Christmas...christmas...


Jul....jul...strålande jul


Du öppnar sakta dina dåsiga ögon, sträcker lustfyllt ut din välväxta kropp samtidigt som en välbekant, delikat doft tränger sig in i din sömntunga näsa, nybryggt kaffe.


Det är julaftons morgon och du tittar ut genom det lätt rimfrosttäckta fönstret, därute i den halvmeterdjupa, bländvita nysnön flaxar domherrarna kring kärven....Två ytterst vackra rådjur delar i fridsamt samförstånd frukostbord.....Fortfarande härskar mörkret lätt därute och din blick söker sig mot himlavalvet där stjärnor skänker en stilla frid åt landskapet denna bedårande morgon.


Du förflyttar dig sakta in i hemmets hjärta där din skönhetssvarvade äkta hälft möter med en värmande kyss.

Björkveden knastrar lugnande där den sakta brinner mot evighetens stilla mörker.

Julen är här och du smeker varsamt smöret på din smörgås och skinkan lägger du omtänksamt på densamma.

Julskinkan smakar gudomligt där den passerar dina renommerade smaklökar och kaffet..ja kaffet...är som hämtat från en boliviansk sydsluttning i backarna mot Titicacasjön där det skördats fruktsamt och älskvärt.


Ni håller ömt om varandra när ni sakta går in i storrummet och låter er stärkas av synen av er makalösa och mirakulöst granna gran.

Under ligger alla dessa klappar i sitt omsorgsfullt utvalda glättiga omslagspapper.

Julen har anlänt och stillheten och kärleken härskar....Du tar sakta på dig dina varmaste kläder och de ullfodrade stövlarna för att bege dig ut i det bildsköna landskapet som skapat för en livgivande lätt promenad.


Dörren knarrar tryggt när du sakta skjuter upp den och känner kölden bita sig in i ditt friska skinn.


Du ser aldrig den förföriskt, alldeles för blanka isfläcken, som befinner sig på det nedersta trappsteget, som söker sig till den fullständigt försvarslösa gummiytan på din vänstra stövel

Fallet blir våldsamt...ditt högra knä knäcks likt en utbarrad grankvist, det spräckande ljudet av ett korvskinn som spricker är i själva verket ditt arma julfyllda huvud som rammar trappsteget.


Ditt medvetande lägger märke till den vackra julfärgen som snabbt färgar backen där du kämpande tänker att du vill upp....Du stöder dig på ena armen som exploderande förvandlas till en rinnande sörja.

Du faller framstupa, hakan träffar marken på ett våldsamt utsökt sätt och dina tänder åker rutschkana längs strupen och blänkande vita som julesnö lägger de sig ovanpå julskinkan du börjat denna vackra morgon på.


Smärtan är nu sprudlande när du ännu en gång kämpar uppåt.

Din högra ögonglob tappar sitt fäste och faller.

Dina blickar möts i samförstånd och det sista du ser är när ditt bakhuvud garnerar ytterdörren som knarrade så förtroendeingivande........Huvudet sprängs och den sällsamt röda kaskaden rinner saktmodigt längs de råhyvlade brädorna på dörren samtidigt som din sista tanke rödgrått strilar samma väg


"Vem ska nu köpa julmust"




Ja,se där mina kära vänner...så kan det gå. Allting är inte vad det verkar vara vid första anblicken....Ta dagen som den kommer.....Nu lutar i alla fall jag mig lugnt tillbaka......och inväntar tomten....Julgröten ska ställas iordning och tomten är huvudingrediensen....Han vet inte om det....men här finns inga snälla barn.


Merry Christmas





Kommentarer
Postat av: Totte

Visste att det skulle bli någe skit på slutet när allt började så bra.

2008-12-24 @ 12:15:09
Postat av: Mr Pink

Hahaha.....ska skärpa mig...jag lovar:-) Ska försöka få till lite skit i början också;-)

2008-12-24 @ 23:30:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0