Solidaritet

Omsorg

Ett ord, flera bokstäver

 Han hade funderat över ordet i många år

Han hade alltid sett till att det präglat och svarat upp till alla hans handlingar

Kanske tyckte han att det var det allra vänaste, vackraste ordet

Omsorg var något som han alltid använde i sina kontakter med alla sorters människor

 Att ta väl hand om, att älska och att vårda

 Hörnpelare i livet

Tyvärr också något som saknades i det vardagliga livet hos många

Hans strävan hade alltid varit att belysa, att lyfta fram och betona vikten av omsorg 

Nålen fördes omsorgsfullt in i returledningarna till det pumpande hjärtat

 Snart slutade det slå

Upphörde

I solidaritet till det undflyende livet höll han andan en kort stund

Han hade alltid röstat på moderaterna


Hursomhelst

Fredagkväll och tänkte mig en god Ron Anejo-rom, anniversery kind of style ,med cola förstås och a squeeze lime....Saknar dock is, men har ju massor av grejor infrysta. Undrar om det skulle funka med ett köttfärspaket upphackat i kuber...Äh, snokade reda på några frostiga jordgubbar som får ralla runt i drinken ett tag....Det blir gott, inte gött;-)

*****

Tycker ju om lite nya prylar och dona med installationer i samband med datorn. Tycker mindre om när det inte fungerar som det ska. Mitt nya backupprogram har installerat sig på spanska. Kul....OM man kunde spanska, men min spanska börjar och startar ungefär på "Hola, idioto!" så den funkar knappast för att göra inte ens den minsta backup.....Provat med det mesta men funkar inte att få det till svenska(som ska kunna väljas) Inte ens på tillverkarens sida finns det downloads.....Whatever, ordnar sig väl när jag läst igenom snabbkursen in the spanish language...

*****

Funkar näshårstrimmern i röven?

*****

Fiske imorgon för de som väljer det. Lintjärn bortom Bonäs är tävlingsplats. Blir en kylslagen dag imorgon. Själv blir det en dag vid datorn. Framförallt tänker jag lägga tid på analys av jackpotomgången på V75.....Kan ju faktiskt vara så att den ekonomiska situationen förändras för all framtid för de som lyckats tråckla sig in på mitt system:-) Och sådant är ju alltid roligt.

*****

En idiot är alltid en idiot oavsett ras och religion.

*****

Fått starkare linser i veckan. Känns skönt att jag ser saker i en annan upplösning än tidigare.....till och med kuken syns......

*****

Fick sendrag i natt som jag trodde skulle spränga foten. Allt nedanför vaden var som granit. Försökte jag stretcha ut sendraget åt ett håll fick jag sendrag där också. I alla riktningar.
Ber om ursäkt till grannarna. Det var jag som skrek. Även om polisen inte först trodde mig.

*****

Kan det vara dags?

Ojojoj, nu händer det grejor här. Bilreparatören ringde och ville ha vinterdäcken så han fick byta åt mig. Imorgon skulle jag få hämta bilen! Stått hos honom i modiga 7 veckor nu. 7 veckor.
Tänker punktera ögongloberna när räkningen, med pompa och ståt, presenteras för mig.....

*****

Fördelat in lite nya komponenter kring min dator. Ny skrivare anlände igår så nu kan jag börja skriva ut lite menlösa alster igen. Min nya NAS kopplade jag in imorse, så nu ska snart allt vara säkrat ordentligt. 2 st 1 TB diskar ska säkra rubbet är det meningen.

*****

Hälsat på min käre vän, Prippen, på lasarettet ett par gånger. En blindtarmsoperation som normalt inte är några problem blev problem och han har nu varit där någon vecka. Bukinfektioner och jäkelskap. Vi som skulle haft frågesportsmästerskapen i helgen. Det blir nu framflyttat tills kraken är frisk igen, vilket jag håller tummarna för blir så fort som möjligt. En liten notering är att hans buk var mer svullen än min i det här sjukdomsläget. Eller betyder det att jag också lider av någon sorts infektion i buken? ;-)
Bli frisk, Prippen!

*****
Fredrika sjunger vackert


En tisdag i november med hypokondriska sinnelag...eller inte

På utsidan blåser det. På insidan känns det åderförkalkat. Nåja, bara tugga i sig av de medikamenter man kan finna och hoppas hitta en nydanande mix av skärande hallucinationer......

Besök hos doktorn igår. Tror jag börjar ligga i topp på listan över dem med fetast journal. Har lite problem med en arm och fick några kortisoninjektioner igår. Ska nog kunna stjälpa över armen till den bättre sidan, hoppas jag. Tänker jobba till veckan, hur det går det vetefan....Det visar sig.
Passade på att fråga om några saker till också....Har ju groteska sendrag i ETT ben. Käkat magnesium ett bra tag nu som ska vara en lösning på sendragsproblematik. Doc hade inga lösningar. Magnesium ska hjälpa är det meningen. Det lagras i skelettet och man pissar alltså inte ut det man tillför. Verkar som min kropp vägrar släppa ner det i det vänstra benet då....:-P Får bara sendrag i vänstern och både fram, bak och på sidan...gärna samtidigt också vilket gör det hela en smula svårbemästrat.

Sedan har ju åldern lyckats tillföra min magmun slapphet också. Käkat magmedicin nu i flera år och ska enligt läkarna fortsätta the rest of my life(vilket inte blir så länge om min kropp tänker fortsätta falla ihop i den här takten)
Hörde om en som fått sin magmun opererad. Kan ju kanske vara något? Men hörde också att de vid sådana operationer blåser upp magen med gas för att få plats med sina verktyg för operationen.
Min spontana reflektion blir ju då om jag då väljer att operera mig....Har kirurgerna trappstegar att stå på??
Förstå vad stor min mage kommer att bli när de ska blåsa upp den jävla luftballongen......

Har ändå tillförsikt inför framtiden. Hamnade framför teven igår och fick se finalen på Biggest Loser. Där var det ju några rediga fettsäckar som hade fått vika på foten för träning och bättre kost. Så det finns ju hopp. Och alldeles för mycket fett.

Nä, nog om skavanker nu. Vissa dagar när jag kollar mig i spegeln är jag ju fan riktigt snygg! Oftast är jag ju iofs full då.......

Tjipp


Hohohohoho....


En liten sång

En underbar liten slagdänga:-) Kunde varit hämtad från Kristdemokraternas årsmöte...typTandsjön-tävlingspremiär

Premiär för mig idag på årets tävlingssäsong. Tandsjön, en bit ovanför Ämåsjön, var dagens tävlingsplats och förhoppningar om höga vikter hade trängt sig in i hjärnan på mig. Sjön innehåller nämligen stora mängder abborre...förvisso lite mindre nu när jag skriver det här. Tyvärr var jag ingen större bidragande orsak till minskningen:-P
Var väl lika förnedrad som en liten kuk på en Ron Jeremycontest kändes det som....Nåja, hittade i lite fisk mot slutet och fick iaf dra några kilo där vilket hjälpte upp humöret en aning. Tror jag kom nästan sist, hade väl nån tant och Göte efter mig;-) 3,7 kg fick jag upp hursomhelst.

Högsta vikten lyckades Mudman, Jesper Dyberg, dra upp. Hela 16,6 kg vägde hans svullopåse. Bra jobbat, Muddis!:-)
Tvåa kom Thomas Larsson på 14 och trea Samuelsson 13,7.
Sen tror jag Mandel var fyra på 12,9 kg. Resultatlistor på Weines blogg ikväll förhoppningsvis.

Började fisket längst ner till vänster, helt ensam. Fanns väl någon anledning till det kanske. Fick ihop 10 abborrar där iaf som jag sen hade tills Stormen med pojk påträffades efter ett par timmar. Sista timmen var helt okey med abborre i farten.

Bara att greppa om taget och komma igen på nästa tävling. Lika ödmjuk och varlig som alltid:-)

Mudman visar upp krokasken. På min dator är den inzoomad och analyserad;-)Och här ser man vad man hittar i Jörgens bil!!! Varpspö!
Tok-Oskar:-)
Nedisning...men jag pissade på det sen och då blev det rent;-)
Roffe hukar i kylanPå väg in till invägning
Stormen med sin vikt...på påsen alltså....FISKpåsen!
Glada Lasse vinner HVMandel gör en bra tävling, fyra
Åsa-Nesse i egen hög person:-)Weine med sitt nyinköpta fjollstativ;-)
Oskar vinner junior på 1,2 kg
Dagens segerherre
Vi tog den oplogade vägen hem, gick lite slingrigt men hem tog vi oss

Förvintermys

Kallt ute och varmt inne. Då kan man ju passa på att lägga ögonen på den här nya rullen:-) Kanske något att höja värmen med:-) "Shelter"Jäkla skön röst

Killerssångaren Brandon Flowers har en röst som är fantastisk. Gillar den skarpt


Svarva is

Imorgon blir det tävlingspremiär. Jörgen och Storm Jr sladdar in och jag kliver in i halvåttatiden för färd till Stor-Tandsjön.
Snokat reda på krokasken och beställt lite larver av Mudman, så man är hyfsat förberedd....återstår dock att gå igenom skryllan och hitta mitt mest använda spö...:-P Fan, vad jag börjat slarva bort grejor...Måste vara mer följsam med bromsmedicinen...

Jaja,några abborrar ska man nog lyckas avliva imorgon. Är ju ett rätt trött och mediokert gäng pimpelfiskare man möter imorgon, den enda jag är riktigt rädd för i resultatlistan är Åsa-Nesse som kört hårt från båten i höst och är i toppform:-) 
Själv har jag toppat formen genom mental träning, tänkt abborre, käkat abborre och suttit still mycket......

Hyvlat in travet redan ikväll pga tävlingen imorgon. Ingen ranking hinns med men några hästar att tänka på förstås:-)Och favoriterna lämnar jag därhän

Avd 1 4 Sammarco och 7 Jealous Broline

Avd 2 4 Dollar Access

Avd 3 6 Year In Review

Avd 4 5 Bazir Dimanche

Avd 5 3 Aega Band

Avd 6 8 Hunter Brodde

Avd 7 8 Cantab Hall D.E och 11 New Photo Guy

Själv spikade jag 5 Bazir Dimanche som veckans enda spik. Friskt vågat och hela potten till mig, tack(fördelat på mina andelssägare förstås)På gång

Packat för ännu en arbetssam vecka i Norge. Hoppas på finväder.

Tänkte fixa iordning lite pimpelprylar tills nästa lördag men började med att leta krokasken...och hittar den inte:-(.
Vet att jag hade den på jakt&fiskemässan i Grönklitt och visade upp den. Kommer också ihåg att en äldre gentleman strök runt i farlig närhet under en ganska lång stund där i mässtältet.....Weine, nu får du allt lämna tillbaks den;-)
Äh, den ska nog dyka upp...annars sitter det ju nån krok på pirkarna redan så det duger nog för att få ihop några kilo abborre. Man ska ändå inte krångla till det.

Har även varit lite effektiv och fått klart några arbeten i form av skrivelser, skrivit och mejlat iväg dem. Skönt. Återstår förvisso några men det reder sig.

Har inte sett min bil på fem veckor, står fortfarande hos bilreparatören:-P Hädanefter är det så att Mr Finn Erik Lerdalen kommer att användas som rådgivare vid eventuella bilköp;-) Han avrådde kraftigt från köp av Sharan....Men då hade jag iofs redan vädrat lädret och bilen var min.
Nu står den alltså med öppen huv och nedplockad front, utan motor....och försöker bli frisk. Kan ju hålla tummarna att ruinens brant inte träffar mig i pannbenet och att bilen blir klar till helgen.

Sköna H kom hem med 15 strumpor igår, går ju alltid åt:-) Samtidigt dök Mr Lindh med dotter upp och där hade jag visst också beställt strumpor, 13 par! Så är det nåt jag inte ska lida brist på nu ett tag framöver är det strumpor.
8 par var av märket "Jolly Socks" , färgglada och fina. Fick en fråga från H när jag ska ha dem efter hon är så noga med att kläder ska matcha varandra och några av strumporna är lila, rosa och gröna.....:-) Själv ser jag dem som så att har jag färgglada strumpor och kliver in hos folk så kommer de att kolla strumporna och det drar då uppmärksamheten från min stora mage som annars får lite för mycket uppmärksamhet...;-) Typ:-P

Well, blir som sagt vad till att jobba minst en vecka till i Norge....eftersom varken trav eller Lotto löste den här ledighetsansökan som jag har stående....den där livslånga ledigheten. Men det löser sig antagligen nästa helg.


Fylla lädret

Dags idag för några heta tips. Finaler på Gävle och kanonlopp. Inga C-hästar idag:-)

Avd 1: A: 9-3-11 B:4-5-1
Passa dunderskrällen 11 Rocky Race som visserligen skriks ut av tipsters men är osannolikt bortglömd ändå. 9 Practical Joke vinner snart igen och favoriten 3 Nahar är bäst men hinner han med att hålla koll på hovarna här?

Avd 2: A: 11-14-9 B: 10-6-3-5-13
LillGoopen har lämnat klartecken på 11 Carmen Tooma men nja...Vill gardera här och framförallt med mina två A-kusar där 9 Greenhills Daisy är den roliga

Avd 3: A: 7 B:12-5-4-3
Maharajah vinner väl antagligen. Vilken häst det är! Här är det kortare distans och har inte bestämt mig här. Kanske kan Flemming komma till spets igen och utmana därifrån. 12 Iceland får svårt att komma till men är ju en kanon, dock risk för en riktig preparestyrning här av Melander. Hoppas inte det iaf

Avd 4: A:1 B: 10-9-2-5
1 Covington Ås kanske håller spets och då kan det vara slut. 2 Danne Fame streckas på alla seriösa bongar, gick strålande senast. 10 Nantucket verkar vara under kraftig utveckling, trög men med löphuvud.

Avd 5: Här avstår jag från ranking, har inte koll alls:-P Varnar för 5 Dölerud Troll som är kioskvältaren. 4 Järvsö Rune kanske bäst.

Avd 6: A:2-9 B: 6-10-7-3-1-12
2 King of Kings låter det väldigt uppåt på. Kan vara en chansspik. Men jag vill ha med skrällen 9 Shephard som såg dunder ut senast, lite klaff här och han är med på fotot.

Avd 7: A:8-3-5 B: 1-11-2-12-7-9-10-4-6

Här garderar man så mycket man har råd med. Draget är förstås 8 Monster Drive som var grymt tankad senast och satt fast. Gäller förstås att ha flyt med positionerna här från ett kasst utgångsläge.3 Hardy Ribb är alltid med på fotot. 5 Tintomara kommer tidigt och är grym emellanåt.

That´s it!

Rövkoll

Ja, nu är man så jäkla fet och har varit det under så lång tid så att man inte ens kommer ihåg hur man såg ut när man bara var tjock................

*****

Några snubbar drar på pimpel imorgon. Själv fjättrar jag mig vid datorn i hopp om att göra klart...typ 37 skrivelser. Hur fan ska jag hitta alla ord?

*****

Joråseruatt.....kan nog bli ett par vinklade vinglas innanför fettvästen ikväll.

*****

Ibland kan man tänka att man ska sluta fundera

*****

Råkade få en tanke på att kolla in min röv i spegeln på hotellet i veckan

Så jag gjorde det

Hörde på radion att acne är en stor självmordsorsak

*****

När man knackar sig själv på huvudet är det ingen som öppnar

När man knackar fullständiga främlingar i huvudet när man möter dem

öppnas en alldeles ny värld av udda sociala kontakter

*****

Och för att vara helt seriös

Det finns ingen som jag


Möten, möten och lite annat

Som vanligt när man skulle kunna tillgodogöra sig en härlig sovmorgon går det inte att få ögonen att förbli stängda. Bara att sätta fotsulorna i golvet och rycka upp fläsket från sängen.

Tänker mig en fika på Kaffestugan idag innan mötet med Mora of Sweden tar sin början. Blir alltså isborr/samarbetsmöte idag med MoS.

Later on slänger jag in mig på Synsam och kollar ögonen. Kanske de kan se varför de inte kan vara stängda på morgonen.

Ytterligare ett möte på eftermiddagen, förberedelser för torghandelns fortsättning står på programmet.

Efter det tänker jag avnjuta ett gäng tidningar och koppla av:-)

Still alive

Ännu en arbetsvecka i vårt grannland lagd till handlingarna. Nu är det inte så många veckor kvar innan pjäxorna trampar amerikansk mark:-) Ser jag framemot.

Annars tycks själen sitta fast i nåt sorts hjul....Blir aldrig färdig med något. Inte ens magen ser ut att kunna bli färdigväxt:-P
Finns inget som piggar upp som en riktig jävla köttsmäll rätt på näsan. Bara att vrida näsbenet rätt och gå på som vanligt. Provade att slänga skallen rätt in i en vältapetserad vägg. Fick inte död på mig. Seg som en otuggad kola.

Blandar kort men hittar inte rätt. Famlar likt en sjösjuk räka efter gnista. Hittar fan ingen. Ingen alls.

Orkar inte med alla människor, allra minst mig själv.

By the way,hur fan kan man vara abortmotståndare? Abort borde fan tillåtas upp till 25 års ålder....minst.

Well, man får plocka ihop spillrorna och låta livet gå vidare. Books are good. Beställt ett gäng som förhoppningsvis simmar in imorgon, annars får jag ge mig till tåls tills nästa torsdag.

Julia Zeh - Fritt fall....

http://bokbloggen.com/2009/06/15/juli-zeh-fritt-fall/

Mitch Albom - Alberts sista önskan

http://www.bokus.com/bok/9789137135618/alberts-sista-onskan/

Robert Sellers - Hollywood Hellraisers - Om Hollywood´s "värstingar" Warren Beatty, Dennis Hopper, Marlon Brando bland andra

http://www.bokus.com/bok/9781848091245/hollywood-hellraisers/

Lyckades med konststycket att beställa en 2 TB-bestyckad Nas också nu ikväll. Har visserligen varit ute efter en under en tid men inte kommit till handling. Några snabba, flinka klick och, antar jag, den är nu på väg hit:-)


Nä, dags att fimpa en flarra Nyköping och känna lakritssmaken släppa fram demonerna.....Tjipp

Daniel Adams-Ray

Andra halvan från Snook släpper album. Låter bra

RSS 2.0