24 timmars BagUp i Falun...puuuuh...för fan;-)

På lördagen bar det iväg till Falun, Främbyviken,för en 24 timmars tävling i braxens tecken...var det väl iaf meningen att det skulle vara. Teamsammansättningen var Lilja/Storm.
Sist och enda gången både jag och Jörgen varit med på en 24 timmars var  på hemmaplan nån gång alldeles för länge sedan, slutet på 70-talet, början på 80-talet, i Stordammen....Men nu var det dags igen!
Först ger jag Jörgen en eloge för att han tog hand om diverse förberedelser som bl a matinköp och betesiordningsställande, själv hade jag aldrig hunnit då det är lite smått hektiskt just nu....Hade väl ingen direkt koll när jag gjorde iordning mina grejor tidig lördagsmorgon heller då mitt 3,5 metersspö lämnades i garaget....just den längden vi hade som tanke att på den längden avgörs det....Nåja, nu fanns det ju en massa andra spön i spöfodralet som gick att anpassa till olika längder:-) så det var inga större problem...

Taktiken var till skillnad mot de flesta(vad jag såg) , att vi fiskade "tandem", alltså satt bredvid varandra och fiskade på samma mäskplatser. De flesta andra lagen, om inte alla, satte sig med lucka och mäskade var för sig....Tror nog ett och annat av de andra lagen haft betydligt mer om de fiskat på ett ställe.

Well, vi tacklade upp matchspön, 7 meters och 3,5-4 metersspön...Fiskade kort på matchspö bredvid 4-5 ensamma näckrosor, ca 25 meter ut. Mäskade upp tre platser på de tre längderna...Mäsket var en rejäl blandning, kommer nog inte ens ihåg vad vi hade i:-O ...En hel del Serie3000 Etang iaf kombinerat med brunt ströbröd och några påsar drygt Super Mix(??) Jörgen får rätta mig i mäskblandningen tror jag....:-) Hade även i bittermandel i flytande form.

Fisket startade vid 12 och det var mycket trögt till en början. Som sagt så hade vi tänkt att fisket skulle hamna på den korta platsen som den gjort de få gånger vi varit i Främbyviken. Brax och mört är de dominerade arterna och normalt kommer de in på kortavstånd. Viken är väldigt grund och håller ca 1 meter från land och långt ut.....
Det visade sig ganska snart att det var matchspöfisket som kom att gälla för oss den första dagen, fick igång en del brax därute efter en stund, storleken var mellan 2-6 hekto med inslag av något exemplar uppemot kilot mer sällan....Vi körde på och fisket var väl inte direkt bra men vi fick lite då och då....Nåddes av rapporter att teamet Jonas/Peter köttat på med brax och hade ett riktigt stort antal, en stunds paus gavs och jag kollade in dem en liten stund och de braxar de drog var väldigt små många av dem...Visserligen hade de fått rätt fina till en början men kändes att vi iaf hade häng på dem:-)
Kvällen kom och vi bestämde samstämmigt, alltså jag och Jörgen, att ta en matpaus och låta fiskplatserna vila nån timme. Mäskade ut nåt kilo och sedan blev det grillade korvar av olika slag och någon kall öl. Gott som fan!

Efter matpausen nappade det rätt bra igen och fortfarande var det matchspöplatsen som gav mest....I och med att fisken inte nappade så bra var det aldrig aktuellt med den invägning som var planerad kl 22.00 då det inte var så trångt i de fyra keepnet som varje lag hade.
Ögonlocken började bli tunga och vi bestämde oss för att försöka sova en stund och nånstans mellan 00.30-01.00 kröp Stormen in i tältet och jag själv dumpade kroppen i framsätet på bilen, Stormen yrade upp nånstans vid halvfyra och själv tog jag plats på boxen nångång mot halvfem....Jörgen hade ett rätt bra fiske direkt vid uppstarten och fick snabbt fem braxar varav några kring kilot. Bredvid oss hade det finska teamet Tom Sirviö och Micke Pernu börjat kötta på rätt bra och det plaskade stundtals rätt enerverande från deras håll, även om det gick en ganska lång stund emellan varje brax.

Vid 6-7 tiden bestämde vi oss för att lägga undan matchspöt då mörten börjat nappa skapligt  på kortspöna, vi diskuterade lite och var överens om att om vi kunde hålla i mörtfisket så skulle vi kunna vara med i slutstriden utan problem:-) Mörtarna låg och snittade runt 50 gram ungefär så det skulle kunna bli skapligt med vikt även av dem.

Vi höll oss till kortspöfiske efter mört tills slutsignalen gick och sedan var det dags för invägning....Vi fick hala upp näten först och det visade sig att vi kom upp i 56600 gram, därefter var det Suomi som fyllde invägningskassen....de ramlade in på 54180 gram....Måste säga att det kändes skönt att ha de få kilona på vår sida:-)
Vår vikt räckte till totalseger även om det var rätt jämna vikter på de lag som var med.

Och naturligtvis var vi glada för det:-)

Dock var 24 timmar alldeles för jobbigt och kanske kommer tävlingen att genomföras på ett annat sätt nästkommande år. Då får vi även hoppas på fisket är mer "normalt", dvs att vikterna ligger betydligt högre....Eloge till Anders Eriksson som arrangerade, resultat finns att beskåda på hans hemsida www.onefishingstore.com

Fredrik S ville ha någon slagfärdig formulering att sätta under segerbilden som han lagt ut på bloggen www.isfiske.blogspot.com
men jag kan inte komma på någon och är naturligtvis alldeles för ödmjuk för att framhäva teamet Lilja/Storms formidabla kunskap och samarbete, våra alltigenom vältränat vackra kroppar och den superba, välutvecklade metetekniken vi använder oss av och inte minst den väldoft av komplett, fullödig briljans som sprider sig varthän vi skrider fram...;-) :-)

Och så....några bilder


1: Mr Arrangör Anders Eriksson
2: Innan start, Jörgen redo
3: Min plats
4: Jörgen har allt iordning...tror han;-)
5: Parasolläge



6: Peter Eriksson och Jonas Gustavsson standing
7: Anders och Bosse
8: Folke sitter och knåpar
9: Jonas kasse
10: Feta braxar i någons nät



11: Segerherrarna
12: Fredrik Samuelsson ser inte alltför besviken ut
13: Deltagare
14: Finska tvåor, Tom och Micke


Det var några bilder, tyvärr så saknar jag några bra bilder som jag kollade på förra veckan...nu är de borta...helt j-a oförklarligt....Hmmmmm, well...får undersöka vad jag gjort för fel....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0