Matchgubbarnas avslutningskamp

I Fk Match kör vi varje höst en formidabel avslutning på säsongen där vi mäter våra skills i några väl valda grenar. Hystar i oss en och annan bärs och skojar hela dagen. På kvällen sopar vi i oss en god middag och lirar skjortan av varandra i bowling och korar naturligtvis en imponerande mästare även där. 
 
Tur med vädret hade vi i år också då solen belyste våra blekfeta kroppar med hyfsad intensitet. Startade 13.00 och första gren ut var, helt enligt rutinerna, prickkastning med feederspö. Treringad poängtavla som ligger på ett avstånd av ca 27-28 meter. 5 kast. 
Feedrade hem grensegern och kände redan där totalsegervibbarna sprida sig i kroppen likt en svärm bålgetingar i matstrupen. Coolt. 
Fotnot: Visade sig senare att det med bålgetingar i strupen mer stämde in på Peter som fick grava halsproblem under kvällen. Men nu är allt bra och han är på tillfrisknadsvägen :-)
 
Dagens andra gren var att kasta åtta klot i en liten fyrkant på ett avstånd av 12.5 meter. Här boulade Jörgen in segern med sitt omvända grepp. 
 
Sedan var det dags för slangbellan och tio golfbollar på samma avstånd och poängtavla som feederspöt. 
Peter som vanligt överlägsen och tänk om han lärde sig skjuta mäskbollar med samma precision ;-) Nicke klev in på en andraplats och själv sköt jag fram hakan och belade en tredjeplats. Jörgen hade kopplat på dyngspridaren och körde golfmatta...... ;-)
 
Fjärde grenen och nu skulle det slungas keepnet. Det gjorde jag bäst och segerlängden skrevs till 12.81. Nytt världsrekord. Då ska man också veta att Fäsa låg i nätet när jag skickade iväg det. 
Tvåa var Peter med 10.38. 
 
Så var det då dags för avgörande. Peter i poleposition före mig. 
Makaroner i storlek skitliten snorre plockades fram och tillsammans med en blek 0.12 lina skulle så många makaroner som möjligt träs på linan på 1 minut och 30 sekunder. Lottningen utföll så att jag började. 
Svettiga händer och en syn att skämmas över gav, efter den utsatta tiden, endast åtta makaroner uppträdda. 
Jörgen klev sen in och tangerade mitt resultat. Visade sig hålla rätt bra. Peter sist ut och här fick han fart på de tarmlika fingrarna. Skakningarna var av världsklass men uppenbarligen helt rätta då han lyckades fippla på 14 makaroner som räckte till en överlägsen seger igen. 
 
Sammanlagt vann Peter alltså återigen. Börjar bli en vana kan man tycka. Nästa år riggar jag tävlingarna veckan före och tränar stenhårt. Måste ju bli nån jävla ordning :-)
 
Grattis, Peter. Du var bäst. 
 
Slutresultat
1: Peter 11 p
2: Kenneth 13 p
3: Jörgen 16,5
4: Nicklas 18 p
5: Roffe 21 p
6: Hasse 30 p
7: Fäsa 30,5
 
Efter trav och Brynäs-Leksand så äntrade vi bowlinghallen för att köra dusten och försöka plocka hem bowlingbucklan. 
Med ett väl genomtänkt handicapsystem kör vi med hcp så det ska bli lite jämnare. 
Nicklas är den som fortfarande är aktiv i bowlingen och därmed den som man måste dänga om man vill vinna bucklan. Han har nämligen vunnit de senaste åren.
Så blev det även detta år även om det i år hängde på en tråd skörare än en urinstråle. Bruksen gjorde comeback och tack vare ett stadigt intag av öl (och givetvis en visst mått av talang) utmanade han Nicklas ända in på linjen. De hamnade på samma slutpoäng och antalet strike fick avgöra hela klubbmästerskapet. Där hade Nicke flest och knep då vandringspriset for ever. Nytt är inhandlat och passade också på att köpa första namnbrickan, 2014 Kenneth Lilja ;-)
 
Resultat bowling (scratch inom parentes)
1: Nicke 623 (572)
2: Bruks 623 (407)
3: Hasse 607 (427)
4: Kenneth 602 (509)
5: Fäsa 557 (323)
6: Roffe 553 (358)
7: Peter 551 (464)
8: Jörgen 541 (322)
9: Micke 529 (298)
 
Bra jobbat, Nicke!
 
Fäsa hivar klot
Peter inspekterar poängtavlan
Åskådarskara:-)
Peter kör golfbollar
Fäsa säkrar upp med dubbla brillor inför makaronkampen
Fäsa fick problem och nästa gång kör vi mjölkstuvat
Segraren Peter
Brutte kör ett överarbetat Brysselsteg
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0