Arbete minsann...

Idag var det dags för lite arbete tillsammans med Fiskeresursgruppen, de behövde hjälp så jag klädde mig varmt och hängde på upp till Österdalälven ovanför Älvdalen.
Elfiske med den unika elfiskebåten som de så ofta använder på diverse projekt gällande fisk, både i Sverige och utomlands.
Drog hemifrån vid sjutiden med packad matsäck...

Väl framme så var min plats längst fram med Brutte vid sidan, bägge med tilltygade håvar i våra valkiga nävar;-) dagen till ära även iklädda underarmslånga latexhandskar.....kinky:-)
Kort sagt så går det ju ut på att håva in de fiskar som får en elknäpp och blir lite yra i mössan...gäller att vara snabb med håven och Brutte är ju helt klart i Lucky Lukeklass medan jag möjligen är SuckySuck k a s s eller nåt......Nåja, Jerry The Man körde som en gud och vi håvade för glatta livet.
Nu var resultatet inte speciellt bra, enligt rutinerade gossebarnen B och B beroende på ett ganska hårt fisketryck på de lokaler vi körde på. Många av fiskarna hade också tydliga små skador i munnen efter krokar.
Håvade en del harr, även tidigare märkta sådana, öringar, simpor, lake, bäckröding(1) och gädda(1)...Största öringarna låg på runt 7 hekto och harrarna runt 6 hekto....om jag nu kommer ihåg någorlunda rätt.

En trevlig dag och får passa på att tacka för uppdraget och trevligt sällskap...Ställer gärna upp igen då jag har möjlighet....

Några foton blev det också
Jerrypojken strax innan iläggning
Då var vi i vattnet
På väg upp i älven
The Skipper blickar in i framtiden
Brutte ser klurig ut
Han tänker...kliar i hjärnan;-)
Snart i beredskap
Märkt harr
Vacker öring
Fuuuul öring
Notarie Boberg
Svalkande frisyr?
Fet bula på magen....Jag?


Kommentarer
Postat av: Storm

Tänk va "tråkigt" jobb !

2008-08-27 @ 22:17:36
Postat av: Bullen

Tänk vad Orsa-karlar är stiliga ändå

2008-08-29 @ 20:05:30
URL: http://tyckeriallafalljag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0