Tävlingspremiär

Det blev dags för DM-tävlingar i helgen som förflöt. Kval till SM och de två första tävlingarna i serien där lördagens tävling gick på Kättbosjön. 
Har de senaste gångerna det varit tävling där gått till ett ställe längst ner i södra delen av sjön. Den här gången hade jag bestämt mig för att avbryta den tvivelaktiga traditionen då den inte gett så mycket fisk i utbyte, möjligen då mer av motion. 
Den nordvästra delen mot väglandet och så man såg vägtrumman under riksvägen var målet och det blev också en plan jag höll fast vid utan att drabbas av tvivel och yra iväg till nåt nytt, hastigt, sinnesförvirrat ställe. 
En hel del pimplare hade samma idé och det blev ett gäng efter kanten som spred ut sig. Jag började längst bort vid sista huset innan trumman, helt ensam. Första hålet slogs bredvid risvasen som låg där. Fick 16 abborrar direkt och en bra start var ibockad. Tyvärr var det nästintill tomt i hålen som jag gjorde runtomkring. Blev till att söka sig till den västra stranden och enligt förhandsrapporterna skulle det ligga ett flertal risvasar efter kanten där även om man inte såg dem. Rörde mig resten av tävlingen längs kanten och utan att ha några speciella kanonhål så fick jag lite fisk då och då. La undan larverna och körde bara med abborröga som fungerade utmärkt denna dag. Fick ihop 142 st till en vikt av 4 700 gram. Räckte till en andraplats efter Stefan Degerman som vann på 5,7 kg. 
 
På söndagen bar det iväg till Norra Barken i Smedjebacken. Förhandsrapporterna talade om ganska surt fiske och inte så höga vikter som det ibland är där. 
Hängde på Stefan Gren ner i norränden och vi var ensamma till en början. Stefan fick fisk ganska omgående och hade en fläck där han fick fisk i omgångar. Jag hade en betydligt tyngre start än under lördagen. Låg nog på 10 fisk efter dryga timmen. Stefan jobbade på bra och blev kvar på det lilla området hela tävlingen och lyckades bli tvåa på 4,6 kg. Jag kämpade kvar i området och fiskade kanten innanför de hål som andra slagit. Fick lite fisk mellan varven men inga riktigt bra hål. 70 fiskar och 2450 gram räckte till en 18:e plats i det 40 man starka startfältet. Inte mycket att hänga i julgranen. Jonas Gustafsson fiskade bäst och snodde hem segern med sina 4,9 kg. 
 
Resultaten kan man se på Ovansiljans Facebook.
 
https://www.facebook.com/groups/299251230209572/?fref=ts
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0