall.Black City tips från Mr B


Time to leave

Då bär det strax iväg då.

Träffade Knogen idag på morgonen. Fick en Göteborgsvits i pannbenet direkt, sedan en rejäl uppläxning i sopsortering...inte att förglömma en predikan kring tomgångskörningens effekter;-) :-)

Alltid trevligt att på en lördagmorgon träffa vänner:-) Ska försöka skärpa till mig, looovar:-)

Sover på Radisson, Arlanda ikväll. Flaxar iväg på flyget strax efter 06.00 imorgon. Fick inte med mig några Speedo att bada i men får väl shoppa upp mig på ett par ifall det är badtemperatur. Nu är det ju ingen solsemester utan vi ska "undersöka" turismens alla delar i den regionen vi ska vara i. Jag och Anders Ståhl www.goodphotos.se ska förhoppningsvis kunna checka upp lite kring naturturism, djur och natur.

Tjipp

Italy

Försöker packa och få till det jag ska ha med på Italienresan. Tycks som vanligt bli alldeles för mycket i väskan.

Kollade väderleken dit kosan styrs...ser ut att bli rätt blött så goretexplaggen förtjänar sin plats i väskan i alla fall:-P

*****

Några korta rader om V75 också, så GrevNils får sina tips fulländade från alla håll:-)

Avd 1: Trolig: 5 Neo Smed Passa: 10 M.T Cherokee Streckvärd skräll: 3 Qato Quattro

Avd 2: Trolig:10 Japanese Face Passa: 5 Bruce Tooma Streckvärd skräll: 1 Calvin Fortune

Avd 3: Trolig: 8 Iceland Passa: 2 Spring Erom Streckvärd skräll: 5 Yarrah Boko

Avd 4: Trolig: 10 Continental Passa: 12 Rocky Silvio Streckvärd skräll: 1 Aguila Blues 

Avd 5: Trolig: 2 Connery Passa: 10 Conchita Exclusive Streckvärd skräll: 12 Delvin Gold

Avd 6: Trolig: 2 Practical Joke Passa: 3 Precious Value Streckvärd skräll: 10 Nightlife La Marc

Avd 7: Trolig: 1 Hoity Toity Face Passa: 9 Vanessa Du Ling Streckvärd skräll:12 Bexipop

Sådär, bara att stryka från lappen och spela på de andra fyrbenta älgarna......Enkelt.

*****

Var ju i norra Norge förra veckan. Kom hem torsdagmorgon, jävligt trött. Ingen is på pölarna där uppe än i alla fall:-) Däremot var det vinterväglag vissa sträckningar så man fick hålla i sig. Letade febrilt i den lilla byn där vi bodde under tisdagskvällen efter en teve, hade tänkt kolla på landskampen Holland-Sverige. Lyckligtvis lyckades jag inte hitta någon teve, var nog ingen höjdare att kolla in.

*****

Nä, dags för lite glass och jordgubbar.

Forza Azzurri!Filosofiska förespeglingar

Att man kan vara så overksam och planlös som jag är nu, är för mig fullständigt oförklarligt.

Försöker klia mig ut till livet men hur mycket jag än sliter, river och skär går det inte att tränga ut.

Huden är hård.

Hålls instängd och själen virvlar av olustkänslor, runt runt.....Försöker nå den, nagla fast den med vassa, smala tillhyggen men lyckas sanslöst dåligt.

Ultrabriljant idé tränger sig på och när snaran dras åt känner själen befrielsens suckar av lättnad

Out, I´m out.
 
Lämnar skal, kött, materia i de hopplösas boning

FriMoney talks

Hade en jätteupplyftande upplevelse igår när jag pratade med min bilreparatör....

- Jag är rädd när jag ringer till dig, sa jag med antydan till leende
- Jag är rädd när du ringer, sa han och skrattade nervöst
- Nå, hur fan går det med hinken? sa jag med ett ännu nervösare fnitter
- Ja, jag ska säga att det går jävligt....{konstpaus].....illa, sa han
- Neeeeeeeej, för helvete.....Vad är det nu då? sa jag med ett gäng tunga suckar

Efter en stunds förklaring och diskuterande så kom då spjutet farande och spetsade min hjärna, mitt hjärta och spikade upp det på ladugårdsväggen för korparna att kalasa på.....

- Pratade med BilMetro(specialist på VW) och de hade haft en likadan "operation" och den gick lös på 28 000,-, sa bilreparatören med ångest i rösten
Han fortsatte
-...men det kommer det inte kosta hos mig, det blir billigare.

Själv såg jag laxar flyga genom luften....såg USA-resan knycklas ihop i ett hav av kedjebestyckade motorer...såg en hord av bilreparatörer springa mot mig med skiftnycklar och räkningar.....såg till och med en liten, oljeindränkt dvärgjävel med utseende som ett kugghjul komma flinande med mina krossade visioner i ett litet glas.....

Okey, bara att ta till sig fakta och keep up the good mood;-) Biljäveln kommer kosta skjortan, motorn ska plockas ur, delas och antagligen rövknullas av ett par oljiga mekaniker....Kommer som sagt att rista till i lädret, ordentligt. 

Men det är trav imorgon, det ÄR trav imorgon.....:-) Säger bara det 

OCH skit på er ni som nu kommer säga....Vad var det jag sa? Allt kan gå sönder, även mitt utmärkta bilköp;-)

Robbie Williams & Gary Barlow

Hyfsat självironiskt från de forna ovännerna. Kan erkänna att jag köpte Barlow´s första skiva efter att de splittrade bandet och trodde inte ett dyft på att Robbie skulle lyckas ensam.....Well, vi vet hur det gick:-)


Anttila&Wrethammar

Anttilas duett med Sylvia Wrethammar från den nya skivan "Svenska tjejer".Resor

Drar till norra Norge igen. Åker inatt. Drygt. Är inte så jävla förtjust i att dra så tidigt och framförallt komma hem så sent, fredagmorgon runt 04.00 om allt går bra. Har man tur kanske man får ett tack men det är inget att räkna med:-P Nä, just ja...jag får ju betalt.

På lördagen kliver jag på tåget till Stockholm för att sedan på söndagmorgon skutta på flyget till Italien. Det blir roligare hoppas jag.

Sedan blir det arbete i några veckor innan USA ska besökas. Flygbiljetter är klara, boende kvarstår men urvalet har sållats ner till 3 tänkbara alternativ. En del mejlsvar ska inväntas innan det är helt klart.

Dags att skära sig några varv.....splittra tankar till fragment....

Finns det hopp?

Grattis till alla er. Alla er människor.

Ni kommer förstöra allt. Allt kommer ända i katastrof, det är ställt utom allt tvivel

Människan går mot den slutliga förlusten

Tappar gnistan när jag ser allt skit

Slamdammen som brast med giftspridning och död som resultat

Nordkorea som presenterar tronarvingen och samtidigt gör en maktdemonstration som inkluderar kärnvapen och riktar en varning till alla imperialister

Alla jävla försvinnanden som med regelmässighet innebär mord. Alltfler, alltmer och alldeles för enkelt

Sverigedemokrater i lustiga hattar och folkdräkt.

Girighet i alla dess former, girighet som oftast börjar med vinstintressen

Att ha vinstintressen i vård och omsorg slutar i katastrof

Till slut ställs kostnader för ett överlevande mot människan.

Gissa vem som förlorar?SkryllanFinnskryllan

Ska väl kunna få i nån abborre där i vinter


Machete!

Hahaha, underbart:-) Robert Rodriguez på gång med kultisen Danny Trejo


Om Facebook funnits förr......

http://www.hotsynch.com/funny/fb.html?ref=nf

Blod ska flyta

Besökte doktorn idag. Nu blir det provtagningar och nåt EKG så småningom...få se vadhän det mynnar ut i...Först ska de väl hitta nåt bra kärl att klämma ur ett par glas rött i....Det gör vi imorgon.

Doktorn lyckades också rita ner "viss övervikt" på ett papper....VISS ÖVERVIKT! Jojo, det var minsann en snäll doktor:-P

Börjar närma sig Italientripp nu och känns kul att få besöka Italien igen. Det var dryga tjugo år sen sist då jag och GrevNils svepte runt landskapen och bland annat tillbringade hela 2 timmar i Venedig, mellan 04.30 och 06.30 på morgonen. Hände inte så mycket den tiden på dagen. Vi var väl heller inte så vana reseplanerare:-)

Nu blir det längre söderut, i Kalabrien, som resan går till. Ska visst vara badtemperatur där men tror ändå jag skippar badkalsongerna....Vit och skvalpigt fet ska man behålla tröjan på, ser ju ut som ett par liter grädde förkroppsligad.....Nåja, man får se vad som händer.

Ser ut det kanske också blir en tripp upp till norra Norge för arbete ännu en gång. Den här gången inte lika lång sträcka men däremot ett flertal sträckor med bilkörning emellan. Det är ju några timmar mellan ställena där uppe så det blir till att ha gott sittfläsk så man står ut i bilen.

Imorgon är det KANSKE dags för min bil att bli med halvlyse igen:-P Fått tag i en reparatör som troligen löser problemen. Han kommer också att fixa centrallåset hoppas jag.
Så är det bara att hålla tummarna att det står sig ett tag....


Flimmer

Idag har varit en yrslig dag:-P De flesta synintryck dallrar....då blir man yr i skallen.

Kollade fotboll igår. Pirlo och Nesta må tillhöra de äldres skara men i deras uppenbarelse finns fortfarande magisk elegans. Vilka fotbollsspelare. En till som var riktigt bra igår var Zlatan, han har ögon inte bara där man ska ha dem och i nacken utan runt om verkar det som.

Fick mms av Jörgen idag och blev avundsjuk. Han fiskade i Storån idag, takeapart. Mycket brax och id. Såg riktigt kul ut. Fisken hade kommit efter 2 timmar sen var det full fart. Säsongen kan hållas lång även här uppe, det är tydligt:-)

"The New Daughter" Ny film med Kevin Costner. En skräckis som är väl sevärd.

Ikväll ska jag försöka se "Harry Brown" med Michael Caine som äldre gentleman som tappar tålamodet med mänskligheten.......Kunde vart jag

Köpt ny kamera också, halvt om halvt en systemkamera med objektiv. Panasonic Lumix DMC-GF1. Blir kanonkort men förstås lite krånglig om man inte kör på autoläget. Krånglig som i att jag inte kan fotografering. Men då är det bara att lära sig.
Fast min är ju mattröd.....


Scanners

Scanners var en film som innehöll en del spektakulära huvudsprängningar. Glömmer aldrig Michael Ironside´s ådror....:-) Mitt huvud närmar sig nog bristningsgränsen det med....:-P Men vafan, är inte det en upplyftande sak då, att få ynnesten att spränga sin egen skalle?

Klev upp för jävla tidigt idag, strax efter 05.00...Måste bero på tilltagande ålder, inte för att man är speciellt pigg den tidpunkten men kan ju inte riktigt sova.

Blir en del jobb idag, ska försöka skriva ihop några skrivelser och anteckningar som pockar på uppmärksamhet.
Möjligen blir det lite tid över för att ritualslakta några ensamma själar också....vi får se.

Det finns människor som stavar FLEST som FLÄST.......de ligger i farozonen.

Contador har fått i sig otillåtna substanser med maten. Som om någon skulle tro honom? Varför håller de på? Lika bra att släppa dopingen fri inom cykelsporten. Stoppa i er vad fan som helst, cykla utav helvete, vinn....och dö....Det är väl en bra lösning? Ni har förstört sporten. Sad.

Näringsidkare i Orsa/Mora består i alldeles för hög grad av klåpare som inte insett vikten av service och värdskap.
Den största aktören här i bygden har så dålig koll på sina etablissemang att man blir gråtfärdig.

Dragen för dagen

Gått igenom travtävlingarna på Solvalla idag. Känns som det är dags att slå till med en fin vinst:-) GrevNils får kontra med sina drag i en kommentar....Skippar C-hästar i rankingen, mest pga av det är så tidigt på lördagsmorgonen...

Avd 1: Dagens mest streckade blir 3 Matilde Tröjborg. Där hittar jag inga fel i det utan med det hon visat så verkar hon lika svårslagen som det är att försöka klämma ihjäl en älglus.....Bara att spika.

A: 3 B: 4-8-7-9-2

Avd 2: Här är det jämnstreckat just nu och favorit är 9 El Sueco. Den tror jag inte alls på. Jag har bitit i 4 Nelle Pelle tidigare och tänker inte släppa bettet ännu. Tror en hel del på honom liksom 1 Ultradict F som är en riktigt bra häst. Halvskrällen kan vara 11 Nostro Value som gjorde ett topplopp senast från dödens.

A: 4-1 B: 11-6-7-12-8-9

Avd 3: Guld och här spekuleras det vem som tar ledningen, de flesta tror att 2 Global Investment tar spets men där har jag inte samma uppfattning. Inbillar mig att det här blir körning, vilket jag också hoppas, och att 4 Intoxicated tar spets hårt utmanad av 5 Colombian Necktie som kanske blir släppt till spets. Min idé är självfallet 11 Rakas. Fortsatt toppform på den kanten och hästen har ju utvecklats som ett fint årgångsvin. Skrällar att passa är 12 Yanantin Boko som är totalt bortglömd, ofattbart. Hästen som spelats MOT Maharajah bland annat.....8 Gentle Tilly kan också skrälla från dåligt läge.

A: 11 B: 1-5-2-4-12-8-9

Avd 4: Ännu en häst som är förtjänt av en seger, 9 Flip A Coin. Blir mitt tips i ett öppet lopp. Även 1 Bruce Tooma måste med, ny kusk på den men vet inte om det är någon förstärkning direkt med Hanné bakom tömmarna:-P 12 Outlaw Merci är bra, stark och rejäl och kommer tidigt.

A: 9-1-12 B: 10-5-2-4-7

Avd 5: Ston och här är det öppet. Mitt tips till 11 Racerstina som bombar ner dem till slut med Ohlsson i jollyn. Mycket tjat om 12 Elin´s Pride så den ska nog också streckas. En bortglömd skräll är 1 Regina One, passa den från bra läge, vet att en del tipsters haft den som drag i tidigare starter och sådana ska man passa, de brukar vinna till slut.

A: 11 B: 12-7-2-1-10-6-8-15-3-9-14

Avd 6: En häst som alltid speedar som en senapssmetad iller gillar jag alltid. I det här loppet blir en sådan favorit och jag är inne på att hamra in den som spik, 11 Don´t Wear PJS.......När det sen troligen blir lite körning därframme så är spiken mer eller mindre hemma. Tror man inte hon vinner så är det många som kan vinna. Främsta motbudet är 2 Caddie Eagle med Jansson, toppform på bägge kanterna där.

A: 11 B: 2-4-1-5-12-9-3-10

Avd 7: Så är det dags att knyta ihop rubbet och inför sista tänker jag sitta tillbakalutad. Här blir det stor gardering.Första hästen för mig blir 2 Hardy Ribb, äntligen med ett bra läge och snacka om utveckling! Spurtar alltid bra och är med på målsnöret. Orsa-Freddan kamel 9 Premier League släpps inte heller då den härifrån får ett bra lopp (rygg ledaren?)Kan slå av dem igen. 5 Neo Smed fortsätter jag också att strecka, han slår till snart. 4 Yason Boko är hur oöm som helst. 6 Ibiza Broline är Lennartsson supernöjd med, kan vara en chansspik för de som törs.

A: 2-6 B: 5-9-4-1-11-3-7


Bara att bygga ett fullvärdigt system kvarstår. Lycka till:-)

Vinnarna understrukna

RSS 2.0