Klubbmästerskap Fk Match, Lillån 11.30-15.30

Första klubbmästerskapet för säsongen avgjordes idag, söndag, i Lillån under 4 timmars mete. 8 tappra metare dök upp till lottningen som avhölls i sedvanlig god ordning.
 
Vädret för dagen var en smula oroande(för fisket)med en stor sol som knappast såg ut att ge sig. Lite vind i alla fall så det krusade sig lite på ytan. En hel del lekande brax bakom våra ryggar var det också och på det hela taget var det väl kanske ingen som trodde på något jättebra fiske.
 
För mig egen del tacklade jag upp tre toppar till 12,5 meter t-p. Två stycken rullspö garnerade med 8 och 10 grams flöten plus ett 3,5 meters ifall löjan och småmörten skulle vara i farten av någon outgrundlig anledning.
Hade bara ett sorts mäsk och det var Mondial Canal Gardon plus lite Epiceine. I det casters och dead maggott.
Började på korta platsen och fick en småmört nästan direkt. Peter till höger om mig dundrade på en brax nästan på en gång. Under tiden jag svor över det så nappade det brax åt mig också alldeles intill bryggan, ca 8-9 hekto fick förpassas ner i nätet.
Jörgen till vänster började så småningom dra småfisk, förvånansvärt bra drag faktiskt. Rätt skapliga löjor emellanåt uppblandat med en del mört. Åt mig avtog det mesta och fick koncentrera mig på att försöka röra på mig lite och inte sitta hela tiden. Ryggjäveln is killing me.
Nåväl, så småningom började Roffe från peg 2 dra brax. Tror han fick ihop 6 braxar till slut. Jörgen fick 4 stycken och jag fick en napprusch när det var 20-25 minuter kvar på matchspö. Fick 2 stycken och tappade en feting plus en del napp till. Var lite spännande ett tag.
Peter valde i andra hälften av tävlingen att prova mask som bete och sällan man ser en sådan napprusch som det blev åt honom då. Fick ett gäng skimmers på kort tid och det nappade direkt det landade i princip. Tyvärr för Peter  var det skimmers och inga riktiga bruningar
 
Jag ändade upp på 39 stycken fiskar där då 3 stycken var brax.
 
I juniorklassen vann Anna före Oscar. Anna hade bara småfisk och det var ett bra antal.
 
Jörgen satt på Golden Peg men den fick vi då spara på och den går vidare till nästa tävling.
 
Resultat
 
Peg 1 Anna Mattsson 1860 Junior Plac 1
Peg 2 Rolf Andersson  8310 Plac 1
Peg 3 Jörgen Storm 5180 Plac 2
Peg 4 Kenneth Lilja 3660 Plac 4
Peg 5 Peter Lindh 4640 Plac 3
Peg 6 Claes Mattsson 1140 Plac 6
Peg 7 Göte Sjölin 2040 Plac 5
Peg 8 Oscar Sundberg-Storm 1130 Junior Plac 2
 
       
          

Kommentarer
Postat av: Roger.J

Ser bra ut fixa nu inte så bra väder har du planterat in löjan?

2013-05-28 @ 13:38:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0