Finns det någon anledning

Nej, det gör det inte.

Valdags snart och det finns ju ingen som helst anledning att rösta på Sverigedemokraterna.

Att de flesta som ändå väljer att lägga sin röst på dessa "demokrater" handlar till mesta delen om rädsla.

Mest om rädsla för det främmande, rädsla för muslimer för att konkretisera det hela.

Att de kallar sig själva demokrater må väl vara hänt men är nog något absurt i min värld av hyfsat intelligenta hjärnceller.....Demokrati i all sin enkelhet handlar i första hand om människors lika värde, något som SD knappast kan förknippas med.
Demokrati är också att tillåta att alla får komma till tals. Vilket SD får göra....Demokrati är alltså något som även tillåter idioterna att uttala sig.

Har en kompis som vädrar sina inskränkta åsikter allt som oftast. Handlar uteslutande om muslimer när han säger något. Alltid ihopbuntade som en enhet.
Blir något så inihelvete trött att lyssna på sådana lågintelligenta kommentarer men aldrig trött på att argumentera.

Något man måsta göra, säga ifrån när man hör...ja, idioter uttala sig. Säga ifrån. Säga ifrån.

Snälla, säg ifrån och lägg aldrig en röst på ett parti som spelar på rädsla, hat och ren okunskap.

Tack

Kommentarer
Postat av: Jimmy Windeskog

Måste göra dig besviken på den punkten, vi är några hundra tusen svesnkar som kommer att göra det.

2010-08-29 @ 04:45:05
URL: http://bssborlange.blogspot.com
Postat av: Niklas Lindgren

Demokrati betyder folkstyre, att folkets (majoritetens) åsikter styr landet. Åsiktsfrihet, mötesfrihet, demonstrationsfrihet, organisationsfrihet, fria hemliga val på lika villkor; saklig, allsidig information om samhället och om de olika politiska alternativen, detta är viktiga ingredienser för demokratin.



Idén om människors lika värda (bortom att varje vuxen medborgare får en röst) är egentligen ingen förutsättning för fungerande demokrati. Men hursomhelst står sd helt bakom den principen. Andra verkar dock tycka att sd:are är mindre värda och inte har samma rättigheter som andra medborgare.

2010-08-29 @ 04:54:37
Postat av: B

Vad kan man säga om de lokala centerpolitikerna då?? Jag menar bara sådär appropå ren okunskap....

2010-08-31 @ 21:26:44
Postat av: Mr Pink

Jimmy - tack för länken till din blogg. Där kan jag ytterligare förkovra mig i SD:s idéer. Att några hundratusen kommer att rösta på ert ihåliga valmanifest är inget som skrämmer mig, däremot gör det mig en smula beklämd att okunskapen och rädslan är så stor att de väljer att lägga sin röst på ett parti som propagerar för en människosyn som för den stora majoriteten väljare är förkastlig.



Niklas - det jag skrev var ingen uttömmande beskrivning av demokrati, är fullständigt medveten om vad demokrati betyder men tack ändå för ditt klargörande. Intressant att, min tolkning, du känner dig trampad på lilla tån och skriver " Andra verkar dock tycka att sd:are är mindre värda och inte har samma rättigheter som andra medborgare"....

Det var ju SD:s uppfattning och politik rakt av i en kort mening det........Alltså ärligt, hur tänker ni?

B - vad de lokala centerpolitikerna ligger i kunskapsnivå vet vi. Den är inte ens en kuklängd på skalan.....;-)

2010-09-03 @ 10:57:27
Postat av: Åsa-Nisse

Att lägga sin röst på nd måste bero på rädsla och på egoism. Rädsla för att invandrarna skall göra det sämre för Svensson, vilket enlit mig är bullshit.Att sätta sitt ego högt och att inte vara solidarisk mot grupper i samhället som kan behöva stöd i olika former visar på rädsla och okunskap.Ha nån att skylla på istället för att själv ta ansvar. Ny demokrati är för de riktiga gnällspikarna och de inkränkta.I min bygd finns det gott om bådadera, och smygrasismen sprider sig vid bonnakökena som fluglarver i nykarvad braxenpanka. Mr Pink : Håll huvet högt och fortsätt mä å säga ifrån-så gör ja Nesse

2010-09-03 @ 14:10:54
Postat av: Mr Pink

Nesse, hade du varit en av de sju dvärgarna hade du varit Kloker:-)

2010-09-03 @ 22:37:21
Postat av: PinkAngel

Dina bokstäver är latinska.

Dina siffror arabiska.

Din demokrati är grekisk.

Din pizza italiensk.

Din alkohol uppfanns av en iranier, och du älskar

att åka till Thailand ...

Din favoritrappare har afrikansk påbrå, och han

den där roliga på tv är kurd.



Visst skulle livet vara lite tråkigare ... utan invandrare ;) :D

2010-09-07 @ 07:43:06
Postat av: Knogen

Är det bara jag som tror att Jimmy och Niklas är samma person? Eller är det så att gemene SD-sympatisör är uppe okristligt tidigt för att i blogginlägg spela på SD:s patetiska martyrskap?



B:

Nu förstår jag inget alls. Menar du att det är politiskt fel att sätta sig över lagar och förordningar, en mängd riksintressen, skövla känsliga naturmiljöer för ett ingrepp som inte fyller någon funktion, och resonera så begåvat som att "Är halva jorden förstörd är det lika bra vi förstör resten också"?



När de dessutom stolt slänger ut det i deras valmanifest så blir man ju mörkrädd. Finns det verkligen ingen hejd på okunskapen?

2010-09-08 @ 15:21:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0