Bill Fay

En väldigt vacker version av Wilcos "Jesus etc..."
 
Inte direkt något för partyt så får väl be om ursäkt för det
 
 

Ett nytt år stundar

Pappa strax innan nyårssupén som vi åt på Strandrestaurangen vid Orsasjöns strand
Några dagar senare tog han färden till mamma
 
Önskar dem och alla ett gott nytt år
 
Ta väl hand om er och de era
 
 

Tipsextra

Tipsextra. Kanske ett av de bästa tv-programmen någonsin. Då pratar jag inte om den urvattnade versionen som senare kom och kallades Tipslördag i TV4.
Lars-Gunnar Björklund gick ju ur tiden häromveckan och begravningen var igår. Honom minns man med värme och en Tipsextraprofil utöver det mesta
Jag såg nog kanske de flesta matcher som visades från det att jag började kolla. Kommer inte ihåg när jag började men det jävliga är att jag kommer ihåg Kenny Hibbitt som igår. Men då var jag ju bara fem år när han nätade i premiärmatchen för sitt Wolverhampton.
En av de bästa matcherna gick av stapeln 1978 när West Bromwich spöade Manchester United med 5-3. Glömmer aldrig Cyrille Regis, Laurie Cunningham, Lee Cantello i WB eller Sammy McIlroy i MU. Vilken match!
 
En annan kanonmatch(man uppskattade tydligen mycket mål) var när Luton spöade Oxford med 7-4, då satt man bara och gapade. 1988 på Kenilworth Road med målskyttar som Mark Stein och Mick Harford.
 
Här kommer några av mina favoritspelare direkt hämtade ur minnet(ha överseende med mitt minne, det kan bli fel). De är nödvändigtvis inte de bästa men nästintill:-) Hursomhelst så gjorde de iaf intryck på mig på ett eller annat vis. Finns ju naturligtvis hur många som helst att nämna och tycker ni det är någon speciell jag glömt så kan ni ju kommentera in den:-) Har dock medvetet utlämnat några av de största och givna men nudå!
Här kommer, inte en elva...utan en tolva!
 
1: Paul Walsh - höll ständigt en plats i mitt världslag i fotboll som jag alltid höll uppdaterad. Han presenterade sig som yngling med enorm talang i Luton. Det var iaf i Luton som jag såg honom för första gången någon gång på 80-talet. Oerhört dribblingssäker från sin vänsterkant. Han gick senare till Liverpool och var nog där i några år om jag minns rätt.
 
2: Steve McMahon - var det närmaste man kunde komma en jordfräs. En grym kämpe som slet som ett djur. Kanske inte den mest konstruktive men en Liverpoolmittfältare att nämna med respekt.
 
3: Joe Jordan - Manchester Uniteds fantastiskt tandlöse forwardkanon! Vem glömmer hans härliga leende med världens glugg? :-) Totalt orädd och målmaskin
 
4:Cyrille Regis - West Bromwich´s enorme spelare. Den förste spelaren som verkligen såg vältränad ut och till och med som en bodybuilder. Snabb och målfarlig. Grymt namn också
 
5: Brian Stein - Luton. Spelsäker och passningssäker mittfältare med härlig spelförståelse. Hade en brorsa som pangade in en massa mål, Mark Stein (också Luton)
 
6: Bob Latchford - Som jag mest kommer ihåg från Everton där han öste in måååånga mål. Att han var bra på huvudet var en underdrift.
 
7: Lee Chapman - även det en superb målskytt. Han spelade i Stoke och även Sheffield Wednesday om mitt minne inte sviktar.
 
8: Vince Hilaire - spelade i Crystal Palace och var en av de mörka spelare som fick utstå mycket skit för sin hudfärg. Som jag minns var han en exceptionell talang med härlig teknik
 
9:Ricky Hill - en till ypperlig mittfältare från Luton. Har för mig att han, när det begav sig, var utrustad med någon sorts rastafrilla eller möjligen bara långt hår. Det var kanske en av anledningarna att man kommer ihåg honom:-) Han gjorde nog några landskamper också så han var ju inte helt oäven på plan.
 
10: John Barnes - en till som till och från fick plats i mitt världslag. Fastnade för honom när han kom fram i Elton John´s Watford. Som ett tag var ett av mina favoritlag. Sedan blev han Poolspelare och inte blev han sämre precis. Mycket bra spelare.
 
11: Luther Blissett - målsprutan som lirade i Watford och tillsammans med Barnes måste varit ett av de vassaste anfallsparen i början på 80-talet. Kommer ihåg att jag blev glad när han fick chansen i Englands landslag. Hur fan det gick kommer jag inte ihåg.
 
12: Paul Mariner - Kanske världens bästa huvudspelare för sitt Ipswich. Åtminstone tyckte jag det då:-) Ingen frisyrgele där utan hårtestarna hängde precis som åt Joe Jordan.
 
 
Bubblare som naturligtvis bör nämnas
 
Kerry Dixon
Liam Brady
Les Ferdinand
Archie Gemill
Laurie Cunningham 
Steve Coppell 
Ray Wilkins 
Frank Stapleton
 
Plus ungefär 100 till som jag glömt för stunden:-)
 
 

Games

Vem känner sig manad för en utmaning? Prippen? :-)
 
 
Ett kunskapsbaserat strategispel för litteraturälskaren marknadsförs det som. Man lär väl inte ens kunna hälften men kan ju vara kul ändå:-) Hursomhelst så ligger det på mitt skrivbord nu.
 
 

Swish

Min kropp ser onekligen ut som ett timglas
Fast tvärtom
 
***
Tror jag har ont i varenda kroppsdel snart
 
Smärtfri, möjligen, endast i de fem första centimetrarna av snorren
 
Sanning att säga så är de centimetrarna också lika med de fem sista centimetrarna
 
***
 
 
Ser att någon bank lanserar en ny banktjänst....Swish heter den visst. Ser inte riktigt det nya då jag sedan länge haft just det på mina bankkonton. Så fort pengarna landat.....Swish!
 
***
 
Nä men vafan! Var på gymmet å låg tillfälligtvis på en bänk.
Plötsligt kommer en kärring och sätter sig på mig!
"OOOPS" hojtar jag till.
Hon hoppar upp och ser vettskrämd ut....sen säger hon
 
"Oj, jag trodde det var stora pilatesbollen"......
 
***
 
 
 

Borde släppa det här nu

Jojo. Ett jävla rabalder kring småsaker nuförtiden. Är det inte pepparkaksgubbar så är det Disney eller negerbollar.
 
Ska inte harva ner för mycket i de här ämnena men kan inte ni som delar skiten på t ex Facebook bara för någon minut reflektera över det som står, kanske till och med vara lite källkritiska. Ni inbillar väl er inte att det är helt opolitiska personer som startar all skit som ni lyckas dela utan eftertanke?
Eller jo, det gör ni ju. Så pass enkla är ni alltså. Tråkigt.
Någon skrev till och med att det inte finns några rätt eller fel utan människor skulle få tycka vad de ville.
Klart som fan att det finns rätt eller fel! Skulle vi basera livet på människors tyckande skulle det antagligen gå åt helvete fortare än kvickt.
När blev det fult att luta sig mot forskning, vetenskap och kunskap? Ska vi alla göra som Centerpartiet och Eskil Erlandsson i synnerhet och ignorera den empiriska data som forskare tagit fram(exemplet med laxfisket) och istället luta oss mot något sorts allmänt tyckande där obekväma beslut aldrig kan fattas? Fy fan säger jag.
 
Allt det här med Disney med mera är ju också rena hittepå som en del obetänksamma delar. Allt i rasistiska undertoner som går helt förbi för de här människorna. SOM också gärna skriver "Jag är inte rasist MEN....." eller " Nu blir jag väl kallad för rasist MEN....."
 
Vad fan hände med medmänsklighet? Hur fan kunde det bli vi och dem?
 
Ni som känner igen er......Ta en funderare. Eller skit i det och fortsätt bete er som inskränkta hillbillies utan förmåga att tänka ett varv till.
Blir trött och grinig, ännu mer på de rövslickare som inte vågar ta bladet från munnen utan ser något sorts värde i att hålla sig väl med alla jävlar.
 
Å nästa jävel som tar upp att VÅRA traditioner försvinner slår jag hårt i huvudet med ett nyskuret kukpaket från någon rövslickare som jag tröttnat på. Slår hårt och länge.
 
Borde sova nu men här kan ni läsa några välformulerade rader kring det här, välformulerade till skillnad mot de jag skrev härovan.
 
http://carnebro.se/blogg/internet/tintin-pepparkaksgate-och-disney-rena-tomteverkstan/
 
 

Grådask

Shoppade loss på några flaskor rödvin idag när vårt lokala sprithärbärge besöktes en kort stund mitt på dagen. Tog även med mig en flaska portvin, "Grådask". Har kanske smakat portvin ett par gånger under livscykeln men inget som jag har nåt minne av så nu tänkte jag försöka mig på det igen då och den här gången bevara minnet i min underanvända hjärna.
 
Kanske passar bra till den italienska parmesanosten som landade här hemma igår? Käkade pasta till middag igårkväll och även till lunch idag och kan ju lugnt förtälja att det var ett skapligt lager färskriven parmesan på de tallrikarna. Gott!
 
Kollade en film igår och jag valde en SVENSK sådan. Det tillhör inte vanligheterna då min fablesse för svenska filmer är ringa. Såg den senaste Maria Wern, " Inte ens det förflutna", som var en ganska enkel thriller som får två Gotlandsfyrar i betyg av mig.
 
Imorgon blir det julkäk tillsammans med herr B och några trevliga herrar till. Först ska vi hoppas att Pool spelar skjortan av Aston Villa så att herr B får en god aptit och ett sprudlande glatt humör:-) Annars vet i fan.......
När jag tänker på Aston Villa ploppar två namn upp direkt och det är Tony Morley och Andy Gray. Misstänker att de inte tillhör laget av i dag;-) När jag tänker på Pool dyker det upp så många namn att man blir förvirrad.
 
Kommer snart en tio i topp-lista på mina gamla Tipsextrafavoriter. Vet att jag hade flera gamla profiler i "mitt" världslag som ständigt uppdaterades. Tipsextraprofiler och ett gäng italienare var det som gällde. Möjligtvis också att Zico fick plats förstås:-)
 
 
 

Människor - energislukare

Jag har förståelse för er aningslöshet, ert oerhört korttänkta analyserande och till och med att ni är korkade. Jag förstår till och med att Facebook skapades för att människors dumhet skulle åskådliggöras på ett tydligare sätt än annars. Men kan vi, ärligt, sluta gilla och dela rena dumheter likt " Vi som inte tycker negerboll är rasistiskt" eller texten där det ska göras lustigt över vilka saker vi får lov att förbjuda på julbordet för att visa hänsyn till olika folkgrupper......Tycker man att det är en uppoffring att säga chokladboll så är man antagligen diagnostiserad sinnesslö eller bara i allmänhet korkad. FÖRSTÅR man inte anledningen är man i tillägg historielös, markant historielös.

Hörproblem

Känner mig en smula bipolär.
 
Smeker katten ömt på huvudet samtidigt som jag hugger kattens bakdel med en mejsel
 
***
 
George Clooney har ju gråsprängt skägg och anses vara vacker i det
 
Jag fattar inte!
Vad skulle det vara för skillnad mellan mig och Clooney?
 
Det borde ju vara snyggt på mig också
 
***
 
Får man sälja vad skit som helst?
 
Provat Slide Curler
 
Vilket jävla skräp!
 
Funkar inte alls
 
http://www.obhnordica.se/lockt%C3%A4nger-83.aspx?ProductID=PROD797
 
***
 
Igår blev jag kallad pretto
 
Tror jag
 
Det kan ha varit fetto också
 
***
 
 
 
 
 

Greven har blivit skäggig MEN i badet som vanligt


Lance

Kan jag få byta min 7 rätt på V75 idag mot samma antal rätt i kvällens Lotto. Ska inte ha nåt emellan
 
Nähä, det fick jag tydligen inte såg jag på dragningen för en stund sedan
 
Skitlotto
 
***
En smula ironiskt kan tyckas, att en av Lance Armstrongs teamläkare hette Del Moral
 
Hursomhelst var ju Lance en fan till cyklist
Han cyklade ju trots allt bättre än alla andra
 
Alla andra nåldynor
 
***
Prippppppppeeeeen
 
Nu lär vi sätta fart i tillverkandet av det vi pratade om
 
Fick några nya uppslag idag
 
Vi kanske skulle sätta oss ner utan rödvin och prata en gång:-)
 
***
 
Lance Armstrong såg man verkligen upp till.
 
Liksom de flesta andra cykelhjältar genom åren
 
Doping är skit förstås
 
***

Något att se framemot

 
Den här längtar man ju nästan efter. Sean Penn är antagligen min absoluta favoritskådis, att sen Ryan Gosling och Josh Brolin förstärker gör ju inte saken sämre. Det här vill jag inbilla mig blir bra

Friday....cyanideday


Fire in the hole......kind of

Så börjar man repa sig så smått. Efterdyningar av magsjuka känns fortsatt i en vek mans kropp. Huh, så billig man känner sig när man sitter med hinken under hakan och glor på den där lussebullen man åt på morgonen.
Den ser inte längre så aptitlig ut.
 
I alla fall så tänkte jag på en sak när jag körde fingrarna i halsen för att skynda på förloppet.
Det funkar ju där så då borde det ju funka i andra änden också.
Ja, jag menar röven.
 
Utvärdering och slutsats
 
1: Ja, det fungerar utmärkt
2: Skit smakar skit
3: Börja med fingret på rätt ställe
 
***
Ramlade hem från Rom häromdagen också.
En vecka i de centrala delarna var en fin upplevelse
Tur att man blivit så fet så det inte längre finns några storlekar som passar åt hyddan
 
Annars hade jag nog kommit hem med rääääääätt så mycket kläder pyntade med "ITALIA" :-)
 
***
 
Hemkomsten var skön men veckan började inte i dur direkt
 
7 brandmän fick komma på besök och släcka en eld i vardagsrummet
Var iofs ingen större fara men man blir lite skärrad
 
En felbyggd kamin av den förre ägaren var orsaken
Något som inte syns vid en besiktning
 
***
 
Ser på Facebook att många som vanligt hånar stockholmarna för deras ovana vid snö
Att de kör bil dåligt och så när det nu skvättat ner en del
 
Kan väl själv tycka att det blir lite parodiskt när det kommer från
figurer som inte är så vassa chaffisar själva fast de bor i vinterland
 
Att köra några kilometer per dag mellan boningen och jobbet
gör inte så mycket för skillsen kan jag tycka
 
Tur att jag är så jävla bra själv då
Man kommer långt med lite hybris och narcissism
 
***
 
Ska passa på att gratta Åsa-Nesse också
 
Såg att han varit upp och trotsat kylan
Två bra placeringar blev det också
Bra kämpat!
 
***
 
När man rycker hårstrån ur näsan
tåras ögonen
Det skänker hopp att se fullständiga främlingars tårar
 
 

RSS 2.0