Hopp och förtvivlan

Att fotbollsanalfabeter lyckas med konststycket att ens försöka analysera en match är en bragd i sig. Ser ett antal tafatta försök till det efter gårdagens match mellan Italien-Paraguay. Robert Laul på Aftonbladet är onekligen en fotbollslallare av rang som styrs mer än något annat av något sorts förakt än av kärlek till sporten.

Sedan finns det ju de ännu mindre bemedlade i ens egen närhet:-) Att lyckas se EN påhittad filmning på De Rossi och därmed fastslå att det skulle vara en känd italiensk åkomma.....Mr Storm´s kvalitéer som fotbollsanalytiker är ungefär som de demokratiska kvalitéer som Kim Jong Il, Nordkoreas ledare, besitter...Dvs inga alls:-) Så de bryr jag mig inte såå mycket i.

Att inte se de två filmningar(nr 18 i Paraguay) som ledde till två farliga frisparkar för Paraguay,varav en resulterade i mål, är blindstyrevarning. Att se filmning på De Rossi är inget annat än antipatier mot Italien som nation.

Faktum är att Italien spelade den här matchen riktigt bra, sällan som Italien öppnat en turnering på det här viset. Snabba bollrullningar där de , som de blivit benämnda, gamla pensionärsspelarna visade snabba ben och beslut.

Dock var Italien väldigt uddlösa framåt. Till största delen beroende på Iaquinta som jag hoppas inte startar nästa match. Gilardino var ingen hit heller, funkade som target i första halvlek men alldeles för ofarlig.

Pepé var en guldgruva, vilken arbetskapacitet rakt igenom hela matchen. Cannavaro skulle visst vara slut enligt media, i mina ögon visade han återigen på kvalitéer som gjorde honom till världens bästa fotbollsspelare -06. Killen är ett fenomen.

Chiellini ska INTE sköta uppspelen, kan vi vara överens om det, Lippi? Han har inte de känsligaste fötterna, om man uttrycker sig någorlunda diplomatiskt.

Som vanligt när Italien spelar lider man alla helvetes kval, självklart var det så att Paraguay skulle göra 1-0 på sin enda chans under halvleken. Självklart skulle det ösregna för att försvåra för det tekniska Italien. Självklart skulle domaren missa uppenbara filmningar från Paraguay´s sida.
Och självklart är jag ALLTID enögd;-)

Nej, faktum är.....Italien spelade bra, behöver slipa till anfallet vilket de gör genom att slänga in DiNatale från start eller t ex Pazzini. Förhoppningsvis kommer Pirlo att ha möjlighet att spela nästkommande matcher vilket då öppnar upp nya möjligheter för anfallet. I sina bästa stunder hittar han magiska öppningar.

En poäng och ja, jag är nöjd. Så långt.

Forza Azzurri!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0