Premiär

Kom iväg mitt på dagen för att göra årets ispremiär. Härligt väder med några kukkrympande minusgrader och lite lätt sol dansandes på hjässan.....Tog min sorgliga ursäkt till bil och trampade pedalen tillnågonstans långt ner mot mattan, skapligt väglag och inte halare än en...ål kanske......

Åkte till Märratjärn, precis som ifjol.....En liten stärkande promenad innan tjärnen låg framför mig med ett, till synes, fint istäcke. Snabb koll av isen vid kanten, ca 10 cm, alltså inga problem. Isdubbarna runt halsen och jag knallade ut och slog det första hålet.
Märratjärn är en väldigt kufisk tjärn ibland....Så också idag:-P.....Ibland är det så att det inte nappar något på ett långt tag för att sen efter 1 timme helt plötsligt slå om och nappa hysteriskt. Efter 45 minuter hade jag fått 3 stycken och kunde väl tycka att det var dags att det började nappa...Och mycket riktigt blev det lite fart, nappade i nästan alla gammelhål och det ganska friskt stundtals...

Fullföljde fisket i 1 timme från att det började nappa och fick 90 stycken, 5420 gram...Fick en del abborre runt hektot.
Som vanligt kul att dra de första abborrarna för säsongen:-)

Några bilder


Kommentarer
Postat av: Finn Erik

Ak den som hadde vært fra Orsa !Fy f.. så misunnelig jeg er!!!!! Det kjennes som å tape en milion det å ikke komme først på isen... Er jeg heldig så er jeg vell på isen om Lørdagen ### Legger det ut på siden vår.

( Næranappet er 29.03.09 !!!! )

2008-11-06 @ 16:56:54
URL: http://www.raufjoringen.no
Postat av: Knogen

Mr Pink>

Märratjärn? Hmmm, låter bekant på nåt vis. Har inte vi varit dit någon gång tro? Hur många fiskar fick vi då? ;-)

2008-11-07 @ 23:10:28
Postat av: Mr Pink

Måste du påminna om det debaclet?:-)Ja, den är en aning lynnig måste man nog säga...Idag åker två snubbar dit få se hur det går för dem, tror de kommer dra rätt bra:-)

2008-11-08 @ 06:54:59
Postat av: Storm

Fusk !! Som tur var har aldrig ditt tjuvtränande varit nogon fördel längre fram ! ;-)



Hae´t Gött !

2008-11-08 @ 13:17:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0