Orsa Match Open 2021

Då är vi snart där. Helgen 31 juli/1 augusti då vi sitter på Lillåbryggan för att mäta våra färdigheter :-) 

Här kommer information som jag hoppas kan vara till nytta
 
Samling i änden på bryggan som är inne på campingen, det vanliga stället för er som varit med förut. 
 
Anmälan och matbeställning 08.00
Information: 08.30
Tävlingstid: 11.00-15.00
Senior/juniorklass
Startavgift: 600/300 SEK . Swishas till 070-2961788
Våra norska deltagare kan betala i kontanter.
 
Nytt för i år är att alla deltagare kommer att sitta på långa bryggan.
Det är ompeggat och maximerat vad gäller antalet platser som är 36 stycken. Det betyder att vi sitter närmre varandra än tidigare år. 10-12 meter mellan peggarna på ett ungefär. Lillån är nyklippt vad gäller vass så förhoppningsvis är alla peggar mer än godkända vad gäller det. 
Det blir fyra sektioner fördelat enligt följande
A=1-9
B=10-18
C=19-27
D=28-35

Peg 36 kommer att vikas för junioren. 

Lottningen sker på fredagkväll och som jag kommer sända live på Facebook. 
Så på tävlingsdagarna får man gå ut och göra iordning sin peg när man så önskar. 
 
Klockan 08.30 ska vi ändå samlas vid kiosken för en kortare information. Om alla ser till att vara där i tid är det bra. 

När ni riggar ute på bryggan. Tänk då på att försöka ha alla prylar på den sidan av bryggan som är utåt mot vattnet. Det blir så mycket enklare för alla att passera bakom er då. Lägg inte heller upp takeaparten eller håvskaftet och spärra vägen för tidigt. Det kan man göra senare in på upptacklingstiden.  
 

Några ytterligare saker

* Feeder/bottenmete är inte tillåtet

* Ingen grundmäskning utan vi startar mäskning och fiske samtidigt. Det betyder att mäskbollarna som vanligt ska rymmas i en sluten näve.

* Ingen mäskning med hjälp av feeder. Slangbella eller att kasta är det som gäller

* Vid åska tar vi paus och lägger ner spöna. Ingen mäskning under tiden. Inget tillägg på tid

* Vi kör även i år gemensam middag för de som önskar. Vi kommer dock att byta ställe då det inte passade på Sportbaren i år. Middagen blir inne i Orsa centrum på restaurang Akropolis där vi samlas kl 19.15 på lördagen. 

När ni kommer dit så beställer ni vad ni vill dricka till maten i baren och pröjsar dryck och mat direkt, se också till att de bockar av er på den listan som de har liggande bredvid kassaapparaten.
 
Maten kommer att börja komma ut vid 19.30 så då är det bra om man sitter vid bordet och kommer ihåg vad man beställt (vilket inte alla alltid gör ;-) ) Kommer man inte ihåg så har vi naturligtvis en lista vid bordet också på vilka som beställt vad :-) 

Anmälan till middag och vilket käk man ska ha gör vi som tidigare, i sekretariatet på lördagsmorgonen. Menyn kommer att finnas så man ser vad som finns att välja på. Vi bokar bord och räknar med att de flesta kommer att vara med på middagen :-) Det kommer också att lottas ut priser under kvällens middag (också det som vanligt för er som varit med förr :-) )  

Naturligtvis kommer vår lilla kiosk att vara på plats där vi säljer varmkorv, chokladbitar, drycker. Nybryggt kaffe finns också och är som vanligt gratis. 

Vi lever fortsatt i pandemitider och har man symptom så stannar man hemma. Vi försöker också att hålla avstånd så gott det går. Så inga klungor i korvkön :-) 

Invägningen på tävlingen sker med två vågar. När det är dags för invägning fortsätt tänk på att hålla så fri lejd som möjligt så att vi kan passera bakom er. 

Bryggan kommer att skyltas med avstängningsskyltar i bägge ändar och en uppmaning om att det respekteras. Vi har dock inga officiella behörigheter att stänga av bryggan så det kan fortfarande vara så att någon bortser från det och vill gå där. Då får vi göra det så lätt som möjligt för dem att passera. Men det har gått bra de senaste åren så vi hoppas det gör det nu också.

Se till att allt skräp tas reda på. Ha gärna en plastpåse med er ut som ni kan slänga allt skräp i och få med er det från bryggan.   

Vad gäller beten så kommer både Russel Hopkins och Roger Vestli att vara på plats. Så det går bra att beställa från den som man så önskar. Här är deras annonser

 
 
 
Det går bra att ställa frågor här under inlägget om det är något ni funderar över. Har säkert glömt något så fråga på bara :-) 
 
Hjärtligt välkomna och hoppas vi får ett bra fiske, det är jag iofs övertygad om :-) 

Här är startlistan

1 Tommy Strengelsrud
2 Dag Even Nygårdseter
3 Stefan Swee
4 Finn Erik Lerdalen
5 Per-Anders Larsson
6 Örjan Tengerström
7 Joakim Laurila
8 Marcus Claussen
9 Daniel Åslund
10 Tommy Hjärtström
11 Andrzej Szubarczyk
12 Lars Persson
13 Jesper Dyberg
14 Fredrik Samuelsson
15 Russel Hopkins
16 Jonas Gustafsson
17 Tjäder
18 Jonas Berglund
19 Ivar Borthen
20 Kenneth Lilja
21 Peter Lindh
22 Claes Mattsson
23 Markku Kalliokoski
24 Samuel Santiago Pettersson
25 Anders Thuresson
26 Rosie Blomberg
27 Gunnar Blomberg
28 Henry Ling
29 Anders Dyplin
30 Kent Hager
31 Leena Wahlberg
32 Rolf Wahlberg
33 Anders Eriksson
34 Marie Nilsson
35 Peo Nilsson
   
JUN Sebastian Storm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0