Tredje veckan

Så är det, tredje veckan här i Los Angeles. Vykortsord och hälsningar skulle väl låta ungefär så här....Dåligt väder, regn nästan varje dag än så länge och således inte så soliga hälsningar.

Well, what a crap.

Har iaf semester och det är ju definitivt bättre än att stå och frysa i en snödriva hemma i Orsa:-) Shoppat en del men inga större inköp, lite kläder som inte smiter åt kring fettranden. några Jack Skelleton (ja, det stavas så)prylar och ett gäng böcker.

För den delen, en fettrand som ska förminskas....åtminstone vad mina tankar förtäljer mig. Får ju tillfälle till träning hela vintern nu i och med permittering som dök upp på julaftonen. Ingen fara med permittering då det inte går någon nöd på en under den tiden.

Här har vi besökt Disneyland och Universal Studios, kört en massa rides bland Indiana Jonisar, dinosaurier och Homer Simpsonar....Även gått ett par gånger genom House of Horror på Universal. Härligt för en skräckjunkie som mig själv:-)

Svävar ner på Arlanda i början på januari. Blir till att skotta fram bilen på långtiden....Startar den då? Klart den gör....Volkswagen för fan! :-)

Får önska alla som ibland slänger ett getöga här en god fortsättning och ett gott nytt år. Ha det gott


Los Angeles

Då var vi här:-)

Dag tre tar sin början och har precis avnjutit en god kopp kaffe pudrad med lite kemikaliehasselnötspulver...underbart gott.

Varit en smula jetlaggade men det börjar rätta till sig. Idag blir det en timmes bilfärd till Disneyland för en heldag. Får jag bestämma blir det Haunted Mansion och House of Terror som gäller som attraktioner idag....men blir väl kanske inte jag som har sista ordet idag;-)

Riktigt varmt och skönt första dagen för att andra dagen vara mulet och ganska så kylslaget. Men ändå ganska långt från minusskalan som finns hemma i Orsa:-)

Såg det var jackpot ikväll på Valla så man sopade ju in en rad, inget fel i att vinna pengar fast man är overseas. Spelproblem? Jag? Njäääääaaaa.....

Till helgen kommer faderskapet och syster också, de har att se framemot att bo i ett nice, stort hus med trevligt sällskap:-) Hoppas resan går bra och välkomna!

Tjipp

Bara repriser

Traditioner ska hållas vid liv och med, tro det eller ej, ett högt antal nya läsare så kommer den lilla, stämningsfulla luciahistorien återigen på bloggen:-)


En luciamorgon i mörkret

Ögonen vänjer sig sakta vid det mjuka mörkret, du börjar skönja de välkända, trygga detaljerna i ditt sovrum.

Ditt huvud vrider sig sakta till höger och du ser din käresta ligga varmt bredvid dig, så fulländat och förföriskt vacker. Sakta vaknar du och känner dina kroppsdelar långsamt skälva för att förbereda sig för ännu en välsignat salig dag.

Du sätter de mjuka fötterna på det varma golvet som knarrar behagligt när du lägger din tyngd på golvtiljorna. Makligt smyger du ut i köket och varsamt lägger du det nymalda kaffet i bryggaren som sorlar igång i sitt lugna, rogivande tempo.

Det är luciamorgon och du är på väg till ditt älskade yrke sedan tjugotre år tillbaks i ditt lyckliga liv. Kaffet smakar himmelskt tillsammans med det nybakade vörtbrödet som din fru bakade igår kväll. Ute är det några minusgrader, det är friskt och härligt och det är med gott mod om en bättre värld du cyklar de fem minuterna till din arbetsplats.

Väl framme stegar du in i fikarummet där adventsstakarna lyser tillfredsställande och skapar den stämning du så mycket älskar.

Dina arbetskamrater troppar sakta in och tar sina välbekanta platser. Ni väntar förväntansfullt på luciatåget som strax ska vandra in och förgylla denna dag.

Du hör längre ner i korridoren hur sången börjar med sina välkända, smekfulla versrader. Luciatåget träder makligt in i rummet och radar upp sig, en lucia, några tärnor och några Staffan. De är outsägligt vackra och det är något av det mest hänförande du upplevt. 

Inom dig väller glädjen och lyckan upp igenom din kropp, du känner dig upprymd men också något annat…..något….odefinierbart.

Det är också då du hör den lilla, men ack så hörbara falsksången från en av de tre stalledrängspojkarna. Kaffet du har i plastmuggen framför dig smakar beskt och du tittar ner på dina händer….de skakar.... 

Känslan inom dig säger att nu får det vara nog, hör de inte att fanskapet sjunger falskt? 

Du rör dig förvånansvärt snabbt när du nu skrider till verket….. De hinner aldrig ens sluta sjunga förrän du med två långa steg är framme vid samlingen vitklädda och rödklädda, du snappar snabbt upp förskäraren ni skurit upp de alltför sega och ”förfårussinbakade” lussebullarna med.

I din ej längre skakande hand sveper den vassa eggen över de tre unga, falsksjungande struparna på Staffanpojkarna. Som på en klafforgel viker halsarna sig bakåt och blottar de julkuleliknande adamsäpplena. Kaskaden av blod träffar golvet i ett högljutt plaskande…ett utstuderat vackert ljudfenomen tänker du och tittar ner på den vackra julfärgen.

Någon skriker och du funderar på om det kanske är för att de äntligen hört falsksången från de vämjeliga små ungdomarna….Lucia stirrar hålögt rakt in i ditt ansikte, hon sjunger inte längre, du formar orden ”natten går tunga fjät” för att hjälpa henne på traven samtidigt som förskäraren, kultiverat och belevat, förpassas rakt in i hennes ännu seende högeröga.

Det knastrande ljudet får dig att tänka på att du måste komma ihåg att posta julkorten före den 17:e. 

Ljudvolymen är hög nu och du kan inte längre urskilja melodin som alla försöker sjunga….De åtta arbetskamraterna ser onekligen ut som de sju små dvärgarna…ja, förutom att de är en för mycket, där de trängt upp sig mot den bakersta väggen i fikarummet med skrikande, gapande munnar.
I det inferno som råder kan du inte komma på namnen på mer än fyra av de sju dvärgarna…..Glader, Butter, Prosit och Toker…tänker du…Skrattar inombords när tanken slår dig…Toker kunde vart jag…..

Du lägger huvudet på sned och tittar oförstående på dem, någon kastar en stol mot dig som du ledigt avvärjer. Några tärnor har nu försvunnit högljutt ut i korridoren, du tar två steg närmare dina mäkta skräckslagna kollegor.

Med ett snett leende får du tag i den närmaste, kniven skiljer huvudet från kroppen med kirurgisk livfull precision. Du håller upp den brunhåriga kvinnans huvud framför dig och stirrar in i hennes livlösa ögon och säger sakta … ”inga julklappar i år”.
Du släpper huvudet som med ett blött, skummigt läte dimper ner på det genomkladdiga golvet.

Dina öron larmar av oljudet då församlingen inte längre kan sjunga rent, taktkänslan är helt borta. Staffan Stalledrängarna ligger som de tre vise männen gapande i all sin enkelhet, vem fan ska nu vattna fålarna? 

Med bestämda steg går du mot utgången, i korridoren ligger en av tärnorna, hennes vita skrud är rödbestänkt. Du stannar till och lyfter upp henne, du känner hennes andetag….en tanke far genom ditt huvud, fastnar aldrig, en kliande känsla….sirener hörs, upphetsade röster kommer närmare ….utifrån…..Flickan hostar till och vaknar, du känner dig väldigt trött. Smaken av nybakat vörtbröd känns när du rapar till, en tanke…till……Plötsligt människor med vapen, någon skriker…..en brännande smärta, en dov smäll, i vilken ordning vet du inte.

Du tittar ner på ditt bröst där en stor röd fläck växer sig större, dina knän träffar golvet i en nydanande hård smäll….Tärnan landar framför dig, ett knivskaft sticker upp ur hennes mun…. 

Nu förstår du, någon har skvallrat……din fru naturligtvis, minnesbilden klarnar från morgonen när du lämnade det varma hemmet, kaffet, ugnen på 220 grader………din frus glasartade blick på dig därinifrån………

 

Fanskapet måste tagit sig ut, tänker du när ditt liv försvinner och mörkret tar hand om din svarta själ………….


Två=Freedom

Japp, två dagar till i Norge med lite stolpslit sen.....SEN....bär det iväg till Los Angeles:-) Oj, så skönt.

Kan ju hoppas att det är aningen varmare där än hemma och här i Norge:-)

Åker hemåt på torsdag och scrollar förbi bilreparatören och hämtar/gör upp räkningen:-P Vilken rörde sig från dyr till dyrare häromdagen....suck. Ska visst blåsa ut 29 väloljade laxar från plånboken....Känns sådär.

Men det finns en del uteliggare runt Venice så jag känner nog mig hemma....Jag betecknas numer som fattiglapp.

Fast en fattiglapp som ändå inte ger upp att hålla skenet uppe med märkesprylar och luxulös klädstil;-)

Så mycket bät....hårdare

Så ser man Brescia-Milan

Om ni inte redan sett Zlatan göra 3-0 så försök och se någon sportsändning så småningom.

Sen kan ni skicka mejl till Bresciamålvakten och fråga om han såg nåt:-)


Tunna trådar

Är en smula bräcklig psykiskt

Tankar på och saknad efter mamma gör att det ibland brister små sköra trådar.

Räcker ibland med att höra en låt, se någon eller läsa något

Nu räckte det med att titta på "Så mycket bättre"

DiLeva. Profeten
 
Hans fartiga tolkning och enorma energi av Eldkvarns Kungarna av Broadway

...made me cry....

Mamma hade tyckt det varit roligt att se mig dansa till den rökaren

Så jäkla bra 


Undan med rasket

Nu närmar sig Venice boardwalk med kallekulafart, nästa söndag äntras ett hyfsat tankat Aeroflot för en luftpastej till JFK och sedan vidare till LAX...Dimper ner där 22.30, söndagkväll den 12:e. Ska bli oerhört skönt med semester och hoppas kunna stressa av från allt, precis allt...Målsättningen är iaf det:-) Blir besök på Universal Studios och Disneyland(world?) redan första veckan. Varit på Universal ett antal gånger och ska bli lika roligt den här gången. Njuter väldigt av att trampa runt i en filmreferensvärld....

*****

Imorgon är det dags för första KM på Tallsjön. Temperaturen har gett sig en aning men det lär nog vara lite kallare än köldgränsen imorgonbitti men det ger sig nog framåt tävlingsstart.
Väljer själv bort tävlingen då tiden inte räcker till nu. Försöker få undan allt som ska göras innan resan och det kommer att bli svårt men något ska nog hinnas.
Hoppas de som är med får ett gott fiske, vilket Tallsjön brukar ge.

*****
Nymodigheter inträffade igår. Fick tillbaka bilen och det var inte igår man rattade den.....typ 2 månader sedan:-P Nu ska det allvarliga felet förhoppningsvis vara åtgärdat. Blir en del provkörning i helgen för att sedan ta den till Norge på måndag.
Kan man hoppas på att den fungerar ett tag nu....TACK!!

*****

Såg på Vimpirkens blogg att det varit ett fasligt kommenterande kring en nytillverkad pirk. Att det skulle vara en kopia.....Jösses, har ni inget annat för er? Hur fan kan ni se att det är en kopia? Den frågeställningen som Kaj gjorde är klockren.....För den delen, är inte alla pirkar någonstans en kopia av någon annan?
Hur man än vrider och vänder på det så är pirken INTE den viktigaste komponenten när man fiskar, det är och kommer alltid att förbli personen bakom spöt......Sätt rätt grejor i nävarna på en idiot och han placerar sig ändå inte......Är själv ett levande exempel på det;-)
OCH för övrigt är det så att alla som tar initiativ och vill tillverka grejor för oss andra att använda ska uppmuntras, så inihelvete!

*****

Besök hos sjukgymnasten igår. Fick några förhållningsregler och träningstips för att bli av med tennisarmbågen. Nu är det bara att, som alltid, vara disciplinerad och följa råden......Öh, sa jag disciplinerad? Vad var det nu det betydde?

*****

Ooops, SJ och Trafikverket har visst problem.Igen. Och igen. Tydligen är det vinter igen och de stackarna har än en gång lyckats räkna fel, eller vad de nu gör för att det ska fungera så dåligt som det gör.

Någon som tycker avregleringen fungerat väl? Några måste ju tycka det i alla fall. Vissa politiska tillhörigheter förespråkar ju avreglering som någon sorts jävla dundermedicin. När ska de förstå att Brasse i Fem myror är fler än fyra elefanter hade rätt när han yttrade....FELFELFELFELFEL!!!

Orkar knappt lyssna och läsa de ansvariga chefernas ord och rader kring vad/vems felet är. Skyller på än det ena och än det andra. Inga konkreta åtgärder mer än "...vi tittar på det och kommer att...blabla..."
På en fråga om de pratar med de anställda ute i fält svarar chefen för Trafikverket(heter det så förresten?).." Ja, oh ja, senast idag var jag på möte och pratade med avdelningschefer och de ansvariga för respektive del...."
Okey, det finns två saker att tycka om honom....Idiot eller helidiot.
Han fick frågan om de pratar med de anställda UTE I FÄLT. Det är fan inte några avdelningschefer med krokodilhud i arselet, förstå det.
Det är som det är på de flesta jobb, de som jobbar ute där det händer och i regel gjort så i betydligt fler år än vad någon chef kommer upp i....VET en massa matnyttiga saker om vad som är fel, vad som ska göras och vem som ska åtgärda sakerna. Men nej, de får aldrig komma till tals......
Det är inte speciellt överraskande att saker och ting fungerar dåligt. Otroligt frustrerande.

Avregleringar.....Vilket påfund. Och för den delen, Ulf Adelsohn...Noll koll.

*****

Nä, om man ska slänga några välavvägda getögon på "På spåret". Kanske kan man svaret på någon fråga ikväll?
Klirr...klirr...klirr

Stora, blanka, slantar att leka om imorgon. Jackpottslantar på Halmstad och här några fryntliga kameltips, att följa eller inte.....Skippar de mesta av motiveringarna idag då det finns tidsbrist med i bilden:-P

Avd 1: A: 6-9 B: 2-10-3-5-4-12-1-8-11

Vill man strecka några håriga pållar som kan öka värdet markant så klickar man definitivt i 9 Hunter Brodde som snart sitter där. En annan att passa är 10 Domino Eson. Annars tror jag mest på 6 Space Hoss som garanterat är ställd iordning av herr Persson

Avd 2: A: 9-1-7 B: 4-12-5-10-3-6 C: 8-11

Dags för 9 Shephard att vara först över linjen. 1 Zwack leder förstås länge men lucka från rygg ledaren för Shephard och det känns som att greppet på miljonerna är krysskopplat.

Avd 3: A: 7-6-2 B: 1-11-12 C:5-10-3-4-9

Trodde vi var överens här, Skully Gully är bättre bakifrån än i spets. Men nej, nu tippar alla att hon ska gå i spets och bara vinna. Visst, det kan säkert gå vägen då loppen den här årstiden verkar vara rena sömnpillren. Hoppas dock på lite körning här, främst av 7 Noras Bean som vid gaspedaltryck kan sno åt sig ledningen....och vinna. Passa tokskrällen 1 Access Tooma!

Avd 4: A: 3 B: 2-1-6-5-8 C:10-9-4-7-11-12

Spik eller alla. Jag förordar 3 Com Valle som ser ut och beter sig som en riktigt bra häst. Varning för bortglömda 2 Ideal Kemp.

Avd 5: A:7-9-6 B: 10-1-15-12-13-3 C:8-14-2-4-5

7 Esterel Gull är en gedigen häst som sällan gör ett dåligt lopp. 6 Soliders Memory stor favorit, en treåring mot äldre...nja, visst kan hon ramla undan från piken men jag vill gardera och gör det rikligt.

Avd 6: A: 12-5-1 B: 9-4-11-7-3-2-8 C: 10-6

Frillan speedar tufft och omgångens stora favorit kommer att få sträcka på sig, 5 Classic Tile. Vill ha med en häst i toppform som är bortglömd, 1 Avanto. Är också rätt snabb ut och kan få rygg ledaren här och därmed bli en glad överraskning.

Avd 7: A: 11-3-1 B: 14-6-9-13-10-5 C:4-7-8

Totalt bortglömd, en bra häst och i ny regi hos Flemming! Här fördelas slantarna och vinner Junioren blir det inte mycket till delning....mitt läder kommer bli fetpackat! Gott! En skräll till är 3 Oberon Eastwind, passa den.

Lycka till


RSS 2.0