Vassklippning och motorer

Körde igång rätt tidigt imorse med att vassklippa i Lillån. Var själv men det gick skapligt det också.
Motorer och jag brukar vara något som sällan harmonierar eller lever i symbios med varandra. Brukar helt enkelt gå käpprätt åt pipan med ett gäng svordomar.

Lånade en liten motor av P-Å. Döm om min förvåning när den startade på första draget! Tog dock inte ut något i förskott utan det återstod ju att få igång motorn till vassklipparaggregatet också. Primade och drog till.....poffpoffpoff....så startade den också! :-) Heureka!

Körde på nån timme men båtmotorn började krångla, den blev väldigt varm och till slut vågade jag inte fortsätta utan avbröt. Tänkte ordna fram Stormens motor och fortsätta på måndagen. Men jag åkte till Stackmora för att hämta kätting för att låsa båten och kom då att tänka på vår egen gamla Evinrude, 4 hk, som stod inpackad bakom en massa bråte. Den hade inte varit igång på en herrans massa år.
Äh, värt ett försök så baxade fram en stor tunna, fyllde med vatten, i med motorn som jag fyllt på bensin i och så drog jag i snöret............å fanskapet startade! Amazing!

Så det blev att plocka med sig den ner och ut igen. Klippte på till framåt halvfyra och det fungerade perfekt. Visserligen rejält ont i kroppen efter att suttit lite snedvriden i alltför många timmar men vassklippningen blev ju bra så....

Nu åker jag ner imorgon för en översyn och klipper det som missats, kör ihop det som inte flytit i land sen är Lillån redo för att ta emot ett gäng sugna fiskare nästa helg:-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0