Att odla krasse

Drabbade dagen tidigt idag och klockan ringde halvsju. Planeringen var att åka till Vassjön, plocka upp 14, 3 kg abborre, väga in, hämta segerchecken, sladda hem och käka en god middag. Men valde att avstå, handleden känns inte riktigt okey.

Min kära sa när hon kom hem från jobbet imorse " Det var ett KLOKT beslut"

FATTA! Ett klokt beslut! Jag hörde det själv.

Kanske finns hopp för mig ändå;-)

***

Börjar bli dags för fotvård på de två fossingarna man sitter inne med. Har insett det nu när det hela tiden ligger små stickor av parkettgolvet längs "stigen" jag skrapat upp på vägen till vardagsrummet.
Hudsprickorna på hälen är så djupa att jag funderar på att plantera lite krasse där. Borde bli ren hälsokost.

Faktum är att häromdagen ramlade det, ur en av sprickorna, ut ett brev adresserat till min gamle chef på Televerket på 80-talet. Förstår nu att det aldrig kom fram och att han aldrig kallade till lönediskussioner som jag på ett bestämt vis ställt krav på i brevet.

Nä, fotkniv och fil fram

***

Ingår numer i biograf-gruppen. Orsas "Röda Kvarn" ska öppnas igen är det tänkt. Anmälde mitt intresse och det ska bli roligt att få vara med och dra igång bion igen.
Digitalisering kommer att ske redan i början av året och målsättningen är att den ska vara i drift någonstans under nästa år.
Har en hel del idéer kring vad man ska hitta på med biografen mer än att köra vanliga biofilmer på den.

Tar gärna emot andra idéer också! Har ni några vilda funderingar så fram med dem! Bara att mejla eller skriva dem här på bloggen.

***

Hur kryddar man de godaste köttbullarna?

Några tips?

Är förste köttbulletillverkare till julbordet...

***

Börjar bli dags för en rejäl travvinst nu. Att bankkontot kippar efter andan är ställt utom all tvivel....

Blir en härlig uppesittarkväll när V75 går av stapeln på fredagkväll. Bra initiativ där:-) Tycker iaf jag, för då är det dags för ett grymt uppsving på vinnarkontot.
Man måste tro......

***

Zlatan i skytteligatopp efter ytterligare ett straffmål igår. Han slår rejält hårda straffar den gode Zlatan :-) Lite smolk i glädjebägaren är att det var en filmstraff(Boateng) Men man kan inte klandra domaren, filmandet har blivit en konstart verkar det som:-P
Zlatan filmade, till synes, också förra matchen. Faktiskt första gången som jag har sett honom göra det. Får hoppas det inte blir någon vana.
Ny match på tisdag, svår bortamatch på Sicilen mot Cagliari. Skön tisdagkväll

***

Guiseppi Rossi ska hinna bli klar för spel till EM för Italien. Kanske också Cassano.
Låter bra. Tillsammans med ytterligare utveckling(åt RÄTT håll, tack) för Balotelli har Italien en offensiv som kommer skörda framgångar. Tillsammans med Juventus Marchisio som gått framåt enormt som mittfältsgeneral kan EM bli något som får glädjemätaren att gå i topp.

FORZAAAA AZZZZUURRRI!!


Kommentarer
Postat av: Weine

Timjan,skånsk senap och ansjovis ska det vara i julköttbullarna. hur säkert som helst.

2011-12-18 @ 19:35:13
Postat av: Knogen

Det där är ju en fråga om tycke och smak förstås. Jag vill inte ha köttbullar som har allt för pikant smak, utan lutar mig mer åt det klassiska köttbullshållet. Därför kör jag - som förste köttbullsrullare till jul under snart två decennier - bara med kryddpeppar, svartpeppar och salt. Krångligare än så behöver det faktiskt inte vara. Jag kör för det mesta med 100% nötfärs, men det funkar bra med 50/50 nöt- och fläskfärs. Ströbrödet (eller vad man nu använder som sammanbindande ingrediens) får svälla i endast grädde. Vill jag att det ska svälla i mellangrädde slår jag i 50/50 grädde och mjölk. (Varför i h-e köper folk mellangrädde, matlagningsgrädde etc. när man gör det bäst och billigast själv? :-)



Viktigt med råvarorna, men det är det ju alltid. Ekologiskt förstås, för bästa resultat ;-)

2011-12-19 @ 00:47:12
Postat av: Kocken

Hej !

Kör me nötfärs vitpeppar salt o en liten aningen lök så blir dom jätte goa..

2011-12-19 @ 18:07:59
Postat av: Mr Pink

Tackar för tipsen:-) Weines förslag hade jag tänkt göra, ännu mer nu när det är tipsat om. Men använder du skånsk senap alltså? Inte dijon? Knogens kommer också tillverkas då det är den klassiska. Kommer att bli tre olika är tanken, den tredje kommer ströbrödet att svälla i julmust...allt enligt den goda Pernilla Wahlgren :-) Om det sen ger någon pikant smak är väl tveksamt men ska provas i alla fall.

2011-12-19 @ 22:26:42
Postat av: Weine

söt skånsk senap. Det är jul för fan! De här andra förslagen är ju goda men de äter vi resten av året.

2011-12-20 @ 07:08:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0