Information Orsa Match Open

Snart dags för årets Orsa Match Open. Ville informera och påminna om några saker. Ni får gärna komma med frågor i kommentarerna om det är något ni undrar över. Kan säkert bli något jag glömmer.
 
Tävlingstid är 11.00-15.00 bägge dagarna
Anmälan från 08.00 så lottar vi när alla är anmälda och redo.Dock senast 08.45. Vi börjar med de som ska sitta i Storån.
 
Regler är inga större konstigheter. I Lillån kör vi som vanligt med bottenmeteförbud och ingen grundmäskning.
I Storån är det vanliga tävlingsbestämmelser. Alltså okey att köra med feeder/bomb och här är det också grundmäskning 10 minuter innan start. 
 
Se gärna till att ha jämna pengar när ni kommer och anmäler er. Även till kiosken. 
 
Bästa segrarvikterna genom åren är
Dag 1
Lillån 13 780 gram
Storån 13 660 gram
 
Dag 2
Lillån 15 650 gram
Storån 26 840 gram
 
I Lillån är det ytterst lite drag på vattnet så här klarar man sig gott med 0,75-1,25 grams flöten. Lättare flöten också om man så önskar. Här är det brax, mört, löja och id i huvudsak. Sutare kom det upp några förra året och det blir säkert någon som kommer upp i år likväl. 
I Storån är det ganska normalt nu och på nedre sträckan klarar man sig normalt med 3-4 grams flöten. På övre sträckan brukar man få gå upp lite i flöten och 4-6 gram vill jag tro ska hålla. Här är det brax och id som gäller. Man kan också vinna genom att fiska stäm/strävling som ibland är på plats. Roger Järling vann på 6 kg strävling förra året från A1(nedre sträckan) 
 
Kiosken kommer i år att öppna lite senare då Helena jobbar och inte kommer förrän framåt halvåtta. Så där får ni ge er till tåls lite :-) Kommer att finnas korv, kaffe, dryck och chokladbitar. 
 
I år vill jag också be om er uppmärksamhet och tålamod. Vi kommer att ha en drönare på plats under lördagen. En drönare är en typ av minihelikopter utrustad med kamera. Den är där för att knäppa några ovanliga och förhoppningsvis snygga, mäktiga foton. De ska vara till för att marknadsföra vår sport. Vi ska försöka undvika att störa fisket och hålla den på ett bra avstånd men det kanhända att den gör någon närbild. 
Marknadsföring av vår sport krävs och inser man inte det får vi nog snart sitta och klia våra egna ryggar mögliga i nåt dike där ingen bryr sig. 
Så en vädjan om överseende om den mot förmodan skulle störa ert fiske några sekunder. Här kan ni kolla på länken om ni vill se hur den funkar
 
http://www.dandrone.se/shop/dji-phantom-2-232p.html
 
Vi kommer också att ta upp beställningar på käk till lördagskvällen redan på morgonen (som vi brukar göra) Så kom ihåg att meddela mig det innan lottning. Meny kommer finnas att titta på. Jag vill naturligtvis också ha reda på om ni har familjemedlemmar som inte tävlar som vill vara med och käka. Bord är bokade men det går att ändra , så snart som möjligt är att föredra förstås. 
 
Utlottning av några bra priser kommer att ske under middagen. Det är ingen obligatorisk närvaro på det utan vi lottar ut det på alla som betalt sin startavgift. 
 
Vi kör procent på placeringsiffrorna precis som vi började med ifjol. Det funkade bra och den procentsiffran beräknas på de tre första på sektionen. 
 
Det var det jag kommer ihåg just nu. Då håller vi tummarna att vi slipper åska i helgen och att fisken nappar. 
Hjärtligt välkomna allihopa och hoppas ni ser framemot tävlingen :-)
 
/Kenneth

Kommentarer
Postat av: Tommy

Vad är det för djup i storån ca? Minnet sviker ibland ☺

2014-07-31 @ 13:42:12
Postat av: Kenneth

3-3,5 meter på nedre sträckan. Sen har du väl rätt djupt på övre sträckan på takeapart 4-6 meter för att sen grunda upp rätt snabbt längre ut.

2014-07-31 @ 14:29:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0