Fika och fiske

Klev upp tidigt och drog in till Mora för en morgonfika med packet.....Mattläggare och en och annan fiskare:-)Alltid en trevlig stund. 

Passade på att leverera isborr till en kund som kom med tåget för att hämta:-O :-) Fick reda på att han var en inbiten flugfiskare, fiskade i regel två gånger per dag under sommarhalvåret:-) Coolt.

Fick rapport från faderskapet att han varit på sjön Gäsen en kort stund och dragit upp 83 firrar, vilket får anses bra då Gäsen understundom levererar nada. Något som en kär vän kan verifiera;-) Om jag kommer ihåg rätt blev han utan häromveckan.

Farsan hade fiskat vid badstranden så jag åkte upp och körde lite eftermiddagspimpel på resterande delen av sjön. Fiskade av hela södra änden och det nappade skapligt, dock inte överallt. Fick ihop 80 fiskar, vikt 1880 gram
Helt okey och en smula överraskande vad gäller Gäsen, iaf för mig.



*****

Till helgen blir det fiske bägge dagarna, lördag en liten händelse/upplevelse( event kan inte längre användas, allt enligt WP;-))  tillsammans med ett gäng som vill lära sig fiska lite bättre. På söndag är det avslutning med Ovansiljans Sfk på Vassjön. Brukar vara en riktigt kul tävling även om det går att missa ordentligt där också.

Först ska dock kvällscupen avgöras på torsdagkväll. Ska ge järnet för att försöka ta den där ettan som avgör allt:-) Första gången jag är med på kvällscupen sedan 1912....så det hade varit kul med en seger:-)
Men Nicke lär väl bli för svår....Men chansen ligger i att det blir Hällsjön, dit är det en bit att gå och med den konditionen som Nicke inte har innebär det också att han behöver lätta på vikten han bär på...alltså lägga ur ett par kilo matjord uppe vid bilarna så han orkar ta sig till sjön;-) Hoppas på det:-)

*****

GrevNils drabbar Orsa till helgen också:-) Blir nog lugnt då farbror ska försöka såga ner några träd, alltså arbeta, uppe vid sin stuga i Skattungbyn. Fast man vet ju aldrig....rätt vad det är sitter vi i en taxi, rödvinslulliga, och drämmer runt i skogen för några tusenlappar...:-P


Kommentarer
Postat av: Finn E

Savnet noe konkuranse i helga !!



Næra leverte som vanlig... hvor ble det av dere ??



Rødvinskoma ?, hjertatakk, svulst på ''villikken'',

problemer med DAS AUTO eller ??????



Ellers lykke til med kveldcupen og KM !

2010-04-13 @ 18:38:16
Postat av: nicke

med min kondition ska det nog inte vara några problem att ta rygg på dig !

beträffande matjord så är den urlagd här hemma, för att kunna användas under sommarens trollingtävlingar då den nog behövs bättre ;-)

2010-04-13 @ 18:45:51
Postat av: Mr Pink

Finn E - En kombination av allt det du nämner;-) Nä,det blev en vilohelg då det inte var många som var intresserade av att åka tyvärr. Såg resultaten att det var bra fiske på bägge delarna.



Nicke - Skönt, då är det i princip klart...Har du lagt ur matjorden blir det en walk in the park för mig;-) Kanske ska prova att ställa ut skryllan bara....hrmmm:-)

2010-04-13 @ 18:53:09
Postat av: Knogen

"Om jag kommer ihåg rätt blev han utan häromveckan."



Jag och min feta trut! Grattis, du har hittat min akilleshäl. Mitt Hades. Mitt...mitt...



...MÄRRATJÄRN! :-)

2010-04-15 @ 21:03:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0