Pehr G. Gyllenhammar

Ser en intervju på TV4 med nämnde herre, nu på morgonen. Blir förbannad när karlfan sitter och säger att "jag vill se den industri som inte säljer till en diktatur" . Han menar att man måste sälja, utan eftertanke, oavsett diktatur eller inte. Åtminstone är det så det kommer ur hans mun. IDIOT!

Sedan får han frågan om industri kontra miljön och det klimathot vi lever i......Då svarar han att det är intressant men vi måste komma ihåg att det inte är entydigt, att alla inte är överens, om det klimathot som framställs........

Nä, det är ju bara N I T T I O S J U jävla procent av forskarvärlden som är E N I G A om att allt som sägs om klimathotet är verkligt!

Men Gyllenhammar sitter med sin potatisnäsa och självgoda hjärna och underblåser strömningar från skeptikerligan utan att skämmas.....Suck, stor jävla suck.


Kommentarer
Postat av: Knogen

Jag hade nog blivit mer förvånad om snubben sagt att klimathotet är en realitet och att vi måste sätta in alla resurser som finns för att begränsa utsläppen.



Jag har sagt det förr och säger det igen. Det är människor vars livsstil ifrågasätts som alltid kommer att stödja sig mot den minoritet som inte tror att klimathotet är reellt. Om så alla i hela världen var överens, utom en parkarbetare i Krasnojorsk som slentriansamhällsdebatterar lite i lokalpressen, så nog fasen skulle de här människorna hänge sig åt parkarbetarens åsikter. En VD för ett företag som säljer bilar kommer nog inte att ta av sig skygglapparna i första taget. Inte ens som pensionär.



Hans uttalande om Kina är ytterst skrämmande, och visar väl med all tydlighet på baksidorna av det kapitalistiska samhället. Kina är en enorm marknad, och inget företag kan ställa sig upp och säga att de vägrar handla med ett sådant land. Hur ska man då kunna förklara för delägarna att konkurrenterna seglar ifrån och att man själv tappar på marknaden? Vinstmaximering är det enda som gäller, och då åker de där skygglapparna på igen. Då skyr man inga medel. Då är det fritt fram att handla med moraliskt tveksamma länder och då kan man nog snart anlita billiga legotillverkare vars anställda består av barn också. Kan bara företaget visa plussiffror på bolagsstämman så applåderas det glatt.



Krossa kapitalismen!

2010-05-02 @ 10:41:53
Postat av: Knogen

Rättar mig själv:



"Om så alla klimatengagerade i hela världen..." ska det väl stå. Annars finns det ju inga skygglappsmänniskor som vill hänge sig åt parkarbetarens teser :-)

2010-05-02 @ 12:56:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0