Örebro Öppna day 1

Trillade oss ner till Örebro under fredagen med ett litet stopp hos Don Rocco på Metebutiken. Några kartonger med mäsk lastades i, dock ingen Colmicbox som kommer under tisdagen.

Fredageftermiddag blandades mäsk, inspekterades Svartån och så småningom intogs hotell Scandic Grand inne i centrum. Middag och några öl blev det på Coco Thai-restaurangen, inte så många öl så vi blev uppkäftiga:-)

Lördag och dags för tävling. Inhöstade några lådor beten av The Wankerclub's ordförande och sedan var det dags för lottning i ett härligt väder där solen gör hud grisrosa....

31 stycken i elitklassen och både jag och Peter lottades på C-sektionen där det satt 11 stycken. Peter på kantplats, peg 42 och jag på peg 32.

Hade mäsk med en bas av Geers Skimmermix Caramel. Innehållet var även Sensas Bremes, Etang, Epiceine, PV1 och även lupin plus pastoncino.
Löjmäsket var det vanliga, cocos och majsmjöl.
Mäskade upp två platser på tp, 7,5 och 11 meter på ett ungefär. Sopade i 8-9 bollar på varje med casters, dead maggott och klippt mask.
Fick 10 minuter idag på grundmäskningen så det var lugnt, körde inte kopp utan la dem naturligtvis ändå på samma frimärke;-) ( ett synnerligen stoooort frimärke ska tilläggas:-P)

Provade löja direkt men ingen hemma. Ut på tp-platserna men inte en stöt som man säger så här tätt inpå pimpelsäsongen.
Varvade platserna men en snorluva var allt under de första 25 minuterna. Sen kom löjorna och fick ett skapligt drag på dem med inslag av ganska fina löjorna. Höll i sig i dryga halvtimmen och hann dra 112 stycken sen var det som att skålla en gris, inte ett hårstrå fanns kvar av löjorna...helt tomt.
Gick ut på korta platsen och nappade direkt, fick ca 25 stycken mört/björkna i ganska bra takt innan det avtog.
Varvade sedan platserna med korta test inne på löjan emellanåt resten av tävlingstiden. Fick igång löjorna en gång till men en väldigt kort stund där 20 stycken kom upp.

Mot slutet (sista 20) nappade det rätt bra men det var mest björkna. Tror inte jag hade en fisk över hektot idag.

Vägde in drygt 4,5 kg som räckte till en andra plats. Peter lyckades vinna från kanten på sina 5,6 kg, han hade en fin avslutning ute på sin långa plats där det bland annat kom upp några småbraxar.

Har inte övriga resultat men vet att den gode Skånegossen Mårten Johansson svepte hem B-sektionen med nästan 10 kg.

Nu blir det fotboll på tv och att se Zlatan och Totti på samma plan är inget annat än ren magi.

Imorgon jobbar vi på totalen!

Lottning i morgonsolen
Tommy Lindblom vädrar nätet till en tredjeplats
Norsk-Nicklas hänger in drygt 4 kg
Ett av Skånes stora hopp, Mr Rosslin, hade ingen av sina lyckosammare dagar
En av dagens sektionssegrare, nytt smeknamn...Kantplats-Peter;-)

Kommentarer
Postat av: Åsa-Nesse

Bra start för er Dalagubbar. Hoppas dä hänger i i mörn.

2011-05-09 @ 08:06:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0