Vem ska man fråga....?

Blev inget fiske idag.....Håller mig hemma istället.

Såg på nyheterna imorse att det är många som sprungit igenom isarna, alltså ett antal drunkningstillbud.....Som VANLIGT så får Svenska Livräddningssällskapet uttala sig och som VANLIGT gör de samma rekommendation som de alltid gör..."Viktigast är att ta kontakt med någon lokal SKRIDSKOklubb för att få kännedom om isarna" .............

Men snälla! Om man vill lära sig slå en passning eller göra 10 på foten med en fotboll och du har Zlatan och en överviktigt, knätrasig, division 7 lirare från Torne Träsk , att välja mellan....Nog fan väljer man Zlatan!
Samma med skridskoklubbar, som i mitt exempel här är Torne Träskliraren..........Naturligtvis ska man fråga den lokala fiskeklubben!! DE HAR KÄNNEDOM OM ISAR!! Fatta det någon gång!

Samma brukar stå i lokalblaskan här hemma, de frågar alltid entusiasten som åker och plogar upp skridskobanorna med en liten traktor......Jättebra, om det inte vore för att han åkt igenom isen med sin traktor ett ANTAL gånger OCH ärligt....Hur många hål har han borrat i isar i HELA sitt liv?? Kanske lika många som t ex jag gör på EN tävling!! Finns en viss skillnad där i att kunna bedöma en is.

Merparten av skridskoåkare kan INTE bedöma en is, det hävdar jag bestämt....Att det sen finns lallare som kallar sig fiskare och ramlar i till höger och vänster kan så vara....men de är säkert förklädda skridskoåkare;-)

Well, vi får hoppas att inte så många åker igenom isar och att de som gör det tar sig upp igen.

Kommentarer
Postat av: Storm

Kloka ord Boss !



Har ju faktiskt sett de s.k iskunniga skridskoåkarna slungats sig över Oreälvens mynning bara det har "fjällat" sig över en natt !!



När man transporterar sig med långfärdsskridskor är hastigheten för hög, innan man insett att isen är för svag !



Kanske skulle Sportfiskarna kunna upprätta en iskoll med information från lokalt kunniga isfiskare ?



Hae't Gött !!

2009-01-03 @ 20:04:54
Postat av: Bullen

Annars kan dom gå bakom mig.

2009-01-05 @ 17:47:39
Postat av: nicke

såg i tidningen att någon av dessa skridskoåkare hade "badat" i siljan på en tur mellan mora och rättvik nu under helgerna !!!

2009-01-07 @ 22:57:03
URL: http://nickesjostrom.blogg.se/
Postat av: Mr Pink

Läste ifatt MT igårkväll....Till råga på allt så är det de som i regel är ansvariga för Studiefrämjandets skridskoturer! Det stod om badet på sista sidan och sedan inne i tidningen om en skridskotur som de avverkat till Rättvik.....

Alltså jag vet inte...Det kanske ska vara så, att skridskoåkare ska bada...inte fan vet jag men iskunniga ska de INTE kalla sig!

2009-01-08 @ 07:20:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0