Tipsextra

Tipsextra. Kanske ett av de bästa tv-programmen någonsin. Då pratar jag inte om den urvattnade versionen som senare kom och kallades Tipslördag i TV4.
Lars-Gunnar Björklund gick ju ur tiden häromveckan och begravningen var igår. Honom minns man med värme och en Tipsextraprofil utöver det mesta
Jag såg nog kanske de flesta matcher som visades från det att jag började kolla. Kommer inte ihåg när jag började men det jävliga är att jag kommer ihåg Kenny Hibbitt som igår. Men då var jag ju bara fem år när han nätade i premiärmatchen för sitt Wolverhampton.
En av de bästa matcherna gick av stapeln 1978 när West Bromwich spöade Manchester United med 5-3. Glömmer aldrig Cyrille Regis, Laurie Cunningham, Lee Cantello i WB eller Sammy McIlroy i MU. Vilken match!
 
En annan kanonmatch(man uppskattade tydligen mycket mål) var när Luton spöade Oxford med 7-4, då satt man bara och gapade. 1988 på Kenilworth Road med målskyttar som Mark Stein och Mick Harford.
 
Här kommer några av mina favoritspelare direkt hämtade ur minnet(ha överseende med mitt minne, det kan bli fel). De är nödvändigtvis inte de bästa men nästintill:-) Hursomhelst så gjorde de iaf intryck på mig på ett eller annat vis. Finns ju naturligtvis hur många som helst att nämna och tycker ni det är någon speciell jag glömt så kan ni ju kommentera in den:-) Har dock medvetet utlämnat några av de största och givna men nudå!
Här kommer, inte en elva...utan en tolva!
 
1: Paul Walsh - höll ständigt en plats i mitt världslag i fotboll som jag alltid höll uppdaterad. Han presenterade sig som yngling med enorm talang i Luton. Det var iaf i Luton som jag såg honom för första gången någon gång på 80-talet. Oerhört dribblingssäker från sin vänsterkant. Han gick senare till Liverpool och var nog där i några år om jag minns rätt.
 
2: Steve McMahon - var det närmaste man kunde komma en jordfräs. En grym kämpe som slet som ett djur. Kanske inte den mest konstruktive men en Liverpoolmittfältare att nämna med respekt.
 
3: Joe Jordan - Manchester Uniteds fantastiskt tandlöse forwardkanon! Vem glömmer hans härliga leende med världens glugg? :-) Totalt orädd och målmaskin
 
4:Cyrille Regis - West Bromwich´s enorme spelare. Den förste spelaren som verkligen såg vältränad ut och till och med som en bodybuilder. Snabb och målfarlig. Grymt namn också
 
5: Brian Stein - Luton. Spelsäker och passningssäker mittfältare med härlig spelförståelse. Hade en brorsa som pangade in en massa mål, Mark Stein (också Luton)
 
6: Bob Latchford - Som jag mest kommer ihåg från Everton där han öste in måååånga mål. Att han var bra på huvudet var en underdrift.
 
7: Lee Chapman - även det en superb målskytt. Han spelade i Stoke och även Sheffield Wednesday om mitt minne inte sviktar.
 
8: Vince Hilaire - spelade i Crystal Palace och var en av de mörka spelare som fick utstå mycket skit för sin hudfärg. Som jag minns var han en exceptionell talang med härlig teknik
 
9:Ricky Hill - en till ypperlig mittfältare från Luton. Har för mig att han, när det begav sig, var utrustad med någon sorts rastafrilla eller möjligen bara långt hår. Det var kanske en av anledningarna att man kommer ihåg honom:-) Han gjorde nog några landskamper också så han var ju inte helt oäven på plan.
 
10: John Barnes - en till som till och från fick plats i mitt världslag. Fastnade för honom när han kom fram i Elton John´s Watford. Som ett tag var ett av mina favoritlag. Sedan blev han Poolspelare och inte blev han sämre precis. Mycket bra spelare.
 
11: Luther Blissett - målsprutan som lirade i Watford och tillsammans med Barnes måste varit ett av de vassaste anfallsparen i början på 80-talet. Kommer ihåg att jag blev glad när han fick chansen i Englands landslag. Hur fan det gick kommer jag inte ihåg.
 
12: Paul Mariner - Kanske världens bästa huvudspelare för sitt Ipswich. Åtminstone tyckte jag det då:-) Ingen frisyrgele där utan hårtestarna hängde precis som åt Joe Jordan.
 
 
Bubblare som naturligtvis bör nämnas
 
Kerry Dixon
Liam Brady
Les Ferdinand
Archie Gemill
Laurie Cunningham 
Steve Coppell 
Ray Wilkins 
Frank Stapleton
 
Plus ungefär 100 till som jag glömt för stunden:-)
 
 

Kommentarer
Postat av: Åns

Nostalgi! Kul lista,bra minne,men hittade inte
Sammy Lee.Englands coolaste fotbollskropp.
Försök vända upp och ner på en tärning

2012-12-22 @ 12:07:52
Postat av: Mr Pink

Sammy Lee! En sann ikon, helt riktigt, Åååns:-)Finns säkert ett gäng till som jag glömt i hastigheten

2012-12-22 @ 18:04:14
Postat av: Janne Stark

Det var Hugh Curran som "nätade" i Tipsextras premiärmatch, när Wolves slog Sunderland med 1–0.

Svar: Korrekt. Mitt minne luras ;-P Borde vara någon match i begynnelsen där som Hibbit nätade som jag har minnet från. Får kolla nostalgichecka det hela
Mr Pink

2019-09-25 @ 21:37:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0