Spelvärda objekt SM pimpel 2022

Åhåjaja, dags för ett öppet SM i pimpel i helgen. Självklart är man anmäld och åker på årets begivenhet, som SM alltid är. För mig i alla fall. 

Har som vanligt vilat mig i form och varit med på ett fåtal pimpeltävlingar. En del säger att jag bara åker på DM och SM (om jag kvalat in). Mmmm, det är lite så det är faktiskt. Brukar vara med på några tävlingar ytterligare, som t ex på Storhamrasjön. Anledningen är att jag vill ha lite gnista kvar på de tävlingarna jag ändå åker på. Tävlar ju i stort sett varje dag. Inte fiske då, men allt annat. Ständigt. Mot mig själv eller mot andra. Pissar jag så vill jag pissa så långt som möjligt, kör jag bil så klockar jag alla delsträckor med nya bästatider (säg inget) och vill någon mäta längsta ryckta näshår ställer jag upp direkt. 
 
Nåja, skit samma. Nu är det dags för Norsjö och lämpligt nog så passar det på att bli skitväder där uppe. Tråkigt men det är bara att bita ihop. 
 
Fräsch hotell bokat  som vanligt för att bibehålla den extravaganta imagen som omgärdar min person. Skellefteå blir staden som får mottaga detta celebra besök. Räknar med orala ovationer och krökta nackar när jag skrider in i lobbyn. 
 
Till tävlingen och några tips till de gamblers som vill lira någon krona för att höja sin ROI, alltså return of investment. 
 
Ögnat igenom startlistorna och i herrklassen är det ganska blekt sedan jag klev över i den grånade klassen. Men nog hittar även jag några fiskare som högst troligt kommer att befinna sig i närheten av att kliva upp på pallen. 
 
Bland dalmasarna hittar jag t ex en oerhört formtoppad Berndt Berggren. Han har varit het som en spiskamin sista tiden och bara det inte kommer mer än 4 decimeter snö ska han räknas allvarligt. Blir det mer än 4 decimeter lär vi inte se honom speciellt mycket. En speciell detalj att lägga märke till är att den orange HH-tröjan som varit med sedan sköterskorna trädde på honom den vid födseln verkar ha försvunnit. Känns som att de då också lossnat fiskemässigt för den gode Berndt när de oranga ulltussarna ramlade isär och försvann. 

Hans klubbkamrat Jonas Gustafsson har jag skrivit mycket om genom åren. Att han mentalt fortsatt står upp tyder på starkt psyke. Möjligen också det enda som är starkt och någorlunda stabilt. Tittar man kroppsligt är det mer av en hålslev. I gips. 
Nåja, fiska kan han ju och något SM inom snar framtid är jag övertygad om att han slår till. Snö på isen gynnar honom. Det bromsar hans framfart på ett positivt sätt. Återstår att se om springskorna sitter på eller om det blir stövlar. Det är skojigt att se honom i stövlar. Tänk flamingoben i stora stövelskaft. 

Sen har vi min lagkompis, Stefan Gren. Han har redan en SM-titel men vet att han suktar efter ännu en. Kan slå till igen. Problem med höfterna  men bra pannben. Det varnas ju för trögfiske och det är en plusfaktor i det här fallet. Finns fan inte mycket roligare att skriva om honom så jag lämnar där. 
 
Gotland skickar bland annat upp Jörgen Axenmo som, jag gissar, gör sitt sista SM i herrklassen. Har goda resultat den här säsongen och kan han hålla sig från att hamna i politiska debatter på startområdet och istället utnyttja alla fyra timmarna till fiske kan det bära långt. Fiskar mycket med singelmormyshka och med rapporter om befarat trögfiske så kan det ju vara en vinnande metod. Ställer dock mig lite tvekande med tanke på ovanan med vinter. Att ligga på Mallis och skinnsteka med flashiga drinkar kan ha gjort att kroppen stänger ner när första snöflingan träffar näsan. 

Jörgen Storm, min tidigare lagkompis, nu tävlande för Sveg, räknas tidigt i det här startfältet. Har fått rapporter om kiropraktiska åtgärder på hans slitna kropp. Egentligen är väl kroppjäveln, som på mig, slut. Men man kommer en bit på pannbenet. Om det inte är gjort av mjukglass förstås. Fisken har en förmåga att hitta den gode Storms nedslagna röv när som helst, en egenskap så god som någon. Passas!

Så kommer det då till min tipsetta och kioskvältare, till ett gott odds. Det blir en Knallenfiskare, Henrik Bengtsson. Han åker långt och men åker säkert helt säkert med Sveriges mest bereste pimplare Micke Andersen. Henrik är ju en duktig metare och senast när det begav sig i Göta kanal fiskade vi på samma sektion i två dagar. Det man kan säkerställa efter det är att han är en usel matematiker och har begränsade kunskaper i hur man använder en klickräknare. Det visade sig att han högst troligt hade betydligt fler fiskar än vad räknaren sade och också då vann sektionen. Till min besvikelse. Jaja, nu är det på is och han har visat sig behärska även den vätskeformen. 
Vad får vi för odds månntro? 40 gånger? 

Min tipsranking bland de här nickedockorna
 
1: Henrik Bengtsson
2: Jörgen Storm
3: Jonas Gustafsson
4: Jesper Dyberg
5: Stefan Gren
6: Martin Södergårds
7: Thomas Rosa Mössan Larsson
8: Jörgen Axenmo
9: Berndt Berggren
10: Fredric Ankarberg
 
Så till min egen klass. Där är liklukten påtaglig. I alla fall från min egen kropp. 

Här har jag fått för mig att Micke Engvall har stor potential för att få hjälp högst upp på podiet. Nu tillhör han ju den mer pigga skaran av veteraner så kanske han kan klättra upp för egen hand. 
Han är oavsett min tipsetta. Skarp fiskare. 

Per "Chefen" Nilsson. Vad ska man säga? Toppformen är ju där och kan han bara hålla reda på nerverna, sköta magen och bibehålla lugnet kan det gå vägen även här. 
Problemet när man fiskar för NGF är ju att de oftast bor i kollektiv. Gärna tältkåtor av presenningar som de slagit upp på startområdet. Där kan det ibland bli lite glatt och livat och därmed en nattsömn som störs. Chefen som är van att sova 12 timmar per natt utan störningsmoment kan ha ett problem där. När Eriksson-bröderna vill lira Chicago klockan 02.00 och shotta Jäger är det inte lätt att stå emot. 

Någon nämnde Micke Molander för mig som en alternativ skräll. Men enligt min förhandsresearch är han Djurgårdare. De brukar ha problem när de hamnar norr om Kungens kurva. Ok, har han kvaliteerna av Djurgårdsikonen Vito Knezevic så kan det ändå funka. Dock får de flesta i så fall akta sig i starten då ett gäng knäskålar är i farozonen. 

En outsider som jag tror hårt på är Mr Biceps tävlande för Borlänge, Jörgen Andersson. Har ni sett hans överarmar? Det är som man knådat ihop Jonas Gustafsson till en liten trolldegsboll och superlimmat fast på överarmarna. Grymma! Till råga på allt är gubbjäveln rejält duktig på att dra abborre. Räkna inte bort honom!

Jag själv då? Som vanligt kan man inte räkna bort mig. Vital och med en elegans endast överträffad av en Tingeling i sina bästa stunder. Siktar givetvis högt och det enda jag egentligen är nervös över är att om det blir över 4 dm snö att jag ska trampa på Berndt Berggren. Sist jag hade honom under ena stöveln i 3 kilometer blev jag låghalt i 5 år efteråt. 

Någon nämnde för mig att jag är tvungen att borra som folk, alltså utan skruvdragare, på lagtävlingen då jag tävlar i herrklassen. Som om det skulle vara ett problem. Har sån jävla frekvens och tyngd på borren att det räcker med 3-4 varv där det lossnar isbitar som till och med varit en fara för Titanic. Nä, där finns ingen oro gällande det. 
Roligt ändå det här med alla jävlar som är oroliga för den fysiska statusen hos alla de som använder skruvdragare. Som om de vore oförmögna att borra för hand. Jösses mössa. 
Det är lika dumt som att om flintskallar skulle få ett par kilo i bonusvikt på varje tävling så skulle det klagas på de flintskalliga. Istället för på regelskrivarna. 

Well, jag kör efter reglerna och tänker bomba med skruvdragaren på individuella. Har monterat trimpipa med extra ljudvolym som störande extrainslag till känsliga individer. Hohohoho.....

Skämt åsido, skitfiske till er alla! Vi håller tummarna för hyfsat väder och nappvillig abborre. Syns däruppe :-D 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0